Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : E-bilet Projesi



Abreg Çelem
30-Jan-2014, 13:53
Büsbüyük Başkan Cavcav'ın da onay verdiği e-bilet uygulaması ciddi ciddi yaklaşıyor.
Sözde amaç "sporda şiddeti ve düzensizliği önlemek". Ama buradaki düzensizlik yoruma açık, kimin hangi "düzen"ini sağlamaya çalışıyoruz, belli değil...
Ayrıca tribünlerdeki sorunlar taraftarı fişleyerek mi çözülecek; hiç inandırıcı değil! Zaten o sorunların tanımı net bir şekilde yapıldı mı, masaya yatırıldı mı, zannetmiyorum.
İşin arkasında milyar TL'lik maliyetler, ihaleler dönmesi akla daha da başka sorular getiriyor.

Özetle, "düzensizlik" ya da "sorun"un net tanımı yok, teşhis yok, ama maliyetli bir tedavi dört dörtlük hazırlanmış; güzel!

Yavaş yavaş işin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı, konuyla ilgili bir haber aşağıda:




Devlet Fişleyecek Taraftar Ödeyecek
Fişlemeyi stadyumlara taşıyacak e-bilet projesinin yaklaşık 2 milyar TL tutarındaki faturası taraftara kesilirken, 5 milyon futbolsever Çalık Grubu‘na ait Aktifbank‘ın müşterisi haline getiriliyor.

6222 Sa*yı*lı Sporda Şiddeti Önleme Yasası Ka*nunu çerçevesinde nisan ayına kadar Süper Lig maçlarının oynandığı tüm statlarda uygulamaya geçilmesi planlanan projenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Tüm masraflar Çalık’tan!

E-bilet projesinin 15 Temmuz 2013′te düzenlenen sistem entegratörü ihalesini Netaş ile Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla da bilinen Çalık Grubu’na ait E-Kent ortaklığı, ‘taraftar kart‘ ihalesini ise tüm mas*raf*la*rı karşılaya*cağı*nı belirten yine Çalık Grubu’na ait Aktifbank kazanmıştı.

Tribünler dakika dakika kayıt altında

Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav’a göre, stadyumlara kişiye özel hazırlanacak kartlarla giriş yapacak taraftarların, tribündeki tüm hareketlerinin yüksek çözünürlüklü görüntü sistemleriyle dakika dakika kayıt altında tutulacağı e-bilet ve kameralı güvenlik sistemleri yaklaşık 2-2,5 milyar TL’ye mal olacak.

Hem taraftar hem kredi kartı

Hazırlanan proje kapsamında her taraftar için, içerisinde manyetik bir okuyucunun yer aldığı ‘e-kart’ basılacak. Taraftarlar, kredi kartı olarak da kullanılacak bu karta sahip olmak için vatandaşlık numarası, fotoğraf, ev adresi ve kimlik bilgilerini ‘beyan’ etmek zorunda.

Elektronik bilet satışları da bu kart üzerinden gerçekleştirilecek. Gideceği maç için kimlik bilgileriyle koltuk numarası alan taraftarlar stadyumda herhangi bir olaya karışmaları durumunda anında tespit edilecek.

Kart başına 70 lira

İhale sürecine katılan bir şirket yetkilisinin anlatımına göre Aktifbank tarafından hazırlanacak ‘e-kart’ yaklaşık 20 avro (yaklaşık 60 TL) karşılığında taraftarlara satılacak. E-Kart üzerine yüklenecek her maç bileti için de 2 avro (yaklaşık 6 TL) civarında ilave hizmet bedeli kesilecek.

5 milyon taraftar fişlenecek

İlk etapta 5 milyon taraftarın kayıt altına alınması planlanan projenin hayata geçişiyle birlikte, Aktifbank ‘ayakbastı parası’ olarak 100 milyon avroyu kasasına koymuş olacak.

Ufuk Çalışkan/Diken
http://www.toplumsol.org/devlet-fisleyecek-taraftar-odeyecek/

serkan_gungordu
30-Jan-2014, 17:08
bu konu üzerinde ciddi anlamda kafa yormak gerekiyor. olayın bir rant kapısı olduğu açık. uygulanabilir mi o bile belli değil. yine de bu harcamalar yapılacak. tribüne giriş bedeli hariç, 70 tl + 40 tl maç başı düşünürsek 110 tl'lik bir fatura ödettiriliyor. bizim kombinemiz zaten 150 tl. bu sistemin hayata geçirilmesi demek, tribünlerin tamamen boşalması demektir. taraftar güçlü, bu fişlemeye ortak tepki verirsek kimse üzerimizden böyle rant elde edemez. bütün takım taraftarları ile konuşup, e bilet'in uygulanması halinde tribüne girmemek konuşunda anlaşırsak e bilet'i getirdikleri gibi götürrüler!

ben proje ile getirilecekleri detaylı olarak okumadım. bildiklerim "kulaktan dolma" şeyler. yönetim destekli, bizim tribünümüzde de -az da olsa- yer edinmiş ve etrafına huzursuzluk salan tiplerin önünün kesilmesini de isterim. sonuçta iyi araştırmak lazım, iyi ve kötü yönlerini yan yana koyup bakmak lazım. eğer bu yazıdaki gibi sonuçlar çıkıyorsa, bütün tribünlerle ortak hareekt edip, maçlara gitmeme kararı alırız. kulüpler federasyonu istedikleri gibi yönlendiriyorlar. özellikle oligarşik istanbullular bilet gelirlerinden vazgeçemezler, protestomuz başarılı olur.

