Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 28. hafta / Trabzonspor - Gençlerbirliği



Erdem Ceydilek
06-Apr-2014, 17:07
7 Nisan Pazartesi
Saat 20:00
Trabzonspor - Gençlerbirliği

Jimmy ve Gosso sarı kart cezalısı..

Nevzat_Akcaoglu
06-Apr-2014, 22:24
Bu hafta Karabuk un beklenmedik galibiyeti haricinde bize göre ters bir sonuc yok.Ptesi aksamı hersey bizimle beraber.Yenin arslanlar su Trabzon'u biz de başka seyler konuşalım artık.
Haaaaaydiiiii Genclerrrrr

Erdem Ceydilek
07-Apr-2014, 13:39
Bu akşamki Trabzonspor maçımızı, hep birlikte Sudem Cafe/Bar'da izliyoruz. Maç saat 20:00'de.

Sudem, Konur Sokak 63 Numara'da, sokağın, Akay-Olgunlar arasında kalan kısmında bulunuyor.

cengizirken
07-Apr-2014, 16:03
Trabzonspor maçı enteresan olacak gibi. Şansımız yaver giderse puan çıkartırız. Akşam Sudem de görüşmek dileğiyle.

Necdet Özkazancı
07-Apr-2014, 16:30
Bir süredir yükselişteyiz. Moralimiz çok iyi... Takımın tehlikeli bölgeden iyice uzaklaşması oyununu da olumlu yönde etkiler inşallah. Bu deplasmandan alacağımız bir galibiyet bu sezon hiç aklımıza gelmeyen şeyleri düşünmemize sebep olur. Futbol şansı da bizden yana olursa, top bizi severse olmaması için hiçbir sebep yok. Futbolcularımıza buradan taktik: SAKİN OL ŞUURLU OYNA!

serkan_gungordu
07-Apr-2014, 16:42
akşam gosso ve jimmy oynamıyor. jimmy orta saha göbekte oynamaya başladıktan sonra çok verimli olmuştu. o nedenle eksikliği hissedilecek.

ferhat - hakan kulusic ahmet tosic - doğa nizo petro (özgür) - zec tomic stancu ile sahaya çıkacağımızı düşünüyorum. petro ile başlarsa bence dhaa doğru bir tercih yapar.

bence kazanma ihtimalimizin yüksek olduğu bir maç. karşımızda oyun üstünlüğünü almaya çalışan bir takım olduğunda daha iyi oynuyoruz.

Nevzat_Akcaoglu
07-Apr-2014, 19:38
Bu aksam galibiyet bekliyorum.1-2 veya 1-3 bitecek.4. Lük konuşmalıyız bu maçtan sonra.Yenin gelin aslanlar Stancu dn gol Doga dan gol bekliyorum.Hhhhhhhaaaaayyydiii Geeenccclerrr.....

Nevzat_Akcaoglu
07-Apr-2014, 22:01
Bu maci is kazası sayın anlatılacak tek bir şey inşallah Ozgurun sakatlığı hafiftir.Hepimize gecmis olsun.

Arda_Kucukahmetler
07-Apr-2014, 23:20
hoca, özgür'ün yerine deniz'i almakla iyi etmedi diye düşünyüorum... ferhat, seda veya yusuf girse belki işin rengi değişecekti. maç o noktada ts lehine kaydı.

onur_aydogan
08-Apr-2014, 09:23
Bana göre iki ön libero ile maça başlamak yanlıştı. Doğa ve Özgür'den biri sahada olmalıydı. Ben Yusuf Emre'nin oyununu beğeniyorum. Onu tercih ederdim. Maçı gayet iyi götürürken Zec'in bireysel hatası sonucu o dakikaya kadar hiç atak yapamayan Trabzon 1-0 öne geçti. Trabzon takımı zaten bu sene futbol oynamıyor. Öne geçince iyice geriye yaslandılar. Bizim takım da çok ağır oynayınca sıkıcı bir oyun ortaya çıktı.

Özgür sakatlanınca oyuna alınan Deniz hiç verimli olamadı. İkinci golde çok acemice çalım yedi. Yeteneksiz bir oyuncu değil ama henüz hazır olmadığını düşünüyorum. Oyuna alınması yanlıştı.

