Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Basından Haberler



Abreg Çelem
20-Mar-2013, 11:13
Bizim bebe Özhan Yüksel Karabükspor maçımızı klasspor'da yazmış:

http://www.klasspor.com/tr/yazilar/869-Ozhan_Yuksel_Gunesi_Doguran_Adam.html

Bu arada biz de yazıyı hortumlayıp BLOGLAR kısmında yayınlamışız, basından haberler başlığında ya da Haberler arasında yitip gitmesine gönlümüz razı olmayan buna benzer yazıları BLOGLAR kısmında yayınlayacağız..

Arda_Kucukahmetler
21-Mar-2013, 14:13
Fleminks'ten haber var... kalmayı istiyormuş! :-)
http://spor.haber3.com/vleminckx-g.birliginde-kalacak-mi-haberi-1854707h.htm

MehmetGUNER
21-Mar-2013, 14:40
abicim nereye gidiyor bizim mesajlar yaa??..

Abreg Çelem
21-Mar-2013, 15:00
Abicim yavaş yavaş alışacağız hepimiz, biz sana yıllardan beri "dur bi!" demiyor muyuz?? :D
Forumdaki mesajın yukarıda, onda bir sorun yok.. Haber yorumuna gelince, oraya üye olmayanlar da yorum yapabiliyor, bu nedenle -sadece haberlere yapılan yorumlar- Hamdullah Abi onay verirse yayınlanıyor ;) O yüzden uzayabilir biraz...

MehmetGUNER
22-Mar-2013, 11:36
özür.. özür..
nasıl olsa bizi herkes tanır diyerek "beni hatırla" kutucuğunu işaretlememişimde ondan bir kereliğine mesaj gönderebiliyormuşum..

Arda_Kucukahmetler
24-Mar-2013, 12:56
Ben de diyordum, "ne zaman çıkacak bu haberler" diye?
Fleminks, bjk'ye gidiyormuş.
http://www.paralimani.com/gol-makinesi-besiktas-yolunda-haberi-25824?utm_source=haber3&utm_medium=cpc&utm_campaign=media

özhan_yüksel
09-Apr-2013, 13:49
Gaziantepspor maçının ardından yazdığım "Kaybediyorduk... Değer Verdiğimiz Her Şeyi..." başlıklı yazım: http://www.klasspor.com/tr/yazilar/877-Ozhan_.html

MehmetGUNER
16-Apr-2013, 16:56
eskiden bir istanbul takımına attığımızda bağırırdık: “güzel basın, bunu da yazın” diye.
gazete sayısı azdı ve spora ayrılan sadece bir sayfaydı.. oda tahmin edeceğiniz gibi sadece istanbul takımlarının haberleriyle doldurulmuştu. öyle ki ankara’da bir maça gidecek olsak değil haberini maçın saatini bu sayfada bulabilme imkanımız yoktu. anadolunun her yerinde üç istanbul takımının taraftar bulmasının nedenlerinden biride bu olmalı..
bizde bilenmiş ve dolu olduğumuz için olacak istanbul takımlarına her attığımız golden sonra “sevgili basın” yada “işte basın” bunuda yazın diye tepkimizi koyardık..

tabiki bütün takımları olduğu gibi anadolu kulüplerinide ayırmadan takip eden, doğruları aktarmayı görev bilmiş mensuplarını ayrı tuttuğumuzda bu yalaka basın işi tümüyle azıtıp istanbul içinde de ilginç bir kurama soyundu.. tur atlaması kuvvetle muhtemel bir takımı bırakıp, real madrid’i çektiği andan itibaren galatasay’la yatıp, galatasaray’la kalkmaya başladı. bunu yapmayanlara da hayret ettiklerini açıkça dile getirip, beklenen sonuç; elenmeyi zafere döndürdüler.. halada sürdürmekteler.. bende buna hayret ediyorum..

gözardı ettikleri, görmezden geldikleri bu haftaki rakibimiz fenerbahçe’ye sonradan eğildikleri ve birşey göremedikleri için hemen bir yafta yapıştırdılar: kontrollü oynuyorlar, italya gibi defans yapıyorlar ve sabırlarının mükafatını alıyorlar.. tabii bu kadar basit olsaydı, onlarda olurdu gazeteci.. yalaka basın diye boşuna mı söyledik?.

lütfen dikkat; kontrollü savunma yapan takıma bakıyoruz şimdi:
zigler’i sürekli soldan orta yaparken yada fırsatını bulduğunda kaleyide yoklarken görüyoruz.. rakiple omuz omuza didiştiğini, akınları keserken görebileniniz olduğunu sanmıyorum..
sağbekleri gökhan gönül’ü anlatmaya gerek var mı?. geri gelmiyor desek yerinde bir yorum olur..
son maçlarında kaleye savurdukları on şut var; en az dördünü egemen’in attığını saydım.. ikisini kafayla attığına şahit olduğumuza göre bunu kendi kalesinin önünden nasıl yaptığını bu “cici basın” açıklar herhalde..
bir tek yobo çıkmıyor defanstan.. kontrollü oynayan takıma bu ismi yakıştırabilmek için ne yaptı?. merak etmeye başladım..

mehmet topal’ın, topuz’un ve mierelles’in orta sahada adam kovaladığınımı, pres yaptığınımı, yoksa rakip ceza sahasına bindirmeler yaptığınımı hatırlıyorsunuz.. salih uçan’ın attığı goller hafızamızdayken, ileriye arada bir çıkan oyuncunun yapacağı işler olup olmadığıda aklımızda olsun..

kuyt’mu defans yapıyor, sow mu?.. webo mu yoksa?.
arkadaşlar karşımızda kontrollü oynayan değil, kollayan bir takım var.. topu gezdirerek, top tekniklerinin yüksek olması gereği topu ayaklarında tutarak açık düşüren, bulduğu açığı genişletip kalemize akacak bir takım var.. aykut kocaman’a rağmen..

bizde eski biz değiliz lakin.. bu sabah 06:00 da kalkıp maçı tekrar izledim. maçı izlerken stresten çok şeyi kaçırmışız..
sivasspor maçında çok ilginç birşey oluyor; takımımız dibe vurduğunda, hocanın etkisinin kalmadığı son maçlarda yaptığını gene yapıyor.. tek top oynamaya ve bunuda çok ve hızlı yapmaya başladı.. sivassporun bunaltan baskısını kırıp, göstere göstere attıkları gol ve tosiç-zec ikilisinin attıkları golün kopyası iki golüde kaçırması bunun en basit örneği.. gene tepki koyan, kabul etmeyen, isyan çıkaran gençlerbirliği olduk..

dikkatle izleyelim çünkü çok güzel bi maç olacak; hakem müsade ederse eğer.. birbirinin kopyası gibi iki takım bu hafta karşı karşıya gelecek.. eğer fuat hocamız çapalamazsa hurşut orta sahanın solunda çok faydalı olabilir.. dirençsiz orta sahalarını hallaç pamuğu gibi atarız.. zigler’in olduğu kanadı cemcan ve önündeki tomiç’le; gökhan’ın olduğu kanadı ancak ve ancak tosiç-hurşut ikilisiyle delebiliriz..

anlaşıldığı gibi ortada 4’lü dizilişle kanatları çalıştırıp ileride vleminckx ve zec’in kanatta değil ortada yer aldığı çift santrofor oynamayı işaret ediyorum.. budur bizim gerçeğimiz ve sahada gerçekler tokuşur..

Arda_Kucukahmetler
17-Apr-2013, 23:44
http://www.klasspor.com/tr/haber/29380-Risp_Ankara_gunlerini_unutamiyor.html
Risp tekrar Ankara'ya gelmek istiyormuş. Feleminks ve Risp'li bir kadro düşünsenize. 2 sarı kafa nasıl bir hava katardı seneye kadromuza ama hayal işte. :-(

Arda_Kucukahmetler
20-Apr-2013, 00:40
Cavcav'ıb fb maçı yorumu... yenip Avrupa'ya yaklaşacakmışız. Sanki çok istiyor da Avrupa'ya gitmeyi. Masraf kapısı değil mi Avrupa!
http://spor.haber3.com/ilhan-cavcavin-gozu-avrupada-haberi-1914965h.htm

Arda_Kucukahmetler
21-Apr-2013, 15:53
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/23099090.asp

Ozan_Güler
27-Apr-2013, 15:48
Sitemiz üyesi Mahir Ünsal Eriş' in 4 yıldır Gençlerbirliği formasını giyen Aykut Demir ile yaptığı söyleşi Vatan Gazetesinde yayınlandı.
Nereye Koysalar Oynarım.

Duyduk, duymadık demeyin.

Not: Link vermeyi beceremedim

Necdet Özkazancı
27-Apr-2013, 23:51
Sitemiz üyesi Mahir Ünsal Eriş' in 4 yıldır Gençlerbirliği formasını giyen Aykut Demir ile yaptığı söyleşi Vatan Gazetesinde yayınlandı.
Nereye Koysalar Oynarım.

Duyduk, duymadık demeyin.

Not: Link vermeyi beceremedim


Vatan'ın linkini bulamadım babadostu. Ama Eurosport'ta da çıkmış söyleşi... Okumak isteyen arkadaşlar için...

Link:
http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2012-2013/aykur-demir-nereye-koysalar-oynarim-ozel-roportaj_sto3730812/story.shtml

serkan_gungordu
28-Apr-2013, 15:10
"Biz Brüksel’e kampa gittik mesela sezon öncesinde. Bizim antrenman yaptığımız sahanın yanındaki sahada, Genk’in ufacık çocukları da antrenman yapıyorlardı. Biz idmana başladık, bitirdik. O kadar zaman boyunca o çocuklar hep ayakiçi pas çalıştılar. Bizde çocukları çalıştıramazsın öyle, sıkılırlar."

röportajda futbol adına söylenen en önemli şey budur bence... süper lig'de iki ayağının ayak içini kullanamayan adam var daha...

serkan_gungordu
08-Jul-2013, 11:44
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/90344/cavcav-sert-cikti

yabacı futbolcu sayısının 10 olacağını düşünerek, aykut'u alelacele trabzonspor'a 3 milyon avro gibi değerinin çok altında bir değere satarsan, sonra böyle ağlarsın!

umityasar
09-Jul-2013, 16:31
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/90344/cavcav-sert-cikti

yabacı futbolcu sayısının 10 olacağını düşünerek, aykut'u alelacele trabzonspor'a 3 milyon avro gibi değerinin çok altında bir değere satarsan, sonra böyle ağlarsın!

Sadece para mı aldı CavCav?
Karşılığında topçu istemedi mi?
1461 trabzona gerek yok Gençlerbirliği trabzona yeter!!!!

İlker_Karabulut
13-Jul-2013, 12:39
www.futbolburada.com 'a bir yazı (http://www.futbolburada.com/p/duayenin-gizli-oyunlari) yazdım. Sizinle de paylaşmak isterim.

İlhan Cavcav için duayen başkan derler. Nasıl denmesin? Tam otuz iki senedir Gençlerbirliği'nin başında.Takımını alt liglerden çekip birinci lige çıkarmış, onlarca teknik direktörle, yüzlerce futbolcuyla çalışmış, bol bol orta sıralarda yer almış, bazen küme düşme mücadelelerinin içinde olmuş, iki Türkiye Kupası kazanmış, Avrupa Kupaları'nda bir kaç tur atlamış, hatta bir kerecik bile olsa, ucundan kıyısından şampiyonluk mücadelesinin içinde yer almış bir büyük başkan.

Futbol aleminde onun kadar görmüş geçirmişi yoktur herhalde. Tecrübe kulağa güzel bir şey gibi geliyor. Çok da önemlidir ama bu kadar uzun seneler futbolun içinde, aynı görevde yer almak belli ki İlhan Başkan'ı sıkmış biraz. O da bu sıkıntıyı yenmek için kendi kendine küçük oyunlar oynuyor. Kimseye söylemediği, sadece kendisinin bildiği küçük oyunlar. Neler mi? Hemen anlatayım.

İlhan Başkan için Gençlerbirliği'nin orta sıralarda yer alması artık bir rutin haline geldi biliyorsunuz. Tezahüratı bile var: "Onuncu olmamız engellenemez". Bence, duayen başkan aynı sonucu farklı yollarla nasıl elde edebilirim diye düşünüp her sezon kendisine zorluklar yaratıyor. Mesela, 2007-2008 sezonunda "4 kez teknik direktör değiştirip nasıl kümede kalırım" oyununu oynadı ve kazandı. 2012-2013 sezonunda takımın en çok gol atan 3 oyuncusunu gönderip 11. oldu. Unutmadan ekleyelim iki defa da antremana çıkmadan teknik direktör gönderme oyunu oynadı ara sıcak niyetine (herhalde yaz aylarını da böyle eğlenceli hale getiriyor). Ve bu sene duayen çıtayı en tepeye koydu . Takımın teknik direktörünü, golcüsünü, en yaratıcı oyuncusunu, defanstaki liderini, kaptanını ve hatta belki (haberler henüz kesin değil) kalecisini gönderip yine orta sıralarda olmanın hesaplarını yapıyor. Eğer başarılı olursa bu sezon onun başyapıtı olacak. Orta sıra takımı koleksiyonunun en nadide parçası!

Tribünde bütün bu gizli gerçeklerden habersiz Gençlerbirlikliler (söylenişi bile güzel) belki kahrolacak, sinirlenecek, hatta "Cavcav istifa" diye bağıracak. Ama bilemeyecekler ki O bir duayen başkan ve şampiyon olmak, Avrupa kupaları'na katılmak gibi sıradan hedeflerin adamı değil. Zaten onun yapıtlarının değerinin günümüzde anlaşılmasını beklemiyorum ben. Ama gelecek nesiller onu mutlaka anlayacak. Heykellerini dikecek (Gerçi tesislerde bir tane var ama yetmez). Spor tarihine bir deha olarak geçecek.

Gençlerbirliği taraftarlarına da naçizane tavsiyem, artık bu gerçeği görüp, özümsemeleri. Kimse boşu boşuna şampiyonluk, Avrupa Kupaları hayalleri falan kurmasın. Herkes İlhan Cavcav'ın bu dahiyane oyunlarına ortak olmaya çalışsın. Belki o zaman sinir katsayılarınız normal seviyelerde seyreder bu sezon.

Abreg Çelem
17-Jul-2013, 11:11
www.futbolburada.com 'a bir yazı (http://www.futbolburada.com/p/duayenin-gizli-oyunlari) yazdım. Sizinle de paylaşmak isterim.

İlker, yazını futbolburada'da da okumuştum. Harika tespitler var, eline sağlık... Bu arada, sorun olmayacaksa yazının daha kalıcı olması için blog'da da yayınlamak istemez misin? Mesajının altındaki "bloga ekle" linkine tıklarsan gerisi gelir zaten.. :)

selim_soyipek
20-Jul-2013, 00:17
NÜRNBERG-GENCLERBIRLIGI

20.07.2013
Saat:15.00
Sportpark ASV Grassau

Hafta sonu Avustuya'ya Bad Zell'e (300 km) gidecektim.Takim bi iyilik yapmis yol'u 200 km kisaltmis yani bana dogru iki adim atmis.Ben de bi adim atip yarin mac'i seyretmeye gidecegim.Yarin ögleden itibaren Grassau'dayim.

Ahmet_Ay
20-Jul-2013, 00:23
Kulüpler Birliği Vakfı toplantısının ardından Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav yeni başkan oldu.
Kulüpler Birliği'nin yeni başkanı Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav oldu.

Bugün toplanan Kulüpler Birliği Vakfı'nda Kayserispor Başkanı Recep Mamur ve Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl'ın isimleri ön plana çıkıyordu.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, daha önce yaptığı açıklamalarında Kayserispor Başkanı Recep Mamur'a destek olacağını söylemişti.

Ancak, başkanların ısrarı üzerine aday olan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, vakfın yeni başkanı oldu.

Başkan yardımcılıkları görevine ise Eskişehirspor yeni başkanı Mesut Hoşcan ve Antalyaspor'un yeni başkanı Gültekin Gencer getirildi.

klasspor

Bizim başkan acaba kaç kez başkan olup, kaç kez bıraktı......

Erdem Ceydilek
20-Jul-2013, 10:09
Haberleri bekliyoruz o zaman maçtan sonra.

Mesela: "Lekiç bu sene çok farklı. Adamın içine sanki Mario Gomez kaçmış. Mervan'la çok iyi bir ikili olmuşlar"


NÜRNBERG-GENCLERBIRLIGI

20.07.2013
Saat:15.00
Sportpark ASV Grassau

Hafta sonu Avustuya'ya Bad Zell'e (300 km) gidecektim.Takim bi iyilik yapmis yol'u 200 km kisaltmis yani bana dogru iki adim atmis.Ben de bi adim atip yarin mac'i seyretmeye gidecegim.Yarin ögleden itibaren Grassau'dayim.

selim_soyipek
20-Jul-2013, 11:54
Büyük bi paket cekirdek aldim yola cikiyorum.Mactan sonra tabiiki izlenimlerimi iletecegim.

Ahmet_Ay
20-Jul-2013, 21:29
RTÜK, şifresiz ve ücretsiz yayınlanacak programları belirledi

RTÜK bir süredir üzerinde çalıştığı listeye son şeklini verdi.

RTÜK'ün, 16 maddelik hazırladığı listede Türk takımlarının Avrupa'da oynayacağı maçların şifresiz olacağı maddesine de yer verildi.

16 maddelik ilk listeye CHP ve MHP kontenjanından seçilen RTÜK üyelerinin isteğiyle ‘Hacı Bektaşi Veli anma törenleri’, ‘Nevruz etkinlikleri’ ve ‘Boğaziçi kıtalararası yarışmalar’ı da eklendi. İşte televizyon kanallarında şifresiz ve ücretsiz yayımlanması zorunlu önemli olaylar listesi:

1- Yaz, Kış ve Paralimpik Olimpiyat Oyunları, 2- FIFA Dünya Kupası yarı final ve final karşılaşmaları, 3- UEFA Avrupa Kupası Kupası yarı final ve final karşılaşmaları, 4- Türk milli futbol takımlarının eleme ve final karşılaşmaları, 5- Türkiye Kupası (futbol, basketbol, voleybol, hentbol) karşılaşmaları, 6- Avrupa kupalarında (futbol) Türk takımlarının oynadığı bütün maçlar ile yarı final ve final karşılaşmaları, UEFA Avrupa Ligi karşılaşmaları ve UEFA Şampiyonlar Ligi karşılaşmaları, UEFA süper kupa maçları, 7- Dünya Şampiyonası (her branşta) yarı final ve final karşılaşmaları, 8- Avrupa şampiyonaları (her branş) yarı final ve final karşılaşmaları, 9- Türkiye’de yapılan uluslararası tenis organizasyonları, 10- Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 11- Akdeniz Oyunları, 12- Avrasya Maratonu, 13- İslam Dayanışma Oyunları, 14- Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 15- Mevlana anma törenleri (Şeb-i Arus), 16- Yunus Emre şenlikleri, 17- Hacı Bektaşi Veli anma törenleri, 18- Nevruz etkinlikleri, 19- Boğaziçi kıtalararası yarışmalar.

mynet

İşallah karar değişmez.... izleyici açısından iyi kapital şirketlerin geleceği açısından kötü bir haber....(cine 5 ve teleon ile aynı gelecek)

selim_soyipek
21-Jul-2013, 16:28
NÜRNBERG 1
GENCLERBIRLIGI 0

Kuzey Almanya'da yaz tatili nin baslamasiyla güneye dogru yola koyulan tatilciler nedeniyle bir saatlik yol bütün kacamak yollarida kullandigim halde iki saate yakin sürdü.Benzinlikler'e girip bi kave almak en yarim saat kaybettireceginden oyalanayim diye alman seyircilerede ikram eder,biz de mac böyle izlenir derim diyerek aldigim büyük bi paket cekirdegi trafik yüzünden acmaz olaydim bi türlü vazgecemiyom yemekten.Bi avuc bi avuc daha derken sonunda paketin ucunu kivirdigim gibi arka koltugun en uzak tarafina atip kurtuldum.

Sportpark'a vardigimda saat 1:30 olmustu.Takimlar henüz ortalikta yoktu.ikiyi ceyrek gece Nürnberg isinmak icin cikmaya basladiginda bizim takim hala ortalikta yoktu taa ki 1:45 e kadar.Isnmaya ciktiklarinda ögrendikki onlarda tatilci trafigine takilmislar.Ben onlari yakinlarda bi otelde kaliyorlar saniyordum oysa Münih'te bizim semte yakin bi otelde kaliyorlarmis ve o otelide degistireceklermis.Bir gün önce bütün ugrasima ragmen kaldiklari oteli ögrenememistim.Bu kamp dönemini önceden her yaniyla planlamayip sanki günübirlik kararlarla devam ettiriyorlarmis izlenimi birakti bende.

Mac yarim saat gecikmeyle basladi.Ilk yarinin tamaminda ileriye pek cikmayan ,cok az adamla hücum deneyen Nürnberg'e karsi daha atak oynuyor gibi gözüksekte ilk yari boyunca tek bi gol pozisyonuna giremedik.Lekic etkisiz ,Mervan cok hareketli,mücadeleci fakat bunlari dogru toplarla bulusturacak kreatif bi orta saha olmadigi icin ataklar saman alevi gibi parlayip sönüyor.Tomic zamanla bu eksikligi giderebilir gibime geliyo.Bu sezonun en iyi transferi Tosic'in takimda kalmasi bence.En etkili ve hizli ataklari onun tarafindan yaptik fakat genelde henüz saglanamamis uyum nedeniyle organize bi pas trafigi olusturamadigimiz icin ataklar basladigi anda etkisiz hale getiriliyo.8-9 oyuncu degisikliginin yapildigi bi hazirlik macinda bi cok yeni oyuncununda oldugunu göznünde bulundurursak cok detayli ve elestirel bi teknik analiz yapmak icin henüz erken.Fakat su an icin en büyük eksikligin golcü oldugu tespitini bir cogumuzun da ortak kanisi olarak yapabiliriz.

