Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2015-16 Süper Lig 31. hafta / Gençlerbirliği - Başakşehir



Abreg Çelem
27-Apr-2016, 09:31
2015-16 Süper Lig 31. hafta maçı



http://www.gencler.org/resim/takim/Genclerbirligi.png
http://www.gencler.org/resim/takim/IstanbulBasaksehirspor.png


GENÇLERBİRLİĞİ
BAŞAKŞEHİR




30 Nisan 2016 Cumartesi, 13:30
19 Mayıs Stadı

Mustafa Ates
27-Apr-2016, 11:35
Copy-
Üst üste 3-1 lik galibiyetleri görünce Admin hevesle açmış topiği.
Paste-

Bu sefer 3-1 demeyeceğim çünkü 4-2 olacak.
Sezonun en güzel maçı olacak, benden söylemesi...

Gurcan Akgoz
27-Apr-2016, 13:20
Şu simsar vakfının takımını yenin, başka bir şey istemiyorum.

MehmetGUNER
27-Apr-2016, 14:28
o iş kolay..
simsar vakfının takımını çok rahat geçeceğimizi sanıyorum.
oyun yapımız ve takım karakterimiz ağır ve yaşlı bir defansa sahip başakşehir takımına ters.. bizim bu maçta dikkat etmemiz gereken tek şey gaziantep maçını muhteşem oynayan takımımızın bu oyunu kendiliğinden gelişen bir doğaçlama ile mi; yoksa ince düşünülmüş, iyi hazırlanmış bir taktik dizilişle mi yaptığı olacaktır.
geride bıraktığımız sezonlarda hep birşeyden bahsederdik: artık avrupada futbol değişik oynanıyor derdik. öyle sağdan bindir, soldan kaç veya üzerine çekip aniden çıkma falan yok demiştik.. artık avrupada takımlar sahanın her bölgesinde, topun olduğu her alanda oyun üstünlüğünü ele geçirmeye çalışıyorlar.. defansta çok iyi bir savunmacı, hücumda amansız forvet olmaya gayret ediyorlar, bu durumda da galibiyet kaçınılmaz oluyor du..
bu işi yapabilmenin tek yolu topa bizim takım sahip olacak.. topsuz oyunmuş, sahaya yayılmaymış onlar geride kaldı.. bakın messi topu kaybedince delleniyor ve geri alabilmek için yırtıyor kendini.
skordan tut, topla oynama ve isabetli pas yüzdesine kadar maçın bütün rakamlarını lehimize çevirmek için gayret göstermeliyiz.. bunun içinde top bizde kalacak.. çok basit..
top kayıpları normaldir ama takımımız topu kaybettiğinde mümkün olan en kısa zamanda geri alacak ve sahanın hangi bölgesindeyse o bölgenin oyun gereklerini yerine getirecek.. beşiktaş bunu bazı zamanlarda yapabildi, fenerbahçe yapmaya çalışıyor ama bu saatten sonra biraz zor.. zaten biri birinci diğeride ikinci.. üçüncüyle arasındaki fark herşeyi anlatıyor..
topla oynama oranı düşük ama galibiyet elde edilen oyun anlayışı sürdürülebilir değil.. oyunu oyun gibi oynamak kalıcı hedefimiz olmalı..

topsuz oyun kır düğünü gibidir.. harmandalına veya miskete benzer.. istediğin kadar usta ol, sonuç bellidir.
boşa kaçma nafile çabalardır.. topa gideceksin, top sana gelmeyecek sen topa gideceksin..
ünlü yorumcu ömer üründülün dediği gibi: galip gelmemiz için gol atmamız şart..:D;)
bir oyuncumuz kaleye girince hakem gol veriyor mu?. o halde topu atacağız kaleye.. bizde olmayan topu nasıl atacağız?. dimi ama..