Mustafa Ates
30-Jan-2014, 17:24
Şimdi Bu e-bilet uygulanırsa ben en az 110TL fazladan para ödeyeceğim.
Neden?
Sözde güvenli bir ortamda maç izlemek için.
E kardeşim benim stadım, benim trübünüm zaten güvenli. Hatta senin belediyenden, bankandan, federasyonundan daha güvenli.
Hiç bir olay olmamış, neden 110TL boşuna para vereyim?

onur_aydogan
30-Jan-2014, 17:51
Eski iş yerimde bir arkadaş ofisler kirlendiğinde temizlik alınması gerektiğini yetkililere bildirir, sonuç alamazsa bir tomar kağıdı küçük parçalara ayırıp ortalığa saçardı. Ortalık iyice kirlenince üst düzey bir yetkilinin tepki göstereceği korkusu ile hemen temizlik yapılırdı. Kıssadan hisse: "Bir durumu düzeltemiyorsan, tam aksi yönde çaba göster."

Sadece maça gitmemekle yetinmeyip yayıncı kuruluş aboneliklerini de iptal etmek lazım. Belki o zaman futboldaki bu çarpık sistemde revizyona gidilir. Birilerinin benim onayım olmadan benim adıma karar vermesinden nefret ediyorum.

Abreg Çelem
08-Feb-2014, 12:57
Ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı yavaş yavaş.. Çıkan her ayrıntı da yeni bir rezilliği ortaya koyuyor.
Açıkçası benim için futbol ya da Gençlerbirliği sadece A takımın oynadığı süper lig maçlarından ibaret değil. Ankara'dayken Tesislar'a gidip herhangi bir altyapı takımımızın maçını izlemek bile bana yeter. Ya da diğer bir deyişle, e-bilet rezilliğine ortak olacağıma, kalkar giderim Tesislar'a...


Bilet’in altından rant ve fişleme çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve AktifBank arasında imzalanan E-Bilet uygulamasıyla, 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren her taraftar maçlara girmek için 2 lira ek ücret ödeyecek. Her izleyici bilet alabilmek için, taşeron olarak PTT şubelerini kullanan AktifBank’tan 15 lira ödeyerek taraftar kart almak zorunda kalacak. Kişi başı kart ve ek ücret her yıl enflasyon oranında artırılacak. Tüm seyirciler fişlenecek, kamerayla izlenecek.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye’deki spor kulüpleri ve Kulüpler Birliği’nin hiçbir şekilde dahil edilmediği E-Bilet sözleşmesi, TFF ile Netaş ve geçen ocak ayına kadar Başbakan’ın damadı Berat Albayrak’ın CEO’luğunu yaptığı Çalık Holding’e ait E-Kent Konsorsiyumu arasında 2013 Ağustos’unda imzalandı. Hukukçulara göre dünyada ilk kez Türkiye’de uygulanacak E-Bilet sisteminin aceleye getirilmesindeki en büyük etken, sahalarda giderek artan siyasi muhalefeti raptuzapt altına almak.

İhale verildiğinde damat CEO idi

Netaş ve E-Kent (E-Kent Teknoloji ve Ödeme Sistemleri) Konsorsiyumu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Türkiye çapındaki en üst lig ve bir altındaki ligde bulunan futbol kulüplerinin stadyumlarında E-Bilet sisteminin tasarımı, tedariki, entegrasyonu, devreye alınması, çalıştırılması ve bakımı için bir merkezi sistem entegratörü seçmek üzere gerçekleştirdiği ihaleyi KDV dahil 100 milyon lira bedelle kazandı. İhaleye ilişkin anlaşma 27/08/2013 günü imzalandı. Netaş hisseleri açıklamadan sonraki ilk iş gününde yüzde 8.97 oranında prim yaptı.

NETAŞ’ın yüzde 53 hissesi OEP RHEA Turkey Tech B.V’nin, One Equity Partners (OEP) ve Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin ortaklaşa sahip olduğu bir şirkete satılmıştı. E-Kent de, Çalık Holding’in AktifBank’la ilişkili kuruluşu. İhaleyi alan ortaklardan finansal kısmı yürütecek olan E-Kent ve AktifBank’ın sahibi, AKP hükümeti tarafından devlet bankaları tarafından verilen krediyle Sabah ve atv’yi alan, kısa bir süre önce de bu medya grubunu satan Ahmet Çalık. İhale verildiğinde Çalık Holding’in CEO’luk görevini Başbakan Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak yapıyordu. Berat Albayrak 2014 Ocak ayı itibarıyla bu görevini bıraktı.

Şube taşeronu PTT

Dört şubesiyle yakın bir zamana kadar kurumsal müşterilere hizmet veren AktifBank, kendisi şube açmak yerine, Türkiye’nin dört bir yanında kurulmuş olan PTT şubeleri üzerinden hizmet vermeye başladı. Yani bir anlamda PTT’yi taşeron olarak kulanmaya başladı.

Aktif yakınlık

Meclis KİT Komisyonu’nda görev yapan CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal, PTT ile AktifBank’ın işbirliği yapmasını şu sözlerle gündeme getirmişti:“ PTT Genel Müdürlüğü Ucuz Para Transferi (UPT) sistemi uygulamaya koydu. Bir KİT olan PTT’nin ortaklık için kamu bankalarına öncelik tanıması beklenirdi. Ancak Aktif Bank’ı tercih etmiş. Aradaki aktif yakınlık da malum. AktifBank, Çalık Holding’in bankası. En ucuz para havalesinden 7.5 lira alındığı düşünülürse ortada dönen paranın büyüklüğü az çok tahmin edilebilir.”

E-Bilet sistemi, ilk olarak 2014 yılı nisan ayında Kadıköy Şükrü Saracoğlu ve Türk Telekom Arena, Trabzon Avni Aker, Kasımpaşa RTE statlarında başlatılacak. Gelecek sezon da tüm Süper Lig maçlarının oynandığı statlarda uygulanacak.