Lig'de ki cogu takimin kadro istikrarini koruduguna bakarak yeni sezonun ilkyarisini uyum,istikrar,zaman lazim diyerek tamamlariz gibime geliyor.
Metin Diyadin her zaman böylemidir kendisini fazla tanimam fakat cok soguk,durgun ve bir cok sorunla karsi karsiya ve sanki kafasi onlarla mesgulmüs izlenimi birakti bende.Herzamanki halide olabilir tabii.
Hursut cok candan,sohbeti icten, sahadaki sempatikligi harbiden geldi.
Resimler ve mac'tan kisa kisa kamera kayitlarini da becerebilirsem iletecegim.

Bu yazi yi ücüncü yazisim .Ilk ikisi biraz daha detayliydi fakat göndermek icin tikladigimda giris yapmaniz gerek yazisi cikti .Giris yaptigimda yazi gitmisti kayitli yaziyi göster yazisina tikladigimda ise sadece yazinin cok az bi kismi vardi.Bi yerde bi yanlislik mi yaptim acaba?

Atila_Cinar
21-Jul-2013, 19:30
Selim bey analizler için teşekkürler.

serkan_gungordu
22-Jul-2013, 02:05
selim abi analiz için teşekkürler... daha 2 ay öncesine kadar izlediğimiz takımımız şu anda bizim için bir kapalı kutu.

foruma alışana kadar, bir süreliğine uzun yazıları ve analizleri önce bir word dosyasına yazıp sonra kopyalamak en mantıklısı sanırım.

mehmetsoylu
22-Jul-2013, 09:23
Tşklr Selim Bey.

emre_ozyildiz
22-Jul-2013, 17:56
Hüseyin ALTINIRMAK/BURSADABUGUN

Teknik direktör Hikmet Karaman'ın UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de yeterli bir kadro ile mücadele etmek için oluşturduğu transfer listesinde yer alan Gençlerbirliği'nin kanat oyuncusu Hurşut Meriç'in, transfer görüşmelerinde yaşananları aktaran Tarık Artukmaç,bu transferde takas formülüne sıcak bakmayacaklarını belirtti.
Artukmaç :"Gençlerbirliği kulübü olarak Hurşut'un bonservis bedeli olarak 1 milyon Euro talep ettik. Bu bizim istediğimiz bir rakam ancak Bursaspor kulübü de kendi vereceği rakamları ortaya koyarsa bu transfer daha belirgin bir hale gelir. Sonuçta Bursaspor, Türkiye'nin 5.Büyük camiası ve maddi yönden sıkıntısı olmayan bir kulüp. Bu transfer 1 milyon olmasa bile 800 olur ya da 700 olur ortak uzlaşılan bir rakamda her iki taraf içinde mutlu bir şekilde sonlanabilir.Gençlerbirliği olarak takas formülüne sıcak bakmamız mümkün değil."sözleriyle yaşanan gelişmeleri aktardı.
Hurşut'un da Bursaspor'da oynamaya sıcak baktığını ve yakın çevresine bunu ifade ettiğini hatırlatmamız üzerine Tarık Artukmaç:"Evet,Hurşut'ta kendi futbol hayatında değişiklik yapmak istiyor.Profesyonel olarak baktığımız zaman bu onun en doğal hakkı.Yaşanan süreci bekleyip göreceğiz"diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet_Doruk
23-Jul-2013, 13:49
bu saatten sonra Hurşut'tan fazla bir fayda sağlanamaz, bütün çalım tekniklerini defanslar
ezberledi, Tomic ve Mervan çelik onu aratmaz.

onur_aydogan
23-Jul-2013, 14:07
Selim Bey, maç analiziniz için teşekkürler. Metin Diyadin çok dışa dönük bir karaktere sahip değil. Genelde insanlara karşı soğuk bir görünüm veriyor. U20 final maçında karşılaştım, el sıkıştık, "ben Gençler'liyim hocam" diyene kadar kafasını kaldırıp yüzüme bakmadı. Çalıştırdığı takımlarda başarılı olmasına rağmen bence insan ilişkilierinde biraz tutuk olması nedeni ile gittiği takımlarda erken ayrılıklar yaşadı.

selim_soyipek
23-Jul-2013, 14:39
Selim Bey, maç analiziniz için teşekkürler. Metin Diyadin çok dışa dönük bir karaktere sahip değil. Genelde insanlara karşı soğuk bir görünüm veriyor. U20 final maçında karşılaştım, el sıkıştık, "ben Gençler'liyim hocam" diyene kadar kafasını kaldırıp yüzüme bakmadı. Çalıştırdığı takımlarda başarılı olmasına rağmen bence insan ilişkilierinde biraz tutuk olması nedeni ile gittiği takımlarda erken ayrılıklar yaşadı.Onur bey aynen söylediginiz durumu be de yasadim.Selamlasirkenede,yanindaki yönetici ile el sikisip vedalasirkenede Metin hoca'ni yüzü diger tarafa dönüktü.Her zamanki hali böyle ise yapacak bi sey yok .Herkesi kendi haliyle kabullenmek gerek .Bu durumda bizi sadece takima yaptigi katki ilgiledirir.

selim_soyipek
23-Jul-2013, 15:01
GENCLERBIRLIGI:
FC KABALA:

Alm.Saati:18:00
Yer:Hans Bayer Stadyumu

Aksam mactayim.Bizim evden 15 dk. mesafede.

__________________________________________________ ____________
Bi sonraki mac 25.07.2013

MALAGA:
GENCLERBIRLIGI:
_ _ _ _ _ _ _ _

Münih'e 100 km mesafede. Tabiiki orda da tibündeyim.

emre_ozyildiz
23-Jul-2013, 15:15
:D İyi seyirler abiciğim.
Analizleri bekliyoruz gene sana zahmet olmazsa ;)

Gürbüz Güreşci
23-Jul-2013, 15:38
Gosso transferinin doğruluk payı hakkında bilgisi olan var mı?

Kaynak : https://twitter.com/sporx/status/359651848707256320

emre_ozyildiz
23-Jul-2013, 16:16
http://www.f5haber.com/ajansspor/genclerbirligi-gosso-yu-kadrosuna-katti-haberi-4075781/

doğru gibi

LİG TVde onayladı

Gürbüz Güreşci
23-Jul-2013, 16:29
Metin Hoca eski öğrencilerini toplamaya başladı. Stancu da gelecek gibi görünüyor.

Arda_Kucukahmetler
23-Jul-2013, 18:05
Wikipedia'da defansif orta saha yazıyor Gosso için. Azo'nun yerine alınmadı demek ki. Petro, Milan, Gosso, Doğa... hemen hepsi aynı mevkinin adamı. O zaman kim gidecek?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Gosso

celiltoruner
23-Jul-2013, 18:34
Gosso'nun kariyerine istatistiklerine buradan göz atabilirsiniz.. http://www.transfermarkt.com.tr/tr/jean-jacques-gosso/profil/spieler_80696.html

celiltoruner
23-Jul-2013, 18:36
Wikipedia'da defansif orta saha yazıyor Gosso için. Azo'nun yerine alınmadı demek ki. Petro, Milan, Gosso, Doğa... hemen hepsi aynı mevkinin adamı. O zaman kim gidecek?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Gosso

Daha Özgür var abi..

Arda_Kucukahmetler
23-Jul-2013, 18:49
Harbiden... Özgür de var di mi?
Adamımızı nasıl unutmuşum. Hepsi bir yana Özgür bir yana. Onu tek geçerim!

celiltoruner
23-Jul-2013, 18:59
Kesinlikle..

Gosso bence iyi oyuncu form tutarsa yararlı olur ama sonuçta yabancı kontenjanı sorununa takılacak.. Üstüne üstlük onun gelmesi Özgür'ün önünü kesecekse orada duracaksın..bu transferleri futbol okulundan bir çocuğa yaptırsalar daha mantıklı bir takım kurar.. Gosso-Özgür-Petroviç-Milan-Doğa-Yusuf Emre-Nizamettin-Ümit Eminoğlu-Oktay-Tomiç.. altı üstü 3 oyuncunun oynayacağı orta sahanın ortasında tam 10 A takım oyuncumuz varken hala forvette sadece Lekic ve Artun'un, oyun kurucu olarak da kanattan devşirme Tomiç ve şuan ki formu soru işareti olan Oktay'ın olması düşündürücü..

selim_soyipek
25-Jul-2013, 11:16
GENCLERBIRLIGI
MALAGA

25.07.2013
Alm.saati:19:00
Marktoberdorf
-----------------------

Zamansizliktan Kabala maci üzerine yazamamistim.Bu gün ki Malaga macindan sonra harmanliyarak yazarim.

Kabala maci ici kisaca bir seyler söylemek gerekirse,yeni oyuncularin cogunlukta oldugu bi kadroyla basladi takim.Mac basinda kadro anonsuda olmayinca ben yeni oyunculari tanimaya calisana kadar mac bitti.Mac'i Azeri takiminin trübündeki oyunculari ve mac kayidi yapan ekiple izledim.Kabala takiminda da cok yeni oyucu varmis fakat cabuk uyum saglanmis gibi gözüküyorlardi.Siyahi oyuncularin coklugu ve fiziksel güc üstünlügü iki penalti kazandirdi.Pozisyon anlarini tam göremedim fakat iki macta üc penaltiya sebep düsündürücü,düzeltilmesi gereken bi durum dengeli ve ortada gecen bi macta iki penaltiyla oyundan tamamen düstük.Gecen yilki oturmus kadroyla rahatca yenebilecegimiz bi rakipti.

Gecen sezon Flemitscyx 'in gelmesiyle cok iyi bi omurga olusmustu.Bu omurga'yi olusturan oyuncularin ücüde gitti(Aykut,Azofeyfa,Flemintscyx)Cok önemli olan bu omurgayi kimlerle olusturabiliriz?Su an icin sadece orta saha icin aday cok fakat ileri uc ve defans icin ayni seyi söyliyemeyiz.Zamanla Artun,yada Atabey tecrübe kazandikca olabilir.Defansta Ferhat olbilir.

Bir de bizim yönetici takimi icin bi seyler yazmak isterim daha sonra.Taraftar'in varligi huzursuz mu ediyo ne?

Ozan_Güler
26-Jul-2013, 01:37
Malaga'yı 1-0 yenmişiz.
Gol: Polates, dakika 68

Aksit Ozkural
26-Jul-2013, 03:27
Malaga'yı 1-0 yenmişiz.
Gol: Polates, dakika 68

İmza:
Menejer Ozannıo Gulerıos.



Şaka bir yana maçı tek kale oynamışız.
Gol: oyuna sonradan giren braveheart Oktay Delibalta.
Kaynak : Kulüp sitesi.

anil_akalp
26-Jul-2013, 11:49
Malaga maçının özeti:

http://www.malagacf.com/en/webtv/matches/genlerbirlii-malaga-cf/111/46871

selim_soyipek
27-Jul-2013, 05:41
GENCLERBIRLIGI: 1
MALAGA: 0
------------------
Ata ve Nural ;Ata Fener'li son iki yildir futboldan sogumus Fener maclari dahil mac seyretmiyo.Nural Ankara Elmadagli ama maalesef GS'li.Bu iki arkadas mevzubahis Gencler olunca isi gücü birakip birlikte 110 km lik deplasmana birlikte geldiler.

Stadyum'a vardigimizda maca iki bucuk saat vardi.Iceri girerken henüz gise mise de yoktu.Herhalde beles dedik,bi önceki kabala macida belesdi.Niyetimiz stad'a söyle bi bakip sonra mac basliyana kadar ,mac öncesi taraftar kondisyonu nu artiracak, alt yapi ihtiyacimizi giderecek bi yer aramakti ki !aradigimiz ideal yer'i Stadyum'u tam korrner kösesinden gören stadyum lokali nin cicekli balkonu'nu kesfettik.Takimlar isinmaya cikana kadar arada bi yan masalarda oturanlar ve garson kadinla mac sonucu üzerine espiriler yaparak gecirdik.Yer hosumuza gitmisti .Maci balkondan mi izlesek? acaba demeye basladik. Saha'da cok uzak degildi,Tek sorun ben uyaniklik yapip kenara oturdugumda günesin iki saat sonra semsiye 'nin koruma menzilinden kurtulup tam benim kafaya isabet edecegini düsünmemekti.Mac'a burdan bakak diyolarda kafa'ya gelen Günes'i napcaaz.Ata'ya dedim ki "la Ata sen Tarsuslu'sun aslanim hep soguktan sikayet ediyon gel senle yer degiselim."yok baba bu kadar sicak Tarsusluyu'da bozar" deyince bari en azindan su Alkaralar tisörtünü cikarayimda ,sirtcantasinda getirdigim formalardan en incesinden birini giyeyim dedim ama ne fayda.

Halaa bi umut vardi;bakalim mac baslayinca bu vip balkonunda oturabilecekmiyiz derken Garson kadin hesabi kapatabilirmiyiz ben gidiyom deyince sevindim.Yeni garson buralar reserviyert dediginde ise,la mac zaten tribünden izlenir diyerek icecekleri bitirip isinmaya cikan oyunculari izlemek icin asagiya indik .Lokalden direk karsi günes görmeyen tarafa gidek dedik ama direk gecis yok taa ana kapiya gidip bilet alip girerken mac'a büyük bi ilgi oldugunu gördük.Gs formali bi vatandasla sohbet ederek karsiya dogru yürürken cok sayida ,cogu genc ,imza almak icin Malaga'li yildizlari beklediklerini gördük.

Bizimkiler isinmaya baslamislardi.Sanki mac izler gibi kosu pisti uzerinden, isinan takimi izliyorkene arkamdan"merhaba"diyen bir ses ve ilk mac tan itibaren selamlastigimiz yönetici arkadas elinde bir forma ile ,tribünde oturan Cem bey'i isaret ederek sizi yurt disi yilin taraftari seciyoruz diyerek forma'yi takdim etti.Cok tsekkür ederek ,sevincimizi ifade edip Cem Bey'in yanina giderek kendisinede tesekkür etik ve ilk yariyi orada izledik . Ikinci yari mac esnasinda analizler konusunda bizm yüzümüzden sikinti olmasin diye karsi tribüne gectik.Oysa en son yaziyi bitirirken yönetim ,taraftar iliskileri üzerine bazi elestirilerim oldugunu ve daha sonra bu konuda diyeceklerim var diye noktayi koymustum.

Gelelim mac'a:

Ilk iki mac'i izledikten sonra ve böyle hazirlik maclarinda yeni oyuncularin denendigini ve elestirsel teknik analizler yapmak icin henüz cok erken oldugunu yazmistim ve halen o fikirdeyim.
Ilk iki macla alakasi olmayan bi oyun sergiledik.Cogu oyuncularin bir birini tanidigi bi kadro,sakatlanmadan önceki formuna yakin oynayan Serkan,Istikrar sembolü Tosic,her yil daha da güven veren Ramazan,Biraz daha güclenirse Tomic, sakatlamadan önceki formunu bu sezon yakaliyacagina inandigim Oktay....

Taktiksel anlamdaki cok basarili buldugum hamle,ikinci yari oyuna giren 4 numara yanilmiyorsam Ferhat'in Tosic'in yerine, Tosic'in de defansin daha ortsina gecmesi..Tosic'in Defans'ingöbeginde de ne kadar faydali oldugunu gördük.Tosic'in yrine gecen yanilmiyorsam ismi Ferhat kardesmiz basarili olursa Defansin göbegini Tosicle halledebiliriz.

Karamsarliga gerek yok golcü 'de iyi cikarsa böyle ? isaretleriyle dolu bi seznu rahat tamamlariz.



ciz

serkan_gungordu
28-Jul-2013, 11:26
GENCLERBIRLIGI: 1
MALAGA: 0
------------------
Ata ve Nural ;Ata Fener'li son iki yildir futboldan sogumus Fener maclari dahil mac seyretmiyo.Nural Ankara Elmadagli ama maalesef GS'li.Bu iki arkadas mevzubahis Gencler olunca isi gücü birakip birlikte 110 km lik deplasmana birlikte geldiler.

Stadyum'a vardigimizda maca iki bucuk saat vardi.Iceri girerken henüz gise mise de yoktu.Herhalde beles dedik,bi önceki kabala macida belesdi.Niyetimiz stad'a söyle bi bakip sonra mac basliyana kadar ,mac öncesi taraftar kondisyonu nu artiracak, alt yapi ihtiyacimizi giderecek bi yer aramakti ki !aradigimiz ideal yer'i Stadyum'u tam korrner kösesinden gören stadyum lokali nin cicekli balkonu'nu kesfettik.Takimlar isinmaya cikana kadar arada bi yan masalarda oturanlar ve garson kadinla mac sonucu üzerine espiriler yaparak gecirdik.Yer hosumuza gitmisti .Maci balkondan mi izlesek? acaba demeye basladik. Saha'da cok uzak degildi,Tek sorun ben uyaniklik yapip kenara oturdugumda günesin iki saat sonra semsiye 'nin koruma menzilinden kurtulup tam benim kafaya isabet edecegini düsünmemekti.Mac'a burdan bakak diyolarda kafa'ya gelen Günes'i napcaaz.Ata'ya dedim ki "la Ata sen Tarsuslu'sun aslanim hep soguktan sikayet ediyon gel senle yer degiselim."yok baba bu kadar sicak Tarsusluyu'da bozar" deyince bari en azindan su Alkaralar tisörtünü cikarayimda ,sirtcantasinda getirdigim formalardan en incesinden birini giyeyim dedim ama ne fayda.

Halaa bi umut vardi;bakalim mac baslayinca bu vip balkonunda oturabilecekmiyiz derken Garson kadin hesabi kapatabilirmiyiz ben gidiyom deyince sevindim.Yeni garson buralar reserviyert dediginde ise,la mac zaten tribünden izlenir diyerek icecekleri bitirip isinmaya cikan oyunculari izlemek icin asagiya indik .Lokalden direk karsi günes görmeyen tarafa gidek dedik ama direk gecis yok taa ana kapiya gidip bilet alip girerken mac'a büyük bi ilgi oldugunu gördük.Gs formali bi vatandasla sohbet ederek karsiya dogru yürürken cok sayida ,cogu genc ,imza almak icin Malaga'li yildizlari beklediklerini gördük.

Bizimkiler isinmaya baslamislardi.Sanki mac izler gibi kosu pisti uzerinden, isinan takimi izliyorkene arkamdan"merhaba"diyen bir ses ve ilk mac tan itibaren selamlastigimiz yönetici arkadas elinde bir forma ile ,tribünde oturan Cem bey'i isaret ederek sizi yurt disi yilin taraftari seciyoruz diyerek forma'yi takdim etti.Cok tsekkür ederek ,sevincimizi ifade edip Cem Bey'in yanina giderek kendisinede tesekkür etik ve ilk yariyi orada izledik . Ikinci yari mac esnasinda analizler konusunda bizm yüzümüzden sikinti olmasin diye karsi tribüne gectik.Oysa en son yaziyi bitirirken yönetim ,taraftar iliskileri üzerine bazi elestirilerim oldugunu ve daha sonra bu konuda diyeceklerim var diye noktayi koymustum.

Gelelim mac'a:

Ilk iki mac'i izledikten sonra ve böyle hazirlik maclarinda yeni oyuncularin denendigini ve elestirsel teknik analizler yapmak icin henüz cok erken oldugunu yazmistim ve halen o fikirdeyim.
Ilk iki macla alakasi olmayan bi oyun sergiledik.Cogu oyuncularin bir birini tanidigi bi kadro,sakatlanmadan önceki formuna yakin oynayan Serkan,Istikrar sembolü Tosic,her yil daha da güven veren Ramazan,Biraz daha güclenirse Tomic, sakatlamadan önceki formunu bu sezon yakaliyacagina inandigim Oktay....

Taktiksel anlamdaki cok basarili buldugum hamle,ikinci yari oyuna giren 4 numara yanilmiyorsam Ferhat'in Tosic'in yerine, Tosic'in de defansin daha ortsina gecmesi..Tosic'in Defans'ingöbeginde de ne kadar faydali oldugunu gördük.Tosic'in yrine gecen yanilmiyorsam ismi Ferhat kardesmiz basarili olursa Defansin göbegini Tosicle halledebiliriz.

Karamsarliga gerek yok golcü 'de iyi cikarsa böyle ? isaretleriyle dolu bi seznu rahat tamamlariz.



ciz

SeliM Abi'nin bugünlerdeki büyük hizmetinin karşılığını, kendisinin gelmediği ankara'daki maçların teknik taktik analizlerini yaparak vermemiz gerekiyor. Takımdan uzakta olunca, takım hakkında bilgi veren birilerinin değerini hepimiz selim abi sayesinde görmüş olduk. Ellerine ayaklarına sağlık abi

emre_ozyildiz
29-Jul-2013, 10:12
“Ne zaman çıkmıştı da şimdi inişe geçsin” dediğinizi duyar gibiyim. Doğrudur, sportif başarı adına kenara koyduğu hiçbir şey olmamıştır. Hayatı boyunca para biriktirmiştir.

Bir kısım yandaş ise; bir müddet önce kendisini duayen ilan etmiş, adına da “belgesel” diye nitelenen reklam filmi çekmişlerdi. Ana fikir; futboldan iyi anlaması ve beşe alıp on beşe satmayı becermesiydi. Ortada sıradışı sportif bir başarısı hiç olmadığı halde ticari başarısını taçlandırmışlardı.

İstanbul’un malum büyütülmüş takımları parayı bastırır, Gençlerbirliği’nin en iyi futbolcularını alırlardı. Bu sebeple başkent takımı da her sene can çekişirdi.

Can çekişme devam etmekle beraber artık müşteriler değişti, fiyatlar düştü. Bir çok futbolcuda bedelsiz kaçmaya başladı.

Şimdi buradan soruyorum. Bir futbol sezonu bitiminde mevcut kadroları güçlendirecek transfer çalışmaları mı yapılır, yoksa en verimli futbolcular pazar tezgahına mı çıkartılır ?

Süper ligin 17 takımı birincisini yaparken, sözde duayenin tercihi ikincisidir.

Takımı sürükleyen 4 kişi vardı : Aykut Trabzonspor’a, Hurşut Rizespor’a, Azofeifa ve Vleminckx Kayseri Erciyesspor’a kaptırıldı. Yani takımın yüzde sekseni.

