Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Gençlerli Oldu?



Necdet Özkazancı
10-Apr-2014, 16:54
Bilirsiniz, Tanıl Bora'nın ünlü ve çok güzel bir yazısı vardır: "NASIL GENÇLERLİ OLDUM?" Nasıl Gençlerbirliği taraftarı olduğunu tatlı tatlı anlatır.

Bugün Bülent Atlas'ın Facebook profilinde yayınladığı bir videoda Mehmet Soylu kardeşimizin oğlu ve aynı zamanda Gençlerbirliği'nin 100. yılındaki kaptanı Ömer Soylu'nun "Gençler! Gençler!" diye tezahürat yapmasının görüntüleri vardı. Bu videoya yorum yapan Ankaragüçlü Adnan Zeyber kardeşime verdiğim yanıtta Ömer'in kanına girenlerden biri olduğumu itiraf ettim.

Şöyle ki:

Yıllar önce Bülent'in abisi Haldun'un düğününde küçük Ömer'le karşılaşmıştım. Hangi takımı tuttuğunu sordum. "Galatasaray" dedi. "Ya, olur mu öyle şey!" falan gibi bir şeyler söyledim. Sonra da vurucu sitemimi yaptım: "Biz senin büyüyüp de 2023'te, Gençlerbirliği'nin 100. yılında Gençlerbirliği'nin kaptanı olmanı bekliyoruz. Sen gidip Galatasaray'ı tutuyorsun. Olmaz öyle şey!"

"Gerçekten kaptan olur muyum?" diye sordu şüpheyle...

"Tabii olursun, arkanda biz varız!" diye gazladım.

"Ben Gençlerbirliği'nin kaptanı olursam hiç bırakmam ki!" dedi umutla gülümseyerek.

"Sen hiç merak etme," dedim, "2023 yılındaki kaptanımız sensin. Ömer buraya, Ömer buraya diye seni tribüne çağırdığımızda koşarak gelecek misin?"

Gözlerinin içi gülerek "Evet!" dedi.

"Yalnız Gençlerbirliği formasıyla ilk çıktığın maçta giydiğin formayı, maç sonrasında tribüne koşup bana atacaksın, tamam mı?" dedim.

"Tamam!" dedi.

"Anlaştık mı?" dedim.

"Anlaştık," dedi.

O gün bu gün, bizim Ömer sıkı Gençlerli... Çocuğun kanına girip zehirleyenlerden biri de benim yani sizin anlayacağınız. Ömer'in babası şahittir. Yanlışım varsa o düzeltsin. Öyle değil mi Mehmet? :)

Bu arada Ömer'in 2023 yılında Gençlerbirliği kaptanı olmasını heyecanla ve sabırla bekliyoruz.

https://www.facebook.com/groups/alkaralar/678191048904419/?ref=notif&notif_t=like

serkan_gungordu
10-Apr-2014, 19:24
Cok kisa bir sure sonra 'baba biz ne zaman kazanacagiz?' diye isyan ediyordu cocukcagiz:)))