E-bilet sisteminde taraftar her şeyiyle fişlenecek, statta her anı kamerayla izlenecek. Seyirci, bilet ya da kombine satın alabilmek için vatandaşlık numarası, fotoğraf, ev adresi ve kimlik bilgilerini bankaya beyan edecek.

Maça bilet almak isteyen önce AktifBank’ın anlaştığı PTTBank şubelerine gidip kimlik bilgilerini verecek, taraftar kart alacak. Fotoğraflı bir kimlik belgesi görünümündeki “e-futbol” kartının içinde manyetik bir okuyucu bulunacak. Taraftar gideceği maçın biletini kredi kartı veya benzeri yolla “e-kart”ına işletecek. Maç günü turnikeden kartını okutup geçecek. Tribünde hiç kimse birbirinin yerine oturamayacak. Tribünde olay çıkaran, siyasi slogan atan, küfür eden taraftarlar hakkında ise kamera tespiti sonrası yasal işlem başlatılacak.

Çalık'a 'rant' asisti

Maça gitmek isteyen taraftar alacağı karta banka kredi kartı gibi ilk yıl 15 lira ödeyecek. Bu kart ücreti her yıl yenileme adı altında enflasyon oranında artacak.

Turnikeden her geçişte her taraftar ayrıca 2 lira ödeyecek. Bu ücret de aynı şekilde her yıl enflasyon oranında artırılacak.

Sözleşme gereği E-Bilet uygulamasından elde edilecek gelirin yüzde 55’i AktifBank’ın dahil olduğu konsorsiyuma, yüzde 40’ı kulüplere, yüzde 5’i TFF’nin kasasına gidecek.

İlk etapta uygulamaya geçecek olan Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında iki takımın da 50 bin kişiye oynadığı düşünülürse bu, 100 bin çarpı 2 lira ediyor. Yani Çalık’ın iki takımın bir maçında sadece turnike girişinden kazanacağı para 200 bin lira. Şirketin, sadece iki takımın 100 bin taraftar kartından kazanacağı ise 100 bin çarpı 15 eşittir 1.5 milyon lira.

FB’nin 310 bin taraftar kartı çöpe gidecek

Yeni kart sisteminin gelmesiyle takımların çıkardığı taraftar kart ve bunlardan elde ettiği gelirler de çöpe gidecek. Bu takımların içinde en büyük zararı 310 bin taraftar karta sahip olan Fenerbahçe görecek.

Yanıt bekleyen sorular

- Ticari bir sözleşme neden yasaya tabi tutularak zorunlu kılındı?

- Mevduat bankası olmayan AktifBank neden tercih edildi?

- E-Bilet karışıklık olacağı bilindiği halde neden bu sezon bitmeden uygulamaya konuldu?

- Gelirler neden sezon sonunda ödenecek? AktifBank gibi küçük ölçekli bir banka 500 milyon doları bulması beklenen bir gelirin garantisini nasıl verecek? İflas ettim derse, kulüplerin zararını kim karşılayacak?

- TFF, E-Bilet’ten gelen gelirleri kulüplere nasıl pay edecek? Galatasaray ile Elazığ arasındaki fark neye göre belirlenecek? Federasyonun bu parayı kulüplere tehdit olarak kullanmasının önüne nasıl geçilecek?

- Tamamiyle kulüpleri ilgilendiren bir konuda, kulüpler sözleşmenin herhangi bir yerine neden hiç dahil edilmedi? Örneğin, E-Bilet’te uyum sorunu yaşanabileceğine dikkat çeken Kulüpler Birliği’nin, “14 Nisan’da başlanacak uygulamanın bir sonraki sezona uzatılması” yönünde yaptığı istek bile neden kabul edilmedi?

- 5 yıllık olması planlanan sözleşme neden 10 yıla çıkarıldı?

- Hiçbir güvenlik gücü olmamasına rağmen elektronik sistemlerin zarar görmesi halinde neden kulüpler sorumlu tutulup zararı ödeyecek?

Konsorsiyumun giderleri tüm masrafları kapsayacak. Her türlü pazarlama, satış ve saha operasyonlarına ait harcamalar gider sayılacak. Giderler açısından TFF onayının devreye girmesi için masrafın asgari tek seferde 30 bin lira olması gerekmekte. Yani 30 bin liranın altındaki giderlerde TFF’nin onayına gerek yok.

Banka, giderler düşüldükten sonra kalan geliri TFF ve kulüplere sezon sonunda ödeyecek. Biriken paranın faizi bile birçok düşük bütçeli kulübün toplam gelirinden fazla olacak.

Sözleşmede AktifBank’ın diğer gelir kalemleri de şöyle sıralanıyor:

- Hesaba bağlı ve kredi kartı özellikli elektronik kartlar için E-Bilet sistemi kullanım bedeli ve yıllık yenileme bedeli, ön ödemeli elektronik kart için belirlenen E-Bilet sistemi kullanım ve yıllık yenileme bedellerinden az olmamak üzere finansal kuruluş tarafından belirlenecek.

- Elektronik kartların kullanımından elde edilen kart takas komisyonu geliri.

- Mobil operatörler üzerinden yapılacak bilet alım ve kart bakiye yükleme işlemleri sırasında, aboneden elde edilecek tüm gelirler, mobil uygulamalardan elde edilecek gelirler.

- E-Bilet sistemi sponsorluk gelirleri.

- Online ve mobil bilet satış portal ve uygulamalarının içeriğinden, reklamlarından veya mobil uygulamalardan elde edilecek gelirler.

- Merkez hesapta ve ön ödemeli elektronik kart hesaplarında belirli bir süre tortuda

birikecek olan tutarların değerlendirilmesinden oluşacak gelir.