Jimmy ve Stancu'nun olmadığı bir maçı kazanmamız zordu. Trabzon 3-0 kazanacak bir futbol oynamadı. Bireysel hatalarımızı değerlendirdi. Kalan maçlarımıza bakınca lig dördüncülüğü zaten hayaldi. Bu sene de böyle heba oldu gitti işte.

serkan_gungordu
08-Apr-2014, 10:56
her şeyin kötü gittiği bir gece oldu. özgür'ün sakatlığı sonrası deniz'in oyuna girmesine kızdım ama yedek futbolculara bakınca başka çaresi olmadığını gördüm hocanın... aslında dahlin ile kontenjanı kullanmak yerine petro'yu en azından yedek kadroya yazabilirdi.

zec'in yarattığı penaltı ile yenik duruma düştükten sonra, özellikle doğa ve nizamettin'in etkili futbolu ile orta sahayı kazanmış olsak da, pozisyon üretemedik. stancu'nun etkisiz kalışı ve tosic'in sol taraftan yakaladığı orta fırsatlarını yeterince iyi kullanamaması bence bizi etkisiz kıldı. bir de kötü oynayana deniz oyuna girince, tomiç de göbeğe geldi ve orta saha tam anlamıyla bal yapmayan arıya döndü.

bu maç bize kadromuzun ne kadar dar olduğunu, çok acı biçimde hatırlattı. yusuf emre - stancu değişikliği sonrası maça sağda başlayan tomic, ortada da oynadıktan sonra bu kez sol tarafa geçti.

üretken olamasak da, top ayağımızdayken rakibe vermediğimiz uzun süreler oldu. ben artık mehmet özdilek'in iyi işler yaptığına inanıyorum. galibiyetlerle ilgili değil ama takım çok daha bilinçli oynuyor. trabzon deplasmanında beceremesek de, oyuna hükmetme çabamız olumludur. gelecek hafta eksiklerimizin dönmesiyle erciyes maçını kazanacağımıza inanıyorum. stancu'da çok önemli bir problem yoktur umarım

ramazan_celebi
08-Apr-2014, 12:01
Benim için yenilginin baş mimarı bellidir aslında. Deniz gibi oyunculara da suç bulmam hani... Mehmet Özdilek çok iyi işler yapıyor burada ama sen taraftarını üç gün öncesinden antrenmana almazsan sonuç benim için üç aşağı beş yukarı bellidir aslında.

Teknik-taktik konularına gelince; İlk yarıda ne istediğimizi bilen bir oyun ortaya koyduk ama gol yollarında bayağı sıkıntı yaşadık. Bu maçta belli mecralarda yaptığım yorumlarda Tomic'e güvendiğimi söylemiştim. Bu maç onun patlama yapacağı bir maç diye düşündüm ama umduğum gibi olmadı. Doğa, Nizo ve Ferhat dışındaki oyuncularımız pek etkili olmadı. Deniz'in oyuna girmiş olması ise hayal kırıklıklarının başı olarak düşündüm ve ilk kez evde seyrettiğim bir maçı yarıda kestim çünkü top ayağımızdayken kaleye şut atabilecek bir babayiğit bulunmuyor takımımızda. Buna mütehakip maçın 80' dakikasından sonra odama çekilip Necdet Abinin verdiği ödevi yapmaya koyuldum.
İnşallah Erciyes maçını kazanıp umutlarımızı yeşertmeye devam ederiz.
Bu arada; 9. sıradayız herhalde. Kurtulamadık şu 9. sıradan.

maksut_uzun
08-Apr-2014, 12:13
Mehmet Hoca Naki yerine Serkan'ı sağ açığa alıp, Tomiç'i ortaya kaydırsa sağ taraf daha verimli olabilirdi. Serkan sağ bekten güzel bindirmeler yapıyordu.

özhan_yüksel
08-Apr-2014, 13:21
Takım Mehmet Özdilek döneminde -Kayseri ve Akhisar maçlarını izlemediğim şerhini koyayım- ilk defa bir deplasman maçına önde basma niyetiyle çıktı. Zaman zaman pasifize zaman zaman dengeli bir oyun karakteri benimseyen Mehmet Özdilek'in bu yaklaşımı beni çok şaşırttı, umalım ki ısrarcı olsun bu tutumunda. Nitekim -Kasımpaşa ve Eskişehirspor maçlarındaki gibi iyi uygulandığında sonuç verme ihtimali gayet yüksek olsa da- ben o kontraatak futbolunu izlerken bir türlü keyif alamıyorum.

Fuat Çapa(Cem Can-Özgür'le), Metin Diyadin(Gosso-Doğa/Özgür'le), Mehmet Özdilek(Doğa-Özgür/Doğa-Gosso'yla)... Hepsi de 4-2-3-1'deki o 2'yi çift safkan önliberoyla kurmanın saçmalığından kurtulamadı. Evet, bu şekilde o blok çok savaşçı, aşılması güç bir hal alıyor; ancak zaten o ikilinin önünde teknik meziyetleri yüksek, hücum planlarına organize yapı kazandıracak bir forvet arkasına sahip olmadığımız için top kullanma becerimiz sıfıra yaklaşıyor. Nizamettin çok enerjik, oyunun çift yönüne de duyarlı bir oyuncu. Nizo'yu Doğa gibi, Özgür gibi topsuz oyun endeksli adamlarla eşleştirdiğin vakit o çok korktuğun defansif hassasiyetlerin zarar görmeyecek. Önüne de Petroviç, Yusuf Emre gibi teknikleri takım ortalamasının üzerinde adamlar yerleştirdiğin vakit oyunun kontrolünde söz sahibi olma, hücum anlamında varyasyonlarını arttırıp istediklerini uygulama şansın daha yüksek olacak.

