Bugün Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki Spor Salonu'nda Gençlerbirliği - Beşiktaş arasında oynanan Erkekler Hentbol Süper Ligi Play-Off birinci maçından çıktıktan sonra Spor Salonu'nun bahçesinde Gençlerbirliği ve Beşiktaş taraftarlarının topluca birlikte çektirdiği bir fotoğraf... Her iki kulübün atkıları, bayrakları ve "E-BİLET İSTEMİYORUZ" yazan bir pankart.

Statlarımızda, spor salonlarımızda görmek istediğimiz hareketler bunlar...

Maçtan önce iki takımın taraftarları ayrı tribünlere alınmış ve giriş kapıları da ayrılmıştı. Maç sırasında gerek oyuncular, gerekse taraftarlar arasında centilmenliğe aykırı hiçbir olay olmadı. Her iki takım taraftarları da küfürsüz ve yalnızca kendi takımlarını destekleyen tezahüratlar yaptılar. Maç çıkışında da taraftarlar toplu olarak poz verirken ben de işte bu fotoğrafı çektim.

Güzel ve keyifli bir maç izledik; küfür etmeden tezahürat yapıp takımlarımızı destekledik; hep birlikte fotoğraf çektirip dağıldık. Böyle oldu da ne oldu, dünya mı battı? Ne güzel!

Yıllardır her zaman ve her yerde söylüyorum ve yazıyorum. Taraftarlar arasında yaratılan husumet ve düşmanlık tamamen yapaydır ve anlamsızdır. Bütün taraftarlar kardeştir. Statlarda hakim olması gereken görüntü küfür, şiddet, husumet ve düşmanlık değil dostluk, arkadaşlık ve kardeşliktir. Maçlar, taraftarlar için bir ölüm kalım meselesi değil bir şölendir.

Dileğim stadyumlarda, salonlarda böyle güzel görüntülerin artması... Böyle olursa hiçbir yetkili E-BİLET gibi fişleme ve söğüşleme amaçlı saçmalıkların lafını dahi edemeyecektir. Sinemaya, tiyatroya, operaya, baleye, konferansa vs. giderken e-bilet alıyor muyuz? O zaman stadyumlarda da (ve gelecekte belki de spor salonlarında da) e-bilete hayır!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

İsim:  Gençlerbirliği - Beşiktaş 12.04.2014 GB ve BJK Taraftarları yan yana.jpg
Görüntüleme: 263
Büyüklük:  95.2 KB (Kilobyte)