- Finansal kuruluşlara devredilecek elektronik kart lisansından elde edilecek lisans gelirleri.

- Mobil operatörlerden, mobil bilet satış, mobil ödeme ve mobil cüzdan lisansları kapsamında elde edilecek gelirler.

- Türkiye genelindeki ulaşım kartlarına elektronik kart lisansı verilmesi halinde elde edilecek lisans gelirleri.

E-Bilet 6222 Sayılı yasa gereği

31/3/2011 tarihli ve 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 11. maddesinde federasyonların görev, yetki ve sorumlulukları şöyle sıralanıyor:

a) Milli müsabakalarda, spor müsabakasına seyirci olarak girecek kişilerin kontrolünü yaptırmak, haklarında seyirden yasaklanma tedbiri bulunanların spor alanlarına girişlerini engellemek ve tespit edilenleri genel kolluk kuvvetlerine bildirmek.

b) Elektronik kartlı bilet sistemine geçilen müsabakalarda;

1) Bilet organizasyonu ve seyircilerin müsabaka alanlarına giriş ve çıkışına ilişkin kontrol ve denetimi gerçekleştirmek ve bu amaçla bünyesinde merkezi kontrol sistemi oluşturmak ve kurulacak sistemi kulüplerin hizmetine sunmak.

2) Elektronik kart oluşturmak amacıyla alınacak kişisel bilgileri merkezi veritabanında tutmak ve bu veritabanını Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın erişimine açık tutmak ve veritabanları arasındaki erişimi sağlamak.

3) Sistem üzerinden merkezi satışları gerçekleştirmek, kart bilgilerinin kulüpler adına reklam ve pazarlamasını yapmak, haklarında seyirden yasaklanma tedbiri bulunanlara bilet satışı yapılmaması için her türlü tedbiri almak.

c) Kanunun 11’inci maddesinde tanımlanan suçlardan dolayı mahkûmiyetle birlikte haklarında Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesi hükümlerine göre yasaklanma kararı verilen kişilerin belirlenen yasak süresince yönetim ve denetim organlarında görev almamasını sağlamak.

ç) Kanun hükümlerine göre hakkında güvenlik tedbiri olarak spor müsabakalarını seyirden yasaklanma kararı verilen kişilerin yasak süresince federasyon yönetiminde yer almamasını ve spor müsabakalarında hakem, temsilci veya gözlemci olarak görev almamasını sağlamak.

d) Özel güvenlik görevlileri yerine görevlendirilen genel kolluk görevlilerinin kanunda belirtilen harcırahlarını müsabakada görev alan genel kolluk kuvvetlerine ilişkin listenin il veya ilçe emniyet müdürlükleri tarafından federasyona bildirilmesinden sonraki 15 gün içerisinde görevlendirilen genel kolluk görevlilerinin hesabına yatırılmasını sağlamak.

e) Biletsiz seyirci girişini önleyici tedbirler aldırmak ve denetlemek.

f) Gözlemci polise Türkiye Futbol Federasyonu’nun belirleyeceği esaslara uygun olarak spor alanlarının ilgili bölgelerine girebilecek şekilde akreditasyon kartları düzenlemek...


http://www.klasspor.com/tr/haber/31898-Calika_ant_asisti.html

Necdet Özkazancı
03-Apr-2014, 18:02
Tribünlerimizde PASSOLİG dönemi başlıyor

6222 no’lu Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlemesine Dair Kanun uyarınca, 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren tüm Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin müsabakalarını oynadıkları stadyumlarda elektronik kart ve elektronik bilet uygulamasına geçiliyor. Bu tarihten itibaren, maçlarda kanunlara aykırı davrananların stadyumlara girmesi engellenip, kadın, çocuk ve ailelerin de çekinmeden güvenli bir ortamda maçları izleyebilmeleri mümkün olacak.

PASSOLİG’le beraber kağıt bilet devri kapanıyor. Elektronik biletlerin PASSOLİG Kartlara yüklenmesiyle birlikte maçlara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklarda beklemeden girmek mümkün olacak.

PASSOLİG Kart, stadyumlara girişi sağlayan kişiye özel bir kimlik kartı olmanın yanı sıra siz taraftarlarımıza tek bir kartta pekçok kartın sağladığı faydayı da sunuyor:

Maç bileti… Banka kartı… Kredi Kartı… Kulüp taraftar kartı… Anlaşmalı şehirlerde Ulaşım kartı… Ve Mağaza indirim kartı… Hepsi tek bir kartla, PASSOLİG Kart’la birlikte taraftarımızın ayağına geliyor.

Gençlerbirliği’nin değerli taraftarları, bundan böyle günlük hayatlarının her noktasında PASSOLİG Kart ile yaptıkları alışverişler neticesinde kendilerine özel indirimlerden ve kampanyalardan yararlanabilecek, çeşitli hediyeler kazanabilecek, tüm bunları yaparken Gençlerbirliği’ne de çok önemli bir katkı sağlamış olacaklar.

Uygulama kapsamında Gençlerbirliği’ne gönül veren değerli tarafarlarımızın da günlük bilet ve kombine satın alırken PASSOLİG Kart sahibi olmaları gerekiyor. Bu sezon (2013-2014) satın alınan PASSOLİG Kartları 2014 -2015 sezonu sonuna kadar geçerli olacaktır.

PASSOLİG Kart’ınızı ister internetten, ister cep telefonundan www.passolig.com.tr’ye girip kolayca alabileceksiniz. Kartınızı alabilmeniz için, başvuru formunu doldurup, fotoğrafınızı yükleyip, 15 TL vizeleme bedelini ödemeniz yeterli. Sonrasında kartınız ister adresinize kurye ile, isterseniz de stat gişemizden ya da anlaşmalı PTT şubelerinden teslim edilecektir.