gaziantep savunmasını kuru bir yaprak gibi ankara rüzgarında savuran forvetlerimiz karşısında başakşehir defansı çok hafif kalır.. hem çok ağırlar, hemde yaşlı olduklarından hamleleri geç kalıyor.. hava toplarına hakimler ama biz zaten yerde maytap gibiyiz.. maçı ileride oynamalıyız.. takım boyunu kısaltıp, oyunu rakip yarı alana yıkmalıyız..
abdullah avcı bunu biliyor ama.. onun içindir ki; kendi defans bölgesini çok çabuk terkedecektir.. etmezse kendi bilir..
inatçı forvetlerimizden sıyrılacakları aşikar.. defanstan hızla çıkacakları muhtemel bu maçta selçuk ağır kalabilir djalma'nın takviyesine yunanlı orta saha oyuncumuzu ve doğayı düşünebiliriz.. aydın'ın durumunu bilmiyoruz.
bu maçın olmazsa olmaz adamı ahmet çalık'tır. defansta ağır ve kabiliyetsiz olan fakat sistemli ve hızlı çıkan bir takımla oynayacağımız bu maçta ona çok ihtiyacımız var..
beklerimizde ileri çıkmayı sevdikleri için, aradan sızacaklara kulusiç ağır kalır..

sıra sana geldi ütne kanaryaa..

Ahmet_Ay
27-Apr-2016, 14:43
Başakşehir Avrupa ligi hedefi için maça asılacaktır. Konya gibi. Gördüğüm kadarıyla kazanmayı istediğimiz maçlarda mücadele ediyoruz. Osmanlı ve Gs maçlarında salmıştık. Birinde mağlup olduk diğeri berabere bitti.

Viscaydı sanırım bu senenin parlayan isimlerinden. Rakibe bakmadan işimizi yapması gerekir oyuncularımızın.

Yalnız Hoff'un oynamasını Cavcav istiyormuş, amacı da Euro 2016 dan sonra iyi paraya satmakmış, okumuşunuzdur haberleri. İnşallah takım içindeki ufak tefek çekişmler takımın geneline etki etmez.

Adem Erkoçak
28-Apr-2016, 14:53
Sezonun en güzel maçı olacak, benden söylemesi...

Abi, bir bildiğin varsa söyle lütfen çünkü güzel şeylere hasret bu dünya...

Adem Erkoçak
28-Apr-2016, 14:54
Şu simsar vakfının takımını yenin, başka bir şey istemiyorum.

Ben de istiyorum da, kendi tribünümüzde bile fazlasıyla yok mu simsarcı sanki?

onur_aydogan
29-Apr-2016, 16:04
Benden duyunca şaşırabilirsiniz ama bu maç kolay olmayacak.

İkinci yarıda oynadığımız 13 maçın sadece dördünü kazanamadık. Bu kazanamadığımız maçların ortak özelliği rakiplerimizin ligin ilk 6 sırasında yer alan takımlar olması. Yani biz ligin zayıf takımlarını rahat yeniyoruz, kuvvetli takımları karşısında zorlanıyoruz. Bana göre bu maçlardan G.Saray ve Konya maçlarında rakiplerimizden iyi oynadık. Osmanlı ve Beşiktaş maçlarının hakkı beraberlikti. Şimdi üst üste iki güçlü takım ile oynayacağız. Bu maçta şeytanın bacağını kıralım, F.Bahçe maçında şeytana külahını ters giydirelim.

Aksit Ozkural
30-Apr-2016, 13:30
Ben umutluyum.
Ama tribünler çok tenha.
Belki biraz daha dolar.
Ama bu takım desteği çok daha fazla hak ediyor.

Arda_Kucukahmetler
30-Apr-2016, 14:34
İki takım da sıkı kapatıyor orta sahayı.. Bizimkiler şut denemeli. Serbest atıştan da gol bulabiliriz. Yoksa biraz zor gol atacağız gibi.
Aslında tahminim son dk'larda defans oyuncularımızın yan toptan gol atması ve 1-0 almamız maçı.
Bu arada Uğur biraz fazla top kaybı yaptı.. toparlanmalı.
Belaruslu Sergey ise 4 4'lük futbolcu... böyle transfere can kurban. :-)

Ahmet_Ay
30-Apr-2016, 23:58
Oyun çok durdu, haliyle motivasyon ve tempomuzu etkiledi. Başakşehir 1 puana razıydı istediğini aldı. Hoff oyunu başlatacağı zaman yarı alanımızın ortasına kadar geliyor ve hiçbir Başakşehirli baskı yapmıyor. Bizde tam tersi pozisyonda El Kabir'in Volkan'a baskısını görebiliyorduk. 2-3 tane pozisyonumuz var. Atabilseydik 1-0 alacaktık, olmadı.

Arda Abi bugün Hacettepe maçında Halil İbrahim Pehlivan ile karşılaştık. Sohbet ettim. Hırslanmış forma bekliyor. Belki Uğur'un yerine düşünülebilir.

MehmetGUNER
02-May-2016, 10:31
ağır ve kabiliyetsiz defanslarının bizim forvet oyuncularımızı durduramayacakları belliydi. bunu korkak avcıda biliyordu.
bütün korkaklar gibi sertliğe başvurdu.. oyunun bu kadar durduğu bir 20 dakika izlememiştim.
çok ilginç, tekmeden yılan orta saha oyuncularımız oldu.. daha da ilginç, sarı kartlar bize çıktı..
hepsinden daha ilginci ise: biz forvet hattımızdan oyuncular çıkardık.. bu şekilde yenmemiz zordu ve yenmeyide isteyen pek yok gibiydi..

başka bir mevzu:
yere göğe sığdırılamayan yılın flaş takımlarının tamamınıda izlemiş bulunuyoruz böylece..
akhisarın durumu işte orada.. konyaspor geldi gördük, hala niye diyerekten dövünüyoruz.. buda meşhur avcı.. avcının takımı bumu?.
ligin 17.si idik, bu maçta 4.lük şansımızı kaçırdık.. avrupanın en çetin liglerinden biri dedikleri lig bu mu?.
kepazeligin daniskası da bu bence: izleyin haa çok çetin bir lig.. decoder alın böyle zorlu lig görülmedi..
sakın decoderlerinizi geri vermeyin yarış soluk soluğa devam ediyor..

Mustafa Ates
02-May-2016, 15:22
Rahat yeneriz, güzel maç olacak dediğim için tüm site sakinlerinden özür dilerim.

Bilemedim, Avcı'nın bu kadar korkmuş olacağını, kariyerine zeval gelme endişesinin futbolun önüne geçeceğini tahmin edemedim. Gerçi bir takımda Emre varsa, o takımdan hayır gelmeyeceğini bilmeliydik. Adamın sakatlanışı bile olay: 15 dakika dinlenme ve ihtiyaç molası gibi.
Bizim takımdan çok, karşı takımı konuşuyorsak biz de de pek bir hareket yok demektir.
Ancak, artık her yönü ile oturmuş bir takımız, karşı takım bizi dövmesine rağmen teslim olmuyoruz, mücadeleci kimliğimizi ortaya koyduğumuzda maça ortak oluyoruz.
Gerisini Sivas, Fener ve Eskişehir düşünsün.

MehmetGUNER
04-May-2016, 09:54
bu durumda bile galip gelebilirdik.. karcemaskası geçebilmiştik de, volkan babacanı geçemedik.
ama çok ağır ve kabiliyetsiz defanslarının arasına, yerde maytap gibi olan forvet elemanlarımızı sokamadık. daha doğrusu böyle bir endişe duymadık. halbuki galip gelmemiz durumunda neler olacağını kalan fikstür çok bariz anlatıyor.
ick gene oyun kilitlendiğinde gene kendi açmaya çalışıyor ve forvetin dengesini alt-üst ediyor. uğur çiftçi eski maçlarındaki formundan çok uzaklaştı.

tabii bu durumda bizim için sonuçtan daha önemli olan kaybedilen topun çok çabuk kazanılması, top bölgesinde çoğalma, maçın bütün rakamlarını kazanma gibi birşeyden haberimiz olup olmadığını da anlayamadık.. boşa mı umutlandık ne diyesim geliyor ama inşallah değildir. onu bir yapabilsek var ya.. ki; kolej takımı gibi olmuş bu kadro için hiçde zor değil..

hocaya katılıyorum..
yaşlı ve doymuş orta sahada rotasyon yapmaktan bu oyuncularımızı dinlendiremedik.
kızılderilinin dediği gibi; çok hızlı çıktık, biraz oturup aklımızın yetişmesini bekleyeceğiz..
ibo üzülmezin takviye istemesi çok normal. nerelere ve ne ölçüde takviye istediğini bilmiyorum ama benim hesaplara göre 3'ü yıldız denecek seviyede, en az 8 oyuncuya ihtiyacımız var..
kendini fazlasıyla ispat etmiş hocamıza yönetimimizin bu konuda imkanlarını esirgemeyeceğini umuyorum.