Acı olan, kariyer gelişimi olarak gördükleri ve Gençlerbirliği’nin yerine koydukları kulüp tercihleridir. Yeni giydikleri formaları ile sergiledikleri mutluluk görüntüleri de bizim için üzüntü vericidir.

Yerlerine alınanlarda aranan tek özellik vardı, bedava bonservisi elinde olanlar.

Taraftara şaşırmamak ise elde değil. Kombinelerin kapış kapış gittiği söyleniyor.

Arkadaşlar ne seyredeceksiniz ? Her maçtan sonra eve dönerken yediğimiz gollerin güzelliklerini mi paylaşacaksınız ?

Bir camia yanlışları da paylaşabilir ve yönetim üzerinde baskı kurabilirse görevini yapmış sayılır.

Tam yarım asırdır bu takımın taraftarıyım. Sayın Hasan Şengel başkanlığındaki

Gençlerbirliği’nin mütevazi imkanları ile yaratılan kadrolarından aldığım zevki bu günkülerle kıyaslamam bile.

Yönetim Kurulu içinde bulunduğum dönemin (1998- 2004) başarılı mücadelesini de kenarda tutuyorum elbette. Atilla Aytek, Zeki Ünaldı, Hayri Güler, Oktay Arıca ve rahmetli Cüneyt Üstündağ gibi taraftar yöneticilerin zorlaması ile transfere bütçe ayrılması o zaman aralığında sağlanabilmişti.

Bilindiği gibi Türkiye Kupası ve Avrupa başarılarının geldiği dönemdi o seneler.

Sanal duayeni hiç ilgilendirmeyen dönem olduğunu da söyleyebiliriz. Şampiyonluklarla, kupalarla işi olmaz. Cepten para çıkıyorsa kötüdür, cebe para giriyorsa kaymaklı kadayıftır.

Şu anda yönetim kurulunda tek bir taraftar kalmıştır, o da yedek listededir. İsmail Özkan da yukarda bahsettiklerim gibi hiçbir karşılık beklemeden her verilen görevi üstlenen gerçek taraftardır.

Bu günkü yönetimde çok saygın ve değerli arkadaşlarımız vardır. Ama kimse kusura bakmasın, taraftar değillerdir ve başkanı bazı yanlışlardan çevirecek hamleleri de yapamamışlardır.

O zaman bu görev taraftardan beklenir. Daha katılımcı olmak ve hiç değilse beyaz mendil sallamak, belki haksız şişirilen egoları kendine getirebilir.

Yoksa dizimizi dövmeye devam ederiz.



27 Temmuz 2013 Cumartesi 16:47


http://www.yurtspor.com/makale/ercument-tuncalp/cavcav-inise-gecti/34.html

Arda_Kucukahmetler
30-Jul-2013, 13:40
Gekas, Elazığspor'da.
http://www.klasspor.com/tr/haber/30303-Gekasin_adresi_belli_oldu.html

Arda_Kucukahmetler
31-Jul-2013, 23:38
http://www.klasspor.com/tr/haber/30309-Semih_Genclere_mi_geliyor.html

Ahmet_Ay
01-Aug-2013, 02:21
http://www.klasspor.com/tr/haber/30309-Semih_Genclere_mi_geliyor.html

Gelmesini tabi ki isterim ama Bursa dururken bize geleceğini zannetmem, adamlar Avrupada oynuyor. .......

Necdet Özkazancı
01-Aug-2013, 11:35
Greuter Fürth ile oynadığımız maçın görüntüleri... Sevgili Tanıl'a teşekkürler... :)

http://www.youtube.com/watch?v=dzSDHUoYdi8&noredirect=1

volkan_celik
01-Aug-2013, 12:00
Zec kafayla da gol atabiliyomuşş:cool:

Arda_Kucukahmetler
01-Aug-2013, 12:27
Orta sahamız çok dirençsiz oynamış. Umarım hazırlık maçı olduğu için böyledir. Yoksa ligde de bu kadar sallayarak oynarlarsa iyi olmaz.
Yediğimiz gollerde görülüyor bu durum. "3 dk'lık özetten çıkarılır mı?" demeyelim, gözüküyor.

onur_kutuk
01-Aug-2013, 15:18
O yediğimiz gol nedir öyle, evlere şenlik!! Rakip oyuncu kendi sahasından toplamda 4 oyuncumuzu geçerek geliyor sonra da kendisini karşılamaya gelmeyen 3 oyuncumuzun önünde rahatça şutunu çekiyor.
Arda'nın dediği gibi orta sahanın verdiği "elektrik" tedirgin edici..

serkan_gungordu
02-Aug-2013, 00:24
görüntülerden anladığım: orta saha ile defans arasındaki mesafede halı saha maçı yaparız.

uzun boylu 8 numara atabey mi acaba? bir de o sağ bek 2 numaralı arkadaş 1dk50sn'de nasıl kademe yapmış öyle felaket.

gol öncesi yenilen çalımlar da feci, adam yürüye yürüye geçti gitti.

Ergunİnal
02-Aug-2013, 06:52
8 numara petroviç 2 numara serkan yanık atabey 28 giymiş

Arda_Kucukahmetler
02-Aug-2013, 10:03
Kaptan Kulusiç sanırım maçta... Bu sene maçlara kim kaptan çıkacak o da merak konusu.

umityasar
02-Aug-2013, 10:43
Kaptan Kulusiç sanırım maçta... Bu sene maçlara kim kaptan çıkacak o da merak konusu.

cEM caN olmayacak ya o kişi bana yeter :)
Ramazan'a bile fitim :)

özhan_yüksel
05-Aug-2013, 12:21
yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala dükkan da tekrardan hizmete açılmış bulunmakta :)

http://www.klasspor.com/tr/yazilar/903-Yaz_Uykusundan_Uyanma_Vakti.html

onur_aydogan
05-Aug-2013, 12:59
Özhan'cığım, Metin Hoca Asaş'ı çalıştırırken siz kreşte olduğunuzdan kendisini tanımıyorsunuz. Metin hoca'nın takımları iyi mücadele eder, çok koşar, kanatları iyi kullanır, kolay kolay mağlup olmaz. Elinde iyi malzeme olursa keyifli futbol oynatır.

özhan_yüksel
05-Aug-2013, 13:31
Özhan'cığım, Metin Hoca Asaş'ı çalıştırırken siz kreşte olduğunuzdan kendisini tanımıyorsunuz. Metin hoca'nın takımları iyi mücadele eder, çok koşar, kanatları iyi kullanır, kolay kolay mağlup olmaz. Elinde iyi malzeme olursa keyifli futbol oynatır.

:D Kreş teşbihi yerinde olmuş Onur Abi. Metin Hoca'nın takımlarıyla ilgili yaptığın tüm kritikleri önümüzdeki dönemde de sahada görürüz umarım, değindiğin hususlar insanı umutlandırır cinsten. En azından gol yememekten başka bir gayesi de olan, o gayeyi gerçekleştirmeye çalışan bir takım seyrederiz.

Erdem Ceydilek
06-Aug-2013, 15:23
Yarın (Çarşamba) saat 18:00'de tesislarda Hacettepe ile hazırlık maçı olacakmış. Sezon öncesi takıma kendimizi göstermek için, gerekirse kulaklarını çekmek için iyi fırsat :)

Gürbüz Güreşci
06-Aug-2013, 15:51
Maç seyirciye açık mı oynanacak, bilgisi olan var mı?

Erdem Ceydilek
06-Aug-2013, 16:01
Kulüp twitter'dan maç saatini falan duyurduğuna göre açıktır diye düşünüyorum.

Bir de şöyle güzel bir değerlendirme yazısı buldum takımla ilgili. Okumak isteyenlere...

http://www.yarisaha.com/bir-ankara-utopyasi-orta-siralarin-otesi/

özhan_yüksel
07-Aug-2013, 21:24
Nereye yazayım bilemedim. Erdem haberi burdan vermişti, burdan devam etmiş olalım bari.

Maçtaki tanıdık yüzler Abreg Abi, Onur Abi, Aliye Abla, Erdem, Arzu, Mali Abi, Bahtiyar Abi, Halil Abi ve Gökhan'dı. Karşılaşmayı Oktay ve Jimmy'nin ilk yarıda attığı gollerle 2-1 kazandık. Gollerin ilki Mervan'ın, ikincisi de Zec'in kanattan getirdiği topların altıpasta Oktay tarafından ayakla, Jimmy tarafından kafayla tamamlanması sonucu kaydedildi.

Maça;

Ramazan
Serkan Yanık, Sedat, Ante, Tosiç
Doga, Gosso
Mervan, Oktay, Zec
Stancu

onbiriyle başladık.

- Maçın genelinde çok kaliteli bir ekip görüntüsü vermedik. Bire bir fizik ve teknik üstünlüklerimiz sayesinde hemen hiç pozisyon vermeyip, ara ara pozisyonlara girsek de, takım halinde organize ve olgun ataklar geliştirebildiğimiz söylenemez.
- Orta sahadaki Gosso-Doğa ikilisi öne doğru hemen hemen hiç olumlu top kullanamadı. Metin Diyadin kenardan Doğa'ya öne oyna direktifi verdi bir kez (ki maçta sesinin çıktığı tek an da buydu), ancak açık ki bunu yapacak gerekliliklere sahip değil Doğa.
- Mervan'la ilgili bir yargıya varabilmem için 10 dakika geçmesi yeterli oldu, gerçekten özel bir oyuncuya benziyor. Çok süratli ve sürati sayesinde bire birde çok rahat adam geçebiliyor. Eğer geçen sezonki TSYD Kupası'ndaki Jimmy performansına benzer bir yanılgı bizi beklemiyorsa Mervan'a dair büyük umutlar beslemeye gönül rahatlığıyla başlayabiliriz.
- Fiziken çok zayıf olan Hacettepe stoperlerine karşı bile güçlü kalamadı Stancu, Süper Lig'de havaya kaldırdığımız her top bizim aleyhimize işleyecektir.
- Takım hücum organizasyonlarını daha çok defansın arkasına atılacak toplara endekslemiş gibi duruyor. Fuat Hoca dönemine göre bir diğer farklılık da hücumdaki 4'lü sürekli hareket halinde, yer değiştirerek oynayıp dinamik bir görünüm sergilediler.
- Futbolculuğundan önce Sedat Bayrak gibi bir karakterin Gençlerbirliği'inde ne işi olduğunu idrak edemiyorum, fakat hakkını da verelim, ilk yarıda en başarılı defansif oyuncumuzdu kendisi.

İkinci yarıya ise;

Ferhat
Serkan Kurtuluş, Ahmet Çalık, Ferhat Görgülü, İlkay
Özgür, Ümit
Deniz Naki, Tomiç, Jimmy (aslında Jimmy ilk yarının bitimine doğru Mervan'ın yerine oyuna dahil oldu.)
Atabey

onbiriyle çıktık.

- Onur Abi bir ara "Jimmy'yi tanıyamadım ben" dedi. Hakikaten de o hayattan bezmiş Jimmy gitmiş, yerine inanılmaz hırslı bir Jimmy gelmişti. Tüm maçın en istekli, en arzulu oyuncusu olabilir. Bizim adımıza günün en iyilerindendi.
- Benimse ikinci yarıda en beğendiğim oyuncu Tomiç'ti. Önlibero Cem Can'dan sağ bek, santrfor Zec'ten sol açık yaratmak gibi oyunculara farklı mevkide değerlendirme huyumuzdan Tomiç de bu sezon nasibini alabilir. Özünde sağ açık olan Sırp oyuncu bu maçta Atabey'in arkasında, forvet arkası olarak oynadı. Yumuşak ve kıvrak bileklerinin yanı sıra, Petroviç'le beraber, bu kadro içindeki en yüksek futbol aklına sahip iki oyuncudan biriymiş gibi gözüküyor. Azofeifa'nın boşalttığı bölge için Oktay'dan çok daha önce zikredilmeli adı.
- Atabey'i ilk defa izledim. Eğer hakkında hiçbir şey duymadan maça gelseydim "Bu çocuğun burada ne işi var?" derdim muhtemelen. İkinci yarının ilk 15-20 dakikasında buluştuğu tüm topları, abartmıyorum, olumsuz kullandı. Çok ciddi bir kısmını rakibe teslim etti. Daha sonrasında da hemen hemen hiç topla buluşamadı.
- Ümit Eminoğlu ise boş bir oyuncuymuş gibi durmuyor. Defansif anlamda çok kolay geçiliyor ve fiziken güçsüz, fakat top ayağındayken olumlu sinyaller veren bir tekniği var.

Arkada Özgür-Petro, önlerinde de Mervan, Tomiç, Oktay(ilk sezonki performansıyla) veya yeteneklerinin yanı sıra aklını da kullanabilecek Jimmy kaliteli bir beşli oluşturabilirmiş izlenimi veriyor. Ante'ye formda bir partner çıkarabilmemiz halinde defansif olarak da belirli bir seviyeye ulaşabiliriz. Ancak ne Zec'ten ne de Stancu'dan yeterli verim alabileceğimizi öngörmüyorum, bir Gençlerbirliği klasiği olarak santrforsuzluk bir kez daha başımızı yakabilir.

Düzeltme: Tunç Girek'in de belirttiği üzere, bizim maç sırasında Ümit Eminoğlu zannettiğimiz şahıs Milan Smiljaniç'miş. Mazide kaldı sayılır artık, ancak olur da bu vakitten sonra bu yazı okunursa Ümit yazan her yeri Milan diye okuyalım.

onur_aydogan
08-Aug-2013, 00:57
Kulüp twitter'dan maç saatini falan duyurduğuna göre açıktır diye düşünüyorum.

Bir de şöyle güzel bir değerlendirme yazısı buldum takımla ilgili. Okumak isteyenlere...

http://www.yarisaha.com/bir-ankara-utopyasi-orta-siralarin-otesi/
Arkadaşı tanımıyorum ama çok yerinde tespitleri var. Bu sezon Stancu, Zec, Artun, Atabey ve Deniz santrafor adaylarımız. Bu golcülerden biri santrafor mevkisinde verimli ve istikrarlı bir şekilde oynayabilirse ilk beşe oynayabileceğimizi düşünüyorum.

Ramazan, Kulusiç, Tosiç, Tomiç, Özgür, Mervan, Jimmy ve Stancu'nun ilk onbirin vazgeçilmez oyuncuları olacağını tahmin ediyorum. Ayrıca Stancu'nun bu sezon Vleminckx'den daha fazla gol atacağını ve Ramazan'ın göstereceği başarılı performans ile sezon sonunda İstanbul kulüplerinin dikkatini çekeceğini iddia ediyorum.

Bu sezon Gezi ruhunun tribünlere damgasını vurması nedeniyle TFF'nin takımlara ağır cezalar verip maçların çoğunu seyircisiz oynatacağını tahmin ediyorum. Yeni sezondan beklentiler ve tahminler ile ilgili yeni bir konu başlığı açsak fena olmaz aslında.

Tunc_Girek
08-Aug-2013, 11:21
Maçta göze çarpan oyuncular Gosso, Özgür, Jimmy, Mervan, Tomiç, Milan ve birazda Oktay'dı. İlk yarıdaki takım ideal 11 sanırım Metin Hoca için. Malaga ve Fürth maçlarındada böyle bir 11'le çıkmıştı. Doğa'yı beğenmiyorum, yazılacak ilk 2 isim Tosiç ve Özgür bence bu takımda. Petrovic yedek de değildi. Bi ara saha kenarında göründü, sakatlığımı var acaba ?

Gosso ise pek gösteremedi kendini ama iyi top saklıyor, çok tempolu oynuyor. Rastalarıyla kırmızıkaraya yakışır.
Jimmy çok hırslıydı. 2. yarıda Tomiç ile çok iyi anlaştılar. Atabey'e yaptığı orta iyi yere gitmeyince çok sinirlendi dövündü, hakeme sürekli itiraz etti. Hırsının göstergesi.
Mervan ilk yarının ortalarında sakatlandı. Ama oynadığı sürede kanat oyuncusunun tanımıydı.
Tomiç'de istekliydi, izleyenlerin görüşü olumludur sanırım. Kaleciyle karşı karşıya rahat bi pozisyonda çok kötü vurdu topa. Onu gol yapsa iyiydi.
Milan'ın oyun stilini Emre Belözoğluna benzettim ben. Defansif bir oyuncu beklerken çok hareketli ofansa sürekli katılan bir oyuncu buldum.
Oktay bildiğimiz gibi. Mücadele, hırs. 30-40 metreye çok güzel pasları vardı.

Stoperlerden endişeliyim. Sedat'ın bu takımın oyuncusu olmadığı her halinden belli. Kulusic'de istikrarlı tamam ama üst sıralara oynayan bir takımın stoperi değil kesinlikle. Yabancı hakkı için lüks kaçıyo. Hajduk'dan Mario Maloca haberleri vardı. Keşke diyorum..

Diğer taraftan Hacettepe'de iyi takım olmuş. İrfan'ı çok beğendim.

özhan_yüksel
08-Aug-2013, 13:17
Maçta göze çarpan oyuncular Gosso, Özgür, Jimmy, Mervan, Tomiç, Milan ve birazda Oktay'dı. İlk yarıdaki takım ideal 11 sanırım Metin Hoca için. Malaga ve Fürth maçlarındada böyle bir 11'le çıkmıştı. Doğa'yı beğenmiyorum, yazılacak ilk 2 isim Tosiç ve Özgür bence bu takımda. Petrovic yedek de değildi. Bi ara saha kenarında göründü, sakatlığımı var acaba ?

Gosso ise pek gösteremedi kendini ama iyi top saklıyor, çok tempolu oynuyor. Rastalarıyla kırmızıkaraya yakışır.
Jimmy çok hırslıydı. 2. yarıda Tomiç ile çok iyi anlaştılar. Atabey'e yaptığı orta iyi yere gitmeyince çok sinirlendi dövündü, hakeme sürekli itiraz etti. Hırsının göstergesi.
Mervan ilk yarının ortalarında sakatlandı. Ama oynadığı sürede kanat oyuncusunun tanımıydı.
Tomiç'de istekliydi, izleyenlerin görüşü olumludur sanırım. Kaleciyle karşı karşıya rahat bi pozisyonda çok kötü vurdu topa. Onu gol yapsa iyiydi.
Milan'ın oyun stilini Emre Belözoğluna benzettim ben. Defansif bir oyuncu beklerken çok hareketli ofansa sürekli katılan bir oyuncu buldum.
Oktay bildiğimiz gibi. Mücadele, hırs. 30-40 metreye çok güzel pasları vardı.

Stoperlerden endişeliyim. Sedat'ın bu takımın oyuncusu olmadığı her halinden belli. Kulusic'de istikrarlı tamam ama üst sıralara oynayan bir takımın stoperi değil kesinlikle. Yabancı hakkı için lüks kaçıyo. Hajduk'dan Mario Maloca haberleri vardı. Keşke diyorum..

Diğer taraftan Hacettepe'de iyi takım olmuş. İrfan'ı çok beğendim.

Kırmızı Kara da ikinci yarının kadrosunu verirken Milan Smiljanic'i ilk 11'de göstermiş, ancak dün forma giyen isimler arasında göremedim ben Milan'ı. Kırmızı Kara ve benim verdiğim kadroyu karşılaştırdığımızda Ümit'in yerine oynamış gözükmekte, fakat Ümit sarıya boyattığı saçlarıyla sahada ilk farkedilen oyuncuydu adeta. Biz de kim bu sarı saçlı hayretini yaşarken Erdem'in twitterdan açtığı şu fotoğrafla (https://twitter.com/UmitEminoglu/status/363693528846589952/photo/1) kendisini tanımış olduk.

Bu arada Hacettepe'yi beğenmemekle birlikte, İrfan'ı ben de beğendim. Hacettepe'den beğendiğim tek oyuncuydu.

Tunc_Girek
08-Aug-2013, 14:18
Hazırlık maçlarından 31 Numara Milan Smiljanic diye biliyordum. Numarayıda yanlış görmüş olabilim belki.

özhan_yüksel
08-Aug-2013, 18:04
Hazırlık maçlarından 31 Numara Milan Smiljanic diye biliyordum. Numarayıda yanlış görmüş olabilim belki.

Ben de numara 31'di diye hatırlıyorum. Belki de ben yanılıyorumdur. Anlaşılan o ki, takımla ilgili bilinmezlikleri çözümleyebilmemiz için TSYD Kupası ilaç olacak.

Gürbüz Güreşci
08-Aug-2013, 18:27
TSYD biletleri ne zaman satışa sunulacak, bilgisi olan var mı?

Erdem Ceydilek
08-Aug-2013, 22:31
maçtan 2 saat önce :)

Erdem Ceydilek
11-Aug-2013, 11:25
Eski yöneticimiz Ekrem Üstündağ vefat etmiş. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağolsun.

serkan_gungordu
11-Aug-2013, 20:43
Ben de numara 31'di diye hatırlıyorum. Belki de ben yanılıyorumdur. Anlaşılan o ki, takımla ilgili bilinmezlikleri çözümleyebilmemiz için TSYD Kupası ilaç olacak.

31 numaralı sarı kafa Milan arkadaşlar. Hic de fena değilmiş

Tunc_Girek
11-Aug-2013, 21:23
Telegraph gazetesi Premier Ligdeki tüm takımların analizini yapmış, Crystal Palace'in kilit oyuncusu olarak kim gösterilmiş ? Jedinak!

özhan_yüksel
14-Aug-2013, 10:55
http://www.klasspor.com/tr/yazilar/904-Ozhan_Yuksel_Kusbakisi.html

umityasar
14-Aug-2013, 11:34
alttaki yorum bomba :)
ben bu sene kötümserim :)
herşeye hazırım yani...

