Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 22. hafta / Gençlerbirliği - Konyaspor



Abreg Çelem
18-Feb-2014, 09:43
2013/2014
Süper Lig 22. Hafta Maçı

GENÇLERBİRLİĞİ - KONYASPOR

23 Şubat 2014 Pazar, 13:30
19 Mayıs Stadı

volkan_celik
18-Feb-2014, 09:54
Bu maçı kazanarak sıralamada Konya ve Antep'in üzerine çıkacağız. En büyük şansımız Doğa kırmızı kart cezalısı, Petroviç dönüyor. Şunu gördüm, her hocanın takıntıları, gözdeleri var. Bence Doğa'nın yerine Özgür'ü iyileşince oynat sezon sonuna kadar. Bu sezon Özgür patlama yapacaktı, hocaların takıntıları yüzünden futbolu unuttu. Deniz Naki ve Zec için de söylediklerim geçerli. bu takımda fiziksel olarak zayıf adamlara (Oktay ve Mervan) yer olmamalı. Soner trabzonda şans bulamıyor, geri döndürülebiliyorsa faydalı olacaktır. Hocaların takıntıları yüzünden oynayamayan Tomiç ve Milan'a yazık değil mi? Kendinizi onların yerine koyun, hangi futbolcu oynamadan para kazanınca mutlu olur?

Mustafa Ates
18-Feb-2014, 14:25
Büyük bir ihtimalle Saha ve iklim koşulları futbol oynamaya SON DERECE MÜSAİT olacak.
En az 6 puan değerinde bir maç.
Herşeyden önce çok güzel bir oyun oynama arzusu ile dolu, kıpır kıpır, ele avuca sığmaz bir takım görmek istiyoruz sahada.
Pazar kahvaltısını bitirir bitirmez stada koşan Ankaralılar sayesinde trübünler de dolu olacaktır muhtemelen.
Kadroya gelince;
Bugüne kadar izlediğimiz maçlarda görüldü ki, kim oynarsa oynasın çok da fark etmiyor. Gerçeği kabul edelim, öyle maç çevirecek, sonuca etki edecek fazla da adamımız yok.
Kim oynarsa oynasın, çıkıp elinden gelenin en iyisini yapsa yeter.
Öyleyse;
Kalesiyle, defansıyla, ofansıyla;
Trübünüyle, yosunuyla, takım olunmalı oğlum.

Sabrican Sarak
18-Feb-2014, 23:01
Küme düşme hattının 3 puan yukarısında olmamızdan ötürü büyük önem arz eden bu ciddi maçta, rakip takıma bahis oynamak suretiyle farklı bir totem deneyeceğim. Hocanın farklı bir onbirle bizi şaşırtacağını tahmin ediyorum. Bu maçtan sonra önümüzde zorlu Fenerbahçe (d), Sivas ve Kasımpaşa (d) maçları varken alamayacağımız bir galibiyet bizi kısa dönemde küme düşme hattına sokabilir. Ancak şundan da eminim ki, bizim oyuncular yumurta kapıya dayanmadan canlarını dişlerine takmıyorlar. Bakalım özlediğimiz o hırslı futbol için daha ne kadar bekleyeceğiz...

ramazan_celebi
19-Feb-2014, 10:29
Bu maçtan fazla umutlu değilim. Konya'nın Hleb'i bizim Radkov'umuzun olması durumu özetliyor. Jimmy'nin formsuzluğu, Stancu üstadın hırsının yanına konacak bir oyuncunun olmaması, Doğa'nın olmaması, Ramazan'ın yerine Dahlin'in oynaması ve Zec'in (denize düşen yılana sarılır) oynamama ihtimali... Off psikolojim bozuldu. Neyse maç saatini bekleyelim...

cengizirken
20-Feb-2014, 13:33
Hleb'in gelişi Konya yı olumlu etkiledi. Gekas daha fazla pozisyona giriyor. Bu maçı alacağımızı düşünüyorum.

serkan_gungordu
20-Feb-2014, 19:21
maçı alacağımıza dair en ufak bir umut yok içimde... düşme potasındaki takımların oynadıkları futbola ve önümüzdeki fikstüre baktığımızda, düşme tehlikesini en çok yaşayacaklardan birinin biz olacağımızı görüyoruz. oynadığımız futbol felaket

ilkay izmirli
20-Feb-2014, 22:34
Keske bir surpriz olsa da yensek

onur_aydogan
21-Feb-2014, 09:42
İkinci yarının ilk 3 haftasında oynadığımız futbol tam bir felaketti. Maç topiklerimize tahmin bile yazamadım. Ancak Kayseri maçında takımın oyununda bariz bir düzelme vardı. Bence o maçta galibiyeti rakibimizden daha fazla hak etmiştik. Konyaspor çok formda olmasına rağmen geçen hafta oynadığımız oyun beni umutlandırdı. Kazanacağımızı düşünüyorum.