Maç günlerinde stadyum gişelerinden PASSOLİG kart başvurusu alınmayacaktır. Bu sebeple, taraftarlarımızın PASSOLİG Kart’ını önceden almaları büyük önem taşımaktadır.

PASSOLİG Kart sahibi olan taraftarlarımız ister passo.com.tr bilet sitesi üzerinden, ister gişeden, isterlerse de Türkiye genelindeki binlerce noktadan kartlarına maç biletini yükleyebileceklerdir.

Kombine bilet sahipleri de PASSOLİG kart sahibi olmalarıyla birlikte, maçlarını kartlarına yükleyebilecektir.

Satın aldığınız maçın bilgisi, tüm detaylarıyla e-posta adresinizle paylaşılacak, cep telefonunuza mesaj olarak iletilecektir.

Ayrıca stadyumlarda maç günleri konumlandırılacak el terminalleri aracılığıyla bilet bilgilerinin yazılı çıktısı alınabilecektir.

Önemli Not:
2013-14 sezonu için kombine kart sahibi taraftarlarımız, sezon sonuna kadar kartlarını stadyum girişlerinde kullanmaya devam edebileceklerdir. Önümüzdeki futbol sezonundan (2014-15 sezonundan) itibaren kombine bilet satışları ve girişleri de sadece PASSOLİG Kart ile gerçekleşecektir.

Kaynak: http://www.genclerbirligi.org.tr/tribunlerimizde-pasolig-donemi-basliyor/

Necdet Özkazancı
03-Apr-2014, 18:27
Görünen o ki, bu uygulama devam ettiği sürece bundan sonraki sezonlarda ben futbolda Süper Lig ve 1. Lig maçına gitmeyeceğim. Bireysel olarak verdiğim karar böyle...

"Futbol budur işte!" denilerek kin, nefret, kavga, şiddet, küfür, düşmanlık, şike, rant vs. gibi birçok kötü malzemeyle başkalaştırılarak futbol olmaktan çıkarılmış bir futbolun topluma başat spor olarak dayatıldığı bir ortamda bunlara ek olarak bir de e-bilet ya da sunulan adıyla "PASSOLİG" kartı... Yeter artık!

Ben almayacağım; Süper Lig ve 1. Lig maçlarına gitmeyeceğim. 2. Lig, 3. Lig ve amatör futbol maçları... Bir de yeni başladığımız hentbol... Bu uygulamaya imza atan federasyon yönetimine ve kulüplere bol "PASSOLİG"li maçlar diliyorum.

Aslında bu uygulamaya karşı tüm taraftarlarca bir direniş hareketi başlatılması lazım. Twitter hesabım olmadığı için nasıl yazılır bilmiyorum. Ama şöyle bir işaretle yazılıyor sanırım: #direntaraftar

Sabrican Sarak
03-Apr-2014, 18:47
Neden cebimizden fazladan para çıksın? sanki kredi kartı satmak için taraftarlığımızdan faydalanmaya çalışmaları gibi... sahaya girerken havaalanındaki gibi arama yapın o zaman olsun bitsin... Ben de kulüp sayfasını okudum. Bu sezon için tek iyi yanı, kombine kartlarımızın geçerli olması.

Eğer sistem devam edecekse bir sonraki sezon maçlara gitmemeyi düşünüyorum. Acaba bu konu hakkında diğer taraftar gruplarıyla görüşülüp ortak hareket edilebilir mi? Bunu yapamıyorsak kendi içimizde tüm taraftar gruplarının yer alacağı bir birlik oluşturup maç öncesi stadyum girişlerinde halkı bu sistemin yanlışlığı konusunda bilinçlendirerek maçlara gitmelerini engelleyebilir miyiz peki?

Orhan_Kucukahmetler
03-Apr-2014, 23:35
PASSOLİG konusunda kişisel kararımın Sn Cavcav'ı üzeceğini düşünmüyorum ancak hep birlikte hareket edilirse, Sn Cavcav işte o zaman üzülecektir. Kişisel olarak ben kendimi siyasilerin "yolunacak kazı" olarak görmüyorum. Sporda şiddeti önlemek amacını yem olarak ortaya atıp, arka planda ceplerini dolduracaklar. Yetti artık. Maçlara da gitmeyeceğim. İsteyen, stadyum orada, gider seyreder.

Herkese hayırlı olsun diyeceğim ama görünen köy kılavuz istemez. Sadece bazıları için hayırlı olacaktır.

Necdet Özkazancı
05-Apr-2014, 02:08
E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

"Futbol budur işte!" denilerek kin, nefret, kavga, şiddet, küfür, düşmanlık, şike, rant vs. gibi birçok kötü malzemeyle başkalaştırılarak futbol olmaktan çıkarılmış bir futbolun topluma başat spor olarak dayatıldığı bir ortamda bunlara ek olarak bir de e-bilet ya da bize sunulan adıyla "PASSOLİG" kartı... Gemi iyice azıya aldılar.

Yeter artık!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı ne yapacağız?

Hiçbir şey!

Sokaklara, meydanlara çıkmak yok!

Meydanlarda, sokaklarda ilaçlı, asitli TOMA suyu ile ıslatılmak yok!

Biber gazı bombasına maruz kalmak ve kafamıza biber gazı kapsülü yemek yok!

Polis tarafından coplanmak, gözaltına alınmak, mahkemelerde süründürülmek yok!

Televizyon ekranlarında aşağılanmak, tehdit ve alay edilmek yok!

Hiçbir şey yapmıyoruz.

