Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Şu elitlik meselesi...



Erdem Ceydilek
15-May-2017, 17:42
Son Ümit Özat tartışmasından sonra bu "çekirdekçi-züppe-elit-minderli Alkaralar" muhabbeti yine hortladı. Bir de "Alkaralar'ın gizli hedefleri var"cılar, "kulüpteki rantları kesildiği için özatı istemiyorlar"cılar, "birileri düğmeye bastı"cılar, "algı operasyonu yapıyorlar"cılar vs. var.
Öncelikle bir liderimiz yok valla bizim. (yüreklerimizin iki tane reisi vardı. Hamdi reisi de Ural reisi de kaybettik 1 yıl içinde). O yüzden 15 yıldır aramıza katılanlar, katkı sunanlar, bireysel ve toplu olarak bir şeyler yapanlar olarak varız. Övünmekten öte, bilmeyenler vardır diye, not düşmek için yazıyorum bunları. Belli ki aramıza yeni katılanlara, bizi bilinçli olarak yanlış tanıtma çabası var:

• Hani şu "bakalım 1985'te en fazla golü kim atmış", "vay eskiden topçularımızın ne güzel lakapları varmış", gibi ağzınız açık ziyaret ettiğiniz ve yeri geldiğinde "başka hiçbir takımda yok" diye gururlandığınız gencler.org sitesini günlerini-haftalarını arşivde ve bilgisayar başında geçirerek yapan
• Hani şu -sosyal medya forum kültürünü henüz yutmamışken- bazınızın üye olarak bazınızın sadece ziyaretçi olarak yıllarca Gençlerbirliği'ni takip etmesini sağlayan alkaralar.com'u yaratan, büyüten,
• Yıllarca gecekondu tribününe sıkışmış Gençlerbirliği taraftarının, bu stadın vitrini maraton tribüne geçmesini sağlayan ve maraton biletlerini de üç düdüklere satmaya çalışan yönetime karşı direnip maratonu sahiplenen,
• Kütüphanenizde başköşede tuttuğunuz Ankara Rüzgârı kitabında Gençlerbirliği tarihini yazan, “Döğüşenler de Var Bu Havalarda” belgeseli ile kulübün 1970’lerdeki kayıp yıllarını arşivleyip görselleştiren,
• Yönetim kulübe isim sponsorluğu almak istediğinde buna karşı çıkıp Gençlerbirliği taraftarlarını örgütleyen ve yönetimi vazgeçirmeyi başaran,
• Ve tüm bunları yaparken de kulüpten ya da başka bir yerden bırakın maddi desteği, manevi destek bile almamış ve hatta çoğunu kulübe rağmen yapmış bir topluluk alkaralar.

alkaralar.com'a reklam vermek isteyen bahis sitesini ve diğer reklam vermek isteyenleri reddeden, kupa finaline Bursa'ya gidilen otobüslerde para toplanmasına karşı çıkan insanlarız. Şimdi tribün rantı, kulüp rantı falan deyip de bizden bahsetmek komik oluyor gençler.

Maça da sizin gibi dolmuşa, 317'ye, metroya binerek geliyoruz valla. Çekirdeği de normalde sevmem ama Mustafa abi son haftalarda çok güzel çekirdek getiriyor Batıkent'ten. Ona hayır diyemiyorum. Ha bir de biz de bağırıyoruz tribünde. Sesimiz de istediğimizde hem tribüne hem de sahaya ulaşıyormuş demek ki. Son maçta görmüş olduk. Ayağa kalkmadığımızda, oturduğumuz yerden de çok şükür sesimiz çıkıyor. Ama kısa tezahüratları sevdiğimiz doğrudur. ;)

Düğmeye falan da basmadık valla. En başta ne diyorsak şimdi de onu diyoruz. İlkelerimiz var ve Samet Aybaba'ya, Bülent Uygun'a nasıl itiraz ettiysek, Galatasaray taraftarının Balili’ye ırkçı tezahüratına nasıl tepki koyduysak, Cavcav’ın “en büyük fener” lafı sonrası ona nasıl fener forması gönderdiysek, Ümit Özat'a da itiraz ediyoruz. Merak etmeyin, "teknik direktörümüz de bizim gibi gençlerli olsun, solcu olsun, 1 Mayıslarda ön saflarda olsun, maç çıkışı bizle otursun, iki bira içsin. Bunları yapmıyorsa da .iktirsin gitsin" gibi bir romantizmimiz de yok. Ülke ve ülke futbolunun gerçeklerinin farkındayız. Dert etmeyin siz.

