Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 27. hafta / Eskişehirspor - Gençlerbirliği



Erdem Ceydilek
01-Apr-2014, 10:20
Konu başlığı malum ülke gündemindem dolayı arada kaynamış. Özür diliyorum.

Dünkü maçı yine çok akıllı oynadı bizimkiler ve buldukları fırsatlardan birini değerlendirip 4'te 4 yaptılar. Artık başka hedeflerin takımıyız.

cengizirken
01-Apr-2014, 12:01
Maçı Sudem'de izledik. Selma,Mali,Gencay, ben ve kızılkaralar dahil yirmi kişi kadardık. Öncelikle Sudem Beer Bus'tan daha iyi oldu. Diğer tarafta FB maçını izleyenler vardı. Rahatsız olmadık. Maça Ferhat damgasını vurdu. Üçüncü kalecimiz üç puanı kurtardı diyebilirim. Özgür aksadı.Gosso ise kırmızıyı görebilirdi. Takımda itirazdan sarı kart görmeler başladı.Bu olmasa daha iyi olur. Trabzonspor saha kapama aldı. Cezalı.Deplase olamayacağız. Dileğim oradan iyi bir sonuçla döneriz.

MehmetGUNER
01-Apr-2014, 12:12
şimdi oldu işte.. artık geride kalanlar düşünsün diyebileceğimiz puana ulaştık.
nasıl yapıyor, nasıl ediyor bilemiyorum ama memed hocanın sevk ve idare yeteneğinin üzerine yok.. teknik taktiklede alakası yok.. küme düşmesi kesin olan takımımızı alıp, devre arasında en saçma; hemde hiç oynamayacak kadar saçma takviyeler yapıp arkasından lig 4.nün sadece üç puan gerisine kadar yaklaştırmanın hiçbir taktik dizilişte yeri yok.. zaten aynı kadro aynı taktik dizilişle oynuyor..
hatta bizim çeşitli vesilelerle oynaması gereken yeri nokta tarifiyle anlattığımız ermin zec kalkıp tamda o noktalarda topla buluşuyor ve yine önünü yeteneğiyle açıyor ve yine çok şık gol vuruşunu yapıyor..
teknik taktik beceriyle olsa bu oyuncumuz sol çizgide oynamaz, stancu ile birlikte ceza sahasının üzerinde ve yakın çevresinde bu pozisyonları daha çok bulacağı pozisyonda oynatılırdı. o zamanda cimmy'nin solhafta yer aldığı biçimde 4-4-2 şeklinde dizilmemiz gerekirdi ki; bakıyoruz hala içeride de, dışarıda da 4-3-3 oynuyoruz.

garip ama gerçek: aynen fenerbahçe'ye olanlar bizede oluyor.
onlarda ersun yanal'ın bu çetin(!) ligde daha bitime 8 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi üzerine, "aykut kocamanın bıraktığı takım" yalakalığı yapılması gibi..
futboldan zerre anlamayan ama -niyeyse- aşık olduğumuz metin diyadinin bıraktığı, -bıraktığı derken: 1. lige gider halde bıraktığı- takımı avrupa hayallerine sokmak tam bir hoca başarısı.. yada yeni başlayanlar için "mucize"..
ortada bir mucize varsa birde sihibaz vardır.. memed hocanın elindede sihirli bir değnek olması lazım.. ki; bu kadar değişimi başka türlü yapamaz.. futbolun tabiatına aykırı bi durum..
öyle bir değnek olduğuna artık emin olmamız gerekiyor ama çok garip bir şekilde o değneği bize değilde rakip takıma değdiriyor.. bizi görenin elinin ayağının birbirine dolaşmasından belli.
takımımıza değdirmediği ortada. çünkü yukarıda da anlatmaya çalıştığımız gibi bizim takımımız bu ve aynı bildiğimiz gibi oynuyor. hemde garip bir şekilde, aynı taktik dizilişle..
ama rakiplerimiz o bilinen hüviyetleriyle karşımıza gelmiyorlar.. daha bu hafta gaziantepspora 3 çeken sivassporun geçen haftayla hiç alakası yoktu mesela.. bu eskişehirsporunda ertuğrul sağlamın hakimiyetinden kaçmış görüntüsü hayra alamet değil..
aklımızı sen koru yarabbi..:D;)

Nevzat_Akcaoglu
01-Apr-2014, 14:53
Arkadaslar
Su 4. Lük ısını ne zaman konuşacağız.Henuz takım oynamıyor.Bir de oynamaya başlayıp puanları almaya başlarsa o Sivas in son dakika gollerine yanarız o zaman.