İlker_Karabulut
14-Aug-2013, 17:37
http://www.futbolburada.com/p/genclerbirligi-2013-2014?awesm=ftbr.ad_a3J

Arda_Kucukahmetler
20-Aug-2013, 23:32
Şu 34 senelik hayatımda ülkeye egemen olan kafaların nasıl çalıştığını halen kavrayamadım, kavramaya çalışıyorum!
Milli takıma yeniden Fatih Terim'i getirmek için çalışma başlatmışlar. Ayran kafası sanırım bu!
http://www2.sporx.com/futbol/millitakim/yeni-teknik-direktor-geri-sayim-basladiSXHBQ341623SXQ

onur_aydogan
22-Aug-2013, 12:18
Futbolculara ödenen uçuk paralar milli takımdan soğuttu beni. Sonra Ersun Yanal'ı milli takımdan kovup yerine Fatih Terim'i getirdiler. O günden beri milli takımı bir türlü sevemedim, benimseyemedim. Fatih Terim başarısız olup gittikten sonra astronomik bir ücretle Hidding'i getirdiler, takımı yardımcısı Oğuz Çetin çalıştırdı. Başarısızlık devam edince yine hiç bir başarısı olmayan, Abdullah Avcı getirildi. Şimdi yeniden Fatih Terim'i getiriyorlarmış.

Ben milli takımda başarısız olsa bile topluma örnek olabilecek karakterli hocalar ve oyuncular görmek isterim. Bunların tercihleri hep defolulardan yana oluyor.

Arkadaş, sizin aklınıza hiçbir iyi bir şey gelmez?

Ahmet_Ay
24-Aug-2013, 06:04
Süper Lig'de 3. hafta maçlarının programı açıklandı.
Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta maçlarının programı açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş-Gaziantepspor mücadelesi Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Süper Lig'de üçüncü haftanın maç programı şöyle:

30 Ağustos Cuma:

20.00 Torku Konyaspor-Kasımpaşa (Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı)

21.45 Eskişehirspor-Galatasaray (Eskişehir Atatürk Stadı)

31 Ağustos Cumartesi:

20.00 Kayserispor-Elazığspor (Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı)

21.45 Medical Park Antalyaspor-Bursaspor (Akdeniz Üniversitesi Stadı)

21.45 Fenerbahçe-Sivasspor (Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı)

1 Eylül Pazar:

19.30 Beşiktaş-Gaziantepspor (Atatürk Olimpiyat Stadı)

20.00 Kardemir Karabükspor-Gençlerbirliği (Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı)

20.30 Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor (Yeni Rize Şehir Stadı)

21.45 Akhisar Belediyespor-Trabzonspor (Manisa 19 Mayıs Stadı)

klasspor.

Habertürk 1 Eylül pazar yazacağına pazartesi yazmış, maçta konuştuğum kişilere pazartesi günü Karabük maçımız dedim, Ama pazar günü....

Arda_Kucukahmetler
24-Aug-2013, 15:19
Basın ısıtıp duruyor... Jimmy vs fb
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24581306.asp

umityasar
26-Aug-2013, 09:04
Basın ısıtıp duruyor... Jimmy vs fb
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/24581306.asp
o yıldızsa ben de Gazi Yaşargil!
:D

Gürbüz Güreşci
26-Aug-2013, 12:17
Transfer Merkezi - Oktay Delibalta ropörtajı.

http://www.transfermerkez.com/2013/08/roportaj-oktay-delibalta-genclerbirligi.html

Ergunİnal
26-Aug-2013, 17:40
Hürriyet Ankara'nın haberine göre Lekic Sporting Gijon'a kiralanmış

Arda_Kucukahmetler
27-Aug-2013, 01:33
Gençlerbirliği taraftarı olduğumuza bir kez daha sevinmeliyiz sanırım!
http://spor.haber3.com/volkan-sen-hungur-hungur-agladi-haberi-2159571h.htm

umityasar
27-Aug-2013, 06:04
Çapa aynı cümleleri kurmaya devam etmiş:
http://spor.haber3.com/capa-sampiyonluga-oynayan-bir-takimla-oynadik-haberi-2159608h.htm

volkan_celik
27-Aug-2013, 07:56
Gençlerbirliği taraftarı olduğumuza bir kez daha sevinmeliyiz sanırım!
http://spor.haber3.com/volkan-sen-hungur-hungur-agladi-haberi-2159571h.htm

Biz değil de, üç düdüklere ve trbzn e gitmeye can atmayıp takımda kalan/ can atıpta gidemeyen topçular sevinsin !!!
anlamayan topçular İlhan e'ye, Orhan Ş'ye, Yasin Ö.'ye bi telefon ediversin ...

yok gene anlamıyorlarsa Behzat amirime havale ediyorum :)

Laf aramızda Behzat Ç'yi de ne özledik be ...

Arda_Kucukahmetler
27-Aug-2013, 10:04
Doğru diyorsun "onların sevinmesi gerek derken" ;-) bulmuşlar bizim gibi tarftarı.
İlhan e, Orhan ş ve Yasin ö derken de güzel benzetme olmuş. :-D

serkan_gungordu
27-Aug-2013, 10:10
Biz değil de, üç düdüklere ve trbzn e gitmeye can atmayıp takımda kalan/ can atıpta gidemeyen topçular sevinsin !!!
anlamayan topçular İlhan e'ye, Orhan Ş'ye, Yasin Ö.'ye bi telefon ediversin ...

yok gene anlamıyorlarsa Behzat amirime havale ediyorum :)

Laf aramızda Behzat Ç'yi de ne özledik be ...

volkan'ın görüntülerine öyle çok üzüldüm ki, anlatamam... sinirini, öfkeni içinde yaşa, kendi kendine söv ama kimsenin gururuyla bu şekilde oynanmasını kabul edemiyorum. trabzonspor camiası taraftarından, başkanına sevimsizlik timsali olma yolunda hızla ilerliyor.

Arda_Kucukahmetler
27-Aug-2013, 10:23
Trabzonspor başkanı, Volkan Şen'e kızgınmış, kendisiyle çalışmak istemiyormuş. :-/
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20130827/baskan_volkanin_biletini_kesti.html

serkan_gungordu
27-Aug-2013, 10:43
Trabzonspor başkanı, Volkan Şen'e kızgınmış, kendisiyle çalışmak istemiyormuş. :-/
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20130827/baskan_volkanin_biletini_kesti.html

adam olsa, fırsat bu fırsat, yapılanın nasıl büyük bir yanlış olduğunu, trabzonluluğa ve futbolseverliğe yakışmadığını, futbolcusunun sonuna kadar arkasında olduğunu vs vs. söyler. ama muhtemelen kendi de volkana küfrettiği için, böyle konuşmuş. yazıklar olsun böyle bir adamı başkan yapanlara... kızdığımız cavcav bu ülkenin kalibresinin çok üstünde.

Serdal Eşgin
27-Aug-2013, 10:50
Trabzonspor başkanı, Volkan Şen'e kızgınmış, kendisiyle çalışmak istemiyormuş. :-/
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20130827/baskan_volkanin_biletini_kesti.html

arkadaşlar elin trabzonu veya fb si yada gs si sizi ilgilendirmesin.Onlar gb ile ilgileniyorlar mı?Sadece gb ile ilgili yazılar yazılmalı.

MehmetGUNER
27-Aug-2013, 12:33
trabzonspor yönetiminden başka birşey beklemek hayal olurdu zaten.. ama bunda teknik kadronun hatasınıda unutmayalım..
oyuncunun perfonmansı hoşuna gitmiyorsa küfürbazların önüne atmamaları lazımdı.. volkanın kulübede bir müddet kendini sorgulaması daha doğru olurdu..
trabzon seyircisinin halinin bu olduğunu biz biliyoruzda onlarmı bilmiyor?. iki sezon boyunca volkanla tarbzonspor seyircisinin yıldızı bir türlü barışmadı.. volkanın boşalması anlık bir tepki değil iki senenin birikimi.. formunu yakalayamayan oyuncuya formayı verirsen naapacak?. "çıkmam" diyebilirmi?. kaç maçtır bu böyle ama bir yere kadar.. patladıktan sonrada aaa patladı, bize böyle oyuncu yaramaz.. ne güzell trabzon bee..
ayrılmanın tek bir yolu vardır; insan onuruna yakışır şekilde olmak zorundadır.. sözleşmesini açar bakarsın, ne kadarını haketmiş verir, teşekkür ederek ayrılırsın.. oynamaması, form düşüklüğü, seçimde yanılgın senin eşekliğindir, cezada senindir oyuncuya yüklemek kalleşliktir.. sonuçta adam sana zorla gelmedi..

yekta kurtuluş rizespora gitmek üzere.. orta sahada dikine top taşıyabilen, oyunu ileride tutmamıza yardımcı olacak, yeterince dinamik, eksikliğini çektiğimiz mevkide yegane oyuncu..
başkanda zaten galatasarayla yakın ilişkide.. ha derse olurbu iş..
geriye kalır hurşut veya mehmet akyüz..

utku_turna
27-Aug-2013, 14:03
trabzonspor yönetiminden başka birşey beklemek hayal olurdu zaten.. ama bunda teknik kadronun hatasınıda unutmayalım..
oyuncunun perfonmansı hoşuna gitmiyorsa küfürbazların önüne atmamaları lazımdı.. volkanın kulübede bir müddet kendini sorgulaması daha doğru olurdu..
trabzon seyircisinin halinin bu olduğunu biz biliyoruzda onlarmı bilmiyor?. iki sezon boyunca volkanla tarbzonspor seyircisinin yıldızı bir türlü barışmadı.. volkanın boşalması anlık bir tepki değil iki senenin birikimi.. formunu yakalayamayan oyuncuya formayı verirsen naapacak?. "çıkmam" diyebilirmi?. kaç maçtır bu böyle ama bir yere kadar.. patladıktan sonrada aaa patladı, bize böyle oyuncu yaramaz.. ne güzell trabzon bee..
ayrılmanın tek bir yolu vardır; insan onuruna yakışır şekilde olmak zorundadır.. sözleşmesini açar bakarsın, ne kadarını haketmiş verir, teşekkür ederek ayrılırsın.. oynamaması, form düşüklüğü, seçimde yanılgın senin eşekliğindir, cezada senindir oyuncuya yüklemek kalleşliktir.. sonuçta adam sana zorla gelmedi..

yekta kurtuluş rizespora gitmek üzere.. orta sahada dikine top taşıyabilen, oyunu ileride tutmamıza yardımcı olacak, yeterince dinamik, eksikliğini çektiğimiz mevkide yegane oyuncu..
başkanda zaten galatasarayla yakın ilişkide.. ha derse olurbu iş..
geriye kalır hurşut veya mehmet akyüz..

Mehmet Bey, yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum ancak şunu da belirtmek isterim ki trabzonspor seyircisinin hepsinin küfürbaz olması gibi bir şey yanlış olur, orada her ne kadar "ben stada para verip deşarj olmaya (küfür etmeye) gidiyorum" diyen insanlar çoğunluktaysa da sürekli küfür eden kişileri güvenlik görevlilerine stattan çıkarttıran insanlar da mevcut.

Bunun dışında zaten trabzonspor başkanlığını önümüzdeki siyasi seçimlerde bir basamak olarak gören bir insanın, bu yaşanan olaylarda farklı bir açıklama yapması beklenemezdi. Her açıklamasında, birilerine sataşarak prim yapmaya çalışan bir insan Trabzonspor gibi bir klübün başında olmamalı.

MehmetGUNER
27-Aug-2013, 14:43
tamam hadi öyle olsun.. öyledirde zaten..
sayısal olarak büyükce bir topluluktan bahsederken nitelemelerimiz genelleme olabilir ancak..
başka bir takıma cevap hakkı olmasın diye kendimizdende dem vurabiliriz bu durumda. "gençlerbirliği trübünleri küfür etmez" örneğinde olduğu gibi "gençlerbirliği trübünleri genelde küfür etmez" daha doğru olacağı gibi.. hiç bi zaman bu şekilde kullanmasakda..
küfürbaz trabzonspor trübünleri yerine bir kaç sporsever hariç küfürbaz trabzonspor trübünleri diye düzeltiyorum..:D:D

onur_aydogan
27-Aug-2013, 15:05
Mehmet Abi, Rizespor ile G.Birliği bir futbolcuya talipse Rize alır. Rize hem maddi, hem manevi olarak kollanan, desteklenen bir takım.

Hiçbir takımı beğenmeyen Mustafa Denizli geçen sezon neden İstanbul'u bırakıp bir ikinci lig takımına gitmeyi kabul etti acaba?

Sezon başında Ali Adnan'a G.Birliği de talip oldu, Rize devreye girince biz taça çıktık.

Mantık koskoca başkentin ağzından burnundan para fışkıran asırlık kulübü dururken Ankara'nın bir ilçesi kadar bile olmayan Rize'nin lafı mı olur diyor ama kazın ayağı öyle değil işte.

Haa bir de başbakan Rize'ye iki olimpik yüzme havuzu yapacakmış, biri bayanlara, biri keklere, pardon erkeklere. Ne kadar zengin ülkeyiz değil mi?

Necdet Özkazancı
27-Aug-2013, 15:34
Joganita.net adlı Trabzonspor taraftar sitesinde Volkan'ın ağlayarak sahayı terk etmesine ilişkin bir yazı... Sitenin küfürbazlara karşı tavrı çok net...

http://www.joganita.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=825:k%C3%BCf%C3%BCr-zihniyetine-lanet-|-volkan-%C5%9Fen

MehmetGUNER
27-Aug-2013, 15:51
bizede ayaklarımızı sokmak için leğen verse diyeceğim ama vermezki.. sevgili onur..
leğen bulsak su bulamayız.. ankaralılar olarak oda başka bir çeşit sorunumuz..

şaka bir yana rizespor hiçde sezon öncesi baklentileri karşılayacak bir takım görüntüsü veremedi..
herşey para değil.. yekta kafayı çalıştırırsa gençlerbirliğinde tamda kendisinin yeri boş..
thomas veya skoko gibi oyuncuları bu mevkide izlediğimiz için olacak, özgür hep bir yönü eksik gibi geliyor.. görmeseydik sorun yoktu ama gördük bi kere.. gördük ve istiyoz artık..
bu işin edebiyatını yalamış yutmuş, kitabını yazmış gibi duran jan jaqhues gusso hala tatmin edici değil..
şu anda alınabilecek tek ve yegane aday gene yekta kurtuluş.. bu sezonu kaçırmak istemiyorsak tabii..
bacı bi koca ille bu gece meselesinde olduğu üzere..

lüzumlu not:
niye bu kadar üzerine düştük?. bazı arkadaşlarım hala anlık düşünüyor, anlık sevinçler veya heyacanlar yeterli olabiliyor.. pazartesi hayat yeniden başlıyor bazılarımız için..
bizde diyoruz ki; güzellik yarışmasında değiliz.. rakiplerimizle kıyasıya bir mücadeleye tutuşacağımız bu sezonda limitlerimizi zorlamak zorundayız.. buda hiçbir mevkide eksiğimiz bulunmamasından başlar..
anlık düşünmeyle anlık yaşamayla 33 senedir beklemiş, soruyor cezmi; daha beklicezmi?.;);)

serkan_gungordu
28-Aug-2013, 00:33
Joganita.net adlı Trabzonspor taraftar sitesinde Volkan'ın ağlayarak sahayı terk etmesine ilişkin bir yazı... Sitenin küfürbazlara karşı tavrı çok net...

http://www.joganita.net/index.php?option=com_k2&view=item&id=825:k%C3%BCf%C3%BCr-zihniyetine-lanet-|-volkan-%C5%9Fen

necdet abi, benim içimi en çok rahatlatan açıklama trabzonspor teknik direktörü mustafa akçay'dan geldi:

"Volkan Şen ağlayarak sahayı terk etti. Kulübeye bakmadan, bu konuda ilgili ne söylemek istersiniz?" şeklindeki soruya ise, "Çok hoş bir durum oldu, çıkabilir. Biz insani bir iş yapıyoruz. Disiplini alakalı bu olayı bir şeyin arkasına sokmaya çalışabilirsin ama orada duygu yoğunluğu, duygu patlaması yaşayan bir insanla karşı karşıyayız. Benim için disiplinden daha önemli olan insana saygıdır. Onun orada hissettiklerini hiçbirimiz bilemeyiz."

neyse ki bereketli topraklarda yaşıyoruz. biz koca bir toplum futbol için ne kadar kötü tohumlar ekersek ekelim, futbolun içinden "hala" güzel insanlar çıkıyor. çok yaşa hocam!

Necdet Özkazancı
28-Aug-2013, 01:07
Mustafa Reşit Akçay ne güzel konuşmuş Serkan... Kendisini iyi tanımıyorum. Esas olarak Tavşanlı Linyitspor'u çalıştırdığı sırada kısıtlı olanaklara karşın kazandığı başarıyla adını duyurmuştu. Hatta o dönemde bizde iyi iş yapar diye düşündüğüm de oldu. Trabzon 1461'den sonra şimdi de Trabzonspor teknik direktörü olarak vitrine çıktığından beri gerek futbol bilgisi ve gerekse insani özellikleriyle kaliteli bir görüntü veriyor. Futbolumuzda böyle teknik adamların artmasını diliyorum.

Adem Erkoçak
28-Aug-2013, 02:59
elin danimarka'sından bir haber, olay, güzellik, çılgınlık, rezillik, acayiplik... ne derseniz deyin. lakin şu ifade nefis: "maç bitti, aşka geldik eve gitmeyi bekleyemedik ne var bunda kızacak." :D

http://www.radikal.com.tr/spor/mac_bitince_orta_sahada_sevismeye_basladilar-1148002

Arda_Kucukahmetler
31-Aug-2013, 17:40
Aykut Demir, Milli Takım kadrosunda... acaba Trabzonspor'da oynaması mı etkili oldu bu işte yoksa Terim mi?

serkan_gungordu
11-Sep-2013, 01:38
tanıl abi'nin aşağıdaki yazısı bugün yayınlandı. bu akşam da san marino, polonya gibi bir rakibe karşı 5 yıl sonra gol atarak tanıl abi'yi selamladı. ben bu olayı böyle yorumluyorum.

tanıl abi'nin bugünkü yazısı: (http://www.radikal.com.tr/yazarlar/tanil_bora/hic_ilginc_degil_mi-1150074)

'Hiç ilginç değil' mi?

5-0'lık Andorra galibiyeti, Türkiye'nin moral takviye yapmasına 'yaradı'. Andorra gibi 'küçük' ülke takımlarının kıymet-i harbiyesi nedir?

Andorralıların 29. dakikada attıkları kornerde Türkiye’nin kalesine üst üste iki isabetsiz şut vurmaktan nasıl heyecanlandıklarını görmüşsünüzdür belki. Bu garipler, UEFA’ya üye oldukları 1996’dan beri oynadıkları 103 maçta üç galibiyet alabildiler. Bunların ikisi dostluk maçında, birisi 2004’te Dünya Kupası elemelerinde Makedonya’ya karşı. UEFA sıralamasında altlarında sadece San Marino var. Onların 112 maçta tek galibiyetleri bulunuyor: 2004’te özel maçta Liechtenstein’ı yenmişlerdi.

UEFA’nın 53 takımlık sıralamasında son onda yer alan takımlar, 2014 Dünya Kupası elemelerinde toplam 72 maçta 4 galibiyet alabildiler. Bunlardan ikisi, birbirlerine karşı: Moldova San Marino’yu 2-0, Kazakistan geçen hafta sonu Faroe’yi 2-1 yendi. Kıbrıs’ın sıralamada 6 sıra yukarısında bulunan İzlanda’yı 1-0 yenmesi küçük bir sürprizdi. Elemelerin bu küçük takımlar açısından büyük sürprizi ise Malta’nın 18 sıra yukarısındaki Ermenistan’ı üstelik deplasmanda 1-0 yenmesi oldu. Ki Çek ve Dan takımlarını deplasmanda yenen Ermenistan, o Malta kazası olmasa grup ikinciliğine yapışacaktı.

En alttaki onlu, bu elemelerde 14 beraberlik alabildi, 54 maçta yenildi, 25 gol atıp 169 gol yedi. Andorra ve San Marino tek gol atamadılar. Moldova ve Azerbaycan en yüksek puana eriştiler (5’er). Azerbaycan’ın 5 puanı da beraberlikten, ikisi zaten Lüksemburg’dan.
Futbol jargonunda ‘futbol cüceleri’ deniyor onlara. UEFA sıralamasının dibindeki on takım içinde, yüzölçümünde dünya 9’uncusu olan Kazakistan ve küçük-orta boy Azerbaycan dışındakiler, hacmen de küçük ülkeler. Kıbrıs ve Moldova atlasta küçük bir leke, Lüksemburg, Faroe Adaları, Malta, Liechtenstein, Andorra, San Marino ancak bir nokta olarak temsil ediliyorlar. Bu en küçüklerden Lüksemburg ve Malta’nın nüfusları yarım milyona geliyor, diğerlerininki 100 bini bulmuyor. Futbolcu havuzları, çırpınma havuzu ölçeğinde yani. Avrupa’nın iyi liglerinin vasat kulüplerinde forma giymeyi başaran tek tük ‘yıldız’ çıkartabiliyorlar ama onların sayısı da bir takım düzecek kadar etmiyor.
Futbol âleminin büyükleri, epeydir, averaj takımı işlevi gören bu küçüklerden rahatsızlıklarını beyan ediyorlar. Zaten yoğun olan maç trafiğinin iyice sıkışmasından, lüzumsuz yorgunluktan yakınıyorlar. Son olarak martta beş gün arayla iki defa Kazakistan’la oynamaktan illallah eden Almanya teknik direktörü Joachim Löw, bu gibilerin kendi aralarında ön eleme oynaması ve sadece bir ikisinin gruplara katılması önerisini dile getirdi. 2006’da da Arsene Wenger, ‘küçükler’ arasında ayrı turnuva yapıp bir katılımcı seçilmesi gerektiğini söylemişti. Andorra ve Liechtenstein gibi takımlarla oynanan maçlar futbolseverler için ‘hiç ilginç değildi’ ona göre.

