Kadroyu görünce hem şaşırdım, hem üzüldüm. Petroviç ve Özgür geçen sene bu takımın omurgasını oluşturan oyunculardandı. Zaten ilk onbirden dört as oyuncuyu kaybetmişiz, elimizde kalan oyuncuları da kenara çekince arkadaşların da yazdığı gibi kafası kesilmiş tavuk gibi çırpınan tavuğa dönmüşüz. Gosso ağır bir oyuncu değil ama ağır düşünen bir oyuncu. Her topa basıyor, geri dönüyor, takımın hızını kesiyor. Doğa'nın top kullanma becerisi çok sınırlı, müdahaleleri çok sert. Orta sahada bu ikisi oynayınca çok baskı yedik, pas yapmakta sıkıntı çektik. Metin Hoca Petroviç ve Özgür'ü keşfetmekte geç kalırsa kendine yeni bir takım aramak durumunda kalabilir.

Tosiç bu sezon geçen seneki performansından uzak görünüyor. TSYD maçlarında da bence iyi değildi. Hazırlık dönemini iyi geçirmemiş, ya da takımın yarısı değişince henüz uyum sağlanamamış.

Savunmada Sedat'ın yerine Ahmet ile başlayacağımızı düşünüyordum. Sedat yediğimiz golde hatalıydı. Kulusiç ve Sedat aynı tipte oyuncular. Ahmet her ikisinden de daha süratli, açıklarını kapatabilecek bir oyuncu. İdeal göbek Kulusiç-Ahmet ikilisi olur.

Stancu'yu gol pozisyonuna sokamadık. Girdiği tek pozisyonu değerlendiremedi. Stancu'nun kalitesi belli. Takımın oyunu oturunca çok faydalı olacağını tahmin ediyorum.

Dün takımda vasatın üzerine çıkabilen iki oyuncumuz Tomiç ve sonradan oyuna giren Zec'ti.

Rizespor iyi takım kurmuş. Özellikle sol bekleri Irak'lı oyuncu Ali Adnan yakında İstanbul takımlarından birine transfer olur. U20 üçüncülük maçında kendisini canlı izlemiş ve çok beğenmiştim. Keşke bizim orta sahamızda da Cernat gibi oyunu kurabilen, gol pası atabilen bir oyuncumuz olsa.

Metin Hoca ilk hafta beklentileri karşılayamadı. Takım mağlup duruma düştükten sonra oyunu rakip alana yıkamadı. Kanatları hiç kullanamadı. Rakibe orta sahada baskı kuramadı. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi ancak ilk onbirde Zec, Ahmet, Özgür, Petroviç olmalıydı.