Stancu'nun uzun süredir esas yerinden uzakta kaldığı için yeteneklerinin köreldiğini görüp üzülüyoruz. El Kebir ve Djalma gibi ara sıra çok iyi işler yapacak diye oynatılan, aslında istikrarı olmayan futbolculardansa daha istikrarlı oyuncularla şu son zamanlardaki ilerlemiş olan takım kimyasını perçinleyebiliriz. Aydın Karabulut transferi aslında çok önemli. Uzun süredir kanatlarda veya forvet arkasında oynayıp da topu ayağında bu kadar iyi tutan ve pozitif şekilde arkadaşlarına aktaran bir futbolcumuz olmamıştı.
İki senedir bu işleri 20'lik İrfan Can ile yapmaya çalıştık, olmadı Landel geldi, Stancu sağda solda denendi, bir ara Guido iyiydi sonra çaptan düştü, Tomiç bir türlü ilk geldiğindeki performansına geri dönemedi. Hurşut'tan beri kanatta iyi top tutup da arkadaşlarına pozisyon hazırlayan bu denli futbol bilen adamımız olmadı sanırım.
Serdar savruk, Djalma istikrarsız... hazır, geriden Selçuk'un ve ortadan Hleb'in kurgusuu yaptığı orta sahaya bir de Aydın gibi topu her zaman müsbet oynayan bir oyuncu eklenir ise o zaman daha da bloklar arası iletişim iyi olacaktır.
Stancu gibi aralara yılan gibi dalan ve yandan gelenleri içeri tıklayan, arkadan gelen topları ince vücut çalımlarıyla önüne alıveren bir adam da en uçta oynayınca gol şansımız yükselir.
Kabir, çok yetenekli olsa da ileride tek başına çok gömülüyor ve takıma bencilliği ile zarar veriyor. Geçen hafta Bursaspor maçında asist deneyince kilit nasıl da açıldı. Evet, golcü dediğin bencil olur ama gereğinde de kafayı kaldırabilmeli. Onun bencilliği ile çok maç gitti. Bu yüzden "Kabir yok" denilince aslında çok da üzülmüyorum. Tek negatif etkisi ileride rakip defansı çok yıpratması ile yaptığı fatdanın olmayacak olması.

Kaç maçtır ilginç bir istatistik var sahada. Galibiyeti getiren goller hep Hleb çıktıktan sonra geldi. Hleb sanki ortada topu tutan ama ne ileriye gönderen ne de geriye gelmesini engelleyen bir demir çubuk gibi iki takımın hatlarını ayrı tutuyor da sonra o çıkınca ipler boşanıyor gibi. O sahadayken takımın daha ileriye yıkılma şansı olur ise, ki bu maç olacağını düşünüyorum, o zaman daha gollü bir Gençlerbirliği izleriz ve rakibin üst sıralardaki Akhisarspor olması önem arz etmez kendi evimizde.