O sürpriz her şeye değer!
Sadece ‘küçük’ ülke federasyonları değil, birçok futbol yorumcusu da bu seçkinciliğe karşı çıkıyor. Kimisi adalet adına, kimisi endüstrinin en ücradaki tüketiciyi de gözeterek genişlemesi adına... Ben bu tasfiyeciliğe, hem adalet hem futbol folkloru adına karşıyım. Wayne Rooney’in San Marino’nın 7 bin kişilik köy stadında sahne alması, tatlı bir tecrübedir. Kimi futbolsever, futbol garibanlarının acemice hareketlerinden muzır bir zevk alır. Ne var ki bu ergen zalimliği bazen feci biçimde cezalandırılır, cüce devi yere çalar. Kırk yılın sırtı gelen o sürpriz her şeye değer: 2012’de Azeriler Türkiye’yi 1-0 yendiklerinde, gruptan çıkmış gibi sevinmemişler miydi? 1972’de de Lüksemburg Türkiye galibiyetini, 1963’ten beri resmi maçlarda aldığı ilk galibiyet olarak kutlamıştı. Ayrıca durdukları yerde duracaklar diye bir şey de yok. Bakın, 10 sene önce UEFA’nın sondan 3’üncüsü olan Arnavutluk, sondan 11.’si olan Ermenistan bugün grup ikinciliği kovalıyorlar.
Velhasıl, pekâlâ ilginçtir!

Ahmet_Ay
11-Sep-2013, 18:36
2002 Dünya kupasında hatırlarsınız Almanya final oynamıştı. O senenin ekiml ayında 2004 elemlerinde Faroe ile aynı gruptaydılar. Almanyada'ki maçta dk 88 tabela hala 0-0 gösteriyordu. Almanya daha sonra 3 gol oldu Almanya 2-1 kazandı. Son dünya kupası finalistiydi.

Grubumuzda Hollanda Andora maçlarından fark beklenir ancak Hollanda 1-0 ve 2-0 kazandı.

Bu takımlar bazen kazalara yol açabiliyorlar. Tanıl Abi 'nin yazdığı gibi bazende bize denk geliyor.

efesavas
30-Sep-2013, 17:33
Ersun hocanın bizle ilgili sözleri hoşuma gitti. Paylaşmak istedim:

"İstanbul'da kalan ve buradaki futbolcularıma teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği benim için özel bir kulüp, önemli bir takım. Gençlerbirliği taraftarları tribünleri doldurdu. Onlarla da bu güzel atmosferde yeniden birlikte olduk. Gençlerbirliği'ne ligde başarılar diliyorum, bulundukları konumu hak etmiyorlar" ifadesini kullandı.

Erdem Ceydilek
30-Sep-2013, 19:41
Hurşut, o keyifli haliyle bizdeki yıllarının özetini geçmiş aslında :)

http://www.ligtv.com.tr/haber/hursut-meric-kirdi-gecirdi

onur_aydogan
01-Oct-2013, 10:12
Ercüment Abi hakeme yüklenmiş.

http://www.yurtspor.com/makale/ercument-tuncalp/hakem-serkan-cinar/45.html

volkan_celik
01-Oct-2013, 10:41
Ercüment Abi hakeme yüklenmiş.

http://www.yurtspor.com/makale/ercument-tuncalp/hakem-serkan-cinar/45.html

Ercüment Abi sağolsun, güzel bir yazı kaleme almış. ben yazısının son sorusunu lig tv'deki yorumculara yöneltmek istiyorum.

"huzur içinde uyuyormusun, vicdanın rahat mı ?"

bence tüm taraftarlarımız lig tv sini kapatmalı.

MehmetGUNER
01-Oct-2013, 11:39
Ersun hocanın bizle ilgili sözleri hoşuma gitti. Paylaşmak istedim:

"İstanbul'da kalan ve buradaki futbolcularıma teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği benim için özel bir kulüp, önemli bir takım. Gençlerbirliği taraftarları tribünleri doldurdu. Onlarla da bu güzel atmosferde yeniden birlikte olduk. Gençlerbirliği'ne ligde başarılar diliyorum, bulundukları konumu hak etmiyorlar" ifadesini kullandı.
33 yıldır karşısında oturduğumuz duayen tarafından, yeni yapılacak stad konusunda "zaten taraftarımız az, uzakta olmasın" diye cumhurbaşkanına şikayet edilmişken;
kendi kulübümüzde yetişmiş, metin diyadin tarafından, trübüne çıkacağı hafta "en azından 1 kişi fazla olacağız" diye dalga geçilmişken;
bu lafları bizden yıllar önce ayrılmış hemde direkt kariyerine, gururuna yönelik imzaladıktan üç gün sonra kovduğumuz bir hoca tarafından söylenmesi başımızı öne eğdiriyor..
trübünleri dolduramadığımızı biliyoruz ama maç sonu mikrofonlara nasıl demeç verilirmiş görsünde utansın bizimkiler..

Gürbüz Güreşci
02-Oct-2013, 13:34
Polisten Gençlerbirliği taraftarlarına tehdit!
http://birgun.net/haber/polisten-genclerbirligi-taraftarlarina-tehdit-4754.html

Arda_Kucukahmetler
03-Oct-2013, 22:02
http://www.ligtv.com.tr/haber/stancu-vleminckxi-aratti

umityasar
04-Oct-2013, 22:22
2+2=4 olacağı buydu, oluyor.

Ahmet_Ay
07-Oct-2013, 21:20
Hocalar Gençlerbirliği'ni arıyor

Üst üste gelen başarısız sonuçlar sonrası Metin Diyadin'in gönderileceğini sanan boştaki hocalar Cavcav'ın kapısını aşındırıyor.


Gençlerbirliği'nde peş peşe gelen kötü sonuçlar ile takımın dibe demir atması İlhan Cavcav'ı zor durumda bıraktı.

Bir yanda yıllardır beraber çalıştığı ve kötü tranferlere rağmen bir türlü vazgeçmediği Menajer Cem Onuk, bir yanda takımın kötü oynamamasına rağmen galip gelememesi, bir yanda Hacettepe Teknik Direktörü Mustafa Kaplan'ın boş durmaması İlhan Cavcav'ın aklını karıştırıyor.

Öncelikle teknik kadroda değişiklik için gelen baskılara "Metin Hoca'ya 1-2 hafta daha şans vermemiz gerekiyor" cevabını veren Cavcav'ın bazı hocaların kapısını aşındırdığı ifade edildi.

3 hoca önde

Bu arada Gençlerbirliği'nde Metin Diyadin'in istifa etmesi veya gönderilmesi durumunda 3 isim öne çıkıyor. Bu isimlerin Mesut Bakkal, Hikmet Karaman ve Mehmet Özdilek olduğu öğrenildi.

yurtspor

Arda_Kucukahmetler
16-Oct-2013, 13:52
Cavcav ve Onuk böyle beleş transfer imkanı bulamaz.
Suriye ligi gol kralı İzmir'deymiş ve takım arıyormuş. ;-)
http://sozcu.com.tr/2013/spor/ulkesinde-gol-kraliydi-turkiyede-390261/

Gürbüz Güreşci
20-Oct-2013, 15:27
Gençlerbirliği karıştı!
Spor Toto Süper Lig'de kötü günler geçiren Gençlerbirliği'nde kulüp karıştı. Cavcav, "Kulübe başkan arıyorum" dedi.

http://amkspor.com/2013/10/20/genclerbirligi-karisti-205147/

Serdal Eşgin
20-Oct-2013, 18:01
Yaşlı cavcav istifa ediyormuş.Çok şükür.Ama gelecek başkan Bizans takımlarından birinin kongre üyesiyse heeeeeç gelmesin daha iyi.İki sevgi tek kalbe sığmaz.Klüp tüzüğüne başka takım üyesi olamaz maddesi mutlaka eklenmeli.Yaşlı ihdiyar cavcav ada kendin ettin kendin buldun diyorum.

Burak_Sezgin
21-Oct-2013, 15:52
Cavcav kulübü bırakıp gitmenin doğru olmayacağını söylemiş. Teknik direktörü 1-2 gün içinde açıklayacaklarmış.

http://www.mackolik.com/Haber/154483/Cavcav-baskanligi-birakiyor-mu

Ahmet_Ay
22-Oct-2013, 21:53
Futbol camiasını üzen haber!..
Trabzonspor'un unutulmaz oyuncularından ve 1461 Trabzon'da teknik direktörlük yapan Kadir Özcan hayata gözlerini yumdu.

sporx

Allah Rahmet Eylesin. Mekanı cennet olsun

Orhan_Kucukahmetler
22-Oct-2013, 22:34
http://www.fanatik.com.tr/mehmet-ozdilek-genclerbirliginde_3_Detail_281_339409.htm

Mehmet Özdilek hayırlı olsun

Devrim_Karaca
23-Oct-2013, 19:16
Levent Tüzemen 'in haberine göre Galatasaray Bruma'yı devre arası bir takıma kiralıyormuş, istermisiniz henüz açıklanmayan O takım Gençlerbirliği olsun...

Ahmet_Ay
23-Oct-2013, 22:05
Levent Tüzemen 'in haberine göre Galatasaray Bruma'yı devre arası bir takıma kiralıyormuş, istermisiniz henüz açıklanmayan O takım Gençlerbirliği olsun...
Nerde o günler.....

Ahmet_Ay
27-Oct-2013, 14:41
Sollied ile yollar ayrılıyor!
Elazığspor, ligde üst üste aldığı yenilgilerin ardından teknik direktör değişikliğine gitme kararı aldı

Cumartesi günü takımlarının Gençlerbirliği' ne 2-1 yenilmesi üzerine bordo beyazlı taraftarların istifa etmesini istediği teknik direktör Sollied için yönetim desteğini çekti. Basın Sözcüsü Korkut Şerifoğulları, teknik direktör Sollied'in istifasını istediklerini açıklarken şöyle konuştu:

"Takımın içinde bulunduğu bu kötü gidişat nedeniyle teknik direktör Trond Sollied'ten istifasını istedik. Henüz bize cevap vermedi. Yapacağımız görüşmeler sonucu, ya istifasını verecek, ya da görevinden alınacak."

ajansspor

Dün maç başlığında yazmıştım bunun olabileceğini....Hatta geçen hafta basın toplantısında bu adama istifa düşünüyor musunuz diye sorduklarında Türkçe olarak İNŞALLAH cevabı vermişti. Ya soruyu yanlış anladı veya gerçekten böyle istedi....

maksut_uzun
30-Oct-2013, 14:10
http://www.radikal.com.tr/spor/genclerbirliginde_operasyon_suruyor-1157736

celiltoruner
11-Nov-2013, 01:03
Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Şimdi futboldan ne kadar iyi anladığımı kamuoyu iyi anlasın" dedi. http://www.yurtspor.com/haber/genclerbirligi/ilhan-cavcav-geldi-aska/7464.html

Devrim_Karaca
11-Nov-2013, 14:34
Uzun lafın kısası "Benim aldıklarımla kümede kalırız bu da yeterlidir devre arası takıma katkı sağlayacak eksikleri giderecek transfer beklentisinde olmayın..." diyor başkanımız, tabii umarım ben yanlış anlamışımdır, 100 üzerinden 50 alanın başarılı görülüp sınıf geçtiği eğitim sistemine alışkın yurdum insanını elbette kümede kalmayı başarı olarak gören başkanı da duayen sayar... Galiba hedef daha daha yukarı değil, kümede kalmanın sıradanlığı olacak, her türlü sonuçta sayın Cavcav bir süper lig takımı başkanı olma kartvizitini kaybetmeyecek...

onur_kutuk
13-Nov-2013, 11:18
http://www.yarisaha.com/vura-kira-alkara/

Ercüment_Tunçalp
20-Nov-2013, 23:00
YURTSPOR - Ercüment TUNÇALP


BU NEYİN DESTEĞİ ?


Tarih 29-Şubat- 2012 …

Fenerbahçe şike davasından dolayı tarihinin en zor günlerini geçiriyor. Ekonomik krizden kurtulmak isteyen sarı lacivertliler, 100 milyon tl’lik tahvil ihracı yapma kararı alıyor. Taraftardan iş adamına kadar çok sayıda F.Bahçeli de fedakarlıkta bulunuyor.

Haberin buraya kadarı, normal olan kısmı. Bundan sonraki anormal kısmını ise Sayın Cavcav’ın ağzından dinleyelim:

“Fenerbahçe’ye o zor günlerinde destek olmam gerekiyordu. Ben de oldum”
Birinci tuhaflık; tekil konuşmasına rağmen kendi cebinden yaptığı bir desteğin mevcut olmamasıdır. Tahvili alan Gençlerbirliği Spor Kulübüdür.

Faiz parasını alıp almayacağı sorulduğunda ise ikinci tuhaflık ortaya çıkıyor :

“ Hayır, ben gelir elde etmek için o tahvili almadım. Paranın faizini de istemiyorum. Şubat ayında ana paramı alacağım sadece”.

Kulüp kesesinden bonkörlük yapan başkana bakarmısınız ?

Yani Sayın Cavcav Fenerbahçe’ye Gençlerbirliği kesesinden kredi açmış.

3-Temmuz sürecinde, tescillenmiş şike eylemleri içinde Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçı da var. Peki bu durumda en azından mağdur olan tarafın şikayetçi olması gerekmez mi ? Tam tersine olayı görmezden gelip destek vermek akla neyi getirir ?

Hadi olayı süzemedin veya ne mahkemeye ne de UEFA’ya inanmıyorsun, o zaman kendi adına böyle bir destek versene. Hatta fanatik Fenerbahçeli başkan vekiline de verdirsene…

Gençlerbirliği kasasından vermek ne oluyor ?

Sorulara eski yönetici ve kongre üyesi olarak devam etmek zorundayız.

1- Bütün Fenerbahçeli işadamları kendi adlarına veya şirketleri adına bu tahvilleri alırken, siz neden kulübümüze bu bedeli ödetiyorsunuz ? Sizde büyük işadamı değil misiniz ?

2- Daha önce böyle bir yardım aldınız da mukabelede mi bulunuyorsunuz ?

3- Dernekler Kanunu, size istediğinize faizsiz kredi verme yetkisi veriyor mu ?

4- İstanbul kulüplerine olan sempatinizin sebebi nedir ?

5- Kardeş kulüp Ankaragücü büyük maddi sıkıntı yaşarken, yardımseverlik için neden önce komşunuz akla gelmiyor ?

6- Buna benzer başka faizsiz kredi uygulamalarınız var mı ?

Bu sorulardan daha fazlasını genel kurula bırakmak kulübümüz için daha hayırlı gözüküyor.

20 Kasım 2013 Çarşamba 21:58

Serdal Eşgin
20-Nov-2013, 23:14
eğer bu ihtiyarın yaptığı suçsa bilmiyorum suç mu o zaman bu ihtiyarı mahkemeye vermek gerçek Gençlerbirliği sempatizanlarının boynunun borcudur.Bu ihtiyar gitmediği sürece bu tip saçmalıklar yapmaya devam eder.

Serdal Eşgin
21-Nov-2013, 18:22
İhdiyar cavcava

Faizsiz kredi veriyormuşun.Bende ciddi olarak faizsiz krediye 6 aylık talibim.Fenerden daha çok ihtiyacım var.

Orhan_Kucukahmetler
21-Nov-2013, 18:57
Sn Cavcav daha bundan kısa bir süre önce, "Başbakanın yerinde olsam dört büyük kulübün yöneticisini görevden alırım" şeklinde konuşmuştu. Şimdi sormazlar mı adama, madem onlara kulüplerini borç batağına soktular diye kızıyorsun, o zaman bu yaptığın nedir? Aslında mezarlar kendilerini tek adam görenlerle dolu.

volkan_celik
29-Nov-2013, 08:29
Şifo bu işi çok iyi yapıyor. Umarım kendisi ile uzun bir çalışma dönemimiz olur. (en az 4-5 sezon)

http://skorer.milliyet.com.tr/sifo-mehmet-universitelilerle/genclerbirligi/detay/1799340/default.htm

Adem Erkoçak
29-Nov-2013, 16:32
forumda paylaşıldığını göremedim. şu güzel, değerli ve hoş sohbeti en azından burada arşivleyelim. soran da, yanıtlayan da has gençlerli, içinden! arada belki yeniden izleriz, izlemeyenler bir bakarlar filan. erdem özelinde 40 kişi ekibinin de eline sağlık bu arada. benim en sevdiğim söyleşi bu oldu ne yalan söyleyim! :)

http://www.youtube.com/watch?v=MT0MWZArPf0&feature=youtu.be

mehmet galip
29-Nov-2013, 17:12
Okay Karacan

o.karacan@zaman.com.tr

İçinden Sergen Yalçın geçen yazı


Celal Doğan’ın Gaziantepspor’u ile İlhan Cavcav’ın Gençlerbirliği bu ülkenin özel takımlarıdır.

Paylaş Tweetle Paylaş Gönder Yazdır A A Futbol’un değişim sancılarıyla yüzleşmeyi en iyi onlar bildi. Güçlü ve sevilen bir belediye başkanı olan Celal Doğan hukuk okumuş, kamu yönetimi konusunda pratiği olan, halk psikolojisini iyi takip eden bir bürokrat olmanın avantajlarını futbol kulübü yöneticiliğinde de gösterdi.

Bölgenin en yetenekli çocuklarını toplayan, bu haliyle oyunun çekim merkezi olan Gaziantep aynı zamanda uluslararası futbol piyasasından yaptığı nokta transferlerle farklılaşır, yetiştirdiği ya da alıp İstanbul’a pazarladığı oyuncularla ekonomik sorunlar yaşamadan ayakta kalırdı. Kurduğu Büyükşehir Belediyespor ile yedek takımın A takıma kaynak yaratmasını sağlayarak ilk adımlardan birini attı.

Gaziantep’in şahane bir seyircisi vardı. İlçelerden ve hatta illerden bile Gaziantepspor maçlarına gitme alışkanlığı oluşmuştu.

Mutfağının leziz tatları henüz İstanbul’da üretilmeye başlamadığından futbol dünyası için bu yönüyle de Gaziantep popüler bir futbol şehri olmuştu.

Gençlerbirliği 90’ların ortasından itibaren Cavcav’ın yönetim dehasıyla markalaştı. İyi bir işadamı, insan yönetme sanatında uzmanlaşmış, bildiği doğrulardan taviz vermeyen bir karakterdi. Gençliğinde futbol oynamanın avantajını yöneticilik dönemlerinin tamamında gösterdi. Afrikalı oyuncuların transferi, yerli isimlerin İstanbul’a pazarlanması konusundaki dehası sürekli sayfa manşetlerinde yer alırdı. Ne var ki Cavcav takımın Ankara’daki tesisleşmesinde kurumsal büyümesinde de boş durmuyordu.

Bugün Gençlerbirliği ülkenin kasasında para bulunan tek kulübüyse onun eseridir. Gençlerbirliği Ankara’nın İstanbul’a her doğan çocuğu kaybettiği bir ortamda bugün 6000 kombineli seyirci topluluğuyla hâlâ farklı bir gücü ve kültürü temsil ediyor.

Sözü çok uzatarak ne anlatmak istediğime geldiğim için bağışlayın. Bu ülkede bazen bir şeyi anlatmak için çok şeyi hatırlatmak zorunda kalıyorsunuz ve hafızası bu kadar zayıf bir toplum için tekrar yapmak iyidir.

Bu hafta Gaziantep son zamanlarda hiç olmadığı kadar coşkulu, takımının arkasında ve kalabalık bir seyirciye oynadı.

İlçelerden insanlar uzun zaman sonra Sergen’li takımlarını izlemeye geldiler. Uzun zamandır aranan galibiyet ile coşku ve ilgiyle harika bir akşam geçirip ayrıldılar Kamil Ocak Stadı’ndan. Elazığspor zayıf bir takım olsa da bu maç bir özgüven tazeleme, potansiyel yeteneği hareket enerjisine çevirme sınavıydı ve başarıyla ayrıldılar.

Şimdi Cavcav ve Celal Doğan’ın futbol sistemine yaptığı katkıları hakkını vererek analım ve değişimin ikinci evresine bakalım.



SERGEN YALÇIN DEVRİM’İN HABERCİSİ OLABİLİR Mİ?

Mehmet Özdilek evrilen bir teknik adam. Ankara’ya yeni bir ruh getirmek için kolları sıvadı. Temsil ettiği jenerasyonun iyilerinden birisi olarak sivriliyor. Gençlerbirliği ona istediği iyi adamları alacak kadar zengin ve güçlü. O da yıllarını Ankara’ya verecek kadar çalışkan ve gönüllü..

Sergen Yalçın ise Türk Futbol literatürüne yeni cümleler sokacak, yeni bir tarih yazacak, bir başarı hikâyesinin mimarı olacak kadar özgüven sahibi..

Yalçın’ın en büyük şansı potansiyelini yeniden açığa çıkarabileceği bir şehre gitmiş olması. Büyük bir takımın hocası olmanın yolu çoğu zaman o yollardan geçiyor. Futbol’da yeni bir dönem açılıyor. Bu kez 90’lardan farklı olarak. Düzenli bilanço, ödemeleri gelirleri arasında açıklar olmayan kulüpler olmak zorundasınız. Bir kısım oyuncuları içinizden, bir kısım yabancıları ucuz ama kalitelisinden seçmelisiniz.

Sergen Yalçın bunu başarabilecek bir şehirde ve o şehir yeniden heyecan yaşıyor. Ekonomik durumu pek iyi sinyaller vermeyen Gaziantep için yeni devrimin başlangıcını süper solak yapabilir.

Daha iyi bir tercih daha iyi bir şehir olamazdı. Ülkenin futbol yorumcusundan çok iyi teknik adama ihtiyacı olduğu kesin.

Mühim olan seyirciyi yeniden tribüne çekecek işler yapabilmek. Zira konuştukça seyirciye kaç, çalıştıkça onlara yaklaştıkça seyirciye gel diyoruz.

Roberto Carlos’un Sivas, Sergen Yalçın’ın Gaziantep’te olması ülke futbolu için büyük şanstır..

Sergen başarırsa Gaziantepspor’un kahramanı olabilir ve taraftarın kendisine ettiği küfürler yüzünden bir daha gitmediği İnönü’ye ön kapıdan girebilir.