Yalnızca pasif protesto hakkımızı kullanıyoruz: E_Bilet ve PASSOLİG kartı almayacağımızı, Süper Lig ve 1. Lig maçlarına gitmeyeceğimizi, Lig TV'ye abone olmayacağımızı ve olan aboneliklerimizi de iptal edeceğimizi her platformda açık ve net bir şekilde beyan ediyor ve zamanı geldiğinde de bu sözümüzü yerine getiriyoruz.

Hepsi bu kadar!

Taraftarlar, futbolseverler güçlerini göstermeli... Zekâmıza hakaret eden böyle ucuz numaraları yemediklerini ve yemeyeceklerini çok net bir biçimde ortaya koymalı. Güçlü olan onlar değil biziz. Biz, özgür iradelerimiz ve bireysel kararlarımızla maçlara gitmezsek, televizyondan da izlemezsek sistem çöker. Ne tribün kalır, ne televizyon yayını kalır, ne de sponsorlar kalır. Her şey paramparça olur. Çünkü sistemi çalıştıran biz taraftarlarız. Bunun yolu da pasif protestodur. Aksi halde bir takım çobanlar tarafından güdülen koyunlardan farkımız kalmaz.

Bırakalım, bu uygulamaya imza atan federasyon yönetimi ve kulüpler kendileri çalıp kendileri oynasınlar.

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

Erdem Ceydilek
08-Apr-2014, 17:31
Bu konuda tepkimizi bireysel olarak mı göstereceğiz, yoksa Alkaralar olarak e-bilet olayından dolayı tribünleri boykot edeceğimizi deklare edelim mi? Gördüğüm kadarıyla hem sitede hem de sosyal medyada bu konuyu konuşan tüm taraftarlarımız benzer bir boykottan yanalar.

Bu konuyu bir anca önce netleştirip, ona göre bir çağrı yaparsak, tribündeki diğer grupların da benzer tepkiler koyup, boykot edeceğiniz düşünürsek kamuoyu yaratma adına faydalı olacaktır.

Ben toplu bir tepki koyma ve tribünü boykot çağrısı yapma taraftarıyım.

maksut_uzun
08-Apr-2014, 17:52
Cumartesi günü maçtan sonra toplanıp bu konuyu Eskiyeni masasına yatırabiliriz.

serkan_gungordu
09-Apr-2014, 13:53
"passolig kartı" konusunda yeterince bilgi sahibi miyiz? konuyla ilgili düzenleyici hiçbir şey görmüş değilim. edindiğim bilgiler ya kulaktan dolma ya da kulüp sitesinin reklam kokan yazısından geliyor. bu konuda bir köşe yazısı yazıldı ama yazan arkadaş da benden çok şey bilmeden yazmış. bir düzenlemeye tepki koyacaksak öncelikle yeterli bilgiye ulaşmamız lazım. aşağıda resmi gazetede e bilet ile ilgili yayımlanan yönetmelik var. vakit buldukça okumaya çalışacağım, paylaşıyorum. bu konuyla ilgisi olan maddeyi aşağıya yazdım. yönetmeliğin spor kulüplerinin sorumluluğunu anlatan 12. maddesinin e fıkrası aynen şöyle diyor:

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/12/20121222.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/12/20121222.htm

spor kulüplerinin görev ve sorumlulukları
madde 12/e: e) Futbol dalında en üst lig ile bir altındaki ligde müsabakalara girişi sağlayacak biletleri, Türkiye Futbol Federasyonun merkezi elektronik biletleme sistemi üzerinden oluşturmak, bilet satın almak isteyen kişiler için üzerinde adı, soyadı, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve fotoğrafı olan bir elektronik kart oluşturmak; kişinin yabancı olması halinde kart üzerinde uyruğu olduğu devletin adı ile Türkiye’ye giriş yaptığı pasaportun seri numarasını kaydetmek; bilet satışlarını kişilere özgü elektronik kart üzerinden yapmak; spor müsabakalarına kişilerin adlarına düzenlenen elektronik kart ile girişlerini gerçekleştirmek ve bu amaçla kurulacak sistemlerin giderlerini karşılamak, elektronik bilgi bankasından yapılan sorgulamada haklarında seyirden yasaklanma tedbiri bulunduğu tespit edilenlere bilet satışı yapmamak.

bu madde kulüpleri bir kimlik-bilet uygulaması yapmaya zorluyor. buna hiçbir lafım yok. yönetmeliğin çıkmasından sonra altyapı çalışmaları için kulüplere bir süre verilmiştir. bu süre sona eriyor sanırım, konu bu...

şimdi buraya kadar yapılacak bir şey yok. ( ilgili yönetmeliğin ne kadar gerekli olduğu tartışılır. ben tartışırım. tribünde yıllardır kimlerle ve nelerle mücadele ettiğimiz ortada. ) yönetmelik hazırlanmış, resmi gazetede yayımlanmış. ama asıl piçlik buradan sonra dönüyor. passolig uygulaması devreye giriyor.passolig nedir arkadaş, nedir? bena zorla sattıkları bir kart. üstelik 12/e'yi de karşılamıyor. şu haliyle eksik. üzerinde kişinin resmi yok çünkü :D passolig denen uygulama, ilgili yönetmeliği kullanarak endüstriyel bir kazanım elde etme çabasından başka bir şey değil. web sitesine girdiğinizde, bir kredi kartı reklam sitesi görüyorsunuz.

yani bu yönetmeliğe kızarız ya da kızmayız, yönetmeliği ve "kimlik-bilet" olayını tartışırız. hatta götürüleri gibi getirileri de var bence... (ama passolig denen şey ( ki hakkında da hala bilgi edinmek zor) tam bir saçmalık gibi görünüyor. şu hsliyle kim düşündüyse allah belasını versin! :D .)

