Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 26. hafta / Gençlerbirliği - Elazığspor



Erdem Ceydilek
19-Mar-2014, 12:00
23 Mart Pazar
Saat 13:30
GENÇLERBİRLİĞİ - ELAZIĞSPOR

Hakem: Süleyman Abay

volkan_celik
19-Mar-2014, 13:44
dostlar;

hakem Süleyman Abay; dikkatinizi çekmek isterim. bu sezon deniz ateş bitnel'den ne çektiysek, Süleyman'dan da çektik diye hatırlıyorum. Yönetim ya da taraftarlar hakeme ayar vermeli yoksa, muhteşem Süleyman bu önemli maçta bizi yakar.

umityasar
19-Mar-2014, 13:50
(Muhteşem) Süleyman'dan daha beter 5. hakem var bir de.

Yardımcı Hakemlerimiz:
(H) SÜLEYMAN ABAY
(Y) ARKIN AKGÖL
(Y) ERDEM BAYIK
(D) CEMAL BİNGÜL
(B) DENİZ ATEŞ BİTNEL
(A) EMRE MALOK

Bence takımımız hakeme maçı bırakmayarak çıkıp takır takır oynayıp 6 puanlık bu maçı almalı.

cengizirken
20-Mar-2014, 09:26
Elazığ da sonradan çıkış yakalayan takımlardan. Yendiğimiz Sivas ve Kasımpaşa düşüşte idiler. Güçler denk görünüyor. Daha fazla mücadele ederek ve ev sahibi olma üstünlüğü ile maçı almalıyız. Biz de takımımızın yanında olacağız.

Aksit Ozkural
20-Mar-2014, 20:33
Kısmetse bu maç için İstanbul'dan Ankara'mıza geleceğim.
Bu yıl bu geliş ilk olacak hayırlısı ile
Içimden bir his bana bu maçta iyi ve çok coşkulu kalabalık bir taraftarımız olacak diyor.

Haa tabii unutmadan........

HENTBOLDAKİ ÇOK KRITIK MAÇIMIZ İÇİN DE GELİYORUM.
Umarım Ankara'daki taraftarlarımız da bu önemli maça büyük katılım sağlar.
Salonlarda da artık sesimizin çok gür çıkmasının zamanı gelmedimi sizce?

Bu hafta sonu GENÇLERBİRLİĞİ'mizin olsun.
Elbirliği ile coşalım ve eğlenelim.

Erdem Ceydilek
22-Mar-2014, 08:51
"Süleyman Abay'ın Süper Lig'de yönettiği son 31 maçta deplasman ekipleri sadece 2 galibiyet alabildi." :)

Nevzat_Akcaoglu
22-Mar-2014, 20:18
Bu mac yine çok çok önem kazandı.40 puan a varmadan ki daha da aşabilir biz rahatliyamayiz.Su anda Konyaspor beklenmedik 3 puanı aldı Antalyaspor' da Karabuk maci 0-0 devam ediyor vede sıkıştırıyor .Haydddiii Genclerrr kendi ısını gooorrr..

Necdet Özkazancı
23-Mar-2014, 00:23
Bugün, 30-29 kazandığımız hentbol maçından sonra İstanbul'dan gelen Akşit Abi ve bizim Emre'nin Babası ile Cinnah Caddesi'ndeki İnegöl Köftecisine gittik. Teyzeminoğlunun ısmarladığı nefis köfteleri bir güzel götürdükten sonra ver elini neresi? Tabii ki tesislar... Akşit Abi taa İstanbul'dan gelir de tesislara gidilmez mi? Son zamanlarda sadakat puanımız biraz azalmıştı, tesislara gidip azalan miktarı tamamlamış olduk. Futbol okulunda bir güzel çayımızı içtik, öğrencilerin çalışmalarını ve çalışma bittikten sonra karşılıklı "KIRMIZI-SİYAH-EN BÜYÜK-GENÇLER" diye tezahürat yaptıklarını görüp mutlu olduk.Sonra da takımımızın menajeri Ali Ekber Düzgün'ü ziyaret ettik. Konyaspor'un deplasmanda Bursaspor'u yendiğini orada öğrendik. Bu akşam da Antalyaspor ile Karabükspor berabere kaldılar, Kayserispor da Galatasaray'ı deplasmanda yenip çıkışa geçtiğini ve henüz düşmediğini gösterdi. Sanırım bu sonuçlar takımımızın yarınki oyununu da olumlu yönde etkileyecek. İnşallah bu zorlu maçı kazanarak düşme hattıyla aramızdaki puan farkını artırıp biraz olsun rahatlarız.