cengizirken
22-Feb-2014, 11:00
Futbol beklentim maalesef yok. Kadromuzu(Haddimizi) biliyorum. Ancak mücadeleci olacağız ve bu maçı alacağız. Fikstür ve rakiplerimize göre kadro dezavantajını düşünürsek.. düşünmeyelim daha iyi.

maksut_uzun
22-Feb-2014, 16:16
Dün Serkan ve Özgür'le hesaplama yaptık. Konyaspor'u ve diğer mevcut rakiplerimiz olan Erciyesspor, Antalyaspor ve Elazığspor'u evimizde yenip; bir de sağdan soldan 5 puan toplarsak 40 puanla ligde kalabiliriz. Ama eğer bu maçı kaybedersek Cengiz abi'nin dediği gibi ileriyi düşünmeyelim.

ilkay izmirli
23-Feb-2014, 15:32
Devre arasinda ne verdiyseniz bu adamlara bol bol verin az kalsin gol kralimiz olacakti sunu da gormus oldukki stancu ve zec bize yter ama topu onlara kadar goturelim bu futbolun devamini istiyoruz sifo hocam. Boyle oynayin en azindan ligde kalma umudumuz olsun kayserideki gibi bir futbolu istemiyoruz

Ozan_Güler
23-Feb-2014, 19:23
Stada benden kaynaklanan nedenlerle 15 dakika geç girdik. Öncelikle tribünün her anlamda lideri olan gardaşımdan özür dilerim, çünkü onu da geciktirdik. Maçı, hayatımda ilk kez aşağıdan üçüncü sıradan izledim. Oturduğumuz bölüm saatliye yakın olduğu için dört golü de yakından görmüş olduk. Hemen yanımda olan gardaşım ise Stancu'nun penaltı atışını heyecandan sahaya sırtı dönük "izledi".
Devre arasında Zeki Celasun, Mehmet Ali, Tanıl Bora, Polates ve ben beşli zirve yaptık ve kötü gidişe dur diyecek çareleri bulmaya çalıştık. Ben tam "Çare Gosso" diyerek ortamı yumuşatmak isterkene, Zeki lafa girdi ve ortasahada Petro'nun yerine Özgür veya Nizam'ın Tosiç'in yerine de Uğur'un girmesi gerektiğini söyleyerek çarenin yerli oyuncularda olduğunu, Trabzon maçından sonra ilk kez maça geldiğini söyleyince, bende şafak attı ve aha dedim bu maçı da 3-2 kazanacağız.
Ama 2. Golden sonrakileri atamadık. Stancu'nun kaleciyi çalımladıktan sonra vurduğu girmeliydi, olmadı direkten döndü. Peki ya Jimy'nin sağ çaprazdan ceza sahasına girip üstten auta attığı vuruşa ne demeli?

Kubilay, kusura bakma maç sonu vedalaşamadık. İstanbul tayfaya bol selam.

Mustafa Ates
23-Feb-2014, 21:28
Mevsimin olağandışılığını yeşil sahalarda gördüğümüz olağandışı bir maç daha.
Zor maç olacağı belliydi, hakikaten öyle oldu.
Takım olarak çok fazla eksiğimizin olduğu aslında ilk yarıda yüklenmemize rağmen sonuç alamayan oyunumuz ile bariz görünüyordu.
İkinci yarı 2-2'yi bulmakla kalmayıp galibiyeti de kaçırdık. ''Bu maç berabere bitmez'' diye düşünüyordum. Ama şuurlu bir oyundan ziyade can havliyle, ortalık toz duman oynuyoruz. Kapasitemiz bu, görünen o ki sezon sonuna kadar kapasitemizin üzerinde devam etmemiz gerekecek, yoksa işimiz zor.
Özellikle sorun bence orta sahada: Kaleci, defans, Stancu iyi, diğerlerinin çok daha fazla çalışması gerekiyor.
Tosiç'in değiştirilmesi son derece doğru bir karardı, Mehmet Özdilek'i bu noktada kutluyorum. Mervan'da bu maçta fena değildi, ancak baskı yiyince biraz daha dikkatli olmalı, geri dönmek yerine ileriyi hedeflemeli...