Ha bir de madem kaldı Özat seneye de, söyleyin de biraz işine baksın. Teknik direktörlüğünü yapsın. Kulübe kimin girip kimin giremeyeceğine, kimin şampiyon olup olamayacağına karışmasın. Biz söyleyince inadına daha fazlasını yapıyor. Belli ki sizin ahbaplığınız var, belki dinler sizi.

https://www.facebook.com/Alkaralar06/posts/10155079584721480:0

MERT DELİBAŞ
15-May-2017, 18:30
Gruba yeni katılan birisi olarak en elit benim olmam gerekir. Bunun bilincinde bir insan olarak mac öncesi viski acar mac sonunu viski ile noktalarim. Cekirdek mi cekirdek olmaz . Antep fıstıgı fındık kaju badem ultra lüx kuruyemisin aşağısı kurtarmaz. Tabii mac gec bitsin erken bitsin ne farkeder taksi tutar taksi ile eve giderim. Şimdi şehrin icine özel helikopterimle stadin ortasina girmek yakısmaz. GERÇEKLER 3 senedir çekirdek almiyorum. Mindere para mi vericem öğrenci adamiz diyip gazete ile maca gelmeyi severim. Son zamanlarda onuda yapamiyorum siz düşünün elitliği göz karari en toz olmayan yere oturmaya calisiyorum.Taksi ne gezer 288 ego 203 öho halkbankin onunde beklemek mac sonu hobimdir bazen 45 dk. Bekledigim zamanlar oluyo. Hayaller hayatlar bak simdi uzdu Şimdi ben elit olmadığım icin beni gruptan atarsınız artik. Şaka bi yana 1 aydirdir izlenimlerime gore ALKARALAR grubunu çekememezlik olduğunu düşünüyorum. Bu da benim şahsi düşüncem .

Ahmet_Ay
15-May-2017, 18:53
Arkadaşlar emeğinize sağlık. Bende bir iki bir şey yazayım. Hiçbir hoca sonsuza kadar bir kulüpte çalışmaz. Ferguson bile gitti. Özat bir gün zaten gidecek diyelim. Gelelim elitlik muhabbetine ben o kadar elitim ki evim kira, elit bir insanım her maçta koltuktan kot pantolonum toz oluyor. Çekirdek çitlemiyorum sivilce yapıyor. Bir Konya deplasmanında arkadaşlar almıştı, onuda polis içeri almadı. Pankartımızı bazen metro ile stada getiriyorum bu işe gönüllü talip oldum, yanlış anlaşılmasın şikayet etmiyorum, sadece bilinsin istiyorum. Maçlara gelmeye vaktim olduğu sürece de getiririm. C blokta kışın ne kadar rüzgar estiğini yazmayım bile....Kısacası bizimde emeklerimiz var. O lanse edilen imaja uyan biri olsaydım bunları yaşarmıydım ya?

Erdem Ceydilek
16-May-2017, 14:59
valla kendime görev edindim. facebookta orada burada hakkımızda yazıp saçmalayanlara buradan cevap yazacağım.

kendileri bir marka olan bir taraftar grubunun facebook sayfasında denmiş ki: "Adını Sadece Bir Yerel Basının Bildiği Aslında Öyle Bir Taraftar Grubunun Ortalıkta Olmadığı "

arkadaşım önce google'ı açıyoruz. sonra alkaralar yazıp aratıyoruz. en üstte gençlerbirliği'nin fikstürü çıkıyor otomatik olarak. en sağda da kulüp bilgileri. yani alkaralar=gençlerbirliği

sonra sizin grup adınızı yazıp aratıyoruz. en tepede haftasonu gençlerin ve sevimli köpeklerin takıldığı güzide parkımız çıkıyor. sonra ankara kültürünün önemli parçası abilerimiz. 20 sayfa gittim, hala gençlerbirliği ile ilgili bir şey göremedim.

şimdi de ekşisözlüğe giriyoruz. alkaralar diye aratıyoruz. 4 sayfa yazı çıkıyor. ilki 2003'ten. muhtemelen sen, o yazıyı yazan arkadaşım, 5-6 yaşlarındaydın o zamanlarda.
yine bu marka taraftar grubunun adını yazıp aratıyoruz. samsun'un tekkeköy ilçesine bağlı bir köy olduğunu görüyoruz. gençlerbirliği namına bir şey yok.

yapmayın, etmeyin kısacası. şunun şurasında bir avucuz zaten. birbirimizi böyle kandırmaya çalışmayalım. alkaralar pankartı hiç yoksa 50 tane deplasmanda tellere asılmıştır. ;)

serkan_gungordu
16-May-2017, 15:08
ben de ulusal basından artık telif hakkı istemeyi düşünüyorum. ne lan bu! gençlerbirliği'nden bahsederken hep "alkaralar" diyorlar. ama bir grup gençlerbirlilikten habersiz garip mahluka karşı alkaralar ismini biz koruyoruz.

serkan_gungordu
16-May-2017, 15:12
2013 yılında radikal http://www.radikal.com.tr/spor/az-daha-alkaralar-bagliyordu-1150977/

2003 yılında milliyet http://www.milliyet.com.tr/2003/09/16/son/sonspo11.html

uğur meleke : http://www.meleke.com/milliyet/alkaralar-ve-balili.html/

f5 haber bakın gençlerbirliği ile ilgili ne diyor: https://www.f5haber.com/milliyet/genclerbirligi-nin-konugu-basaksehir-haberi-4994254/

goal com sen de mi ya : http://www.goal.com/tr/match/gen%C3%A7lerbirli%C4%9Fi-vs-be%C5%9Fikta%C5%9F/1208831/report

bu arkadaşların biraz okumaya merakı olsa, açıp çok sevdiklerini sandıkları gençlerbirliği ile ilgili 2-3 satır okumaya çalışsalar, zaten alkaralar isminin nasıl gençlerbirliği'ne mal olduğunu bilirlerdi. biz hiçbir zaman grup faşizmi yapmadık. "alkaralar" diye bir kez bile bağırıldığını hatırlamıyorum. taraftar grubundan öte, çok güzel bir taraftarlık felsefesinin gençlerbirliği tribününde hayat bulmuş haliyiz. bu hal gençlerbirliği'nin kendisinde de var olduğu için, alkaralar ismi gençlerbirliği ile özdeşleşmiş, hatta çoğu yerde Gençlerbirliği'nin yerine kullanılmış. şimdi passoligten sonra bu sistemi haklı olarak protesto eden arkadaşlar ile bu sistem yüzünden maça gelme sıklığı azalmış sessiz ve güzel kalabalığın bıraktığı boşlukta, birkaç tribün hareketi oluşmuş tribünde.( yukarıdaki açıklamayı yapan grubun adını, ben bile iyi bir taraftar ve takipçi olmama rağmen bugüne kadar duymamıştım. ) böyle giderse, önlem alınmaza, küskünler, protestocular dönmezse, çok değil 3-5 yıl sonra gençlerbirliği tribünleri de inanılmaz derecede çirkinleşecek. bu son günlerde yapılan açıklamaların bir kısmı bunun sinyalleri ne yazık ki :(

Sabrican Sarak
17-May-2017, 01:24
böyle giderse, önlem alınmazsa, küskünler, protestocular dönmezse, çok değil 3-5 yıl sonra gençlerbirliği tribünleri de inanılmaz derecede çirkinleşecek. bu son günlerde yapılan açıklamaların bir kısmı bunun sinyalleri ne yazık ki :(

Bu yorumun altına imzamı atarım zira Alkaralar'ın Facebook sayfasına baktığımda şuna benzer ibareleri yazan birisini görünce şoka uğradım:

deplasman tribününün tezahüratlarına, alaylarına, küfürlerine koca koca adamlar nasıl bu kadar sus pus olup sesini çıkarmaz hayret doğrusu. Bırakın herkes tepkisini öfkesini istediği gibi dile getirsin. Takim ve tribün sizin ve bu devri geçmiş saçma efendi, centilmen sıfatlarının tekelinde değil. Herkes sizin gibi acemi hakem diye bağırmak zorunda değil. Bazılarımız ib** hakem diye ağız dolusu bağırmak istiyor. Bilmem anlatabildim mi?

Facebook'tan alıntıladığım bu yorum; passolig var diye, kulüp hedefsiz diye ya da Ümit Özat gibi birisi bu kulübün başında diye tribünlerden uzak kalanlara gelsin, gelsin ki sizler olmazsanız tribünde bu tip düşünen insanların çoğunluğa ulaşırlarsa nasıl bir tribün olacağını tahayyül edin...

11 yaşındayken babamla gittiğim Güngören Belediye Stadyumu'nda oynanan İstanbulspor-Fenerbahçe maçı, ilk tribün deneyimim olmuştu. (Gollerin videosu: https://www.youtube.com/watch?v=yDOAqhLLVM8)
Fenerbahçe'nin yediği 2 saçma gol sonrası tribünlerin resmen gözü dönmüştü ve o çocuk aklımla o ana kadar hayatımda duymadığım çeşit, şiddet ve süreklilikte küfürler görüp orta yaşlı amcaların motora bağlamış bir şekilde küfredip tepinmesine şahit olmuştum. Maç sonrası babamdan stad çıkışında Gençlerbirliği ile hiçbir ilgim olmamasına rağmen sırf kırmızı-siyah çubuklu forması hoşuma gittiğinden arabasının arka bagajındaki formaları sermiş korsan formacıda gördüğüm "M Oil" reklamlı Gençlerbirliği formasını istemiştim, babam da napacaksın o formayı deyip almamıştı. O maçtan sonra tribünler benim için sinirlendiği anda küfüre bağlayan orta yaşlı amcalar ile eş değer hale gelmişti ta ki 24 Nisan 2010'daki ilk Gençlerbirliği maçıma gelene kadar. O gün pantolonum kirlenmesin diye ben daha oturmadan sonradan öğretmen olduğunu öğrendiğim bir ağabey altıma sermem için gazete kağıdı vermişti. Tanıl Bora'nın "Nasıl Gençlerli Oldum" yazısından etkilenip tribüne gelme kararımın ne kadar doğru olduğunu o gün fark etmiştim ve doğma büyüme İstanbullu birisi olarak tuttuğum tek takımın Gençlerbirliği olduğu dönem nihayet başlamıştı. Siz! tribünlerden uzak kalan cefakar taraftarlar! eğer sizin gibiler tribünlerde olmasaydı, yerinizde Facebook'ta yorumunu gördüğüm zihniyetler olsaydı sizce böyle anılar yaşanabilir miydi? İlk kez o tribüne geldiğimde "Bağırmayan taraftar *** gitsin" şeklinde tezahüratlara maruz kalsam Ankara'ya ilk kez gelmiş bir üniversite öğrencisi olarak bu kulübe, tribünlere, camiaya bağlılık hisseder miydim, bilemiyorum...

umityasar
21-May-2017, 22:52
"Aslında Öyle Bir Taraftar Grubunun Ortalıkta Olmadığı" cümlesinde bir çığlık var aslında!
Nerede bu C Blok taki bebeler?
Passolig i protesto mu ediyorlar?
Yönetimin vizyonsuzluğundan mı soğudular?
Yoksa tez mi hazırlıyorlar?
Sadece Whats up mesajı yazıp foruma yazmıyorlar mı?
Her ne yapıyor/yapmıyorsa artık
Maçlara gelsin doldursunlar C Bloğu ve forumu!

tamer_akgun
21-Jun-2017, 01:23
"Adını Sadece Bir Yerel Basının Bildiği Aslında Öyle Bir Taraftar Grubunun Ortalıkta Olmadığı " cümlesini gogulda aratarak bulduğum bi grupmuş. eyvallah Erdem Agam.
Agalarım kusura bakmayın adam benim yüzümden sizlere taş atmış. Yani ben o çekirdekleri çitlemeseydim, az daha gayret edip ailesiyle maça gelmişlerin yanında küfretseydim bunlar olmayacaktı.
Passoligi'de kendimce protesto etmişim ama sadece ben mi protesto ettim be Abi. sizin hiç mi suçunuz yok?
Aha geldim Yüksekova'ya tividen takip ediyorum maçları, çoğu zamanda yine goguldan adı değişmiş dahi olsa 'Lig tv canlı izle'den izliyorum. uzaktayım o yüzden gelemiyorum valla maçlara. ama buradada kendi kimliğimizi saklamadık taksici bi abimiz bile maçtan günler önce 'Alkaraların ...'la maçı var giderken haber ver beraber gidek' diyebiliyo.
yoksa bende özledim 515'e binip stada gelmeyi. yada metroya atlayıp gelmeyi.
grup adını görüncede aklıma bi tek lisedeki Matematik hocası geldi. öyle bi grubu vardı oyun oynattırıyodu.
ÖZÜR DİLERİM

Ozan_Güler
21-Jun-2017, 19:04
Sevgili adı var kendileri ortada yok alkaralar ahalisi, esas ben özür dilerim.
Hele bir sorun bakalım niye ???

Efenim, çook uzun bir zamandan beri maçlara iki minderle geliyorum da ondan. Bir tanesi bana diğeri Polates'e.
Zaten anketi yanıtlarkene direkman "minder" yazdım. Böylece elitlik meselesine de açıklık getirmiş oldum.


Elitiz ulen, elitiz
C Bloktur yerimiz
Hem çekirdek çitleriz
Hemi de minderle geliriz

Necdet Özkazancı
21-Jun-2017, 20:08
Sevgili adı var kendileri ortada yok alkaralar ahalisi, esas ben özür dilerim.
Hele bir sorun bakalım niye ???

Efenim, çook uzun bir zamandan beri maçlara iki minderle geliyorum da ondan. Bir tanesi bana diğeri Polates'e.
Zaten anketi yanıtlarkene direkman "minder" yazdım. Böylece elitlik meselesine de açıklık getirmiş oldum.


Elitiz ulen, elitiz
C Bloktur yerimiz
Hem çekirdek çitleriz
Hemi de minderle geliriz

Vay gardaşıma, ne güzel bir dörtlük patlatmış. Bunu gören Yaşar Batur da bir dörtlük yazma hazırlığındaymış. Valla biz öyle duyduk. :)

Necdet Özkazancı
21-Jun-2017, 20:14
Yaşar Batur'dan gelen dörtlük:

elitlik hakkında bir şiyir

bu türbün elit türbün
elitler oturur burda
hem minder var hem çekirdek
amma valla ben viski içmiyom la?

Ahmet_Ay
21-Jun-2017, 23:18
"Adını Sadece Bir Yerel Basının Bildiği Aslında Öyle Bir Taraftar Grubunun Ortalıkta Olmadığı " cümlesini gogulda aratarak bulduğum bi grupmuş. eyvallah Erdem Agam.
Agalarım kusura bakmayın adam benim yüzümden sizlere taş atmış. Yani ben o çekirdekleri çitlemeseydim, az daha gayret edip ailesiyle maça gelmişlerin yanında küfretseydim bunlar olmayacaktı.
Passoligi'de kendimce protesto etmişim ama sadece ben mi protesto ettim be Abi. sizin hiç mi suçunuz yok?
Aha geldim Yüksekova'ya tividen takip ediyorum maçları, çoğu zamanda yine goguldan adı değişmiş dahi olsa 'Lig tv canlı izle'den izliyorum. uzaktayım o yüzden gelemiyorum valla maçlara. ama buradada kendi kimliğimizi saklamadık taksici bi abimiz bile maçtan günler önce 'Alkaraların ...'la maçı var giderken haber ver beraber gidek' diyebiliyo.
yoksa bende özledim 515'e binip stada gelmeyi. yada metroya atlayıp gelmeyi.
grup adını görüncede aklıma bi tek lisedeki Matematik hocası geldi. öyle bi grubu vardı oyun oynattırıyodu.
ÖZÜR DİLERİM

Tamer Hocam sanırım Yüksekova'da yaşıyorsunuz. Birde 515 demişiniz o hat Fatih-Ulus hattı bende Fatihte oturuyorum ama artık 515 e gerek yok. Mis gibi metro var. Ostim'de metroyla yakın bize...Elitiz, metro kullanıyoruz. 515'e biniyoruz...

Aksit Ozkural
22-Jun-2017, 00:12
Bu Yaşar Batur'dan bir alacağım var.
Söyleyin ona görürsem fena yapacağım.:)

Aksit Ozkural
22-Jun-2017, 00:32
Tribünümüz Kaya gibi sağlamdır.
Renklerimize aşkımız da tamdır.
Dün küfür etmiyordu ağabeylerimiz,
Bugün de biz etmiyoruz.
Eminim yarın da bizden sonrakiler etmeyecek.

Her hangi bir nedenle tribünlerden ayrılan güzel kardeşlerime mesajım şudur: Taraftarlık meşakkatli bir iştir, başarı gelmeyince öyle hop diye kalkıp gidilmez ve en önemlisi taraftarlık her türlü ama her türlü ideolojik yaklaşımların üstünde bizleri kardeş kılan en önemli unsurdur.

Bunları, rahmetli Hamdi Reis, Rafael Demircan, Zeki kardeş gibi nesildaşlarımızla beraber adım adım yok oluşa yuvarlandığımız günlerde tribünlerde olan bir avuç meczuptan birisi olarak söylüyorum.

SADAKAT ÇOK PAHALI BIR METADIR.
HERKES ALAMAZ.

Hepinize sevgilerimle.

Necdet Özkazancı
23-Jun-2017, 22:48
Bu Yaşar Batur'dan bir alacağım var.
Söyleyin ona görürsem fena yapacağım.:)

Akşit Abi, Yaşar kendisine sağlam bir fırça çektiğiniz günden beri bırakın sizi görmeyi, bir yerde adınız geçtiğinde bile bir anda sessizce ortadan kayboluyor. Bu mesajınızdan sonra da ortadan kayboldu. Bulamıyoruz kendisini. Sanırım bir yerlere saklandı. :)

Aksit Ozkural
24-Jun-2017, 15:55
Ben yerini öğrendim Necdet'ciğim.
Merşembe günü basacağım mekanını.

Korku dağları beklesin artık:(

onur_aydogan
25-Jun-2017, 11:12
Alkaralar bir de İstanbul'da G.Birliği isimli amatör takım kuruyor.

tamer_akgun
25-Jun-2017, 16:51
Tamer Hocam sanırım Yüksekova'da yaşıyorsunuz. Birde 515 demişiniz o hat Fatih-Ulus hattı bende Fatihte oturuyorum ama artık 515 e gerek yok. Mis gibi metro var. Ostim'de metroyla yakın bize...Elitiz, metro kullanıyoruz. 515'e biniyoruz...

Fatih'te oturuyo(du)m Ahmet Agam. Aile hala orada. 66durağı bölgesinde. Yüksekova İlçe Tarım'da Veteriner Hekimiyim. Ağır Deplasmandayım. Fatih'in iki elitiyiz işte

Ahmet_Ay
25-Jun-2017, 21:30
Fatih'te oturuyo(du)m Ahmet Agam. Aile hala orada. 66durağı bölgesinde. Yüksekova İlçe Tarım'da Veteriner Hekimiyim. Ağır Deplasmandayım. Fatih'in iki elitiyiz işte

Benim evin ora...Faceden arkadaşlık attım Hocam...

Ozan_Güler
27-Jun-2017, 16:02
Alkaralar bir de İstanbul'da G.Birliği isimli amatör takım kuruyor.
Arkadaş bu İstanbul elitleri bizden 5 gömlek ilerde...
Biz burada çekirdekçi miyiz yoksa minderci mi tartışması yapakene onlar orada adımızı taşıyan takım kuruyor.
Breh breh !!!

Gurcan Akgoz
02-Jul-2017, 01:44
Ben kendimce yaptığım bir analizi paylaşmak isterim. Şimdi kendim her ne kadar Gençlerbirliği'nin tanıdık tribün simalarıyla ve Alkaralarla anca 2015 yılı gibi yakın temasa geçmiş olsam da Gençlerbirliği taraftarlığına geçtiğim 2002 den -Konya'da Ünv den mezun olduğum 2006 yılına kadarki dönem maçlara tek tük Ankarada olduğum haftasonlarında gidebilmiş olsam da- 2015 e kadar maçlara münferit olarak gittim. Ama forumu ve Gençlerbirliği sanal ortamlarını sürekli takip etmiş olmaktan dolayı isimleri ve yüz hatlarını çok net biliyorum.Ve şimdi bir anda fitratımıza yapıştırılan bu "elit" etiketini ortaya çıkaranlara facebooktan baktığım zaman, nedense biri hariç (F.S.) pasoligin ortaya çıktığı 2014 yılına kadar ne tribünde, ne alkaralar dahil sanal ortamlarda ne de gittigim antrenmamlarda (zira bir ara işsizlikten boş vaktimin olduğu dönemlerde çok antrenmanlara gitmişimdir.) rastlamadığım ismini de duymadığım kişiler. Burada bana biraz Ankaragücü'nün 2012 de küme düşmesi meselesi de bağlantılı geliyor. O zamana kadar Ankaragücü ezeli rakip olmasından dolayı da hep zararını ve düşmesini istemiştim. Ama bu bağlantıyla düşündüm ki Ankaragücünün taraftar profili içinden başarıya endeksli olan kısmın bu küçük kitlesi bizim tribünlerimize peydah olmuş gibi. Belki de bu isimlerin geçmişini ortaya serip çıkarsak 2000 li yılların ilk 10 yılı boyunca Ankaragücü tribünlerinin tanınmayan münferit müdavimleriydi. Ankaragücü düşüp kendileri de hiç kendilerine yakıştıramadığı ve amatörce buldukları alt lig takımını destekleme durumuna düşmemek için bir yandan da mutaassıp hayat görüşlerinden kaynaklanan yerelliğin dışına çıkamama sonucuyla bağlantılı olarak birinci ligde (günümüz modasıyla süper lig) kalan tek Ankara takımı Gençlerbirliği'ne entegre olmaya başladılar. Bu noktada da ben aslında Ankaragücü'nün bizim için de üst kademelerde yer almasının ve başarılı olmasının ne kadar kıymetli olduğunu farkettim. Hem bu sayede popülistler için meğersem paratoner vazifesi görüyormuş hem de onlar olmadan Gençlerbirliği de ligde konsantre olamıyormuş. Her neyse, bir iki sene sonra pasolig meczupluğunun çıkması da bunlara bal kaymak oldu.Çünkü hepimiz biliyoruz ki zaten her geçen yıl sayısı azalan Gençlerbirliği tribünlerinin böylesine amade bir uygulamaya hiç rağbet göstermeyeceği ve meydanın boş kalacağı da o kadar açıktıki. Ve bundan faydalandılar. Belki de hiç futbol taraftarlığıyla alakaları da yoktu.Burdaki itibar görme, kendilerini bir yerlere ait hissetme fırsatını ve boşluğu da gördüler. Uzaktan uzağa ve tv den izledikleri futbolun tribün yapısına da belki de eşlerini çocuklarını daha çok ihmal etme pahasına girdiler. Belki de bizanslardan birinin taraftarıydılar, bilemiyorum. Ama Erdem'in yazdığındaki gibi bu takım için yıllardır ne ürünler ortaya koymuş insanları ve Alkaraları, Gençlerbirliği'ni 3-4 yıldır değil yıllardır takip edenlerin amiyane tabirle koltuktan düşercesine gülerek karşılayacağı argümanlarla suçlamak ancak insanın aklına bunları getiriyor. Gençlerbirliği'ne ve kemik taraftar kitlesine,tribün gruplarına çok büyük bir yabancılaşma yaşadıklarını...