Amatör ruhlu acar hentbolcularımız Hentbol Süper Ligi'nde oynadıkları ilk dokuz maçta sıfır çekmelerine rağmen bugün aldıkları galibiyetle ligi 8. bitirip play-off maçlarına katılma hakkını elde ettiler. Yarın da Elazığspor maçına çıkacak olan futbolcularımızdan güzel bir galibiyet bekliyoruz. Geçen hafta olduğu gibi bu haftayı da şöyle çifte galibiyetle bitirip duble yaparız inşallah. :)

ilkay izmirli
23-Mar-2014, 16:38
Helal olsun takimimiza bizi tekrar farkli dusuncelere goturmeyi basardilar . Jimmy artik oynamasi gerektigi gibi oynuyor hakanin sagdan zecin soldan bindirmeleri ise yariyor ileri top tasiyamiyorduk artik onuda astik gol atabiliyoruz nizamettin orta saha da doga ile cok uyumluydu gosso ya katlanmamiza gerek kalmadi su acidan nizamettin gossodan daha az faul yapiyor gossonun yuruyusu bile faul cunku. ahmetin 11.dk da araya girip aldigi top macin donum noktasi bence elazigin en tehlikeli atagiydi mehmet hocayi tebrik ediyorum tekrar diriltti takimi bu sezon 4 mac ustuste galibiyetimiz yok hic insallah haftaya esesi yenerek avrupa dogru yola cikariz en azindan bu akilli futbolun topun bizim kontrolumuzde oldugu futbolu oynariz.

efesavas
23-Mar-2014, 16:57
Bu senede kümede kalmayı bildik!

Özellikle orta sahada yetersiz ve yaratıcılıktan uzak bir oyuncu kadrosuyle yola çıkıp ateşle oynasak da Stancu, Jimmy ve Mehmet Özdilek'in başarılı performansları ile erken rahatladık. Stancu gerçekten sezon boyunca fark yarattı, her hareketi kalite kokuyor. Keza Jimmy istikrarsızlığına ve oyun aklındaki eksiklerin zaman zaman ortaya çıkan olumsuz etkilerine rağmen gerek bizim takımın, gerekse Türkiye liginin genel kalitesinin çok üzerinde bir oyuncu olarak zor günlerden çıkmamıza yardımcı oldu.

Mehmet Özdilek'in de, bir ara Petrovic-Doğa-Gosso gibi 3 ön libero özellikli oyuncuyu bir arada oynatmakta ısrar etmek gibi fahiş bir hata yapmak suretiyle ara bocalamamıza katkı sağlasa da, genel olarak oldukça başarılı bir görüntü çizdiğini söylemeliyim. Özellikli saplantılı olmaması, gerek oyuncu seçimleri, gerekse taktik ve diziliş de varyasyonlara açık olması, hata yapsa da sürekli oyunun dinamikleri üzerine düşünen bir adam olmasıyla beni etkiledi.

