Maçı 65. dakikasına kadar Dikili limanındaki Ayvalık tostu yapan cafe'lerden birisinde izledim. Daha fb maçının başlamasına 20-25 dk olmasına rağmen, fenerli taraftarların tepkisine de rağmen işletmeci kanal değiştirene kadar izleyebildik. Maç boyunca diğer takım taraftarları, üzerimdeki formadan dolayı bana ilgi gösterdiler ve muhabbet açıp durdular ve bizim maçı da ilgiyle izlediler. Buradan, İzmir veya Ayvalık da beraber maç izleriz diyen ve aradığım halde cevap vermeyen herkese selamlarımı yolluyorum. :-D

Maça gelecek olursak.. Maç kadrosunu uzunca bir süre anlayamadım çünkü başlama düdüğünden hemen önce açtılar kanalı ve kadro sayılmayınca da 11'i öğrenmem uzun sürdü.
Kadro seçimi ile ilgili ilk garipsediğim şey Özgür İleri'nin oynatılmayıp da Doğa Kaya ile maça çıkmamız.Bir de Petroviç'in kadro dışı kalması. Doğa Kaya çalışkan bir oyuncu olsa da gerek defansif gerekse de ofansif anlamda oyunun iki yönünü de ondan daha iyi oynayan zengin bir orta saha seçeneğimizin olduğu kanaatindeyim. Özellikle Özgür İleri'nin ne şartta olursa olsun 11'de oynaması gerektiğini düşünüyorum.
Hoca, deplasman durumunu gözönünde bulundurarak "sağlamcı" nitelikli bir kadro çıkartmayı düşünmüş.
Fakat göze çarpan şey, Fuat hoca gibi gençlere şans veren ve deneysel takılan bir hoca tiplemesinden çok eski bildiği öğrencilerine şans veren ve yeniliklere daha az heves eden bir tiplemede olması Diyadin'in.
Takımda bir çok orta saha oyuncusu olmasına rağmen Gosso'yu transfer ettirmesi, eski öğrencisi Doğa Kaya'yı oynatması, Sedat Bayrak'a defansta şans vermesi bunun göstergesi. Bu tercih şeklinin iyi mi kötü mü olduğunu 1-2 maç sonra göreceğiz. Fakat sahada alışılan takımdan çok farklı bir takım görünce insanda epey bir yabancılama ve hüzün oluyor. Aykut, Fleminks, Azo, Hurşut ve her ne kadar gidişine pek üzülmesek de Cem Can'ın yokluğu değişik bir hissiyat bıraktı.

Takım fazlasıyla "derme-çatma" bir görüntüde. Taşlar yerine oturur mu bilemeyiz ama şundan 1-2 hafta önce takımın, son senelerin kanıksanan Gençlerbirliği hastalığı olan "ileriye top taşıyamama ve bitiricilik yapamama" hastalığına muhtemeşen yeniden tutulacağı ve sonuç almakta zorlanacağı konusunda bir mesaj yazmıştım. Görüntümüzü "bulamaç" a benzetmiştim. Diri ve koşan bir takım olmasına rağmen bu söylediklerim izlediğim kadarıyla bugünkü maçta aynen sahadaydı.
Gurbetçi oyuncuların performansı da alışma ve ligi tanıma dönemi bitene kadar netleşmiyor. Mervan, performansıyle şaşırttı.
Eldeki en verimli oynayan kadro ile çıkmalıyız...
ve umarız hoca bir nebze olsun takımı toparlar. Yoksa aynı senaryo olacak ve devre arasında, Azo ve Fleminks'e vermeyi göze almadıkları ekstra para yine kasadan çıkacak ve oyuncu transferine başvuracağız.