Umarım evrilip başka bir adam olmuştur. Çünkü tekrar yorumcu koltuğuna dönmek eskisi kadar büyülü olmayacaktır.

http://www.zaman.com.tr/okay-karacan/icinden-sergen-yalcin-gecen-yazi_2173320.html

celiltoruner
29-Dec-2013, 18:28
TribünDergi Forum'da Gündem: Gençlerbirligi Tribünleri / Sayfa:414 • Tribun Dergi

http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=100136&start=4180

Arda_Kucukahmetler
02-Jan-2014, 20:12
http://www.klasspor.com/tr/haber/31554-Ahmet_Yilmaz_Calikdan_Genclerbirligie_150_bin_TL.h tml
Güzel bir haber!
Gençlerbirliği adımıza yakışmış. :-)

Arda_Kucukahmetler
03-Jan-2014, 09:08
http://www.klasspor.com/tr/haber/31567-Genclerbirligide_kimler_gidiyor.html
Gidecekler ve gelecekler!!!

efesavas
07-Jan-2014, 17:40
http://www.klasspor.com/tr/haber/31603-Genclerbirligie_kimler_geliyor.html

Mehmet Özdilek'in basın açıklamalarına da yansıttığı; Gençlerbirliği kulübü ve taraftarını yücelten, çoğu kez görmezden gelinen bu kulübün de bu ligde gerçek, somut bir varlığı hedefleri-iddiaları olduğunu ısrarla vurgulayan genel tutumundan çok memnunum.

Şu ana dek kamuoyu algısını, transferlerden anladığımız kadarıyla yönetimin algısını da çok iyi yönetiyor. Teknik-taktikten bağımsız olarak bu zihniyet dönüşümü, beni özellikle gelecek sezon için umutlandırıyor.

Özdilek'in bu tutumu, Fuat Çapa'nın kulübün kimliksizleştiği ve bazı oyuncu ve hocalar için bir "basamak" olmaktan başka tüm işlevini yitirdiği algısını besleyen, temkinli iddiasızlığından sonra doğrusu ilaç gibi geliyor.

onur_aydogan
08-Jan-2014, 21:58
Mehmet Hoca 40 yıllık Gençler'li gibi konuşuyor ve hareket ediyor. Camiaya bir hareket ve heyecan getirdi. Hazır hocamızı bulmuşken ve tribünlerimizin gücü artmışken yönetim de biraz üzerindeki ölü toprağını atarsa kulüp tarihine geçecek başarılar yakalayabiliriz. Ben de Mehmet Hoca'yı çok sevdim. Rakiplerimize saygıda kusur etmemesine rağmen kelle sayısı fazla olan takımlara kuyruk sallamıyor. İşini ciddiyetle ve profesyonelce yaparken amatör ruhu da muhafaza ediyor.

Arda_Kucukahmetler
09-Jan-2014, 23:11
Mehmet hoca, Sedat ve Uğur'un katıldığı röportajı kopyalıyorum!
---------------------------------------------------------------------------

Yorum Yap












Gençlerbirliği Spor Kulübü


Hakan Arslan ve Tunç Kayacı'nın sunduğu Kamp Günlüğü programına takımımızdan Mehmet Özdilek, Sedat Bayrak ve Uğur Çiftçi konuk oldu. Cem Çınar'ın yapımcısı olduğu programda teknik direktörümüz ve oyuncularımız gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Mehmet Özdilek:

Şu an geldiğimiz konuma birlikte geldik oyuncularımızla. Geldiğim gün onlara güvendiğimi söyledim

Ama siz ne yaparsanız yapın saha sonucu alamazsanız havayı değiştirmek kolay olmuyor.

Oyuncularımızla ilk günden beri sadece saha içini değil saha dışını da paylaştık. Gelen galibiyetlerle de bunu pekiştirdik.

İlk andan beri hayal kurmadan gerçekçi planlarla ilerledik. Önümüzde zorlu bir ikinci yarı bizi bekliyor

Benim için en anlamlı galibiyet Elazığ galibiyetiydi. Rakibimiz bizi yense 8. olacaktı; yendik ve nefes aldık

9 final maçına çıktık. Alttaki takımlarla 7-8 yukarısıyla 6-7 puan var. Öyle bir noktadayız ki aynı çizgide devam etmeliyiz.

Gençlerbirliği Türk futbolunda önemli bir marka alt yapıda. Uğur da böyle bir isim, çalışarak azimle daha iyi yerlere gelecek

Bursaspor maçının son on dakikasında 5tane alt yapı oyuncumuz sahadaydı. Federasyonun teşviği yeterli değil

Burada bir yapılandırma olursa bizim gibi takımlardan çok daha fazla oyuncu çıkar alt yapılardan

Gençlerbirliği'nin hedefi ve başarısı göz ardı edilmemeli genç oyuncuların transferi konusunda.

Bu sene bir geçiş süreci ama gelecek sene Gençlerbirliği'nin misyonu hep yukarılarda olan bir takım olmalı

Başkentin tek takımı Süper Ligde ve geçmişiyle Gençlerbirliği bunu fazlasıyla hak ediyor.

Gerçekçi olmak gerekirse geçen yıl Antalya ile ilk yarıda lider olabilecekken ligde kupa bize çok büyük bir engel olmuştu.

Kupanın fikstrü çok sıkışık ve kadro derinliği olmayan takımlar için çok daha zorlu oluyor.

15'inde kupa maçları başlıyor. 3günde bir maç yapılacak. Bir çok Anadolu takımı bunu kaldıracak bir kadro ile çıkamıyor lige

Geçen yıl Antalya'da biz, Eskişehirspor,Bursapsor ve Sivasspor'da aynı sıkıntıyı yaşadı. Elendik,Üzüldük ama belki de hayırlı oldu

Ankara futbolcu olarak ciddi kaynak ve Gençlerbirliği de Ankara'nın en iyi alt yapısına sahip. Altyapıda bir çok milli oyuncu var

Takım bütünlüğü oluştukça alttan gelen oyuncuları takıma dahil etmek de çok kolay olacak.

Johan dahlin,Artem Radkov,Doğan Serttaş ve Hakan Aslantaş ile anlaştık.Ön tarafa bir oyuncu daha alacağız. Martins ile anlaşamadık

Çalışırken eğlenmek çok önemli, oyuncular o havada olunca, keyifli çalışma ortamı bize de yansıyor.

İkinci yarıda daha güçlenerek devam edeceğiz. Oynadığımız her maçta Ankara zor bir deplasman olacak dedik

Çok ciddi bir tribün desteği var, bir kaç maçımızı taraftarlarımızla kazandık diyebilirim. O nedenle Ankara bir deplasman oluyor
Kaybedebiliriz ama sonuna kadar mücadele ederek kaybedebiliriz. Artık kolay maç kaybetmeyeceğiz

Yabancı sınırlamasından ziyade biz elimizdeki oyuncuları Avrupa'ya nasıl gönderebiliriz bunu tartışmalıyız. Ben bu açıdan bakıyorum

Uğur'u, Ahmet'i Avrupa'ya gönderebilmek olmalı bizim için. Eğer bir sınırlama olacaksa da belli kriterleri olmalı bu işin

Fikstür kolay ya da zor demek istemiyorum. Önemli olan bizim maçlara bakış açımız. Önümüzde 17 final maçı var.

İlk maçımız Çaykur Rizespor ile; Ankara'da oynanacak bir maç muhakkak kazanmalıyız. Başka seçenek olmamalı

İçerideki tüm maçlarımızı kazanmak dışarıda da en az rakip kadar favori olmak istiyoruz

Hep söylüyorum halen bir şey başarmış değiliz

Oyunculara hep söylüyorum "kulübe gelirken gülerek gelin" diyorum. İşinizi severek yaparsanız başarılı olursunuz

Taktik-teknik illa ki önemli ama işini severek yapmak en önemlisi.

Dahlin takıma takviye yapmak adına, alternatif oluşturabilmek adına zorlu maratonda gücümüze güç katması için alındı.

Alınan her oyuncu forma rekabetini arttıracak seviyede oyuncular. Rekabet de başarıyı getirir.

Sedat Bayrak:

Uyum süreci etkili oldu ilk haftalarda ama ana etken bu değildi. İyi konsantre olamamıştık. Fikstürümüz kolay gözüküyordu

Ama futbol sahada kazanılıyor. Kafa olarak lige hazır olamadık. Kötü sonuçlarda bizler sorumluyuz

Mehmet Hocamıza teşekkür ediyorum geldiği ilk andan itibaren kurduğu diyalogla Moral-motivasyonumuzu yükseltti.

Geldiği ilk gün beni etkileyen bir sözü vardı: "Ligin sonundayız buradan aşağısı yok" dedi. "Artık yukarı çıkacağız" dedi.Hocamızın söylediği gibi o andan itibaren yükselişe geçtik.

Kampta hocalarımızın verdiği antrenman programını elimizden geldiğince eksiksiz uyguluyoruz. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Hazırlık maçlarıyla da hazır olarak lige başlayacağız.

Bizi izlemeye devam edin, ikinci yarı çok farklı, çok daha başarılı bir Gençlerbirliği izleyeceksiniz.

Uğur Çiftçi:

Lige çok kötü başladık, iyi oynasak da gol bulamıyorduk. Mehmet Hocamız geldikten sonra iyi oyunu golle taçlandırdık.

Hedefim takımımda başarılı olmak ve takımımla Avrupa Kupalarında mücadele etmek; son olarak da yurt dışına gitmek istiyorum.

Takımda çok iyi bir ortam var. Yeni gelen oyuncular da hiç bir şekilde sıkıntı yaşamıyor. Takımda abi-kardeş ortamı var.

Sedat Abi'nin dediği gibi bizi izlemeye devam edin, daha bir ikinci yarı bizi bekliyor.

Mustafa Ates
10-Jan-2014, 10:28
Hocamızın açıklamalarını memnuniyetle izliyorum.
Henüz aramıza katılmış olmasına rağmen Gençlerbirliği havasını iyi soluyor.
Sağlam ve profesyonel bir yönetim ile uzun vadeli planlar yapılması şart.

Dediği gibi ileri uçta iyi bir elemana ihtiyaç var.
İkinci yarı daha zor geçecek. Ancak Rize maçını alırsak bizim için artık üst sıraları yakalamak çok daha erişilebilir bir hedef olur.
Havaların ısınması ile birlikte trübünler daha eğlenceli hale gelecektir...

Arda_Kucukahmetler
01-Feb-2014, 10:48
http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/balkan-futbolculara-kapiyi-actik
Bizim yabancılar toplu röportaj vermiş!

Devrim_Karaca
14-Feb-2014, 11:42
http://skorer.milliyet.com.tr/ankaragucu-direkt-super-lig-e-mi/-/detay/1836625/default.htm

Anlaşılan İ.Melih Gökçek yeni proje ile yeni bir Ankaragücü kuşatmasına başlamış.

ARIN_ALTAY
16-Mar-2014, 12:44
http://www.sendika.org/2014/03/taraftar-gruplarindan-berkin-anmasi-birakin-gencler-oynasin/

özhan_yüksel
12-Apr-2014, 12:05
Four Four Two Petroviç'le röportaj yapmış.

“Takımın bir parçasıyım üzerime düşeni alırım”

Partizan’daki ilk maçında Fenerbahçe’ye karşı oynamış, Kızılyıldız’a gol atıp şampiyonluğu getirmiş, 21 yaşında Dünya Kupası’na gitmişti. Alkaralı orta saha az zamanda çok iş yapmış!

Partizan’da oynamaya başlaman biraz ilginç olmuş. A takımla çıktığın ilk maç Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı ve rakip Fenerbahçe!
Maça beş gün kala hocam beni çağırıp “Daha önce hiç tamamen dolu tribün gördün mü” dedi. “Evet” dedim. “Beş gün sonra o tribünlere karşı oynayacaksın” dedi. O an ölmek istedim! Alex, Roberto Carlos, Lugano… Hepsi ayrı ayrı korkutucu!

Maçta ne yaptın? Heyecandan oynayamadın mı?
O gün hayatımdaki en büyük günlerden biridir. Sırbistan’da 2-2 berabere kalmıştık. Genç bir takımdık ve taraftar bizi çok iyi ateşlemişti. Çok heyecanlı olmasak evimizde farklı yenip kendimizi garantiye alabilirdik ama son dakikada Güiza’nın attığı bir golle berabere kalmıştık. Şanssızlık işte.

Gol atan futbolcu Güiza olduğu için mi şanssız olduğunuzu düşünüyorsun?
Evet, bize denk geldi (gülüyor). İkinci maçta ben yedek kulübesindeydim, 2-1 yenilmiştik. Benim kariyerimde önemli olan Sırbistan’daki maçtı. O maçtan sonra birçok gazete ve televizyon programında maçın adamı olarak gösterilmiştim. Ülke medyası ve Partizan taraftarları beni o maçla tanıdı.

O çıkışını sürdürdün mü? Onlar için neler yaptın?
Partizan’da üç sene kaldım, üç sene de şampiyon olduk; iki kez kupayı aldık; iki kere Avrupa kupalarına gittik, bir kere de Şampiyonlar Ligi’ne katıldık. Çok güzel günlerdi. 2010 yılının mayıs ayında benim attığım golle derbiyi kazanıp şampiyon olduk. Kaybetseydik Kızılyıldız şampiyon olacaktı. Derbiyi zaten bilirsin ama bu başka bir şeydi. O golü attığım an hâlâ hayatımın en önemli anı. O golden sonra da yeniden milli takıma seçilip Güney Afrika’daki Dünya Kupası’na gittim.

Çok da gençtin… Seni en çok ne heyecanlandırdı?
Orada yaşadığım her anı, her saniyeyi hatırlıyorum. Bir de takımın en genç futbolcusu bendim. Takımda Dejan Stankovic, Vidic, Branislav Ivanovic, Milos Krasic gibi futbolcular vardı ve ben daha 21 yaşımdaydım! İlk maçımda Yugoslavya’nın 40 yıldır yenemediği Almanya’yı yenmiştik. Daha sonra bizi Avusturya elemişti.

Dünya Kupası’ndan sonra da Blackburn Rovers’a transfer olmuştun. Premier Lig’de futbol oynamak sana nasıl geldi?
Dünya Kupası’ndan sonra Partizan’da bir yıl daha oynadım, sonra transfer oldum. Blackburn Rovers benim için harika bir tecrübe oldu. Her hafta kocaman bir stadyumda tamamen dolu tribünlere oynuyorsunuz! Orada diğer ülkelerdeki gibi futbolcuların üzerinde büyük bir baskı yok. Yeni gün, yeni maç, yeni şans!

Bir yıl sonra oradan ayrılman tamamen takımın başarısızlığından mı kaynaklandı? Özeleştiri yapıyor musun?
Blackburn, Premier Lig’de şampiyon olan beş kulüpten biri ama maalesef o sezon ligden düştük. Ben de o takımın bir parçasıysam üzerime düşeni alırım. O sezon elimden geleni yaptım. Sonra da Gençlerbirliği’ne transfer oldum.

Orada kalmadın ve gelip Kızılyıldız’daki rakibinle takım arkadaşı oldun…
Tosic’e karşı Partizan’da altı maç oynadım, hepsini de kazandık (gülüyor). Yani benim açımdan sorun yok. Hem bizim takımdan Tomic de burada.

Kızılyıldız ve Partizan taraftarları arasında hâlâ bir toplumsal ayrışma olduğunu düşünüyor musun? Sosyalist ve devletçi iki taraf gibi…
Bence net bir ayrım yok ama o öyle bir derbi ki futbolcular maçtan en az beş gece önce uyuyamamaya başlıyor. Kaybettiğiniz zaman kimse sizi öldürmüyor ama kazandığınız zaman yaşadığınız mutluluğa paha biçilemez. Fenerbahçe ve Galatasaray derbisi de böyle ama deplasmana gidemiyorlar. Bu çok saçma!

Bu bizim de karşı olduğumuz bir konu ama senin hakkında merak ettiğimiz iki şey daha var. 1,93’lük boyundan dolayı mı ön libero mevkinde oynamaya başladın? Başka mevkilerde de oynamış mıydın?
Genç takımlarda forvet olarak oynuyordum. Sonra santrfor oynadım. Partizan’da da zaten ligin en çok gol atan ikinci oyuncusu olmuştum. O sezon ligde 100’e yakın gol attık. Türkiye’de forvetler için bile gol atmak çok zor. Bir golle beş altı sıra yukarı çıkabiliyorsunuz. Çok ilginç bir lig.

Şu an Gençlerbirliği kadrosunda Hırvat, Boşnak, Sırp futbolcular var. Hiç geçmişle ilgili konuşuyor musunuz? Yugoslavya dağılırken birbirine düşen milletlerin futbolcuları olarak bir aradasınız…
O dönemden aklımda sadece Bosna’daki savaşın görüntüleri kaldı. Kim ne yapmış olursa olsun biz kendimizden sorumluyuz. Bazen konusu geçiyor ama birbirimizi üzmek istemediğimiz için kapatıyoruz.
Four FourTwo-Nisan 2014

MehmetGUNER
07-May-2014, 11:56
"Fenerbahçeden transfer atağı"
Ersun Yanal'ın önümüzdeki sezon kadrosunda görmek istediği Jimmy Durmaz için Gençlerbirliği yönetimi ile pazarlık masasına oturacak olan Sarı-Lacivertli yönetim takas önerisinde bulunmaya hazırlanıyor. Başkent temsilcisine Jimmy Durmaz'ın bonservisi için Yobo ve Stoch önerilecek.

BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURULACAK!
Resmi teklifin birkaç gün içinde yapılması planlanıyor. Fenerbahçe bu takasla hem Türk pasaportu taşıyan bir oyuncuyu kadrosuna katmış olacak hem de yabancı kontenjanından 2 futbolcuyu eksiltmiş olacak. Fenerbahçe'nin gelecek sezon planlarında şu an için kiralık olarak yurt dışında oynayan Stoch ve Yobo bulunmuyor.

JIMMY DURMAZ SOLUN iLACI OLACAK
Kanatlara takviye yapmayı hedefleyen Fenerbahçe'de, listenin en tepesinde Jimmy Durmaz var."
sporx.com

benim yorumum: takasta önerilen isimlerin takım kadromuza gerekliliğinden ziyade, sn. cavcav'ın takas değilde para isteyeceğini bildiğimiz için bu iş yatar..
fenerbahçede bunu bilen yok mu acaba?.

onur_aydogan
07-May-2014, 16:46
Gelecek sezon kadroda 8 yabancı oyuncu kalmalı. Sözleşmesi biten Kulusiç, Zec, Gosso'nun kalma ihtimali düşük. Milan, Petroviç, Tomiç gözden düşen oyuncular. Dahlin, Radkov, Tosiç, Stancu, ile devam ederiz. İki tane de ucuz yabancı oyuncu alırız. Yobo ve Stoch'un sözleşmeleri gereği aldıkları ücretler yüksek. Biz bunu karşılayamayız. Bu nedenle parayı veren Jimmy'yi alır.

MehmetGUNER
08-May-2014, 10:12
"Jimmy için Burak Yılmaz devrede!
Galatasaray maçından sonra Türkiye temsil haklarını elinde bulunduran Doğan Ercan'la birlikte İstanbul'da kalan Türk asıllı İsveçli futbolcu için ilk temas Sarı-Kırmızılı takım tarafından kuruldu.

Galatasaray, Salih Dursun artı para karşılığı Jimmy Durmaz’ı transfer etmek istediklerini söyledi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’a konuyla ilgili olarak bilgi verildi. İlhan Cavcav, 1 yıllık daha sözleşmesi olan Jimmy Durmaz için “Kesinlikle takas olmaz. 5 milyon euro istiyoruz” şeklinde konuştu.

Fener’den geniş liste!
Uzun süredir Jimmy’yi isteyen Fenerbahçe de araya girdi. Serdar Kesimal, Stoch, Yobo, Holmen ya da Krasic’ten birinin karşılığında takas önerisinde bulundu. Ancak Cavcav’ın cevabı yine netti: 5 milyon euro. İsveç Milli Takımı’nda da oyna*yan Jimmy, yerli statüsüne sahip. Sol kanat ağırlıklı ama her iki kanatta da görev yapabiliyor. Bu nedenle Fenerbahçe, bir-iki gün içerisinde Gençlerbirliği’ni ikna etmek için birebir görüşmelere başlayacak.

Kasımpaşa nakit veriyor
Bu parayı vermeyi kabul eden kulüp ise Kasımpaşa oldu. Lacivert- Beyazlıların Jimmy Durmaz’ı almak için 5 milyon euroyu vermeye razı olduğu belirtiliyor. Gençlerbirliği’yle sözleşmesi 1 yıl daha devam eden genç futbolcu, kulübünden ayrılması durumunda büyük takımlardan birine gitmeyi arzu ediyor.

Jimmy’den Burak’a: "Bizim takım daha iyi sen gel!"
Galatasaray maçı sonrası İstanbul’da 2 gün geçiren Jimmy Durmaz, bir mekanda Burak Yılmaz’la karşılaştı. Burak, Jimmy’ye “Çok iyisin sen bizim takıma gel” şeklinde bir espiri yaptı, genç futbolcuysa aynı şekilde cevap verdi. “Bizim takım daha iyi, sen bizim takıma gel.”:)
ajansspor.com

ozgur_dinc
08-May-2014, 10:25
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/26374611.asp
e-bilete durdurma kararı çıkmış gibi

Ahmet_Ay
08-May-2014, 21:45
87 yıl önce yarım kalan futbol maçı, kaldığı yerden sürecek



87 yıl önce yarım kalan futbol maçı, kaldığı yerden sürecek. Yağmur nedeniyle yarım kalan dostluk maçı 87 yıl sonra kaldığı yerden devam edecek. 7 Aralık 1930 yılında ertelenen yağmur nedeniyle ertelenen Lailapas - Karşıyaka maçı, 10 Mayıs Cumartesi günü kaldığı yerden yeniden oynanacak.

7 Aralık 1930 yılında Yunanistan'ın Sakız Adası'nda Lailapas ile Karşıyaka futbol takımları arasında oynanmaya başlayan, fakat şiddetli yağmur nedeniyle iptal edilen maç, 10 Mayıs Cumartesi günü kaldığı yerden devam edecek. Sakız Adası'nda Türk gazetecilerle görüşen Lailapas takımı teknik direktörü Mihalis Kottakis, "İki takım için küçük ama Türk-Yunan dostluğu için çok büyük bir adım" dedi.

