Mehmet hoca için iki sezon öncesi ile bu sezon arasında cidden sıkıntı farkı büyük. İki sezon önce sayısal olarak belki bu kadar geniş bir kadro yoktu ama futbolculuk
kalitesi olarak daha üst seviye bir kadro vardı ve biraz motivasyon ve doğru yönlendirme ile lige göre nispeten mütevazi bir düzeyde olsalar da yine de bariz bir
ivme ile ligi bitirmiştik.
Başarısızlığın nedenleri gayet çeşitli.
Birincisi sezon başındaki hoca seçimi ve ondan da önce yapılmış yabancı transferlerin vasatlığı!
Hiç bir teknik direktör kendi hazırlamadığı kadro ile çalışmak istemez. Baxter da Özdilek de bu şekilde bir durumla karşılaştı.
Mustafa Kaplan'ın bulup getirdiği söylenen 150-200 bine oynayacak yabancılar takıma doluştu.
Atta'yı, Spelmann'ı , Panos'u gören var mı?
Olaf bile şu haliyle giden Gosso kadar oyuna direnç veya teknik kapasite koyamıyorken 11'de yer buluyor.
Hocanın "mutlaka alınsın" dediği Campos'u bile tartışıyoruz, "yararı var mı?" diye...

Bir tek Hopf ve Ante direkt katkı yapabiliyor diğerleri boş, yenilerden...

Giden Hleb'in yerini ne yazık doldurabilmiş değiliz. Orta saha ciddi anlamda yaratıcı oyuncu sıkıntısı çekiyor. Oyuna ağırlık koyulamıyor tecrübe ile.

Landel ve İrfan bu boşluğu doldurmaya çalışsa da genç oldukları için ve takımda başta El Kabir ve İrfan olmak üzere bir şahsi oyun tutkusu da devam
ettiğinden ileride organize olamayan ve gol atması mucizelere kalmış bir takım seyrediyoruz.

Bir başka sıkıntı da Özdilek gibi tecrübeli bir hocanın oyunu okurken "geniş" davranması ve müdahale ederken ya gecikmesi ya da bir türlü doğru hamleleri yapamaması.
Fuat Çapa örneğini veriyordum. En azından erkenden takıma oyuncu değişikliği yapardı.

90 artıda yapılan oyuncu değişikliği 2-1 gibi skorlarla öndeyken taktik gereği yapılır.

Şu an gözüken o ki, kulüp bir takım tazminatlarla devre arasında Atta, Martin, Panos gibi oyuncularla yolları ayıracak ve iyi paralarla bir kaç Mehmet Özdilek tercihi transfer yapıp ligde kalmaya çalışacak.

Her sene yazıyoruz.. bu derece vasat 5 adam alacağına iyisinden 2 oyuncu al diğerlerini de bizim çocuklar oynasın. Bit pazarına nur yağmış gibi transfer yaparsan sonuç bu olur. Süper Lig zor bir lig ve halı saha kıvamında oynan ligler gibi değil.

Bir maç da rahat rahat izlemek hakkımız değil mi?