Nevzat_Akcaoglu
23-Mar-2014, 20:47
Evet Aksit Ağabey
Herzamanki yapıcı tahminin ve de öngörün bu sefer tümüyle tuttu.. Bu hafta sonu tümüyle tuttu..Ben gözü 40 puanı tutturmak alt hedefini unutmamak kaydıyla Avrupa ya diktim kusura bakmayın.İstermisiniz İstanbul daki maçlarımızda Avrupa hedefini kovalayan tezahüratları atalım.Silkinin ey Genclerli kardeslerim,bilgide herkes birbirini yeniyor.3 mac alan takım bile zor bu ligde tek iniş çıkışlı takım biz değiliz.Bakin milletin haline takımlara ve de Aksit Ağabeyi ornek alın umut dolu olun hedefi koyün ve destekleyelim lütfen .Haaaaydii Geeenclerrr Avrupa'ya....

celiltoruner
24-Mar-2014, 00:55
Uzun zaman sonra bir maça tek ön liberolu sistemle başladık..

İlk 10 dakika Elazığspor iyi top yapıp daha üretken gözükse de çabuk toparlanıp oyunda üstünlüğü almayı başardık. Jimmy’nin Zec’i kaleciyle karşı karşıya bıraktığı pozisyon golün habercisiydi. Nitekim çok geçmeden Stancu’nun var ettiği pozisyonla golü de bulduk. Ardından yine güzel bir organizasyonla klas bir gol daha attık ve rahatladık. İlk yarı sonunda soyunma odasına çok rahat bir biçimde gittiğimiz maçta, 2.yarı skoru koruma içgüdüsüyle geriye fazla çekilmemiz Elazığspor’un iştahını arttırdı. Rahat giden maçı elimizle zora soktuk. Golü yedikten sonra dahi ‘Alo Babacığım’la tribünde lay lay lom yaparken rakip akın akın gelmeye devam etti. Neyse ki enteresan bir golle baskıyı üzerimizden attık ve 3 puanı hanemize yazdırmak için dakikaların geçmesini bekledik. Golden sonra İvesa’ya yönelik yapılan ‘gerizekalı’ tezahüratı da hoş değildi.

-Petroviç’in yerine daha seri ve üretken oyuncularla kurulan merkez, pozisyon zenginliğini arttırıyor.
-Zec’de üvey evlat muamelesi gördüğünden fazla top alamıyor ama istikrarlı bir şekilde aldığı topların da çoğunu eziyor.
- Stancu 13 golle gol krallığının en önemli adaylarından. Olursa ne güzel olur..

Bu saatten sonra taktik dizilişte yapılabilecek en mantıklı hamle Nizamettin’i ortaya alıp, Jimmy’i sola çekmek olur. (sağda Tomiç)

Gosso nerede, ne yapar merak etmeye başladım. Resmi sitenin gün gün geçtiği sakatlık listesinde Oktay ve Ramazan dışında kimse yok. Sezon başından beri 22 maçta forma giyen oyuncu 3 haftadır 18’e alınmıyor..

Ligde rahat bir konuma geldik. Haftaya Es-Es deplasmanında 1 puana yatmak yerine cesur oynarsak olası alınabilecek 3 puanla bir anda hiç beklemediğimiz bir konuma gelebiliriz..

Haftayı hem hentbolda hem de futbolda galibiyetle kapatmak ayrı keyif 

cengizirken
24-Mar-2014, 09:39
Stancu zekası ve tekniği ile fark yaratıyor.Klas topçu. Önceki sene ''dede'' kurtarmıştı bizi. Bu sene Stancu.

Mustafa Ates
24-Mar-2014, 10:04
Organizasyon anlamında bu sezon attığımız en güzel gol Stancu'nun attığı 2.goldür.
Çok daha zor geçeceğini sandığım bu maçta ''Güreş'' kapasitemizden daha çok teknik oyun ve isteğin sahaya yansıması ile rahat sonuca gittik.
Mehmet hocayı bu güzel saha dizilişinden dolayı kutluyorum.
Her ne kadar Tomiç arzu ettiğimiz düzeyinde olmasa da, orta sahada Petroviç ve Gosso'nun olmayışı oyun felsefesine olumlu bir etki yapmış.
Demekki neymiş; üretken bir oyun yapısında golü bulmak kaçınılmazdır.
Bir parantez de Hakan Aslantaş'a: attığımız ilk iki golde sağ bekin nasıl top kullanması gerektiği örneklerle anlatılmakta.