Atila_Cinar
23-Feb-2014, 22:53
İlk yarı çok kötüydü takım. Yenilen iki gol de saçmaydı. Ramazan ikinci golde, ikinci hamleyi yapabilmeliymiş. Kimi zaman öylece kalıveriyor, golü izliyor.
İkinci yarı ise gelecek için bir parça ümit verdi. Mervan geldiği günden beri en iyi oyununu oynadı. Sağ tarafta Hakan ile iyi anlaştılar. İlk yarıda hiç olmayan Jimmy ikinci yarıda kanattan ortaya geçince daha iyi idi. Üç kez ceza dahası dışından şut açısı yakaladı, bir de 90+2 de atamadığı var ki. Sanırım 2-0'dan gelip 3-2 aldığımız Trabzon maçını hatırladı, yine 3. golü kendisi atmak istedi ve tüm hırsıyla abandı. Artık ömrü boyunca böyle bir hata yapmaz herhalde.
Gosso da ikinci yarı da işini daha iyi yapanlardandı.
Stancu çok iyi idi, ama aynı ölçüde de şanssız. Yazık oldu, bu maçta gol krallığını bile yakalayabilirdi.
Kanımca Zec'e takımın ihtiyacı var.

Necdet Özkazancı
24-Feb-2014, 02:14
Bugün Kubilay arayıp, "Ankara'dayım, maça geliyorum," deyince "Tamam," dedim, "Uğurumuz geldi."

Bizim Babadostu ve Emre ile birlikte maça biraz geç girince ah, vah seslerini duyduğumuz birkaç pozisyonu kaçırdık. Sonrasında fazla bir varlık gösteremediğimiz ilk yarıyı yediğimiz iki golle yenik kapatınca bayağı bir sıkıntıya girdik ve umutsuzluğa düştük. Ama ikinci yarıya golle başlayıp, bakamadığım penaltıdan attığımız golle beraberliği de sağlayınca, "Trabzon destanı" gibi bugün de bir "Konya destanı mı yazıyoruz acaba?" demekten kendimizi alamadık. Stancu'nun kaleciyi de çalımlayıp boş kaleye gönderdiği top direğe vurup dışarı çıkmasaydı, yine Stancu'nun boş sayılabilecek kaleye karşıdan ve oldukça yakın mesafeden vurduğu kafa gol olsaydı, hadi bunlar olmadı son dakikada Jimmy, ceza sahasının içine kadar çok güzel getirdiği topu çaprazdan kaleye vurmak yerine yanındaki arkadaşına pas olarak uzatabilseydi 2-0'dan güzel bir geri dönüş yapıp bu destanı yazmış olacaktık.

Neyse, durumumuz belli. Bu sezon sıkıntı yaşayacağımız açık... Kendi sahamızdaki Elazığspor ve Erciyesspor maçlarını mutlaka kazanmamız gerekiyor. İkisi de altışar puanlık maçlar... Diğer maçlardan da toplayabileceğimiz kadar puan toplamamız iyi olacak. Bu aşamada futbolcularımıza ve teknik heyete tam destek vermek lazım. Tam "Yenilsen de Yensen de" tezahüratını ve "Önümüzdeki maçlara bakacağız!" klişe cümlesini söyleyecek durumdayız. Tabii futbolcularımızın da sahada daha hırslı ama sakin ve şuurlu oynamaları; yardımlaşmayı unutmamaları ve özellikle gol pozisyonlarında bencillikten uzak durmaları şart...

Önceki hafta Karabükspor, bu hafta Konyaspor taraftarları... Yahu bu ne terbiyesizliktir, nasıl bir ruh halidir böyle! Takımlarınız birazcık palazlandı, ligde diğer takımlara göre birazcık iyi bir duruma geldi diye hemen şımarmak mı lazım? Ankara'ya deplasmana gelmişsiniz, size bir şey diyen yok, tahrik eden yok... Karşınızda gayet centilmen ve yalnızca takımını desteklemeye çalışan bir taraftar topluluğu var. Siz de insan gibi tezahüratını yapın, güzel bir şekilde takımınızı destekleyin ve -inşallah kazasız belasız- kentinize dönün... Derdiniz nedir, ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamak mümkün değil... Bu iş iyice çığırından çıkmaya başladı. Her yerde küfür, küfür, küfür... Türkiye'de futbol ölüyor, statlar boşalıyor. Kendinize gelin beyler!

umityasar
24-Feb-2014, 08:40
Stancu takımın uzak ara en iyisi. Kaçırdğı goller dışında her topta var.
Hakem 2. yarıda bize çalıştı.
Bence penaltı ve golden önceki faul çok basitti.
Ben de diyorum biraz da bize çalınsın böyle düdükler ama.
Eğri oturup doğru konuşalım: Ligin en zayıf takımızıyız.
Necdet abinin dediği gib Elazığspor ve Erciyesspor maçları bizim için final maçları olacak.

Eskiden bizden daha az kişi stada geliyordu.
Diğer takım taraftarları "aman da aman ne de centilmen ve azlar" diye bize sempati ile bakıyordu.
Şimdi sayımız artınca "bedava bilet olmadan, kavga gürültü olmadan" nasıl bir tribün artar anlam veremeyip
Çekemezlikten küfür etmeye başvuruyorlar.
Önemli olan efendiliğimizle yanıt vermek
Onlar zaten terbiyesizdi. Biz şimdi fark ediyoruz.
Maalesef dün koruduğumuz Ankaragücü/Bursa taraftarı da bundan çok farklı değil.

