Gösterilen sonuçlar: 1 ile 25 ve 27

Konu: Mevzu Derin

Threaded View

  1. #6
    ALKARA
    Üyelik tarihi
    20 Mar 2013
    Bulunduğu yer
    Kızılay
    Mesajlar
    310
    "Hassa mimarların başı Sinan'a buyruğumdur: ........ marangozluktan ve binâ ilminden habersiz, ehil olmayan kişiler ellerine arşun alup mîmârlık etmekte ................. (29 Haziran 1572, Sultan ll. Selim)"
    valla mimarbaşı buyruğu alınca naaptı bilemem ama ben kısaltırken bile iki kere düşündüm.. inşallah bi karışma la, bırakta bildiğimizi yapalım bize transfer lazım dememiştir.. yok yok dememiştir..

    pekii neden hünkarımın izni olmadan alıntıladım bunu?. kellem kaşındığından değil, durum vahimde ondan.. yahu arkadaşlar stadlar da camiler gibi yönü olan yapılardır..
    buranın manzarası güzel, yada vatandaşlar şu yoldan yaklaşacaklar diyerek camileri o yöne, o manzaraya veya yaklaşmaya çevirebilirmisiniz?. mihraptan geçen aksın kıbleyi göstermesi lazım.. e bittii.. bundan sonrası hikaye..
    acaba ben mi yanlış gördüm diyerekten, uzun süredir gözlemlediğim bir şeyi dün tekrar izledim; yok valla hatanın bu kadarı da biraz fazla oldu.. son yapılan stad binalarının çoğunun yönü yanlış.. güneş ışınlarının yönü hiç dikkate alınmamış.. gündüz maçı oynanamaz.. ancak güneş battıktan sonra müsabaka oynanacak hale gelir.. gece stadı..

    başakşehir stadı da bunlardan biri.. yeni yapıldı.. gene dikkat ettim yedek kulübeleri güneşe karşı palanlanmış.. maç boyunca abdullah avcı ve yardımcıları ve kulübedekiler ellerini gözlerine siper ederek maçı izliyorlar.. şöyle anlatayım: bilmem kaç tarihinde yapılmış trübün kapatmanın gölgesi taç çizgisine paralel düşen ve yönü doğru olan 19 mayıs stadını gözünüzün önüne getirin; hah bu stadda kulübeler kapalının değil de maratonun önünde yer almış gibi.. kulübedekilerin bizim gibi stadın üstünden değilde; sahanın kenarından baktığını düşünürseniz durumun vahameti ortada..

    soğuk iklimde yapıldığı için alttan ısıtması bulunduğu üzre, sürekli övgüler alan sivasspor stadında durum daha da vahim..
    bu stadda da kaleci eliyle gözüne siperlik yapıyor.. takımın biri bir yarıyı güneşi arkasına alarak oynuyor, ikinci yarıda diğer takım güneş avantajını elde ediyor..
    yani her devre biri yokuş aşşa oynuyor sanırsın..
    bunca masraf, bunca emek, bunca zaman kaybı.. kimse bakmıyormu bunlara anlamadım gitti..
    yada; bir cami tasarlamaya, bir stad tasarlamaya, bir otel tasarımına nereden başlarsın mübarek?
    illede II. selim mi uyaracak?. nazikçe..
    Konu MehmetGUNER tarafından (20-Feb-2017 Saat 11:35 ) değiştirilmiştir.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •