Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Türkiye Kupası 2016-2017



Ahmet_Ay
23-Oct-2016, 13:44
Kupada salı günü deplasmanda Pendik maçımız var yenersek gruplardayız. Ancak takımımız ligde iyi gitmiyor. Hocanın son açıklamaları da can sıkıcıydı. Kaybedersek kılıf hazır "lig daha önemli"

Yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkarsak oyuncularımızın maç eksiklikleri bariz göze çarpacaktır. Pendik takımı alt lig takımı olduğu için bu maça daha ekstra bir motivasyonla çıkacaktı.

Geçmişte Fb dışında, süpeligdeyken Yılmaz Vural'lı Elazağıspor'u elemişlerdi, kupada..

Dikkatli olmalı ve kazanmalıyız, lig daha önemli masalını hiçbir Gençlerbirliği taraftarı yutmaz.

Mustafa Ates
24-Oct-2016, 15:12
TV yayını var mı acaba?

Necdet Özkazancı
24-Oct-2016, 15:44
TV yayını var mı acaba?

A Spor'dan canlı yayınlanacak.

25 Ekim Salı:
12.00 Pendikspor-Gençlerbirliği (Pendik) (A Spor)

Mustafa Ates
25-Oct-2016, 10:43
Evet, umarım işyerindeki internet takılmaz da biz de yemeğe gitmek yerine maçı izleriz.
Bu maçın Cuma günü oynanacak BJK maçından 3 gün önceye gelmesi kötü oldu. Lig değil ama BJK maçı çok önemli.
Yedeklerimiz, gençlerimiz bu maçı rahat alacak kapasitede. Selçuk, Stancu, Hopf, Ahmet Çalık dinlendirilse yeterli olur.

Ahmet_Ay
25-Oct-2016, 12:58
İlk yarıyı Khalili'nin penaltı golüyle 1-0 önde kapadık. İleriye top çıkaramıyoruz. Fazla forma şansı bulmayan oyuncularımızı izleme imkanımız oluyor.


http://www.aspor.com.tr/webtv/canli-yayin

Mustafa Ates
25-Oct-2016, 15:42
Sanki Tesislar'da antreman maçıydı.
BJK maçına hazırlanıyoruz ya, onun provasını yaptılar.
Ama teknik-taktik den ziyade koşu ve pas antremanı gibiydi.
Oynamayanlar oynadı, neden oynamadıklarını biz de anlamış olduk.
Öyle çok akılda kalan bir oyuncumuz olmasa da Landel ve Mahmut bence fena değildi.
Neyse, bu sene en azından 4 maç daha fazla izleme şansımız olacak takımı ..

Arda_Kucukahmetler
25-Oct-2016, 19:27
Cavcav, geçen sezon sonu çıkıp da "menajer kaktırması oyuncu almayacağız" demişti. Bu maç gördük ki, geçen sezon yapılan transfer yanlışları devam etmiş.
Şu kadar sayıda vasat adam alınacağına iki adet düzgün adam alsalar ve arayı da altyapı ve yerli adamlarla doldursalar daha iyi oluruz.
Pendikspor karşında ele çarpma bir şans penaltısı ile gruplara kaldık. Tek sevincim, benim gibi, Passolig protestosunda olanlar için 3-5 maç izleme şansı doğdu. Ha bir de, sonradan giren Barış'ı beğendim. Futbolcu kumaşı var elemanda. Üstünde durulmalı.

onur_aydogan
25-Oct-2016, 22:30
Oynamadan kazandık. Rantie benim için bu maçtaki en büyük hayal kırıklığı oldu. Yine de rakip kim olursa olsun maç eksiği olan bir oyuncunun ilk defa birlikte oynadığı kendisi gibi maç eksiği olan ve kendini göstermeye çalışan oyuncularla birlikte harikalar yaratması kolay değil.

Kaleci Nihat Şahin iyi bir kaleci olduğunu gösterdi. İki, üç zor topu çok iyi çıkardı. İlk onbir oyuncularımız Landel, Hkalili, Palitseviç sahada fark yaratan oyunculardı. Issah, Halil İbrahim ve Orhan Şam da fena değildi. Serdarcan, Mahmut ve Alper yetenekli oyuncular, zamanla oynadıkça daha etkili olurlar. Burada önemli olan Beşiktaş maçına çıkaracağımız oyuncularımızı yormadan, yıpratmadan maçı kazanmaktı ki bunu zor da olsa başardık.

Ahmet_Ay
27-Oct-2016, 23:15
Kupada eleme maçları bitti. 2. torbanın ilk takımıyız.

Aklımdan geçen grup Osmanlıspor( En yakın deplasman, yenmek ayrı bir zevk olur)
Boluspor ( Aslen memleket ve yakın, eski oyuncumuzda çok orada)
Amed Sportif (Bu tarz takımlarla maçlarımız sıkıntısız oluyor hemde kolay kazanıyoruz)

Bakalım kimler çıkacak. Bal Ekibi Yeni Amasyaspor'da gruplarda.

Ahmet_Ay
30-Oct-2016, 14:41
1. TORBA: Beşiktaş, Fenerbahçe, Konyaspor, Başakşehir, Osmanlıspor, Galatasaray, Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor

2. TORBA: Gençlerbirliği Bursaspor, Trabzonspor, Çaykur Rizespor, Gaziantepspor, Kayserispor, Sivasspor, Elazığspor

3. TORBA: Boluspor, Göztepe, Şanlıurfaspor, Ümraniyespor, Tuzlaspor, Günüşhanespor, Menemen Belediye, İnegölspor

4. TORBA: Kırklarelispor, Aydınspor 1923, Amed Sportif, Kızılcabölükspor, Darıca Gençlerbirliği, 24 Erzincanspor, Sancaktepe Belediye, Yeni Amasyaspor

2016-2017 Ziraat Türkiye Kupası Grup Maçları Kura Çekimi, 2 Kasım 2016 Çarşamba günü yapılacak. TFF'nin Beykoz-Riva'daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilecek kura çekimi, saat 15.00'te başlayacak.

Fanatik


Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasındaki 32 takım, dörderli 8 grupta çift devreli lig usulüne göre mücadele edecek. Müsabakalar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, Son 16 Turu'na yükselecek.

Medya İçin Bilgilendirme:

Ziraat Türkiye Kupası Grup Maçları Kura Çekimi'ni, sadece kupanın yayıncı kuruluşu ATV/A SPOR canlı olarak yayınlayabilecek. Kura çekiminden görüntü almak isteyen diğer TV kuruluşları için canlı yayın frekans bilgileri ise sitemizden paylaşılacak. Ayrıca; diğer TV kuruluşları kura çekiminin ardından, salonun yanında bulunan fuaye alanında kendileri için ayrılan röportaj alanında röportajlarını gerçekleştirebilecek.

Kura çekiminin yapılacağı salona foto muhabiri alınmayacak. Kura çekimi ile ilgili tüm fotolar TFF.ORG ile TFF'nin sosyal medya hesapları üzerinden medya ve kamuoyu ile paylaşılacak ve medya kuruluşları bu fotoları kullanabilecekler.

Tff Sayfası


Şimdi daha aydınlatıcı oldu. Ben gönlümden geçen grubu yazdım,siz de yazabilirsiniz.

Ahmet_Ay
02-Nov-2016, 12:07
Kura çekimi 2 saat sonra asporda gözüküyor.


http://www.aspor.com.tr/webtv/canli-yayin

Erdem Ceydilek
01-Dec-2016, 11:08
öncelikle: ümit özat ağzıyla kuş tutsa gözümdeki imajı değişmeyecek.

maç sonu açıklamaları olmasa, hoca kupayı önemsiyor, ne güzel derdim. ama şimdi acaba kupayı önemsediği için mi yoksa maçtan sonra "hedefim fb" diyebilmek için mi as kadroyla çıktı bilemiyorum.

serdar'ın formu, aydın'ın sol bekte hatalarına rağmen gösterdiği çaba ve oyun isteği, irfan'ın üretkenliği, rantie'nin gol-asist kaydetmesi ve potansiyelini açığa çıkaracak bir patlama noktası bulması akşamın güzellikleriydi.

salih'in hakemin 5 metre önünde Owusu'nun ayağına daldığı penaltı-kırmızı kartlık pozisyonda ise hakemin atlamasına hadi bir şey demem. Olur öyle şeyler, kaçırmıştır. Ama Salih'in bir özür bile dilememesi ve pozisyonun özete dahi konmaması çok şey anlatıyor.

vatzapçılar... buraya yazmayanları ben yazıyorum bir kenara. hadi parmaklar çalışsın :)

uralnadir
01-Dec-2016, 11:17
Değişik bir maç oldu. bir kere Fenerbahçe stadını ilk defa bu kadar boş gördüm. Bir de gençlerin varlığı sanırım o beklediğmiz kendi stadında döve döve maç alan Fenerbahçe'nin daha farklı bir halini gösterdi bize. İş böyle olunca hakem de bizi dövmeye kalkmadı.

Ahmet_Ay
01-Dec-2016, 11:22
Grubumuzda kağıt üzerinde en zor maçımızdı. Fenerbahçe yedek ağırlıklı bir kadro, biz ideal kadromuzla( Uğur,Ahmet Oğuz dışında) sahadaydık. İsmail Köybaşı 10 dk'da kırmızı kart görünce ibre bize döndü. Fakat ataklara çıkmakta geç kaldık. Evlere şenlik bir gol yedik. İkinci yarıya 2 değişiklikle başladık, rakibin oyundan düşmesiyle de 2 gol bulup maçı kazandık.,

Takıma eleştirim özellikle kontralara daha hızlı çıkmalıyız. Yürüyerek atağa çıkılmaz. Savunmada da duran toplarda adam paylaşımında çok daha dikkatli olmalı oyuncularımız.

Hakem vermediği penaltımıza rağmen iyiydi. İyi niyetliydi diyeyim.
Yayıncı Atv yayını tek taraflı anlatıp, yorumlayıp, oligarşiye hizmet etti. Bizi de sinir etti. Şahsen kendi çapımda bir tepki olarak atv ve kanallarını izlememeyi düşünüyorum.

12 sene sonra Kadıköy'de galibiyet çok güzel. Menemen ve Amed'i yenince de 3 puan verecekler. O maçları da sallamadan galip gelirsek gruptan çıkmamız kolaylaşır.

Mustafa Ates
01-Dec-2016, 12:18
Yedek ağırlıklı kadro ile oynayan ve 10.dakikada 10 kişi kalan Fenerbahçe'ye karşı bu yıl kupadaki en kolay galibiyetimizi aldık.
Bizim kadroyu bu kadar ciddi görünce şaşırdım. Bence bu kupaya verdiğimiz genel anlamdan öte, Ümit Özat'ın bir gün FB teknik direktörü olma hayalinin sahaya yansımasıydı.
Oyuna gelince;
Çok ahım şahım da oynamadık, zaten Fener de pek asılmadı. 1-0 yenik duruma rağmen yeneceğimiz hissediliyordu. Aydın sol bekte harikalar yaratıyor. Halil İbo'nun daha pişmesi lazım. Serdar da herzamanki gibi çok istekli oynadı.
Bu moral motivasyonla Adana maçını kazanmamız gerekiyor. Ümit Özat gönderilmeden 3-5 puan almakta fayda var....

onur_aydogan
01-Dec-2016, 13:05
11-11 oynarken ileride basarak zayıf rakibimize göz açtırmadık nitekim kırmızı kart da daha 10. dakikada geldi. Yorumcu mu taraftar mı anlayamadığım İlker ilginç bir yorum yaptı. "Faul var ama, Serdar topu tutamadı sanki. Sarı yeterliydi" dedi. Adamı tutarsan tabi ki topu kontrol edemez, isterse hiç topa dokunmasın, son adam faul yapıyorsa kırmızı kart cahil kardeşim.

Bu maçta görüldü ki "Onbirimiz iyi, ama yedeğimiz yok" önermesi tartışmaya açık. Fenerli yorumcular da aynı şeyi söyledi dün akşam. "Bu yedeklerden hiçbiri onbiri zorlayamaz" dedi. Ama bizim yedekler dün canavar gibi oynadı. Rantie bir gol bir asist yaptı.

Bu maça Adana maçının kadrosu ile çıktık. Orhan Şam'ı biraz ağır buldum. Hücum organizasyonlarımız dağınıktı. Belirgin bir hücum planımız yoktu. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen savunmada ciddi hatalar yaptık. Selçuk Şahin'in performansında geçen seneye oranla gözle görülür bir düşüş var. Aydın ve İrfan artık 90 dakikayı çıkarıyorlar. Rantie kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda direk abanarak golü garantiye aldı. İkinci golde hemen aynı pozisyonda İrfan plase yapmayı tercih etti. Neredeyse kaleci çıkarıyordu. Doğru olan Rantie'nin vuruşu bence.

Owusu'ya yapılan hareket net penaltı ve kırmızı kart. Özetleri hazırlayan şahıs muhtemelen fanatik Fenerbahçeli ki maçın en önemli pozisyonlarından birini pas geçmiş.

Ümit'in ilginç hareketleri var. Rakip korner atarken 3 oyuncuyu rakip sahaya gönderiyor. Rakip mecburen 3 adamını onların başına dikmek zorunda kalıyor. Atış sırasında ceza sahasının tenha olması savunma yapan takım için avantaj, çünkü kalecinin ellerini kullanma avantajı var. Ancak golü kaleci hatasından kornerden yemiş olmamız ironik oldu. Golden önce de faul vardı. Başarılı olamayacağını düşünsem de Ümit Özat'ın A. Gücü günlerine göre kendini geliştirdiğini, futbolu öğrendiğini, başarıya ulaşmak için çok çalıştığını gözlemliyorum.

Ben bu kulübün başkanı olsaydım tüm sözleşmelere şöyle bir madde eklerdim: "Futbolcu veya teknik direktör medya önünde rakiplerimiz olan kulüplere gitmek istediğini beyan ederse G.Birliği kulübü sözleşmeyi tek taraflı fesih etme hakkına sahip olur." Sonra da "Falanca takıma gitmek istiyorum" diyen hoca veya futbolcuyu kulüp otobüsüne bile almadan sözleşmesini sonlandırıp stadyumda bırakırdım.

Sonuç olarak boş tribünler önünde de olsa, rakip yedeklerle oynamış olsa da 14 yıl sonra Fener'i Kadıköy'de yenmek zevkliydi. Sarı lacivert heyecanın da başlayamadan bitmesi çok iyi oldu.

Mehmet Ali Çetinkaya
01-Dec-2016, 14:46
Maç Sonu Açıklamaları Hariç İyi!

Son 10 sezondur lig cetvelinde dokuzunculuktan yukarıya çıkamayan Gençlerbirliği, “lig daha önemli” diyerek, Avrupa Kupaları’na gitmenin en kestirme yolu olan, Türkiye Kupası’nı pas geçmeyi gelenek haline getirdi. Oysa bu sefer Ümit Özat, bol yedekli Fenerbahçe karşısına as kadroyu sürerek bizleri hem şaşırttı hem de takdirimizi kazandı.

Maçın 10. dakikasında İsmail Köybaşı’nın oyundan atılmasıyla birlikte birçok Gençlerbirlikli gibi ben de, “galibiyet cepte” diye düşünmeye başladım. Fakat 24. dakikadaki köşe vuruşunda Hopf’un, geldiği günden bu yana bir türlü gideremediği yan top zaafına bir yenisini eklemesi sonucunda Yiğithan’ın bomboş pozisyonda topu filelere göndermesiyle yenik duruma düştük.

Golden sonra Gençlerbirliği maçın başındaki gibi savunma arkasına havadan pas atarak gol bulmaya çalışıyordu ama bir türlü pozisyon üretemedi.

İkinci yarıya Özat’ın, Khalili ve Halil İbrahim’in yerine ileriye Rantie ve Owusu’yu sürmesi galibiyeti düşündüğünün göstergesiydi. Bu yarıya Fenerbahçe’nin baskılı başlaması da Alkarlar’ın ekmeğine yağ sürdü. Fenerbahçe’nin ataklarından birinde Gençlerliler topu kapıp İrfan Can’a gönderdiler, o da nefis bir şekilde topu Rantie’yle buluşturdu ve Güney Afrikalı oyuncu da skoru eşitledi.

Golden sonra Gençlerbirlikliler topu ayaklarında tutup Fenerlileri tamamen oyundan düşürdüler ve ilk buldukları fırsatta Rantie topu ceza alanına doğru sürdükten sonra boştaki İrfan Can’a gönderdi, o da yumuşak bir şutla topu filelere gönderdi ve maç 2-1 Alkaralar’ın galibiyetiyle sonuçlandı.

Özat’ın Türkiye Kupası’nı önemsemesi ve kazanmak için hamleler yapmasına övmek için klavyeye dokunmaya başlarken teknik direktörün hem kendisine, hem de çalıştığı camiaya saygısı olmayan “En büyük hayalim Fenerbahçe’yi çalıştırmak” sözleri ajanslara düştü!

umityasar
02-Dec-2016, 00:24
Her zaman Türkiye Kupasını sevmişimdir.
İnter toto kupasını da sevmiştim :)
Türkiye Kupasını önemseyen teknik adamı da severim.
AMAAAA gerçekten “En büyük hayalim Fenerbahçe’yi çalıştırmak” demişse o teknik adam 3. madde yok hükmündedir.
Video kaydına ulaşmak lazım.

Gurcan Akgoz
02-Dec-2016, 16:25
Sene basindan beri savundugum 4-4-2 düzeninin aslinda takima ne kadar yakıştığını gördüm ben bu maçta. Umit Özat gibi yaptığı tercohleri bilincli bir sekilde yapmayan bir teknik adamla ve 10 kisi kalmış rakip karsisinda yapmış olsak bile. Ustelik selcuk ve irfan ile...

Irfan ile rantie nin uyumlu ikili olduklari da gozumden kaçmadı. Iyi anlasiyorlar. Gollerimizi de bu işbirliğinden bulduk zaten.

Ama hala takim guven vermiyor. 10 kisi kalmış rakibe bile macin son 25 dakikasini saymazsak kanat ataklari, varyasyonlar vs. denemeden rakibi bunaltmadan, arkaya oyuncu kaçırma klişesi ile pozisyon aradık.

Ne olursa olsun da ümit Özat'in bilincsizce de olsa şansına dogru oyun kurgusu ve tercihleri devam etsin böyle. Özat bi süre sonra nasıl olsa Cavcav'in gözüne batar. Kazanan Gençlerbirliğimiz olsun

Erdem Ceydilek
05-Dec-2016, 13:03
kupa fikstürü

15.12.2016 Perşembe
GENÇLERBİRLİĞİ - MENEMEN BELEDİYE SPOR
ANKARA 19 MAYIS
18.30

22.12.2016 Perşembe
AMED SPORTİF FAALİYETLER - GENÇLERBİRLİĞİ
SEYRANTEPE SPOR KOMPLEKSİ
12.00

29.12.2016 Perşembe
GENÇLERBİRLİĞİ - AMED SPORTİF FAALİYETLER
ANKARA 19 MAYIS
14.30

Ahmet_Ay
05-Dec-2016, 20:02
kupa fikstürü

15.12.2016 Perşembe
GENÇLERBİRLİĞİ - MENEMEN BELEDİYE SPOR
ANKARA 19 MAYIS
18.30

22.12.2016 Perşembe
AMED SPORTİF FAALİYETLER - GENÇLERBİRLİĞİ
SEYRANTEPE SPOR KOMPLEKSİ
12.00

29.12.2016 Perşembe
GENÇLERBİRLİĞİ - AMED SPORTİF FAALİYETLER
ANKARA 19 MAYIS
14.30

İç saha maçlarımızdan Menemen'in saati güzel. Amed'in saat sıkıntı. Ama iyi olduğu şimdiden açıklandığı o güne kadar işyerinden izin için lobi yapayım.

Ahmet_Ay
12-Dec-2016, 19:00
Menemen Belediye maçı biletleriyle ilgili duyuru
Perşembe günü 19 Mayıs Stadı’nda karşılaşacağımız Menemen Belediye Spor maçı biletlerinin fiyatları belli oldu. Maraton ve Kapalı A tribünü Gençlerbirliği taraftarına ayrılırken , saatli kale arkası ise Menemen Belediye Spor taraftarına ayrıldı. Bilet fiyatları her tribün için 5 Lira + hizmet bedeli olarak belirlendi. Passolig kartı olmayan taraftarlarımız da kimlik numaraları ve kimlikleriyle stada giriş yapabilecek.
Kulüp resmi Facebook hesabı

Arkadaşlar saat uygun, ceza yok, pasolig şart değil, bilet fiyatı da uygun, soğuk havaya da alışkınız. E haydi maça o zaman. Perşembe 18:30

Arda_Kucukahmetler
12-Dec-2016, 20:58
Perşembe o saatte özel dersim var ama Çarşamba gününe çekip maça geleceğim. Uzun süre sonra 19 Mayıs'ta olmak paha biçilmez... :-)
Saati iyi oldu böyle...

Sabrican Sarak
16-Dec-2016, 09:32
Menemen Bld. maçında yardımcı hakem nereye koşuluyorsa oraya koşulma olayı maçı anlatan spikeri de şaşırtıp güldürdü ama bana bu olay şunu hatırlattı:

http://spor.mynet.com/futbol/avrupadan-futbol/37540-gol-atamayan-takima-bunu-da-yaptilar-video.html

https://www.youtube.com/watch?v=xERydOGxfDk

Ahmet_Ay
16-Dec-2016, 18:26
Menemen Bld. maçında yardımcı hakem nereye koşuluyorsa oraya koşulma olayı maçı anlatan spikeri de şaşırtıp güldürdü ama bana bu olay şunu hatırlattı:
]

Sabrican Hocam dün maçtaydım, o görüntü güzeldi. Hava soğuktu hem ısınmak için hemde yardımcı hakemin bir kararını protesto amaçlı yapıldı dediler ama neden yapıldığını tam öğrenemedim.


Bu arada 6 puan oldu. Amed deplasmanından galibiyet çok güzel, beraberlik hiç fena olmaz.

Ahmet_Ay
22-Dec-2016, 20:31
Kupada bugün oynamamız gereken deplasmandaki Amed Sportif maçımız rakibimizin kaptanı Şehmus'un geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmesi sonucu ileri bir tarihe ertelendi. Allah Rahmet Eylesin, Mekanı Cennet Olsun.

Trafik kazasında uçuruma yuvarlanıyor ve ayağının sıkışması sonucu donarak hayatını kaybediyor. Ölümün ne zaman geleceği belli olmuyor ve acının rengi olmuyor.

umityasar
23-Dec-2016, 08:41
Çok acı verici bir olay :(

Ozan_Güler
18-Jan-2017, 23:16
Sanırım İsmail Köybaşı sayesinde gruptan lider çıktık.

Mehmet Ali Çetinkaya
19-Jan-2017, 12:35
Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu

Fenerbahçe ile oynanan kupa maçından sonra teknik direktör Ümit Özat, üç kemik futbolcularını kulübün menfaati ve ülke futbolunun gerçekleri doğrultusunda sattıklarını, bu yüzden de yeni gelen oyuncuların uyumu şusu busu derken 3-5 maç kaybedebileceklerini ve bunun da son derece normal olduğunu söyledi.

Süper Lig’de yer alan kulüplerin 4 tane önemli gelir kaynakları var; yayın geliri, “puana para” uygulaması, futbolcu satışları ve taraftar gelirleri. Gençlerbirliği havuz ve puana para uygulamasından 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarından 30 ve 37 milyon lira elde etti. Bu dönemde sadece bir futbolcu, kaleci Dahlin’i, sattı ve 400 Bin Euro kazandı. Yine aynı dönemde “meşhur” kasamızdaki para önce 7 milyon TL eksi sonraki sezon 4 milyon TL artı verdi yani toplamda 3 milyon TL eksi ile kapattı.

Transfere 2016-2017’yi de dâhil edersek; Gençlerbirliği 2014-2017 arasında 28 tane yabancı ve 11 yerli futbolcu transfer etti. Yabancılara 4 milyon 95 bin Euro, Türklere ise 620 bin Euro bonservisi bedeli ödedi. Tabi bunlar sadece basına düşen rakamlar, yani para ödenip ödenmediğini bilmediğimiz birçok futbolcu olduğunu da belirtmek gerek. Aynı dönemde Dahlin dışında 2016-2017 devre arasında Stancu, İrfan Can ve Ahmet Çalık’ı satıp 4 futbolcudan toplam 5 milyon 450 bin Euro kazandı.

Şimdi biraz verileri yorumlayalım;

Bu rakamlar aslında sadece buzdağının görünen kısmı. Çünkü birçok futbolcu için ödenen bonservis bedellerine, futbolculara ödenen yıllık ücretlere, menajer ve komisyonculara ödenen paralara ve futbolcu ile teknik direktörleri göndermek için ödenen tazminatlara ulaşmak mümkün değil. Bu rakamları da işin içine eklerseniz aslında büyük resmin çok daha net görebiliriz.

Kulübün son 2,5 yıldır yaptığı transferlere ve gelir-giderlere bakıp ardından Ümit Özat’ın açıklamalarını okuyunca “bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” sözü aklınıza geliyor. Çünkü ortada kocaman bir saçmalık var. Bir yandan, “kulübün menfaati ve ülke futbolunun gerçekleri doğrultusunda” para eden her şeyi satmaya kasıyoruz, bir yandan da onların kat ve kat kötüsü yabancı futbolcuları gümrükten mal kaçır gibi satın alıyoruz. Sezon sonunda da aynı yabancıları bedavaya ya da en kötü tazminat ödeyerek gönderip yerlerine hemen yeni yabancılarla dolduruyoruz.

Bu sırada hem son 2 sezonda kasaya giren 67 milyon TL buharlaşıyor, hem de kasamızdaki paranın bir bölümü.

Kulübün son 2,5 sezonda para kazanarak sattığı futbolculardan en fazla para kazanılan İrfan ve Ahmet’in altyapıdan gelmiş olması da işleri daha da sarpa sarıyor. Çünkü bu rakamlar bize, “eğer transferden para kazanacaksanız yabancı değil altyapıdan oyuncuları takıma yerleştirmelisiniz” diyor! Ama biz ne yapıyoruz, 2,5 sezonda 28 yabancı, 11 yerli futbolcu transfer ediyor ve altyapıdan yetişen gençlerin önlerini tıkıyoruz.

Devre arasında futbolcu satılması ve yerlerine oynayacak oyuncuların dışarıdan transfer edilen “soru işaretleri” ile doldurulmaya çalışılması ise işin bir başka boyutu. Alınan futbolcuların çok büyük bölümünün kariyerinde düşüşte olması, sahada gösterdiği oyuna bakıldığında, ayağı sağlam ama fiziği kötü, fiziği iyi ama hızlanamıyor, kumaşı sağlam ama umursamaz gibi, “tam bir futbolcu” olmaması da işin daha vahim tarafı.

Oysa Gençlerbirliği bir spor kulübüdür ve bu kulübün geleceği düşünülüyorsa ilk hedefinin sportif başarılar olması gerekir. Sportif başarılar aynı zamanda taraftar sayısının ve taraftar gelirlerinin artmasını, “puana para” gibi uygulamalardan daha fazla gelir elde edilmesini ve kulübün transfer edeceği futbolcular için albenisinin artmasını sağlayacaktır. Ama sadece son 2,5 sezona bile bakarak, yönetimin tam tersini hedefleyip başarısız olmak için elinden geleni sonuna kadar zorladığını görebiliyorsunuz.