Stancu, Stancu, Stancu...
Hazır rakipleri de durmuşken, hadi el birliği ile Stancu'yu bu sene gol kralı yapalım..

Not: Kalede Ramazan olsaydı o golü yemezdi:)

onur_aydogan
24-Mar-2014, 10:52
- Piyangodan Stancu çıktı bize. Bu sezon süper ligin en faydalı ve üretken golcüsü bence. Her takımda direk oynar. Sadece gol atmıyor, iki haftadır gol paslarını da o veriyor. Sezon başında çok eleştirilmişti. Ben en kötü zamanlarında Vlemincikx'ten fazla gol atacağını iddia etmiştim. Galiba haklı çıkacağım.

- Geçen hafta Nizamettin oyuna girince takımın oyununda ciddi bir rahatlama ve pas trafiğinde düzelme dikkatimi çekmişti. Bu hafta Nizo'yu ilk onbirde görünce futbol adına umutlandım. Maçın ilk yarısındaki güzel oyunda Stancu, Jimmy, Hakan ve Nizamettin'in teknik ayaklarının katkısı büyüktü.

- Kalecimiz ilk golde hatalıydı. Sağ ayaklı bir oyuncu sol çaprazdan kaleye bakıyorsa uzak direğe falsolu plase yapmaktan başka çaresi olmaz. Senin yakın direğin dibinde ne işin var? Sonrasında uzaktan atılan iki şutu iyi çıkardı.

- Elazığ iyi takım. İkinci yarı tesadüfen attığımız 3. gol olmasaydı beraberliği yakalayacak baskıyı kurmuşlardı. İkinci yarı golü yedikten sonra 30 yıl öncesinin futbol anlayışına döndük. Topu kapan can havliyle rakip alana göndermeye çalıştı. Doğal olarak bütün toplar duvara çarpar gibi kalemize geri döndü. Artık bu durumlarda ayağa pas yapıp topu sahanın ölü noktalarında gezdirerek tempoyu düşürmeyi köy takımları bile öğrendi.

- Sezon başında hedefimiz 17 takımdan 3'ünü geride bırakmaktı. Bu sezon da bunu başardık. Dilerim önümüzdeki sezonlarda 17 takımın hepsini geride bırakmayı hedefleyerek lige başlarız.

umityasar
24-Mar-2014, 13:53
Satancu Satancu ve yine Stancu sayesinde 6 puanlık maçı aldık...
Bu sene CavCav ı Stancu kurtardi.
Bakalım seneye kurtaran olacak mı yoksa duayen başgan artık akıllanacak mı?

maksut_uzun
24-Mar-2014, 20:16
İkinci yarının ilk 20 dakikasını ve son 10 dakikadaki sarsaklığı saymazsak sezon ortalamasının üstünde oynadık. Savunmamız bu şekilde iyi, yeni transfer Radkov'u araya koymaya hiç gerek yok. Maçta olumsuz başka bir şey olmadı. Sadece Elazığ'nın kendi kalesine attığı gol sonrasında bizim tribünden Ivesa ile dalga geçilmesi hoşuma gitmedi. İki hafta önce aynı golü biz yemiştik. Bunları unutmamak gerek. (2 sene önce de Egemen kendi kalesine atmıştı. Kabul edeyim, ona sevinmiştim. Onu istisna sayalım, sonuçta Bizans. :) )

Takım 3'te 3 yaptı ama şunu belirtmek gerek ki biz bu takımdan ne zaman üst sıralara çıkmasını beklesek takım saçmalıyor. O yüzden bundan sonraki süreçte biraz temkinli davranmakta fayda olacak diye düşünüyorum. Kaldı ki fikstüre baktığımızda bu temkin için kendimizi çok fazla zorlamayacağız. :)

Hele takımın akıbeti bir belli olsun da, ondan sonra da yönetimi güzel bir şekilde istifaya davet edelim.

Ozan_Güler
24-Mar-2014, 21:08
Uzuuun bir maç yazısı kaleme aldım ama uçtu gitti, nasıl oldu anlamadım.
Akşit abinin ve Kubilay'ın Istanbuldan hoş gelişleri ile başlayıp hoş gidişleri ile sonlanan ama arasında Elazığ maçının kritiği de yer alan kendi çapında bir menajer yazısıydı ya neyse...
Bogdan, Ermin ve Jimy bizim gibi takımlar için iyi bir hücum hattıdır kanaatindeyim.
Kanatlardan da Tosiç ve Hakan bindiriyorsa iyidir iyi.

umityasar
25-Mar-2014, 10:18
Ben de Maksut gibi hata yapıp gol yiyen kaleci ve defansa takılmanın bir çeşit insafsızlık olduğunu düşünüyorum.
Her defasında Escobar gelir aklıma.
Konuyla ilgili bir yazı da buldum bu arada:
http://topsuzalandafaul.blogspot.com.tr/2010/07/andres-escobar_02.html hatırlamak için okunabilir.
Ancak bu maçta top toplayıcı bebelere kızıp o topu reklam panolarına abanmasına kadar en ufak bir sataşma yoktu tribünden.
Muhteşem bu duruma kart göstermeyince tribünde ister istemez bir tepki oldu.
Ve o golde de defansın katkısı olduğu kadar top toplayıcı bebelerin de ahı olduğunu düşünüyorum.
:)

Atila_Cinar
25-Mar-2014, 12:19
Yazacaklarım teknik taktiğe girmez ama bu maçla ve takımla ilgilidir.
Zamanım olduğunda stada mutlaka kaleciler bile ısınmaya çıkmadan giriyorum, kadroyu gördükten sonra da C Blok'a doğru ağır ağır yürüyorum.
Yine öyle oldu, stada girdim, kaleciler daha çıkmamışlardı, bekledim. Bir çocuk duruyordu yanımda, 10-12 yaşlarında.
Sonra Dahlin ve Ferhat çıktılar, kaleci hocası da çıktı, ısınmaya başladılar.
Yanımdaki çocuk durmaksızın 'Ferhat Abi, Ferhat Abi' diye bağırmaya başladı. Sonunda Ferhat yaklaştı, 'ne istiyorsun' der gibisinden ellerini açtı.
Çocuk, 'Ferhat Abi, forma verecektin' dedi. Ferhat ısınmak için kapalıya doğru geri koştu, sonra bizden tarafa geldi. Bizden tarafa her gelişinde yanımdaki çocuk 'Ferhat Abi forma verecektin' dedi. Hatta giderek 'Ferhat abi söz vermiştin, verecektin' demeye de başladı.
İşin doğrusu, Ferhat hiç ters bir şey yapmadı, hatta bir kaç kez üzerindeki ısınma formasının eteğini kaldırıp, 'vereceğim ama altında başka bir şey yok' demek istedi, 'maçtan sonra vereceğim, şimdi olmaz' dedi. Ama çocuk yorulmadı, susmadı. Ben boynumdaki atkıyı teklif ettim, çok kararlıydı, 'olmaz abi, söz vermişti bana' dedi.
Sonra, takım da çıkınca, Ferhat uzak köşeye gitti, ben de C Blok'a...
Devre arasında baktım, uzaktan özellikle izledim, Ferhat ısınmaya çıktığında kenara geldi, ve çocuğa verdi formayı.
Basit, küçük bir hikaye. Ama takımımızın yedek kalecisinin bir çocuğa verdiği sözü unutmaması, onu sevindirmesi, hani bazı skorlardan bile daha önemlidir diye düşündüm ve çok sevindim.