SAKIZ ADASI 'LAİLAPAS 87 DAKİKA' ETKİNLİĞİNİ BEKLİYOR

7 Aralık 1930 yılında Yunanistan'ın Sakız Adası'nda Lailapas ile Karşıyaka futbol takımları arasında oynanmaya başlayan, fakat henüz 3. dakikada şiddetli yağmur nedeniyle iptal edilen maç, 10 Mayıs Cumartesi günü 4. dakikadan itibaren kaldığı yerden devam edecek ve 87 dakika oynanacak. 84 yıl önce ilk üç dakikada atılan gol olmadığı için maç da 0-0'dan başlayacak. Sakız adası kalesinde Türk gazetecilerle bir araya gelen ve kale içindeki Osmanlı mezarlığı önündeki Hisar Meydanı'nda soruları yanıtlayan organizasyon sorumlusu Mihalis Kottakis, bu organizasyon için Londra'dan geldiğini ve Lailapas takımının teknik direktörlüğünü üstlendiğini, daha sonra tekrar Londra'ya döneceğini söyledi.

"BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR"

Eğitimi sırasında teknik direktörlük kurslarına katıldığını ve Londra'da ikinci lig takımı Charlton Athletic'te çalıştığını belirten 23 yaşındaki Mihalis Kottakis, "Bu maçın oynanması benim fikrimdi. Sadece bu proje için Londra'dan geldim. Çünkü şu anda Atina'da yaşayan babaannem Matromaksilas Sakız'ın Kardamila köyünden. Bu proje benim için çok önemliydi, büyük onur duyuyorum" diye konuştu.

LAİLAPAS KULÜBÜ AÇIKLAMA YAPTI

Lailapas Kulübü tarafından organizasyonla ilgili bir açıklama yapıldı. Maç günü 3 bin 500 biletin satışa sunulacağı ve fiyatın 5 Euro olacağı ifade edilirken, Sakız Belediyesi önünden her 10 dakikada bir stada otobüs kalkacağını da belirtildi.

ankarahaber.com

İliginç bir haber ama güzel....

Ahmet_Ay
19-May-2014, 23:25
EN HIRÇIN TAKIMLAR ELAZIĞSPOR VE GENÇLERBİRLİĞİ
Spor Toto Süper Lig'in 2013-2014 sezonunda toplamda bin 331 sarı kart çıkarken, 95 de kırmızı kart çıktı. Bu sene küme düşen Elazığspor 78 sarı kart ve 10 kırmızı kart görürken, Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise 104 sarı kart ve 5 kırmızı kart ile en hırçın takım oldu.

http://www.stargundem.com/spor/1402321-ligin-krali-aatif.html

Arkadaşlar iki yıl önce centilmelik ödülü almıştık. Şimdi neredeyiz.

Ozan_Güler
23-May-2014, 12:17
Klasspor'dan Bülent Atlas'ın haberine göre Mehmet Özdilek ile yollar ayrılıyormuş.
Suçlusu canlı yayın yapan Batlas dır. Ben bunu bilir bunu söylerim.
Zaten canlı yayın sırasında sorduğu sorular ile " hayal kurma hoca, sen gidicisin" demeye getiriyordu.

mehmet galip
23-May-2014, 12:47
bu nasıl bir ego...

adam topçu da istemiyor...taraftar da istemiyor...hoca da istemiyor...karşı aday da istemiyor...

adam kendinden başka kimseyi bu takım için faydalı görmüyor.

serkan_gungordu
23-May-2014, 13:24
Klasspor'dan Bülent Atlas'ın haberine göre Mehmet Özdilek ile yollar ayrılıyormuş.
Suçlusu canlı yayın yapan Batlas dır. Ben bunu bilir bunu söylerim.
Zaten canlı yayın sırasında sorduğu sorular ile " hayal kurma hoca, sen gidicisin" demeye getiriyordu.

aynen katılıyorum. camiayı yıllardır ikisi yönetiyor zaten :D iki deli yüzünden yakamız bir araya gelmiyor

Ozan_Güler
25-May-2014, 20:56
Batlas'ın geçtiği yeni habere göre dananın kuyruğu yarın kopacakmış.
Bu arada Mustafa Kaplan gelecek şeklindeki haberleri pek inandırıcı bulmuyorum.

selim_turker
26-May-2014, 11:45
http://www.klasspor.com/tr/haber/33801-Bestepe%E2%80%99de_trafik_karisti.html

rezalet. adam 3-5 kuruş kar edicem diye her sene hoca değiştiriyor. okan buruk, kemal özdeş bunlar ne? bu tacir yüzünden futboldan soğuduk

serkan_gungordu
26-May-2014, 13:26
şifo mehmet gönderilmiş. ulan cavcav bir tek seni sevemedik, bir tek de sen gitmedin. :D

Mustafa Ates
26-May-2014, 14:38
E-bilet olayından sonra soğumuştum. Sizde ''Yönetim'' denilen aslında ''tek dişi kalmış canavar'' sayesinde artık bu takımdan iyiden iyiye soğudum.
İyice tadını kaçırdı, karar verme ehliyeti ciddi olarak sorgulanmalı.

efesavas
26-May-2014, 22:15
Seneye bu tüccarın sirkini izlemeye kesinlikle yokum. Aşk falan da bir yere kadar.. Bu takımın küme düşme zamanı çoktan geldi, uzatmaları oynuyoruz.. Ucuz futbolcu alacağım diye menejer kazığı yemekten başı döndü, hala nato kafa nato mermer

onur_aydogan
27-May-2014, 09:24
Önümüzdeki sezon için umutlu olmama neden olan en önemli faktör Mehmet Özdilek'ti. Bana göre geçen sezonun en başarılı hocası. Ne zaman takımda bir pozisyon için uygun adam bulsak bir sonraki sezon önce onu gönderiyoruz.

Şimdi bu sezon 9. olduk diye küme düşme kaygısı yaşanmayacak. Buna ilave olarak bir de takımın iyi oyuncuları satılacak. Seneye küme düşme adayları arasında ilk sırada yer alırız.

Hatırlatma. Antalyaspor Ankara takımlarının beğenmediği oyunculardan oluşan mütevazi kadrolarla 5 yıl Mehmet Özdilek sayesinde küme düşme kaygısı yaşamadı. Mehmet gider gitmez küme düştüler.

Ozan_Güler
27-May-2014, 14:17
Son 10 yıldır aynı filmi izlemekten sıkıldığımız aşikar. Hepimizde bunun bıkkınlığı var.
Takımı zevkle, istekle, aşkla izlemeyi geçtik, her yıl ' bu sene de düşmedik ya oh neyse' demekten gına geldi.
Ne eski mücadele gücümüz, sabrımız kaldı ne de UMUDUMUZ.

Bu arada, Gençlerbirliği taraftarı olan avukat arkadaşların pasolig'in iptali için açtığı davada mahkemenin tedbiren durdurma kararı vermesi tek olumlu gelişme.

Hepimizin üstüne sinen bu bıkkınlığın da etkisiyle maraton tribününden 60-70 kadar taraftarımızla bu sene ilk kez hentbol takip eder olduk.
İyi de ettik, takımın ilk senesinde süper lige tutunmasında biraz olsun katkımız olduğunu düşünüyorum. Ya da bana öyle geliyor.
Bu durumda bizim gibiler için önümüzdeki sezon çare yine hentbol olacak gibi gözüküyor.
Böylece, "başarılı olursak taraftar artar bu da bizi sıkıntıya sokar" diyenler de rahat etmiş olur.

Saygılar, sevgiler

Mehmet Ali Çetinkaya
27-May-2014, 15:01
Bence bu da basından haber sayılır:)

Gençlerbirliği Gerçekten 3’e Alıp 5’e Satıyor Mu? : http://www.alkaralar.org/entry.php?39-Gen%E7lerbirli%F0i-Ger%E7ekten-3%92e-Al%FDp-5%92e-Sat%FDyor-Mu

Erdem Ceydilek
27-May-2014, 18:45
seneye hentbol ve hacettepe'nin maçları dışında bir maça gitmeyi düşünmüyorum. maç sonu bira karşılığında desteğe gitmem istenen maçlar olursa hayır demem. mesela polatlıspor gelir ankara'ya, o gün hemen polatlılı olurum, hiç fark etmez. mesele dilimiz damağımız kurumasın.

Orhan_Kucukahmetler
27-May-2014, 23:56
Yeni teknik sorumlumuz. Hayırlı olsun.

http://www.milliyet.com.tr/mehmet-ozdilek-in-yerine-kemal-genclerbirligi-1888632-skorerhaber/

Mustafa Ates
28-May-2014, 09:42
Tüccarın hesabı iyi bildiği doğru olabilir ama geometri bilmediği aşikar.
Çünkü adam Çapsız...

MehmetGUNER
28-May-2014, 10:03
bizi avrupaya götürecek diye korkmuştuur..

selim_turker
29-May-2014, 11:08
stajyer teknik direktörümüz hayırlı olsun :)

ilkay izmirli
06-Jun-2014, 20:16
HA GAYRET UEFA CAVCAVIN YAPAMADIĞINI SEN YAP...

UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor'u men etti

UEFA Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'a ceza kesti.

UEFA Tahkim Kurulu, Sivasspor ve Eskişehirspor'a tedbiren 1 yıl Avrupa'dan men cezası verdi. Eskişehirspor ve Sivasspor'un, 10 gün içinde CAS'a itiraz edebilme hakkı bulunuyor. UEFA'nın Spor Toto Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında 'şike' vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından gözler yeniden Türk futboluna çevrildi. UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de tedbirli olarak 1 yıl süreyle Avrupa'dan men etti. Tahkim Kurulu kararını CAS'a taşıyacak olan Eskişehirspor ve Sivasspor'un 10 gün içerisinde itirazını yapması gerekiyor. UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor ve Eskişehirspor'u Avrupa'dan men etme kararı CAS'tan dönmezse önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde hangi takımın mücadele edeceği konusu da merak edilmeye başlandı. Sıralama ve genel durum olarak Bursaspor ve Karabükspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebileceği konuşulsa da UEFA'nın 'sıfır tölerans' konusu bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Piyango Kasımpaşa'ya vurmuyor!

UEFA'dan A lisans alamayan ve sadece yerel ligdeki düzenlemeler için 30 gün süre tanınan Kasımpaşa'nın önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılma şansı otomatik olarak ortadan kalktı. UEFA Tahkim Kurulu'nun kararı CAS'tan dönmezse Sivasspor'un yerine önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan ilk takım lig sıralaması olarak Karabükspor olabilir ancak Karabükspor'un da 8 Mayıs 2011'deki Fenerbahçe maçından dolayı UEFA'da dosyasının olması 'sıfır tölerans' ilkesini bir kez daha akıllara getiriyor.


UEFA, sıfır tölerans derse...

Eskişehirspor'un men kararı CAS'tan dönmezse piyango bu kez Bursaspor'a vuracak. Men cezası verilmesi durumunda Eskişehirspor'un yerine UEFA Avrupa Ligi'ne gitme ihtimali bulunan Bursaspor'un da şike soruşturmasında 17 Nisan 2011'de Trabzonspor - Bursaspor maçıyla yer alması tediginliğe yol açan bir başka konu oldu.


Bursaspor'a da men cezası gelirse...

UEFA, Sivasspor ve Eskişehirspor'un ardından Bursaspor'a 'sıfır töleranstan' dolayı men cezası verirse bu kez de UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan takım Gençlerbirliği olacak.

Karabükspor ve Bursaspor

UEFA, Bursaspor ve Karabükspor'un şike soruşturmasındaki durumlarını inceler ve yeterli delil bulamazsa olası bir Sivasspor ve Eskişehirspor men cezasının CAS tarafından onanması durumunda UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan takımlar Trabzonspor'un ardından Karabükspor ve Bursaspor olacak.

Gençlerbirliği ve Akhisar için de ihtimal var

Sivasspor ve Eskişehirspor'un men cezası CAS tarafından onanır, Bursaspor ve Karabükspor'un şike davasındaki soruşturmalarında men için yeterli delili bulur ya da kanaate varırsa sıfır tölerans ilkesinden yola çıkarak Bursaspor ve Karabükspor'a men cezası verir ve UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek olan iki takım ligin 9. ve 10. sırada tamamlayan Akhisar ve Gençlerbirliği olur.

Arda_Kucukahmetler
08-Jun-2014, 23:19
http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20140602/zlatandan_jimmy_ve_erkana_ovgu.html

onur_aydogan
09-Jun-2014, 17:21
Takımın başında iddialı bir hoca ve kaliteli kadro olmadıktan sonra UEFA'ya gitmenin bir anlamı olmaz. Hedefi olan takımlar gitsin.

Ahmet_Ay
13-Jun-2014, 18:01
İlhan Cavcav
13/06/14 10:11
Süper Lig’de yeniden mücadele etme hakkı kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kulübü’nün yeni adını biliyor musunuz? Başakşehir Futbol Kulübü...

Hayırlı uğurlu olsun ama... Çok daha iyi bir isim bulunabilirdi. Hani şöyle daha dinamik, akıllarda daha kalıcı ve futbolseverleri daha kucaklayıcı bir isim.

Stadın Başakşehir’de olması nedeni ile ismin de Başakşehir olması gerekmezdi.

Neyse, geçmişe yolculuk yapalım.

2008 yılı, Temmuz ayı... Gençlerbirliği Oftaş’ın adının değiştirilmesi gerekiyordu.

UEFA, Futbol Federasyonu’na bir yazı göndererek, “Organik bağı bulunan iki takım, aynı ligde oynayamaz” demişti.

İlhan Cavcav’ın başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği ile... Turgay Kalemci’nin kağıt üzerinde başkan gözükmesine rağmen, fiiliyatta yine İlhan Cavcav’ın başkan olduğu Gençlerbirliği Oftaş, aynı çatı altında bulunuyordu. Oftaş’ın adı değiştirilmezse Süper Lig’de mücadele etmesine izin verilmeyecekti. Camianın önde gelenleri tatlı bir telaş içine girdi. Oftaş’ın yeni adı, ne olmalıydı? Çeşitli öneriler dillendi. Ama hiçbiri tatminkar değildi. Ee... Boş durmak olmazdı. O dönem çalıştığım gazetenin Ankara ekinde bir köşe yazısı kaleme aldım. Ve dedim ki... Oftaş’ın adı, Hacettepe olsun.

Gerekçelerimi sıraladım... Hacettepe’nin, Ankara’nın çok müstesna semtlerinden biri olduğunu... Hacettepe’nin bir zamanlar en üst ligde mücadele verdiğini... İlhan Cavcav’ın da Hacettepe’de yetiştiğini...

Yazının çıktığı gün... 17 Temmuz 2008... Saat 9.45... Telefonum çaldı... Arayan İlhan Ağabey... İlhan Cavcav... Dedim ki, yine papaz olacağız galiba... Şöyle ki... Meslek hayatımın önemli bölümü, İlhan Cavcav’ın aleyhine yazarak geçti. Çünkü hiçbir zaman paraya kıyamadı, hiçbir zaman şampiyonluğa oynayacak kadro kuramadı.

İlhan Ağabey hemen söze girdi.

- Evladım... İlk kez olumlu bir şey yazdın.

Devamını da getirdi.

- Hacettepe adı çok güzel. Kutluyorum. Bu takımın isim babası artık sensin...

Ve... 3 gün sonra yapılan kongrede de kulübün adı Hacettepe oldu.

★ ★ ★

O günlerde satışı gündeme geldi Hacettepe’nin... Çeşitli rakamlar telaffuz ediliyordu. Kimi 25 milyon lira diyordu, kimi 30 milyon lira... Sıkı bir pazarlık içindeydi İlhan Ağabey...

Bir sohbet sırasında sordu bana, “Sence kaç para eder”... Dedim, herhalde 20 milyon lira eder... Güldü... 15 milyon lira ver, senin olsun...

Yutkundum, tüm nezaketimle söyledim, “Bende bu para yok. Yavaş yavaş biriktirmeye başlayayım... Bin yıl, bilemediniz 2 bin yıl bekleyebilir misiniz”... Final olarak... İlhan Ağabey kimseye satmadı, satamadı... Arz-talep dengesini sağlayamadı. Elinde kaldı... Şimdi ne eder Hacettepe... En fazla 10 milyon lira...

Yani... İyi bir tüccar olarak bilinen İlhan Cavcav... Bazen böyle de zarar eder.

Aslında çok tutumludur İlhan Ağabey...

Gençlerbirliği’nin bir yönetim kurulu toplantısı... Kulüp görevlisi, toplantının başında bir tepsi çay getirir... Aradan yarım saat geçer... Aynı görevli, yine bir tepsi çay ile gelir... İlhan Ağabey köpürür:

- Sen bu kulübü batıracak mısın... Bu yoğurdun bolluğu nereden geliyor... Bundan sonra herkese birer bardak çay vereceksin. İkinciyi verirsen kovarım seni... Yaklaşık 15 yıl önce yaşanan bu olayın ardından... Gençlerbirliği kurul üyeleri o günden beri ikinci bardak çayı içemez.

★ ★ ★

Gençlerbirliği profesyonel takımında forma giymenin onurunu ve mutluluğunu yaşadım ben... 70’li yılların sonuydu... İlhan Cavcav’ın başkanlıktaki ilk günleriydi.

Kulüp batmak üzereydi. Antrenmanlara gidecek taksi parası bulunamıyordu. Sıcak su için gerekli tüpgaz alınamıyordu.

Ve İlhan Cavcav... Bu 36 yıl içinde... Gençlerbirliği’ni dimdik ayakta tuttu. Avrupai tesisler yaptı. Çağ atlattı. Ülke futboluna çok değerli isimler kazandırdı. Futbolumuza müthiş bir renk kattı.

★ ★ ★

Yiğidi eleştirelim ama... Hakkını verelim.

Atiila Türker'in bugünkü habertürk gazetesindeki yazısı.....

habertürk.com

Ozan_Güler
20-Jun-2014, 15:41
Gençlerbirliği'nde kulüp genel menajerliğine Hacettepe Kulübü menajeri Seçkin Topçu getirildi.

Kulüp başkanı İlhan Cavcav, teknik menajer Ferda Ramanlı ile yolların ayrılmasının ardından yeniden genel menajerlik sistemine dönmeyi tercih etti ve bu görevi Seçkin Topçu'ya verdi.

Cem Onuk'un görevden alınmasının ardından genel menajerlik sisteminden vazgeçen İlhan Cavcav, bu görevi teknik menajer Ferda Ramanlı, takım menajeri Ali Ekber Düzgün ve idari menajer Emrah Atasoy arasında paylaştırmıştı.

Hayırlı uğurlu olsun, Takımımıza UEFA kupasına katılacak başarılar getirsin.

Milan, Lekic ve Petro'yu gönderecek güç ve kuvvet versin.

Ahmet_Ay
21-Jun-2014, 23:17
Cavcav'dan Jimmy Durmaz açıklaması

Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav kulübün gündem konularına değinirken, Jimmy Durmaz konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Jimmy’ye ciddi teklif gelirse konuşuruz
Jimmy Durmaz çok yetenekli. Aynı zamanda İsveç Milli Takımı oyuncusu, şu anda isteyen olursa, biz zaten böyle oyuncuları alıp satmak suretiyle ayakta duran bir kulübüz. Yoksa ben Fenerbahçe gibi, Galatasaray gibi, Beşiktaş gibi olsam, Jimmy’ye 10 milyon Euro verseler, ben Jimmy’yi vermem ama Jimmy’yi şimdi kulübüm tatmin olacak şekilde bana gelirlerse, ki şu an sadece Kasımpaşa telefon etti, onlar istedi, o zaman da fiyatının 5 milyon Euro olduğunu söyledim, onlar da yüksek olduğunu ifade ettiler. Ama gazetelerden okuduğum gibi ne Fenerbahçe ne Galatasaray ne de Beşiktaş’tan gelen ciddi bir teklif yok. Eğer ciddi bir teklif olursa oturur konuşuruz.
Yabancı oyuncu sıkıntımız var
Yabancı oyunculardan bayağı sıkıntımız var, geçen seneden kiraya verdiğimiz 12 yabancı vardı, bu sene de Zec, Kulusic, Gosso mukaveleleri bittiği için, federasyondan dolayı tutmak istediğimiz oyuncuları tutamadık. TFF’nin aldığı karar 8 ama, hiçbir antrenör 5 tane çağırıp da 3 taneyi kulübede tutmaz.
Yıldırım Demirören’in kararını yadırgadık
Bizim içimizden gelmiş, BJK’de yıllarca başkanlık yapmış Yıldırım Demirören kardeşimizin böyle bir karar almasını tabi ki yadırgadık ama federasyonun aldığı karara saygılı olmak zorundayız. Biz 16 tane kulüp bunu bildirmiştik, keşke federasyon 3 değil de 5 olarak alsaydı kararı... Kesinlikle 8 tane değil de 5 ya da 7 tane yabancıyla bu olayı durdurmak lazım. Bu yabancı kısıtlamasıyla Avrupa’da kesinlikle başarılı olamayız.
Yerlilerin istediği para, yabancıları geçti
Yerli oyuncu diyoruz, biz de dahil olmak üzere Almanya’da, Fransa’da, Belçika’da oynayan çocukları almak istiyoruz, kulüplerin istediği para yerlilerin istediği yabancıları geçti. Kulüpler olarak zor durumdayız. Ay sonu Kulüpler Birliği’nden affımı isteyeceğim. Hep konuşan ben oluyorum, kamuoyunda kötü olan ben oluyorum. Yaşım itibariyle de kaldırmam mümkün değil, o yüzden istifa edeceğim. Ay sonu itibariyle toplantı yapacağız, ben her zaman benden sonra gelenlerin yanındayım, yardımcı olurum.
Kulüplerin durumu ortada
Bu sene genç çocuklar aldık. Buca’dan Taylan, Manisa’dan Hikmet Balioğlu, Kartal’dan Ersel’i aldık Almanya’dan 550 bin Euro’ya bir Türk evladına para verdik, neden Türk olduğu için... Gülmemek mümkün değil. Bir futbolcuya 3,5 trilyon para veremeyiz, kulüplerin durumu ortada, gırtlağına kadar borç.
Başbakana minnettarım
Başbakan Türk sporu adına, Kulüpler Birliği adına büyük yardımcı olmuştur. Bu vergiler daha önce yüzde 35’ti. Bunu yüzde 15e, 2. Ligleri yüzde 10’a, 3. Ligleri yüzde 5’e düşüren sayın Başbakan’dır. Kendisine teşekkür ederim. Ama kulüplerin vergilerini arttırmak gibi bir şeye gitmesinler, lütfen buradan rica ediyorum, yoksa Türk futbolunun sonu olur.
Kemal Özdeş gençlere önem veren biri...
Ersun çok saygı duyduğum bir arkadaşım. Kendisiyle çalıştım daha önce. Ben Ersun Yanal’ın Kemal Özdeş’le çalıştığını duydum. Ersun bana iyi adamdır dedi, ben de araştırdım, gençlere önem veren, türk sporuna kazandırmaya çalışan bir arkadaşımız.
Alt yapıya önem veriyoruz
Mesela şu anda alt yapımızdan gelmiş kalede Ramazan, sol tarafta Uğur, stoperde Ahmet Çalık… Bu sene aldıkları para 25 bin lira. Ayda 2000 lira alıyorlar. Bu sene aldıkları parayı herkesin aldığı paranın seviyesine getirdim. Bir tanesinin 2, bir tanesinin 4 sene mukavelesi olmasına rağmen. Alt yapılara önem verilmesi lazım. Yabancı sınırı 3 olur, 5 olur bunlar Türk futbolunun sıkıntılarını gidermez.

