E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

"Futbol budur işte!" denilerek kin, nefret, kavga, şiddet, küfür, düşmanlık, şike, rant vs. gibi birçok kötü malzemeyle başkalaştırılarak futbol olmaktan çıkarılmış bir futbolun topluma başat spor olarak dayatıldığı bir ortamda bunlara ek olarak bir de e-bilet ya da bize sunulan adıyla "PASSOLİG" kartı... Gemi iyice azıya aldılar.

Yeter artık!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı ne yapacağız?

Hiçbir şey!

Sokaklara, meydanlara çıkmak yok!

Meydanlarda, sokaklarda ilaçlı, asitli TOMA suyu ile ıslatılmak yok!

Biber gazı bombasına maruz kalmak ve kafamıza biber gazı kapsülü yemek yok!

Polis tarafından coplanmak, gözaltına alınmak, mahkemelerde süründürülmek yok!

Televizyon ekranlarında aşağılanmak, tehdit ve alay edilmek yok!

Hiçbir şey yapmıyoruz.

Yalnızca pasif protesto hakkımızı kullanıyoruz: E_Bilet ve PASSOLİG kartı almayacağımızı, Süper Lig ve 1. Lig maçlarına gitmeyeceğimizi, Lig TV'ye abone olmayacağımızı ve olan aboneliklerimizi de iptal edeceğimizi her platformda açık ve net bir şekilde beyan ediyor ve zamanı geldiğinde de bu sözümüzü yerine getiriyoruz.

Hepsi bu kadar!

Taraftarlar, futbolseverler güçlerini göstermeli... Zekâmıza hakaret eden böyle ucuz numaraları yemediklerini ve yemeyeceklerini çok net bir biçimde ortaya koymalı. Güçlü olan onlar değil biziz. Biz, özgür iradelerimiz ve bireysel kararlarımızla maçlara gitmezsek, televizyondan da izlemezsek sistem çöker. Ne tribün kalır, ne televizyon yayını kalır, ne de sponsorlar kalır. Her şey paramparça olur. Çünkü sistemi çalıştıran biz taraftarlarız. Bunun yolu da pasif protestodur. Aksi halde bir takım çobanlar tarafından güdülen koyunlardan farkımız kalmaz.

Bırakalım, bu uygulamaya imza atan federasyon yönetimi ve kulüpler kendileri çalıp kendileri oynasınlar.

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar