Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Whatsapp Grubu Önerisi



Ahmet_Ay
09-Mar-2016, 00:16
Arkadaşlar merhaba. 2007 den beri bu forumda, gruptayım(ara ara özel sebeplerimden kesintiler olsa da) 8 yılda teknolojik anlamda baya değişiklikler oldu. Bundan tabi ki sanal alemde etkilendi. Şimdi forum tarzı sitelerden çok facebook, instagram vs vs gibi sosyal medya grupları daha çok rağbet görüyor. Kısacası Alkaralar Whatsapp grubu kurulmasını( varsa da beni ekleyin). Şöyle Keçimizin logosu olduğu, işte Avrupa Birliğine değil GENÇLERBİRLİĞİNE veya Hamdullah abi dergahı vs vs gibi sözleride iletiye yazılıp, anlık paylaşımları teknolojik yoldan kolay ve pratik yapacağımız bir grup...

Bu sayede İstanbul diasporamız başta olmak üzere, yurtdışı dahil diğer diaspora arkadaşlardan kopmaz, maçlar öncesi daha iyi organize olur ve anlık paylaşımlarla takımla ilgili duyum haber vb vb güncel gelişmeleri de yakından takip ederiz diye düşünüyorum...

Ne dersiniz?

onur_aydogan
09-Mar-2016, 09:54
Merhaba Ahmet, sosyal medyayı efektif kullanan biri değilim ama olabilir.

Erdem Ceydilek
09-Mar-2016, 10:51
güzel fikir ama ancak vatzap grubu üyelerinden forumu boşlamayacaklarına dair bir söz alırsak :)

Ahmet_Ay
09-Mar-2016, 13:03
O zaman ben bu sitenin adminleri oranında yöneticisi olsun diye düşünüyorum birlik adına, biri kursun grubu rehberindekileri eklesin..Diğerleri de admine özelden telini iletip bu işe başlayarım derim.

Mehmet Ali Çetinkaya
09-Mar-2016, 13:14
15-20 kişilik kuzen grubu, akraba grubu gibi whatsup da gruplara üyeyim ve her gün "punduna getirsem de çıksam" diye kasıyorum çünkü millet video atıyor, fotoğraf gönderiyor şu bu derken hem disk alanı doluyor hem de sürekli telefon bıd bıd ötüyor. Bana pek işler gibi gelmedi ama eğer iyi projelendirilirse belki işe yarar bilemedim

ozgur_dinc
09-Mar-2016, 13:41
Ben sosyal medya kullanmadığım için forum olmadığı zamanlarda çok dışarda kalıyorum. Seviyorum forum altyapısını. Facebook gibi platformlardan farklı olarak herşeyin kategorize edilmiş olması, sağda solda bulunan bilumum widget(puan cetveli, bir sonraki maçımız vs) çok hoşuma gidiyor. ve sırf alkaraları takip etmek için hala teyze vs'den gelen fotoğraflara yorumlara vs maruz kalmıyorum. Her nekadar çağ dışı denilsede bence forum hala bilgi paylaşımı konusunda kullanıcıyı yormadan hizmet verebilen bir altyapı.
Lütfen forumu kapatmayın :) whatsapp grubu ile ilgili Mali abiye katılıyorum bir yerden sonra günaydın ve iyi akşamlar platformuna dönüşüyor whatsapp. Ancak maç önceleri için, etkinlikler için vs bir whatsapp grubu kurulacaksa bulunmayı isterim. Bu arada whatsappa alternatif olarak yavaş yavaş yaygınlaşan telegram uygulamasını öneririm. Ek özellikler ile çok daha kalabalık gruplara efektif hizmet verebiliyor. Bu tarz bir grup için iyi olabilir.

Erdem Ceydilek
09-Mar-2016, 16:42
riskleri olsa da maç öncesi sonrası ve diğer buluşmalarda pratik bir araç olacaktır bence. istemeyen sessize alsın, ya da çıksın. Mali gocunmayız biz :)

Abreg Çelem
09-Mar-2016, 17:27
Forumun ikinci plana atılmasını önleme adına şöyle bir kuralı olsun (gayet ciddiyim)

- Whatsapp grubunda yazılan, paylaşılan tüm fikirler, bilgiler, yorumlar, vs. 12 saat sonra anonim olur. Örneğin, A kişisi whatsapp grubunda muazzam bir maç yorumu yapar da forum ortamındakileri bundan mahrum ederse (yani 12 saat içinde bu yorumunu foruma da taşımazsa), uyanık bir B kişisinin bu yorumu forumda kendi yorumuymuş gibi yazmasını kabul etmiş sayılır. Sonradan çıkıp "abi onu ilk ben dediydim", "lan bu benim lafımdı" denmeyecektir!


Aaah ah, ben size daha ne demokrasiler getireceğim ama hazır değilsiniz daha, heheyt...

Ahmet_Ay
09-Mar-2016, 18:53
Özgür Hocam çağ dışı demedim sadece rağbet faceye falan kaydı dedim.

Mehmet Ali Abi benimde iş grubu, arkadaş grubu gibi gruplarım var 24 saat gelişmeleri takip ediyorum. Uyurken de wifiden dolayı açık, Pc açıkken Whatsapp Web kullanıyorum. 8 gb telin harici belleği var hayli hayli yetiyor. Arada önemlileri bilgisayara alıp gerisini temizliyorum.Sıkıntı değil o konu. İş olarak mesela Resmi ve eğlence olmak üzere iki grubumuz var. Resmi olan zorunlu, herkes katıldı. Oradan sadece işle ilgili duyurular yapılıyor. Diğer gruba katılımımız isteğe bağlı oradan da eğlenceli paylaşımlar, sohbetler vs vs yapıyoruz, kişesele dönene özelden devam ediyor. Bir sıkıntımız yok.

onur_aydogan
09-Mar-2016, 23:15
Forumdaki kalıcılık ve konfor hiç bir yerde yok. 5 kişilik bir gruba üye yapmışlar bazan sessize almak zorunda kalıyorum. Sonra unutuyorum arayanlar ulaşamıyor. Forumda sadece istediğini okuma lüksü var. Kurarsanız itiraz etmem ama.

serkan_gungordu
10-Mar-2016, 00:28
kullanıcı sorumluluğu ile ben de yararlı olacağını düşünüyorum.

ozgur_dinc
10-Mar-2016, 14:50
Özgür Hocam çağ dışı demedim sadece rağbet faceye falan kaydı dedim.

Mehmet Ali Abi benimde iş grubu, arkadaş grubu gibi gruplarım var 24 saat gelişmeleri takip ediyorum. Uyurken de wifiden dolayı açık, Pc açıkken Whatsapp Web kullanıyorum. 8 gb telin harici belleği var hayli hayli yetiyor. Arada önemlileri bilgisayara alıp gerisini temizliyorum.Sıkıntı değil o konu. İş olarak mesela Resmi ve eğlence olmak üzere iki grubumuz var. Resmi olan zorunlu, herkes katıldı. Oradan sadece işle ilgili duyurular yapılıyor. Diğer gruba katılımımız isteğe bağlı oradan da eğlenceli paylaşımlar, sohbetler vs vs yapıyoruz, kişesele dönene özelden devam ediyor. Bir sıkıntımız yok.

Aa hocam çok özür dilerim, size hitaben söylememiştim ben :) Genelde forumlara çağ dışı diyorlar da bu günlerde, öyle genel olarak fikrimi belirtmiştim ben. Whatsapp yerine de telegram uygulamasını öneririm :D

Mehmet Ali Çetinkaya
11-Mar-2016, 17:57
güzel fikir ama ancak vatzap grubu üyelerinden forumu boşlamayacaklarına dair bir söz alırsak :)

o zaman tamam kurulabilir :D

Gurcan Akgoz
17-Mar-2016, 20:31
Andığınız watsapp gruplarına nitelik olarak benzeyecek bir watsapp grubu olmayacağımız kati olduğundan, bence de çok güzel fikir :) Sonuçta birbirimize börek tarifi gönderecek halimiz olmaz heralde :) Forumu da kimsenin boşlayacağını düşünmüyorum. Kurulması güzel olur

umityasar
19-Mar-2016, 10:19
Whatss up grubu gerçekten etkin olacaktır.

Erdem Ceydilek
19-Mar-2016, 10:28
o zaman telefon numaralarını buradan özel mesajla ya da facebooktan mesajla bana iletiverin kurayım grubu

Ahmet_Ay
19-Mar-2016, 22:03
Hayırlı olsun grubumuz...

Necdet Özkazancı
06-Jul-2017, 04:00
Başlığı hortlatayım... :)

Whatsapp grubu kurulması bu başlıkta tartışılırken, bu işlerden pek anlamadığım için tartışmaya da katılmamış, sadece yazılan mesajları, arkadaşlarımızın görüş ve düşüncelerini okumakla yetinmiştim. Bu tartışmaları okuyunca kişisel olarak vardığım sonuç, kendim girmemekle birlikte (zaten telefonum da uygun değildi), "mala davara zararı yoksa olabilir" şeklindeydi. Grup kurulalı 1,5 yıl oldu. Aradan geçen 1,5 yıl içinde Whatsapp grubu amacı doğrultusunda kullanıldı mı? İhtiyaçlar karşılandı mı? Forumumuzu nasıl etkiledi? Forumumuzu ve taraftarlık kültürümüzü olumlu yönde besledi mi, katkı sağladı mı? Kısacası mala davara bir zararı oldu mu? Ben bu konudaki düşüncemi daha önce birkaç kez yazmış ve geçen merşembe akşamı yaptığımız toplantıda da belirtmiştim. Şimdilik kısa süre önce girdiğim gruptan bana pek uymadığı düşüncesiyle dün çıkmaya karar verdiğimi belirtmekle yetineyim. Tabii Whatsapp grubunda uzun süredir aktif olarak bulunan arkadaşlarımızın deneyimleri, görüş ve düşünceleri çok önemli... Sevgili arkadaşlarımız biraz zaman ayırıp deneyimlerini ve düşüncelerini burada paylaşırlarsa iyi olur diye düşünüyorum.

Ergunİnal
06-Jul-2017, 09:45
Abicim öncelikle kararına saygılıyım.
WhatsApp grubunda biraz fazla geyik döndüğü doğrudur ama zaten bu yüzden grup var. Forumda konuşmadığımız herşeyi yanlış anlaşılma olmadan grupta konuşabiliyoruz. Biraz daha içe kapanık olmamıza sebep olduğu da doğrudur. Dışarıdan bakıldığında Alkaralar pasifize olmuş gibi gözüküyor ama WhatsApp ta günde 200 300 mesaj trafiği ile birbirimizden haberdar olabiliyoruz.

Erdem Ceydilek
06-Jul-2017, 12:33
bir şekilde içimize kapandığımız fikrine itirazım olamaz. ama vatzap grubu olmasaydı da forum-facebook gibi ortamlarda ahım şahım bir aktivite durumu yoktu. Aksine, böylesi kurak bir ortamda, vatzap grubu Alkaralar'ı bir arada tuttu, yeni adımlar atabilecek motivasyonu ve ruhu kaybetmemesini sağladı.

geyik var evet. bazen ipin ucu kaçıyor. evet. ama hızlı aksiyon alınması gereken durumlarda vatzap grubunun etkisini başka hiçbir araçta bulamayız. o sebeple, mümkün olduğunca vatzapın sessize alma" fonksiyonunu kullanarak ve mümkün olduğunca takımla ilgili konuları foruma, anlık tartışmaları da vatzaba yazarak optimum bir noktaya ulaşabiliriz.

Abreg Çelem
06-Jul-2017, 12:41
Whatsapp grubuyla ilgili sorunumuz yapılan çok kaliteli yorumların, gelen ciddi önerilerin, önemli bilgilerin forumda olduğu gibi kalıcı olamaması, arada kaynaması ve diğer taraftan foruma göre daha pratik olması nedeniyle foruma olan ilgiyi azaltması... Fazla geyik muhabbeti döndüğü bence de doğru. Hepimizin günlük yaşam tarzı ve temposu farklı olduğu için bu durum kimimiz açısından tolere edilebilirken kimimiz için de çekilmez olabilir, doğaldır. Ancak bu rahat sohbet ortamının bizleri tribün dışında da toparlayan, iletişimimizi güçlendiren bir fonksiyonu olduğunu gözardı edemeyiz. Forumun dibe vurduğu, bi'çok Alkara'nın tribüne gelmediği/gelemediği bir ortamda önemli bir rol üstlendi bu grup.

Bu durumda bize düşen whatsapp grubunun avantaj ve dezavantajlarını bir şekilde dengelemek. Yeni sitemiz yolda, umduğumuzdan çok daha hızlı ilerliyor çalışmalar. Gerek bilgisayarda gerekse mobil cihazlarda çok daha kolay kullanılabilir bir forum yapımız olacak. Mevcut forumu kullanım zorluğu nedeniyle istemeden ihmal edenlerin en büyük mazeretini ellerinden alıyoruz yani.. Yeni forum devreye girdikten sonra whatsapp'ta yeni bir yapılanmaya gidebiliriz. Tabii kimsenin yazdığına doğrudan karışmak olmaz ama en azından önemli bir konudaki ciddi yorumların foruma mutlaka aktarılmasını kullanıcılardan rica edebiliriz. Ayrıca daha önce de whatsapp'ta önerdiğim (ve tabii ki arada kaynayan) bir düzenleme: Sadece forumun yetersiz kalacağı acil bilgilerin, anlık çözülmesi gereken sorunların yazılacağı ikinci bir whatsapp grubu kurabiliriz. Şimdiki grubun mesaj yoğunluğundan rahatsız olan Alkaralar sessize alır ya da hiç girmez, önemli bi'şey de kaçırmaz. Ama ikinci grubun sadece çok önemli durumlarda kullanıldığını bildiğimiz için orayı takip etmeye devam ederiz...

Necdet Abi, eğer gruptan çıkmak istediysen tabii ki saygı duyarız belki bahsettiğim yeni siteden sonraki durumda fikrini gözden geçirirsin bilemeyiz ama hangi ortam olursa olsun varlığınla neşe kattığını, ortamı canlandırdığını, en asık suratlarda bile tebessüm yarattığını bil lütfen :)

Ahmet_Ay
07-Jul-2017, 17:48
Whatsap grubunu ben önermiştim. Güzel tuttuda anladığım kadarıyla
1 Whatsap olunca forum boşlanıyor.
2 Oradaki güzelim yorumlar kaybolup gidiyor.(geyik muhabbeti arasında)
3 Çok dışa kapanıyoruz gibi düşünceler var.
Bunlar için;forum yenileniyor, mobil giriş kolaylaşacak. O zaman forma yazacaz formda herkes görecek diye ümit ediyorum. Şuanda bile forumda canlanma var. Güzel yorumlarda sosyal medyadan paylaşılıyor.

Whatsapın iyi yönleri:
1 Şuanda yaklaşık 70 alkara birarada. Birçok değerli insanı whatsap sayesinde tanıdım.
2 Anlık iletişimimiz daha kolay oluyor.
3 Sadece Gençlerbirliği için değil, herhangibi bir konuda yardıma ihtiyacı olan arkadaşımız(tez anketi , beğeni oylaması, vs vs) için duyuru yapıp daha pratik yardımcı olabiliyoruz.

Necdet Abi kalmanı isterim ama ayrılmak istersen de kararına saygılıyım.

Necdet Özkazancı
08-Jul-2017, 12:53
Alkaralar Mahallesinin gençleri, olmuyor böyle arka taraflarda masa altında votka-limonata götürüp kendi aranızda fısır fısır... Şimdi de "Hoplayıver çekirge"ye oynamak üzere başta Bülent Atlas olmak üzere tüm gençlerimizi piste, pardon bu başlığa davet ediyorum. Şöyle kurtlarımızı dökelim biraz... :)

umityasar
08-Jul-2017, 15:48
Çekirge varsa hoplayıver varsa ben varım Necdet abi :)

Necdet Özkazancı
08-Jul-2017, 18:55
Çekirge varsa hoplayıver varsa ben varım Necdet abi :)

Sen pisttesin zaten Ümit. Bazen "Hoplayıver çekirge", bazen "Angara'nın bağları", ne denk gelirse oynuyoruz. Ama arka taraflarda masa altında votka-limonata götürüp kendi aralarında kaynatanlar var. Onlar da gelsin piste öyle değil mi? :)

Aksit Ozkural
08-Jul-2017, 19:34
Aslında eski yıllardaki gibi uzun uzun yazardı herkes alkaralara.

Sanki aşk mektubu idi yazdıklarımız.

Ben o yıllarda Londra'da yaşıyor ve çalışıyordum.

Allah affetsin ama sık sık siteye girer bir şeyler çiziktirirdim.

Ne müthiş bir sitemiz vardı o günlerde.

Evet doğru, şimdilerde sitemizin gazı epey kaçtı.

Ama her şey bizim elimizde.

Biz ( ihtiyarlar ) ( seviyorum bu değimi merkez:) ) bunca telaşı arasında bu kadar yazıyorsak siz gençler kimbilir neler yazmazsınızki?

Ben bir satır yazana kadar siz beş satırı paketleyip siteye yerleştiriveriyorsunuz. Eh konu da çok.

Bu durumda artık birşeyler yapın çocuklar. Ben site için adalet istiyorum.

Yarın elimde ( alkaralar sitesine adalet ) pankartı ile Maltepe'de olacağım, sizi de beklerim. ( Istanbul Maltepe. Yanlışlıkla Ankara Maltepe'ye gelmeyin ha). :)

Demem o ki Whats up'a verilen emeklerin bir bölümünü de sitenize verin.

Siteyi biz ihtiyarların ellerinde çürütmeyin.

Bir de: whats up da dönen geyiklerin bir kısmını , hatta çoğu kısmını hiç anlamıyorum. Tamamen Fransız'ım yani.

Dolayısıyla üyeliğim var fakat katkım sıfır.

Bir de bizim genel tarzımızın dışında bir üslup gözlüyorum.

Iki de bir gelen çınn sesleri de ayrı ( esasen o bölümü sessizce aldım son günlerde ).

Her ne ise bu ağabeyiniz renkdaşları ile sohbeti sitemiz aracılığı ile sürdürmekte.

Sizler özgürsünüz.

Hepinizi çok seviyorum çocuklar.

Haa, bir de Mali'mizin gençler.org sitesi de daha çok katılıma layık diyerek sizlere iyi bir hafta sonu diliyorum.

Ozan_Güler
09-Jul-2017, 23:09
Sabah uyandığımda bir bakıyorum 85 okunmamış mesaj, bunun 84 ü alkaralarda...
Ne zaman yazdınız, ne zaman okuyup cevap yapıştırdınız anlamak mümkün değil.
Arkadaşlar 5 ayrı watsapp grubuna üyeyim, böyle işlek bir grup ne gördüm ne duydum.
Yavaş olun biraz ya!!!
Biz de bir zamanlar gençtik ama siz deki enerji bizde yok muydu, yoksa vardı da biz mi unuttuk.
Her neyse bisiklet ve tenis sezonu bitti mi ne sanki biraz rahatladık.
Haydaa stat meselesi konuşuluyor ... 254 mesaj mı
Bu ne Yaaaa

Mustafa Ates
10-Jul-2017, 15:10
Bir de benim açımdan şöyle bir durum var;
Bulunduğum yerde internet hemen hemen hiç yok.
Mesajlar geç geliyor. Gelince de yağmur gibi yağıyor.
Ben üstteki mesajı okuyup, anlayıp gülene kadar Ankara veya diğer şehirlerdeki arkadaşlar konuyu bile unutmuş oluyor.
(Vizontele misali)
Yani işin özeti: Çok geri kaldık çook.

Gurcan Akgoz
17-Jul-2017, 20:26
Evet, whatsapp grubunun ancak konuşulan konu sıcağı sıcağına iken muhabbete dair bir şey söyleme gibi yazılı olmayan bir kuralı var gibi. Nice fikrim heba oldu, sadece okumasıyla kaldım. :) Bir baktım o konunun üstünden 2 konu geçmiş. Neyseki forum var.