Bu sene ligde kalırsak artık sene sonunda CavCav GİTMELİ!

cengizirken
24-Feb-2014, 10:16
Bu maçtan mutlak galibiyet umuyordum. Uğur Tosiç değişkliği ilk yarı yapılsa daha iyi olurdu. İlk defa Özdilek tarafından yapılan oyuncu değişikliği ve maç içinde görev yeri değişikliği işe yaradı. Mervan iyi oynadı. Ah Jımmy, takımı düşünsen kendini düşüneceğine. Stancu takımda sırıtıyor. Onun kalitesinde birkaç topçumuz daha olsa ...

Gürbüz Güreşci
24-Feb-2014, 13:21
Maç hakkında söyleyecek pek birşey kalmamış fakat Ankaragücü konusunda Ümit Bey'in söylediklerine aynen katılıyorum. Ankara takımı olması nedeniyle sahiplenme duygusunu anlıyorum yalnız, lig öncesi TSYD Kupası müsabakalarında Ankaragüçlüler'in gecekondu-kale arkası bölümünden biz Gençlerbirliği taraftarlarına ettikleri küfürler ne çabuk unutuldu? Kaç tane Ankaragüçü taraftarı aynı şeyi bizim için yapar? Üst-alt lig farketmeden herkesle düşman olan, şehrinin takımı dururken kardeşini Bursaspor olarak seçen bir kulübe dün stadda yapılan sahiplenme bence gereksizdi ve bu nedenle misafir tribününe savrulan sinkaflı kelimeler taraftarımıza yakışmadı.

Sabrican Sarak
24-Feb-2014, 17:41
İddaa totemim de tutmadı. Bir daha denemeyi düşünmüyorum. Maçta Zec'in yıllar yılı düşen performansı aklıma getirdi. İlk sezonunda Ceza sahası çizgisinden çapraz çektiği şutlarla mükemmel goller atarken şimdilerde o bölgelerden şut bile çekemiyor. Tosiç'in de sakatlık sonrası eski performansına dönememesi de beni kara kara düşündürürken bugün 2. yarıda birçok futbolcunun direkten dönen topa kadar harcadığı çabanın takdire şayan olduğunu görünce takıma biraz daha umutla bakmaya başladım.

Açıkçası Ankaragücü'ne edilen küfürler beni hiç bağlamıyor. Ankaragücü'nü yendiğimiz her lig maçında bize küfretmeleri artık olağan bir durum haline gelmişken Süper Lig'de olmamalarından ötürü bir kısım Ankaragücü taraftarının da tribünümüzde bulunması gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. Bu taraftarlar Gençlerbirliği'ni Ankara takımı olduğu için destekliyorlar ve kendi takımlarına edilen küfürleri de kendilerine edilmiş olarak gördüklerinden bağırıyorlar. Bence taraftar sayımızın arttığını söylemek kendimizi kandırmakla eşdeğer... Son yıllarda kombineye artan talebin bizi desteklemeye başlayan Ankaragüçlülerle İstanbul takımlarını seyretmek isteyen Ankaralılarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda bizi biz yapan değerleri alaşağı ederek küfüre küfürle karşılık veren bir taraftar kitlesinin büyüdüğünü görmek beni korkutuyor...

onur_aydogan
24-Feb-2014, 17:49
İlk yarıda durum 0-0 iken ve ikinci yarı 2-2 olduktan sonra çok sayıda net gol pozisyonunu değerlendiremedik. Futbolda bunlar var. Önemli olan takımın 2-0 geriye düştükten sonra oyunu çevirecek tepkiyi gösterebilmesi. Galibiyet bekliyordum, aslında galibiyeti de hak etmiştik. Bu maçı talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Ramazan ilk golde hatalıydı. İkinci hamleyi yapabilmeliydi. İkinci golde tüm savunma uyudu. Özellikle ikinci yarı oynadığımız oyunu beğendim.

Uğur Aydın
24-Feb-2014, 19:29
Pazar günü aile ziyareti için memlekette olduğum için memleketimin takımınında aynı saatte maçı olunca o maçı izlemeye gittim.Bizim maçın sonucunuda internetten takip etmeye çalıştım . Bu arada 2-0 dan 2-2 ye maçı getirdiğimizi için sevindim en azından kaybetmedik diye. Ancak maçın tekrarını izlediğimde galibiyeti kaçırdığımızı görünce kahroldum.Bu arada tribünlerde küfür hele ki 19 Mayısta edilen küfürler çok rahatsız edicidir. Kim olursa olsun kime edilirse edilsin bizim küfürün karşısında olmamız gerekir ...