ilkay izmirli
01-Apr-2014, 15:32
Almamiz gereken bir uc puani daha aldik taktik geregi ve sansimizla. Hucum oyunu takimikiza daha cok yakisiyor elazig konya ve k.pasa maclarinda ki futbol tatmin eder duzeydeydi ama 4 luk icin biraz daha kontra atak tan cok oyuna katilan ve oyunu yonlendiren olmamiz lazim rakiplerimizin beceriksizlikleri kontra atak futbolumuzu 3 puana donusturuyor .. 4.luk icinse cavcav kafa olarak hazir olsun biz zaten herseye variz biz bu takimi 20 hafta once kume dusurduk kafalarda seneye takimda kimler kalir gider diye dusunuyorduk fbnin avrupaya gidemeyecek olmasi belki bugun gsye verilen 10 gunluk sure sonunda gsye de bir avrupa yasagi gelebilir ama onumuzdeki seneyi kapsar mi bilmem kapsarsa 4.olan sampiyonlar ligine bile gidebilir ki bu neden biz olmayalim yeter ki cavcav istesin gerisi teferruat cavcav hedef konusunu en azindan sifoya birakmali bu sene icin bu sene alinacak her turlu sonuc sifo ekibi ve futbolcularindir EMEKLERINE GOLGE DUSURMEMELI para gider zarar ederiz diye onlerini kesmemeli ...

MehmetGUNER
02-Apr-2014, 17:01
.............................................
4.luk icinse cavcav kafa olarak hazir olsun biz zaten herseye variz ....................................
sevgili İlkay'ın değindiği yerden alıp sürdürmeye kalkarsak.. fazla yol almadan inmek lazım. çünkü böyle bişey olmayacak. olma ihtimalide yakın bir gelecekte görünmüyor..
geride kalan günlerde bir arkadaşımızın ısrarla belirttiği gibi yaşlı cavcav, bundan onbir sene önce, 1. ersun yanal döneminde çok küçük bir tadilatla şu paçoz ligin şampiyonluğuna ambargo koyacakken böyle bir yürüyüşe kalkışmadı.. artık finansal açıdan da geride bıraktığı kulübümüzü her şeyin çok daha zor olduğu bu zamanda mı bu mücadeleye sokacak?.
böyle bir mücadeleye kalkışıyoruz demesi bir hayalcilikten öte gitmez ve böyle bir şeyi dese bile bu naçar yönetimle bu meşakkatli yola çıkmak sonumuz olur..

bu pazartesi ntv'de mehmet demirkol'un yine belirttiği gibi gerçekte şampiyon sayılmamız gereken 1. ersun yanal döneminden beri, çağ dışı kalmış yönetim anlayışıyla kulübümüzün içinden geçtiği anların dinamiklerini tümüyle ıskalayan. bir zamanlar kulübümüzü şimdi çok eskilerde kalmış o anın şartlarına göre başarıyla yönetmiş olmasının arkasına sığınarak tüm kredimizi, tüm imkanlarımızı, tüm umutlarımızı tüketen teokratik cavcav yönetiminin yerine;
mevcut kulüp iktidarının yönetişim biçimini tümüyle reddeden, kurumsal, şeffaf, demokratik, katılımcı ve hesap vermeye açık bir muhalif kulüp yönetimin bir yerlerde bir şekilde vücut bulmasını dilemekten öte sağlamak zorundayız..
bu tür kulüp yönetimine giden yollar yok değil vardır ve hala açıktır. ama esas sorun bu yolların nerede ve nasıl ulaşılabilir olduğundan kimsenin gerçekten haberi bile yoktur.. ve ne yazıktır ki; bu konuda bir tartışma zemini taraftarlar arasında bile henüz başlamamıştır.
bize düşen görev bu tür tartışmaları başlatıp, bu tartışmalarında göbeğinde yer almaktır..