yönetmelikle ilgili oarak da karşı tepki koyalım ya da koymayalım; her şeyden önce hakkında her şeyi öğrenmemiz lazım. tepki koyarken neyin doğru neyin yanlış olduğunu da tespit etmek önemli. karşılarında her şeyi kabullenen ya da her şeye gözü kapalı karşı olan bir grup olmadığını göstermeliyiz. passolig hakkında biraz daha araştırma yapmamız lazım.

serkan_gungordu
11-Apr-2014, 11:22
passolig-cüzdan kartın her sezon için vize edilmesi gerekiyor. vize bedeli 25 tl. ( bu bedelin sıfırlanması için çalışmalıyız, ya da kulüp kombine biletlerinde bedel kadar indirim yapmalı)

bunun dışında bir ödemesi olmayacak. mantığı şu: karta kombine bedeli kadar para yüklüyorsunuz, sonra internetten girip kombineyi alıyorsunuz. her sene kulübe bilmem kaç foto, kimlik fotokopisi vermeye gitmek yerine çok daha olumlu bir çözüm :D

http://www.passolig.com.tr/passolig-cuzdan

ARIN_ALTAY
11-Apr-2014, 12:41
passolig-cüzdan kartın her sezon için vize edilmesi gerekiyor. vize bedeli 25 tl. ( bu bedelin sıfırlanması için çalışmalıyız, ya da kulüp kombine biletlerinde bedel kadar indirim yapmalı)

bunun dışında bir ödemesi olmayacak. mantığı şu: karta kombine bedeli kadar para yüklüyorsunuz, sonra internetten girip kombineyi alıyorsunuz. her sene kulübe bilmem kaç foto, kimlik fotokopisi vermeye gitmek yerine çok daha olumlu bir çözüm :D

http://www.passolig.com.tr/passolig-cuzdan

süreci takip edemedim ve detaylı bir şekilde araştırmadım ama gördüğüm kadarıyla müşterileştirilmekten ve bankaya tabi olmaktan kaçamıyoruz ne yazık ki.uygulamanın benzer avantajları olsa bile banka kartını kombineye yedirmeleri ve zorunlu olarak bunu alma durumu boykot etmem için yeterli kendi adıma.hepsini geçtim paraların sıfırlandığı banka olarak duyduk biz bu bankanın adını.bu bankanın üstümden en ufak kar edeceği bir durumu kabullenmektense dış sahalardan ve hentboldan devam ederim.

Necdet Özkazancı
11-Apr-2014, 13:00
Evrensel Gazatesi'nde, (Toprak Saha köşesinde) yayınlanan İlker Aktükün'ün yazısı: "E-bilet fişlemedir, E-Bilet'e hayır!"

Memleketin spor gündemi Melo’nun “diline” ve centilmenlik dışı hareketlerine kilitlenmişken, hükümetten bütün taraftarlara yönelik gelen “centilmenlik dışı” hareketi gözden kaçırmayalım.

Gelecek haftadan itibaren maçlara gitmek isteyen taraftarlar “passolig” adında bir kart almak zorundalar. Futbol kamuoyu büyük oranda biliyor ama yine de bazı noktaların altını bir kez daha çizmekte fayda var.

E-bilet uygulaması hükümetin her dönem özel ilgi gösterdiği Çalık grubunun şirketleri tarafından hayata geçirilecek. Maçlara bilet almak isteyen taraftarlar bu gruba ait olan AktifBank’ın çıkardığı banka ya da kredi kartı gibi işlev gören bir kart almak zorunda kalacak. Bu kartı almak isteyen taraftarlar, vatandaşlık numarası, fotoğraf, ev adresi ve kimlik bilgilerinin yanı sıra bir dizi özel kişisel bilgisini de bankaya beyan etmek zorunda kalacaklar.

İlginç olan ise AktifBank’ın sadece dört şubesinin olması, banka hizmetlerini PTT şubeleri üzerinden gören Çalık grubu, PTT’yi taşeron olarak kullanıyor, maliyet düşük yani. Kart kullanım bedeli olarak taraftarlardan, ilk yıl 15 TL alınacak ve bu fiyat her sene enflasyon oranında arttırılacak. Ayrıca her maç için bilet alındığında 2 TL’de hizmet bedeli ödenecek. Gelecek sezon, hem Süper lig hem de 1. lig maçlarının sadece biletlerinin değil kombinelerinin de bu sisteme dahil olduğunu düşündüğünüzde yaratılan rantın büyüklüğünü tahmin edebilirsiniz. Matematiği kuvvetli olanlar, ortalama 40 bin kişiye oynayan 3 büyük kulübün taraftarlarından elde edilecek rantı hemen hesaplayabilirler…

E-bilet uygulamasının savunucuları ki, kim olduklarını zaten hemen tahmin edebilirsiniz, bu uygulamanın stadyumlarda şiddeti azaltacağını söylüyorlar. Ancak taraftarlara göre e-bilet uygulamasının apar topar devreye sokulmasının esas nedeni tribünlerde giderek yükselen muhalif söylemleri denetim altına alma isteği. Ligin bitimine 7 hafta kala büyük bir telaşla başta Kadıköy olmak üzere e-bilet uygulamasının büyük statlarda başlamasının başka bir açıklaması da yok zaten.

E-bilet uygulaması birçok sorunu beraberinde getirecek. Örneğin benim kombinem var ancak bütün maçlara gitme imkanı bulamıyorum. Gidemediğim maçlarda eşim ya da kardeşim kombine kartımı kullanarak maçlara gidebiliyor. E-bilet uygulaması başladığında bu olanak haksız biçimde ortadan kalkacak. Bedelini önceden ödediğim bir hizmetten, kimin yararlanacağına, bedeli ödeyen kişi olarak karar verememek başlı başına bir garabet. Buna birde kişi başına düşük gözükse de toplamda muazzam bir rakamın taraftarın cebinden alınıp hükümete yakın bir sermaye grubuna verilmesinin haksızlığını ekleyince tablonun karanlık yüzü iyice açığa çıkıyor.