Maçın başlarında, ne Trabzonspor'da ne bizde az biraz yetenek parıltısı gösterecek bir adam çıkmayınca, top 5 dakika sağ kanada sıkıştı kaldı. Tam o anda bir şeylerin eksik olduğu anlaşılıp, Jimmy'nin bireysel yeteneği aranıyor. 1.5 seneden sonra nihayet verim üretmeye başlamıştı Jimmy. Bu transfer sezonunda ne yapıp edip Jimmy'yi elde tutup, birkaç haftadır süregelen performansını sezon boyu stabil hale getirmek gerekiyor. Ondan sonra da kontratı sonlaıyor zaten, İstanbul günlerine başlar.

Kadromuz kalite açısından da mimari açıdan da yetersiz. Yedek kalecimiz yabancı, her maça 2 tane yedek stoperle -Sedat ve Ferhat- çıkıyoruz. Zec ve Deniz Naki gibi ya hiç ya da 5 maçtan 5 maça yarar sağlayan adamlarla bir şeyler üretmeye çalışıyoruz. Hangi bölgelere transfer gerektiği o derece açık ki, yaz ayları geldiğinde yine önlibero ve stoper alınacak muhtemelen.

celiltoruner
08-Apr-2014, 16:00
Avrupa rüyamız kısa sürdü..

Maç öncesi kadroya baktığımda yedek kulübesinde yine 4 defans oyuncusu olduğunu gördüm. Bunun yanında hücum oyuncusu olarak sadece Deniz Naki vardı. Bu da haliyle hocanın hamle şansını zorlaştıracaktı. Son maçlarda ilk golü atıp skoru korumaya geçen taraf olduğumuz için takımın bu eksikliği ön plana çıkmıyordu ama bu maçta yediğimiz ilk gole bir de sakatlıklar eklenince işimiz iyice zorlaştı.

İlk yarı iki takımda pozisyona girmekte zorlandı. Vasat geçen maçta Özgür’ün sakatlığından sonra, Naki yerine Yusuf girse daha dengeli ve şuurlu olabilirdik. Deniz girince oyuncular sürekli saha içinde yer değiştirmek zorunda kaldı.

Rakip golü attığı andan itibaren sahasına çekilince maçın büyük bölümünü rakip yarı alanda oynadık. Stancu kenara gelince dahi baskılı oynamaya devam etmemiz puan umudumu arttırıyordu ama birbiriyle oynamaya alışkın olmayan oyuncularımız net pozisyon üretemedi. Golü ararken arkada verdiğimiz açıkları değerlendirebilecek Yusuf, Henrique gibi etkili oyuncuları da oyuna almalarından sonra mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

4. ve 5. Sıradaki takımlarla puan farkı 5’e çıktı ve üstümüzde ki takımların hiç birine ikili averajımız yok. Haliyle kalan haftalar da bir anlamda formaliteye döndü. Bari kalan maçlarda Uğur, Ferhat Görgülü, Serkan Kurtuluş, Yusuf ve genç takımlardan birkaç kişi daha süre almaya başlasa..

maksut_uzun
09-Apr-2014, 11:37
Özgür'ün ön çapraz bağları kopmuş ve 5-6 ay boyunca sahalardan uzak kalacakmış.

Atila_Cinar
09-Apr-2014, 20:05
Sevgili Özgür'e geçmiş olsun diyorum. Umarım öngörülenden daha çabuk iyileşir.
İnişli çıkışlı futboluna karşın, kişiliği ile Gençlerbirliğimiz'e yakışan bir kardeşimiz.

MehmetGUNER
10-Apr-2014, 18:23
memed hoca bizide geçti anasını satayım.
içeride üçlü forvet dışarıda üçlü forvet oynuyor diye eleştirdiğimiz hocamız, orta sahanın çalışkan oyuncusu özgür sakatlanınca oda ne; deniz nakiyi oyuna alarak 4'lü forvete döndü..
4.lük yolunda, trabzon deplasmanında 4'lü forvet oynamasını ayakta alkışlıyorum. hemde cimmy'nin olmadığı bir maçta bunu yapması her türlü takdirin üzerindedir. delirmediyse tabii..

oyuncu değişikliklerinden çıkardığımız umutlu beklentiyle, trabzonda trabzonu yenmeye yeltenen hocamızın goller gelmeye başlayınca iki savunmacıyı oyuna alışı takdirlerimize gölge düşürmesin..
hiçbirşey anlamadığım için yorum yok.. takdir et gitsin..:):)