ilkay izmirli
02-Apr-2014, 17:47
Yeni yonetim konusunda parasi pulu olandan cok olan sayimizla bizi kabul edecek ve KESKE CAVCAV GITMESEYDI dedirtmeyecek bir yonetici toplulugu bulmaliyiz veya icimizden cikarmaliyiz borussia dortmund belgeseli vardi gecenlerde kuluple ilgili her karari taraftarlarina danistiklarini daha dogrusu oyladiklari tabi her maca gelene sormuyorlar belli bir yildir kombine sahibi olanlarin bu oylamada soz sahibi oldugu bir taraftar-yonetim modeli hosuma gitti acikcasi padisahimsi( yerime aday bulamiyorum) degilde bir zamanlar ali koc almak istemisti hatirlarsaniz satmadilar biz cikis yolumuzu kendimiz buluruz dediler ve buldular bizde cavcav sonrasi gelecek beyaz atli yoneticiyi beklemek yerine taraftar gruplari toplanip bir yonetim cikarabilir herkesten adam olur boylelikle yada tum taraftar gruplarinin destekleyecegi bir aday desteklenebilir . Onemli olan cavcav sonrasi ag nin durumuna dusmemek bundan ders almak yoksa taraftari disinda hicbir destekcisi olmayan kulubumuz tarihte yerini alir

MehmetGUNER
03-Apr-2014, 15:12
zamanımız kalmıyor artık.. çember daralıyor.
bize bu günkü rahat mücadele ortamını sağlayan, ileriye doğru güvenle bakmamızı temin eden mevcut kulüp yönetimi çağdışılıkta ısrar ederek bütün bu kazanımları tüketmek üzere.. çünkü rakiplerimiz anın dinamiklerini çok iyi kavrayıp, değerlendirerek temsil ettikleri kulüplerini uçurarak aradaki farkı kapattı ve çokda ileri götürdü. artık onların bir kaç bin kombinelerini alarak yaşamalarına yardımcı olduğumuz zamanlarda değiliz.. çok yakında da onların himmetine muhtaç olacağımız aşikar..
ben kazandırdım ben harcarım diye bir şey olamaz.. ki; muhalif bir alternatif kulüp yönetiminin ortaya çıkmamasının en büyük nedeni budur.. herkes yaşlı cavcav'a hürmet etmektedir, tecrübeye duyulan saygı duayenimizin kulübümüzün babası gibi görülmesine sebeptir. artık kulübümüz ankara'nın değil "cavcav'ın takımı" olarak isimlendirilmektedir. son seçimlerdeki oyların dağılım oranına bakarak: bizi çamurdan çıkarıp ligimizin sorunsuz takımlarından biri yapan duayenimize nankörlük ettiğimizi düşünecekler çoğunlukta olacaktır ama tekrar söylüyorum vefa'nın kaçıncı ligde olduğuna bakalım hep beraber.. ki; kulüp yönetiminde takdir olur, teşekkür olur.. vefa ne demek?. baba nereden çıktı?. yapamayan gider, yapabilecek olan gelir..

2. ve 3. liglerde bile borç batağındaki sıradan takımların yönetimlerinde bile bir kaç grup iktidar için kıyasıya mücadele ediyorken; hiçbir maddi sorunu bulunmayan, alt yapısı ve tesisleşmesi örnek alınan kulübümüze muhalif alternatif yönetimin çıkmamasının başka nedeni gelmiyor aklımıza..
aç tavuk rüyasında darı görür.. hesaplarında kuruşun bile bulunmadığı borç yığınının tüm sportif arzularını ve şehvetlerini körelttiği elleri kolları bağlı oynamaya çalışan futbol kulüplerin kamuoyu, ancak bizim kasamızdaki artı dolarları görüyor ve futbolu sadece bundan ibaret sandığından, kasadaki artı nakdin olaki tüketildiği durumda ise yeniden eski halimize döneceğimizden fazlada bir kaybımızın olmayacağı gibi dünyanın en absürb düşüncesini seslendirebiliyorlar.. dedik ya aşk değil borç adamın gözünü kör eder..
33 senemize noolacak?. şuradan bize bi 5 dakika versene..

dünyada futbolun başka türlü oynandığına hepimiz kani olduk çok şükür. artık şuna da eğilmemiz lazımdır ki; dünyada futbol kulüpleri da başka türlü yönetiliyor..
çok gerisinde kaldığımız çağı yakalayacak ve yakalamaklada kalmayıp bizi bu amansız mücadelenin kalıcı bir neferi yapacak çağdaş, demokratik gerekirse birleşik bir alternatif kulüp yönetiminin bi şekilde mevcudiyetine ihtiyaç var..

maksut_uzun
04-Apr-2014, 08:50
Maçta her iki takımın da 9'ar fuali vardı, dolayısıyla oyun habire duraksamadı. Hakem de olabildiğince adil davranmaya çalıştı. Aşırı tepki gösteren oyunculardan sarı kartını esirgemedi. Kısacası bu sene izlediğim en sakin ve sade maç oldu.