MehmetGUNER
25-Mar-2014, 17:13
esas almamız gereken maçlardan biriside buydu ve beklediğimizden kolay geçti.
neyse ne.. artık düşme hattındaki kabiliyetsizlerden iki maç ve 1 puan daha ilerideyiz. buda bize kümede kalma yolunda güven duyuracak yeterli mesafeyi sağlıyor. artık rahatız ve gelecekteki antalyaspor maçına kadar da sıkıntılı durumumuz ortadan kalkacak gibi duruyor. avrupa mavrupa masallarında inanmak isteyen inanabilir.

geçmiş maçların birine yorum yaparken "onu ersun yanal yapıyorsa caner ve gökhan gönül ile yapıyor.. onlar yapıyorsa bizde yaparız diye bir şey olamaz" demiştik. tabi sivasspor ve elazığspor gibi kabiliyetsiz oyuncuların bol olduğu kadroları ayrı tutmuştuk. zaten oda yenildiğimiz bir maçtı. sanırım galatasaray maçı falandı herhalde.

her takıma aynı taktik ve aynı dizilişle çıkan hocamızın artık bu davranışına bir çeki düzen verip ucuz yırttığımız bu sezonu çıraklık dönemi gibi değerlendirsin istiyorum.
tosiç ve hakan aslantaşı ileri çıkarıp, iki stoperin ortasına -ersun'un m. topalı çektiği gibi- doğa'yı çekerek, takım hücum ederken arkada üçlü defans oynuyor.. bravo çok doğru.. bu kadar rezil kadronun bol olduğu bu ligde bu tutar.. amaaaa bizden daha kabiliyetsiz kadrolara karşı tutar.. bizden daha agresif ve daha yetenekli kadrolar hayallerimize turp sıkabilir..
çünkü bizim orta sahamız yengeç gibi yana doğru oynuyor.. lütfen tikat: fenerbahçe bunu yapıyor ama orta sahadakilerin tamamı dikine oynamayı bilen ve seven oyunculardan kurulu.. topu güvenli bir şekilde ileriye taşıyabiliyorlar. yedekleri bile.. orta sahayı topla ve hızla geçebilen fenerbahçe için bu sorun olmayabilir ama dedik ya; yengeç gibi yana doğru oynayan oyunculardan kurulu orta sahamızla hüsran yaşamanın da bir alemi yok bu saatten sonra..
özellikleri ve yetenekleri birbirine çok benzeyen zec ve stancu ikisi birlikte asla oynamaz. zaten oynayamıyor. zec veya stancudan hangisini çizgiye koysan yok olup gidiyor.. çünkü her ikiside santrofor ve santroforluğuda iyi yapıyorlar.. hiçbir santrofor çizgide oynayamaz meselesinde olduğu üzere..
açık oyuncusu lazımsa çizgide oynamayı beceremeyen zec'in yerine mervan, tomiç ve deniz naki daha iyi açık oynayacak gibi duruyor.. kadro yapımıza asla uymadığı için oynamamızın kesinlikle yanlış olduğu halde bu şekilde üçlü forvet oynamaya devam edecekse; orta sahada dikine oynayabilen ve o bölgeyi hızla geçebilen oyuncularımızı özgür ve nizamettin'i daha çok kullansa bari demekten ve bunun olacağını umarak beklemekten ve nefesimizi tutmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden..

nede olsa sonuç olarak biraz rahatlamış olabiliriz ama hala garantilediğimiz bişey yok..

Aksit Ozkural
01-Apr-2014, 09:31
Sevgili dostlar.
Yeni konu başlığı açmadığım için buraya ekleme yapıyorum.

Dün çok başarılı bir oyundan sonra EsEs'leri evinde 1-0 yendik. Skordan çok soğukkanlı ve kaliteli oyunumuza çok sevindim.
Bir de maç boyu hiç susmadan takımı destekleyen yüzlerce taraftarımızın varlığına.
Herkesi kutlarım.

Bu arada: niye yeni bir konu başlığı açamıyoruz bunu anlıyamıyorum.