Şu anda tribünde olanların çok büyük bir bölümünün 2002-2004 yılları arasında Gençlerbirliği’nin kazandığı sportif başarılar sonucunda Gençlerbirliği taraftarı olduğunu görmek gerekir. Eğer yeni bir başarı dalgası ya da en azından “akıllıca” işler yapılmazsa kulübün ileride yaşayabileceği kötü günler için kendisini sahiplenecek kimseyi bulamayacağı gün gibi ortada duruyor.

Özat’ın açıklamalarına geri dönersek; Gençlerbirliği kulübü son 10 sezondur görevine son verdiği teknik direktörlerin tamamına yakınını “transfere karıştığı” gerekçesiyle gönderdi. Özat ise yönetimin aklındaki en uygun adam olduğunu yaptığı açıklamalarla bir kere daha gözler önüne serdi. Kısaca, transfere karışmayacak, ne verilirse onunla takımı kümede bırakma başarısını (!) kazanacak bir teknik direktör olduğunu gösterdi!

Abreg Çelem
27-Jan-2017, 11:37
Ziraat Türkiye Kupası'nda 2. tur eşleşmeleri belli oldu. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar çapraz olarak birbiriyle eşleşti. Kupada son 16 turu maçları 5-6 Şubat tarihlerinde oynanacak.

İşte eşleşmeler:
Beşiktaş - Fenerbahçe
Başakşehir - Galatasaray
Akhisar Belediyespor - Gümüşhanespor
Konyaspor - Ümraniyespor
Gençlerbirliği - Kayserispor
Kasımpaşa - Osmanlıspor
Şanlıurfaspor - Rizespor
Tuzlaspor - Sivasspor

Erdem Ceydilek
27-Jan-2017, 12:48
Turu geçersek, bir üst turda seribaşı olabilmemiz için ya osmanlı veya konya'dan en az birinin elenmesi gerekiyor, ya da kura tarihine kadar bu takımlardan birinin üstüne çıkmalıyız lig sıralamasında.

Ahmet_Ay
02-Feb-2017, 19:35
Kupada 16 lı turda cumartesi 19 Mayısta Kayseri ile oynuyoruz. Rövanşı yok. Biletler Maraton 10, kapalı 15. Kombineler geçerli değil. Pasoligde şart değil .

Takım ikinci yarı umut vermedi. Bu maç güzel şeylerin başlangıcı olsun diyelim.

umityasar
02-Feb-2017, 20:30
Bilet satışa çıkmış
11 tl
saati ve hava durumu çok iyi
Haydi Gençler!
:cool:
Ama Ante yok
:(

Sabrican Sarak
04-Feb-2017, 17:27
Bgünkü Kayserispor maçında 3-1'den sonra gelen isteksizlik resmen saç baş yoldurttu. Ahmet Çalık sonrası defansın kendine güveni kaybolmuş gibi... Orta saha da İrfan olmayınca takım biz zaten gol atamayacağız havasına girince az kalsın TV'yi kapatacaktım ki Velikonja'nın sürpriz golü geldi. Erken konuşmak gibi olmasın ama şu adam belki de sezon boyu sıkıntısını çektiğimiz forvet mevkiine cuk oturacak ancak defans ve orta saha ilk devredeki gibi toparlanmadıkça golcümüz olsa bile ligi 11.-13.'lük arasında tamamlarız diye düşünüyorum. Kupadan elenmeye üzülmüyorum. Kayserispor gibi küme düşmemeye oynayacak bir takıma karşı evimizde umutsuzca kaybedip elenmemize üzülüyorum...

Ahmet_Ay
05-Feb-2017, 16:08
Takımın 4 as oyuncu satılınca kimyası bozuldu. Buna hocanın yanlış kadro tercihi de eklenince buyurun cenaze namazına. İki güzel şey tribündeki doluluk ve de yeni gelen santrafordu.

Sabrican 11-13. lük demişin. Ben senin kadar iyimser değilim. Dediğin gibi olsun ben yanılmış olayım. Yeter ki dediğin gibi olsun.