(Lig Radyo)

Haber yeni değil ama Kemal Özdeş seçimini nasıl yaptıkları konusunda aydınlatıcı....

ramazan_celebi
23-Jun-2014, 11:30
http://www.klasspor.com/tr/haber/35480-Cavcav_Tum_enerjimi_Genclerbirligine_verecegim.htm l Enerji?

volkan_celik
11-Jul-2014, 14:36
Ercüment Abi'nin yaşananlara ilişkin güzel bir yazısı yurtspor'da yayınlanmış.

http://www.yurtspor.com/makale/ercument-tuncalp/tekrarlanan-hatalar/47.html

Gurcan Akgoz
14-May-2016, 15:31
Sanırım yine üsütüne tüy dikmece oynuyorlar. Bu haber doğru mudur?

http://www.yurtspor.com/haber/12888/genclerbirliginde-trafik-karisti.html

Ahmet_Ay
19-Sep-2016, 14:17
1. LİG'İN ZİRVESİNE GENÇLERBİRLİĞİ DAMGASI

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nde teknik direktörlüğe başlamış isimlerin bu sezon çalıştıkları TFF 1. Lig'in ilk 4 haftasındaki başarıları dikkati çekiyor.
Bursaspor'da 2013-2014 sezonunun ikinci yarısında görev aldıktan sonra profesyonel liglerde ilk tecrübesini Gençlerbirliği'nde yaşayan İrfan Buz, Yeni Malatyaspor'u TFF 1. Lig'in 4. haftasında liderliğe taşıdı.
Ligde 4 hafta sonunda topladığı 10 puanla takımını ilk basamağa oturtan İrfan Buz, Yeni Malatyaspor'da göreve geçen sezon başladı.
Buz yönetimindeki Malatya temsilcisi, sezonun ilk haftası deplasmanda Spor Toto Süper Lig'den yeni düşen Mersin İdmanyurdu'nu 3-1, 2. hafta sahasında Samsunspor'u 1-0 yenerken, 3. hafta Denizlispor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Buz yönetimindeki Yeni Malatyaspor, 4. hafta ise sahasında Büyükşehir Gaziantepspor'u 2-0 mağlup ederek, sıralamada ilk basamağa yerleşti.
- Mustafa Kaplan
Gençlerbirliği, kırmızı-siyahlı kulübün pilot takımı Hacettepe ve MKE Ankaragücü'nde birçok kez görev alan Mustafa Kaplan, bu sezon ilk kez Ankara dışında bir takımda çalışmaya karar verdi.
Mustafa Kaplan yönetimindeki TFF 1. Lig ekibi Giresunspor, 4. hafta sonunda 8 puan ve averajla üçüncülükte yer alıyor.
Sıralamada ikinci durumda bulunan Eskişehirspor ile aynı puana sahip Giresunspor'da, Kaplan'ın Gençlerbirliği'nden tanıdığı birçok oyuncu da forma giyiyor.
Giresunspor, sezonun ilk haftasında Altınordu ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, 2. hafta sahasında konuk ettiği Balıkesirspor'u 1-0'lık skorla geçti. Ligde 3. hafta deplasmanda Şanlıurfaspor ile 1-1 berabere kalan Kaplan yönetimindeki Giresunspor, 4. hafta ise sahasında Manisaspor'u 3-1 yenerek hanesine 3 puan yazdırdı.
- Fuat Çapa
Belçika'dan Türkiye'ye geldikten sonra ilk profesyonel sözleşmesini Gençlerbirliği ile imzalayan Fuat Çapa da ligin zirvesini yakından takip ediyor.
Sezon başında anlaştığı Boluspor ile lige iyi bir başlangıç yapan Fuat Çapa'nın öğrencileri, son 2 haftada puan kaybetse de üst basamaklardaki yerini korudu.
Sıralamada 7 puanla 4. olan Boluspor'da da Giresunspor gibi Gençlerbirliği altyapısından yetişmiş oyuncular bulunuyor.
Çapa yönetiminde sezonun ilk haftasında sahasında Sivasspor'u 4-1 mağlup eden Boluspor, 2. hafta da Elazığ deplasmanında 2-0'lık galibiyetle 3 puanı hanesine yazdırdı. Ligde 3. hafta Mersin İdmanyurdu'na deplasmanda 2-0 kaybeden Çapa'nın öğrencileri, 4. hafta ise İstanbul deplasmanında Ümraniyespor ile 2-2 berabere kaldı.

Spox-Klasspor

Ali_Kara
23-Sep-2016, 22:23
Cagatay Kılıç'tan stad aciklamasi:

https://youtu.be/HXOJcTdVTI8

Abreg Çelem
03-Oct-2016, 20:39
Az önce WhatsApp grubumuza düşen habere göre asıl adı Neccola Polates olan, forum aleminde Polatlılı namıyla tanınan Necdet Özkazancı abimiz 4 ekim (salı) akşamı 16:00'da SportsTV kanalında olacakmış.

Ahmet_Ay
03-Oct-2016, 21:22
Az önce WhatsApp grubumuza düşen habere göre asıl adı Neccola Polates olan, forum aleminde Polatlılı namıyla tanınan Necdet Özkazancı abimiz 4 ekim (salı) akşamı 16:00'da SportsTV kanalında olacakmış.

Konu nedir?

Necdet Özkazancı
04-Oct-2016, 00:58
Konu nedir?

Programın gün ve saatini ben bildirecektim ama haber benden önce yayılmış anlaşılan. Söyle Bülent Atlas'a, yaysın hemen. :)

Sports TV'de spor yazarı Sayın Ahmet Çakır'ın uzun zamandır sunduğu "Kitaplı Spor" programına katıldım. Program cumartesi günü banda alındı. Bir aksilik olmazsa salı günü saat 16.00'da yayınlanacak. Taşradan Futbol Hikâyeleri ve Yenilsen de Yensen de kitapları üzerine sohbet ettik. Bu tür programlara pek katılmadığımdan deneyimsiz ve heyecanlı olduğum için nasıl konuştuğumu bilemiyorum. Bir saat o kadar çabuk geçti ki birçok konuya giremedik bile... Ben de programı izlemek için heyecanla bekliyorum. İnşallah bir çuval inciri berbat etmemişimdir. :)

Sayın Ahmet Çakır'a, beni programına davet ettiği için teşekkür ediyorum.

Necdet Özkazancı
04-Oct-2016, 11:50
Biraz önce aldığım bilgiye göre, tenis naklen yayını nedeniyle "Kitaplı Spor" programı biraz öne çekilerek bugün saat 14.30'a alınmış.

Ahmet_Ay
04-Oct-2016, 21:23
O saatte mesaide olduğum için programı izleyemedim. Kanalın sitesinden ve sosyal medyadan video aradım bulamadım. Videosuna denk gelirseniz mutlaka paylaşın.

Necdet Özkazancı
04-Oct-2016, 21:31
O saatte mesaide olduğum için programı izleyemedim. Kanalın sitesinden ve sosyal medyadan video aradım bulamadım. Videosuna denk gelirseniz mutlaka paylaşın.

Programın tekrarı 09 Ekim 2016 Pazar günü saat 12.00'de yayınlanacak.

Adem Erkoçak
05-Oct-2016, 01:07
Az önce WhatsApp grubumuza düşen habere göre asıl adı Neccola Polates olan, forum aleminde Polatlılı namıyla tanınan Necdet Özkazancı abimiz 4 ekim (salı) akşamı 16:00'da SportsTV kanalında olacakmış.

Gün anlayışını çok merak ettim, 16:00'ya akşam demek nedir yahu!? :)

Adem Erkoçak
05-Oct-2016, 02:01
Biraz önce aldığım bilgiye göre, tenis naklen yayını nedeniyle "Kitaplı Spor" programı biraz öne çekilerek bugün saat 14.30'a alınmış.

Sevgili Necdet Abi, kitabın için tekrar eline sağlık; hatırlamak güzel oldu. Yazarlık performansın Tv performansından her daim daha önde :D Sanki biraz ağır tempoyla girdiğin sohbet, sonlara doğru zamanı aşan bir akıcılığa ulaşmıştı. Bu vesileyle, bir de ağzına sağlık! Seni ekran vasıtasıyla da olsa görmek güzeldi... ;)

Abreg Çelem
05-Oct-2016, 21:49
Gün anlayışını çok merak ettim, 16:00'ya akşam demek nedir yahu!? :)

Bize 24 saat akşam! :-)

Necdet Özkazancı
06-Oct-2016, 02:41
Sevgili Necdet Abi, kitabın için tekrar eline sağlık; hatırlamak güzel oldu. Yazarlık performansın Tv performansından her daim daha önde :D Sanki biraz ağır tempoyla girdiğin sohbet, sonlara doğru zamanı aşan bir akıcılığa ulaşmıştı. Bu vesileyle, bir de ağzına sağlık! Seni ekran vasıtasıyla da olsa görmek güzeldi... ;)

Teşekkürler Ademciğim. Bu tür deplasmanlara, pardon programlara alışık olmadığım için heyecanlı ve tutuk başladım biraz. Bazen söze nereden başlayacağımı, ne söyleyeceğimi bilemedim. Ama sahada hücuma yönelik bol gollü, güzel ve göze hoş gelen bir futbol ortaya koyamasak da defansif anlamda iyi mücadele ettik ve hak ettiğimiz bir puanı aldık sanırım. İnşallah bir çuval inciri berbat etmemişimdir. :)

Aksit Ozkural
06-Oct-2016, 21:45
Bizim gibi eskiler iyi bilir ünlü futbol efsanesi Neccola Polatez'i.

Hani şu yaman Latin Amerikalı.

Alçaktan gelen ortalara uçarak attığı kafalarla ünlü legend golcüyü.

Epeyce önce tam İlhan Bey ile el sıkışıp sözleşmeyi imzalayıp Gençler'li olmak üzere iken yine çağının bir diğer efsanesi ünlü menajeri Ozannio Gulerios top gibi odaya dalmış ve herkesin ortasında ( Neccola benim hala oğludur onu üç otuz paraya transfer ettirmem ) diye bağırmış ve transferi ayan beyan engellemişti.

İşin sarpa sardığını gören sevgili başkanımız da Sinyor Gulerios'a ( daha ne istiyorsun? ) diye sorunca efsane menajer ( önerdiğiniz rakamın üstüne her ay Polatez'in arabasının mazot parasını isterim ) diyerek ölüm fermanını imzalamıştı. Ama yılların duayeni efsanevi başkanımız da malın batıya kaymasını önlemek için son bir atılım yapmış ve ( gelin birer Ankara tava yiyelim sulh olalım bu iş bitsin ) diyerek son kurşununu atmıştı.

Ama heyhaat.

Ozannio Gulerios bu yeme gelmemiş ve hala oğlu Polatez'i kaptığı gibi kulüpten uzaklaşmıştı.

Yine bilenler bilir bu olaydan sonra Neccola, kulübün tesıslarında epeyce gün geçirmiş ama menajer Gulerios'a çok kızan başkanımızın kendini alması için çok beklemişti.

Olmayınca olmuyor işte.

Neccola'yı elinden kaçıran başkan ( bana eli sıkı diyorlar, görsünler pahalı transfer nasıl yapılır diyerek Afrika'dan adı sanı duyulmamış Geremi'yi bulup ona ayda 1.000 USD den 48 aylık transfer bedelini tırink vererek ) herkesi şaşırtmıştı.
Üstelik bu para Polatez'in almayı kabul ettiği paranın tam 10 katı idi.

O yıllarda hepimiz başkana kızıp ( kulübü batırıyorsunuz başkanım ) demiştik ama sonunda o haklı çıktı tabii.

Gel zaman git zaman epeyce bir süre halı sahada boy gösteren Neccola Polatez, sonunda en şerefli mertebeye transfer olarak taraftar olmuştur.

O artık C Blok müdavimi bir Alkara'dır.

Toplum onu ünlü sözü ile ebediyen yaşatacaktır.

Sie bornetto il breditto Cadette Uniones.

Yani Türkçesi ile : Doğdum, Gençlerbirlikli oldum.

Kendisi son yıllarda yazdığı kitaplarla haklı bir üne kavuşmuş ve şimdi de TV. Spor programlarının vaz geçilmez anchorman'i olmuştur.

Hala oğlu Ozanio Gulerios ise Polatez'i bu zorlu hayat yokuşunda yalnız bırakmamıştır. Halen onun mentoru ve iş ortağı olarak işlerini toparlamakla uğraşmaktadır.

Bu efsanevi ikiliyi sevgi ile kucaklarım.

onur_aydogan
11-Oct-2016, 13:43
Bizim gibi eskiler iyi bilir ünlü futbol efsanesi Neccola Polatez'i.

Hani şu yaman Latin Amerikalı.

Alçaktan gelen ortalara uçarak attığı kafalarla ünlü legend golcüyü.

Epeyce önce tam İlhan Bey ile el sıkışıp sözleşmeyi imzalayıp Gençler'li olmak üzere iken yine çağının bir diğer efsanesi ünlü menajeri Ozannio Gulerios top gibi odaya dalmış ve herkesin ortasında ( Neccola benim hala oğludur onu üç otuz paraya transfer ettirmem ) diye bağırmış ve transferi ayan beyan engellemişti.

İşin sarpa sardığını gören sevgili başkanımız da Sinyor Gulerios'a ( daha ne istiyorsun? ) diye sorunca efsane menajer ( önerdiğiniz rakamın üstüne her ay Polatez'in arabasının mazot parasını isterim ) diyerek ölüm fermanını imzalamıştı. Ama yılların duayeni efsanevi başkanımız da malın batıya kaymasını önlemek için son bir atılım yapmış ve ( gelin birer Ankara tava yiyelim sulh olalım bu iş bitsin ) diyerek son kurşununu atmıştı.

Ama heyhaat.

Ozannio Gulerios bu yeme gelmemiş ve hala oğlu Polatez'i kaptığı gibi kulüpten uzaklaşmıştı.

Yine bilenler bilir bu olaydan sonra Neccola, kulübün tesıslarında epeyce gün geçirmiş ama menajer Gulerios'a çok kızan başkanımızın kendini alması için çok beklemişti.

Olmayınca olmuyor işte.

Neccola'yı elinden kaçıran başkan ( bana eli sıkı diyorlar, görsünler pahalı transfer nasıl yapılır diyerek Afrika'dan adı sanı duyulmamış Geremi'yi bulup ona ayda 1.000 USD den 48 aylık transfer bedelini tırink vererek ) herkesi şaşırtmıştı.
Üstelik bu para Polatez'in almayı kabul ettiği paranın tam 10 katı idi.

O yıllarda hepimiz başkana kızıp ( kulübü batırıyorsunuz başkanım ) demiştik ama sonunda o haklı çıktı tabii.

Gel zaman git zaman epeyce bir süre halı sahada boy gösteren Neccola Polatez, sonunda en şerefli mertebeye transfer olarak taraftar olmuştur.

O artık C Blok müdavimi bir Alkara'dır.

Toplum onu ünlü sözü ile ebediyen yaşatacaktır.

Sie bornetto il breditto Cadette Uniones.

Yani Türkçesi ile : Doğdum, Gençlerbirlikli oldum.

Kendisi son yıllarda yazdığı kitaplarla haklı bir üne kavuşmuş ve şimdi de TV. Spor programlarının vaz geçilmez anchorman'i olmuştur.

Hala oğlu Ozanio Gulerios ise Polatez'i bu zorlu hayat yokuşunda yalnız bırakmamıştır. Halen onun mentoru ve iş ortağı olarak işlerini toparlamakla uğraşmaktadır.

Bu efsanevi ikiliyi sevgi ile kucaklarım.

Akşit Abi, güzel yazı...

Aksit Ozkural
11-Oct-2016, 20:50
Teşekkür ederim Onur'cuğum.
Içimden geldi, yazdım işte.
Gerçi pek etki uyandırmamış olmalı ki tepki almadı.
Neyse, bu hafta maçı alalım da gerisi mühim değil.

MehmetGUNER
13-Oct-2016, 13:36
kulüpten açıklama:
"Kırmızı Siyahlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada: "Taraftarlarımızın dikkatine DAEŞ terör örgütünün son günlerde stadyum ve benzeri kalabalık alanlarda eylem yapma olasılığı doğrultusunda alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde, 15.10.2016 tarihinde Galatasaray ile yapacağımız müsabakada seyircilerin çanta , poşet vb. eşyalar ile stadyuma gelmemelerini önemle rica ederiz. Bu tarz eşyaların gelmesi durumunda ise eşyalar, güvenlik birimleri tarafından stadyuma alınmayacak ve toplanacaktır. " ifadeleri kullanıldı."

Necdet Özkazancı
14-Oct-2016, 14:59
Bizim gibi eskiler iyi bilir ünlü futbol efsanesi Neccola Polatez'i.

Hani şu yaman Latin Amerikalı.

Alçaktan gelen ortalara uçarak attığı kafalarla ünlü legend golcüyü.

Epeyce önce tam İlhan Bey ile el sıkışıp sözleşmeyi imzalayıp Gençler'li olmak üzere iken yine çağının bir diğer efsanesi ünlü menajeri Ozannio Gulerios top gibi odaya dalmış ve herkesin ortasında ( Neccola benim hala oğludur onu üç otuz paraya transfer ettirmem ) diye bağırmış ve transferi ayan beyan engellemişti.

İşin sarpa sardığını gören sevgili başkanımız da Sinyor Gulerios'a ( daha ne istiyorsun? ) diye sorunca efsane menajer ( önerdiğiniz rakamın üstüne her ay Polatez'in arabasının mazot parasını isterim ) diyerek ölüm fermanını imzalamıştı. Ama yılların duayeni efsanevi başkanımız da malın batıya kaymasını önlemek için son bir atılım yapmış ve ( gelin birer Ankara tava yiyelim sulh olalım bu iş bitsin ) diyerek son kurşununu atmıştı.

Ama heyhaat.

Ozannio Gulerios bu yeme gelmemiş ve hala oğlu Polatez'i kaptığı gibi kulüpten uzaklaşmıştı.

Yine bilenler bilir bu olaydan sonra Neccola, kulübün tesıslarında epeyce gün geçirmiş ama menajer Gulerios'a çok kızan başkanımızın kendini alması için çok beklemişti.

Olmayınca olmuyor işte.

Neccola'yı elinden kaçıran başkan ( bana eli sıkı diyorlar, görsünler pahalı transfer nasıl yapılır diyerek Afrika'dan adı sanı duyulmamış Geremi'yi bulup ona ayda 1.000 USD den 48 aylık transfer bedelini tırink vererek ) herkesi şaşırtmıştı.
Üstelik bu para Polatez'in almayı kabul ettiği paranın tam 10 katı idi.

O yıllarda hepimiz başkana kızıp ( kulübü batırıyorsunuz başkanım ) demiştik ama sonunda o haklı çıktı tabii.

Gel zaman git zaman epeyce bir süre halı sahada boy gösteren Neccola Polatez, sonunda en şerefli mertebeye transfer olarak taraftar olmuştur.

O artık C Blok müdavimi bir Alkara'dır.

Toplum onu ünlü sözü ile ebediyen yaşatacaktır.

Sie bornetto il breditto Cadette Uniones.

Yani Türkçesi ile : Doğdum, Gençlerbirlikli oldum.

Kendisi son yıllarda yazdığı kitaplarla haklı bir üne kavuşmuş ve şimdi de TV. Spor programlarının vaz geçilmez anchorman'i olmuştur.

Hala oğlu Ozanio Gulerios ise Polatez'i bu zorlu hayat yokuşunda yalnız bırakmamıştır. Halen onun mentoru ve iş ortağı olarak işlerini toparlamakla uğraşmaktadır.

Bu efsanevi ikiliyi sevgi ile kucaklarım.

Sevgili Akşit Abi, elinize sağlık. Ne güzel yazmışsınız. Yazdığınız gün cevap yazmak istedim ama bizden önce başka arkadaşlar yazsın ve konu gelişsin, ondan sonra yazayım diye düşünüp bekledim. Fakat pek yazan olmadı ne yazık ki. Taraftar arkadaşlar arasındaki iletişimin çok büyük oranda, neredeyse tamamen whatsapp grubu üzerinden yapılması foruma olan ilgiyi çok azalttı. Forumun durgunlaşmasının en önemli sebeplerinden birisi bu bence. Bu da foruma yazma isteğini olumsuz yönde etkiliyor. Oysa Alkaralar'ın, taraftarlığımızın, taraftarlık kültürümüzün dış dünyaya dönük yüzü bu site ve forum. Whatsapp grubu üzerinden yapılan bütün iletişim tamamen içe dönük. Sitemiz zaman içinde inşallah durgunluktan kurtulur ve daha aktif olur.

Ahmet_Ay
16-Oct-2016, 20:49
Konu burada konuşulduğu için videolara değil buraya koymayı uygun gördüm. Necdet Abimizin katıldığı programın videosu. Necdet Abi youtubeye yüklemiş


https://www.youtube.com/watch?v=8u-Kw5mpDVo