Başlık konusu elitlik için de aslında Ahmet en içten ve hepimizin hissettiklerini paylaşmış. Ben öyle bir elitimki mesela, parasızlıktan 2004 yılında oturduğum Batıkentten Gençlerin maçına yol parasını mahsup ederek gitmek için yürüdüğümü bilirim. Öyle elitim ki 2008 kupa finaline İstanbul'da çalıştığım yerin ayarladığı 5 yıldızlı otelin jakuzilerinde keyif çatmak varken, daha önce hiç gitmediğim, stadı nerdedir bilmediğim Bursa'ya tek başıma,üstelik iş arkadaşlarımın dalga konusu olacağımı bildiğim halde gittim. C blokta benim de Ahmet gibi yediğim rüzgarın haddi hesabı yok. Bu arada anket konusu elit türlerinden hiçbiri değilim bu aralar. Hatta hiç bir zaman minder sahibi olmayan bir elitim. Minderli elitleri kıskanıyorum :) Bulabilirsem bir gazete parçasına talim ediyorum.Ama tezahürat etmemi engellediğini farkedip maç sırasında çitlemeyi bırakana kadar çekirdekçilerden olduğum için ben de onu seçiyorum :) Zaten maça eryamandan tam kart ücretiyle 540 ile bazen ayakta ve eryamanın çıkıştaki son durağından binerek, ön kapının her açıldığında beni patates püresi gibi suyumu çıkarıp atması riskiyle geldiğim için bazen çekirdek çitlemeye bile mecal kalmıyor. O kadar elitim! Ha dolmuş da var ama vallahi o kadar elitimki bana pahalı geliyor yahu! Kullanamıyorum! Maça çok erken gelmişsem maç başlayana kadar çekirdek yine de vazgeçilmezim ama. Ama maç sırasında oldu da çekirdek çitlemekten tezahüratı yapamamışsam bile hakem hatalarında o çekirdeği bırakıp hakeme subjektif olarak tepki gösteren laflardan c bloktan en yüksek desibelle çıkan bir kaçının sahibini merak ediyorsanız, onlardan biri de benim "bunlar da cok elit, rantlari var" cılar.

bulut_baydar
02-Jul-2017, 15:47
İş yerim bile rezidansta öyle böyle elit değilim hatta iş yerimle yeni evim arası otobüsle 5 durak yani o denli elitim ki evi bile iş yerine göre tuttuk. Bir de elitlikten maçlara gelmeye tenezzül etmiyorum, evimde muhteşem ötesi tv ve ses sistemimde izliyorum(!) insanlar çıldırmış olmalı. Bizler elitiz neden elitiz? Hakeme acemi dediğimiz için ya da lütfen ayağa kalkar mısınız dediğimiz için galiba bir de homofobik ve siyasi çıkarlardan nemalanmayıp deplasmana parti otobüsü ile gitmediğimiz için... Siyaseti de bizler getiriyoruz tribüne zaten, hatta küresel ısınmaya bile yol açmış olabiliriz. Tüketilen alkol miktarı çok olduğu için de depremlere, doğal afetlere yol açıyoruz.

umityasar
04-Jul-2017, 13:52
Şu an da MAC' imden yazıyorum.

NOT: Zaten bunu yazmak için siteye girmiştim. lol
;):D