İşin bir de ciddi biçimde anayasal hakları ihlal etmesi boyutu var. Bütün bir yerel seçim süreci boyunca “özel hayatımıza girdiler” diye bağıran iktidar sözcüleri, e-bilet uygulamasıyla “kanun” yoluyla, taraftarların “özel hayatına” girmekle kalmıyor, onların kişisel bilgilerini de elektronik kartlar üzerinden depolayabiliyor. Üstelik bu bilgileri kendilerince uygun gördüğü kamu ve özel kurumlara servis etme olanağına da kavuşuyorlar. Konuştuğum birçok hukuk hocası bu uygulamanın “ince” bir şekilde de olsa Anayasal hakları ihlal ettiği görüşünde birleşiyorlar.

Şimdi taraftar gruplarının önünde “Melo’nun dili” , “Emre’nin belinden” daha büyük bir sorun duruyor. Tribün kültürünü tamamen yok edecek, taraftarları fişleyecek, yoksulları statların dışına atacak, bütün taraftarların cebinden bir sermaye grubuna rant aktaracak, özel hayata ilişkin bilgilerin kamu ve özel kurumlara servisini sağlayacak e-bilet uygulamasına karşı ya bir araya gelip hukuki ve başta “boykot” dahil olmak üzere siyasi bir mücadele yapılacak ya da seneye iktidarın biçimlendirdiği tribünlerde “boynu bükük” maç izlemeye hazır olunacak.

Başka bir deyişle taraftarlar renk farkı gözetmeden bir araya gelip e-bilet uygulamasını çöpe atmazlarsa kısa bir süre sonra taraftarlardan değil “seyircilerden” söz etmeye başlayacağız.

Yayınlanma tarihi: 2014-04-10 00:09:25

Link: http://www.evrensel.net/kose-yazisi/71041/e-bilet-fislemedir-e-bilete-hayir.html

Necdet Özkazancı
12-Apr-2014, 23:02
Bugün Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki Spor Salonu'nda Gençlerbirliği - Beşiktaş arasında oynanan Erkekler Hentbol Süper Ligi Play-Off birinci maçından çıktıktan sonra Spor Salonu'nun bahçesinde Gençlerbirliği ve Beşiktaş taraftarlarının topluca birlikte çektirdiği bir fotoğraf... Her iki kulübün atkıları, bayrakları ve "E-BİLET İSTEMİYORUZ" yazan bir pankart.

Statlarımızda, spor salonlarımızda görmek istediğimiz hareketler bunlar...

Maçtan önce iki takımın taraftarları ayrı tribünlere alınmış ve giriş kapıları da ayrılmıştı. Maç sırasında gerek oyuncular, gerekse taraftarlar arasında centilmenliğe aykırı hiçbir olay olmadı. Her iki takım taraftarları da küfürsüz ve yalnızca kendi takımlarını destekleyen tezahüratlar yaptılar. Maç çıkışında da taraftarlar toplu olarak poz verirken ben de işte bu fotoğrafı çektim.

Güzel ve keyifli bir maç izledik; küfür etmeden tezahürat yapıp takımlarımızı destekledik; hep birlikte fotoğraf çektirip dağıldık. Böyle oldu da ne oldu, dünya mı battı? Ne güzel!

Yıllardır her zaman ve her yerde söylüyorum ve yazıyorum. Taraftarlar arasında yaratılan husumet ve düşmanlık tamamen yapaydır ve anlamsızdır. Bütün taraftarlar kardeştir. Statlarda hakim olması gereken görüntü küfür, şiddet, husumet ve düşmanlık değil dostluk, arkadaşlık ve kardeşliktir. Maçlar, taraftarlar için bir ölüm kalım meselesi değil bir şölendir.

Dileğim stadyumlarda, salonlarda böyle güzel görüntülerin artması... Böyle olursa hiçbir yetkili E-BİLET gibi fişleme ve söğüşleme amaçlı saçmalıkların lafını dahi edemeyecektir. Sinemaya, tiyatroya, operaya, baleye, konferansa vs. giderken e-bilet alıyor muyuz? O zaman stadyumlarda da (ve gelecekte belki de spor salonlarında da) e-bilete hayır!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

348

ramazan_celebi
13-Apr-2014, 18:27
Benim acizane bir önerim var siz ne dersiniz bilmiyorum ama anlatayım. Seneye Passolig zımbırtısı olacağı için çoğu kişi kombine kart almayacak. Ve ben burada bir paralel yapı olarak teklifim şu ki; Hacettepe'nin maçlarına Gençlerbirliği maçları gibi gidip tribünleri doldurabilir miyiz? Bildiğim kadarıyla şampiyonluğa oynuyordu Hacettepe. İkinci lige çıktığında iyi bir destek ile Birinci Lige çıkabilir mi?

maksut_uzun
13-Apr-2014, 19:54
Maçtan sonra ben, Arın, Gökhan ve Celil ile Eskiyeni'ye gidip küçük bir toplantı yaptık. Masada Alkaralar'ın temsil yüzdesi oldukça düşük olduğu için elbet bir karar almadık ancak aramızda durumu özet geçtik. Sonuç olarak,

* Kişisel bilgilerin paylaşılmasında bir sıkıntı yok. Zaten her sezon kombine aldığımızda kimlik fotokopisi, fotoğraf, telefon ve mail adresimizi emniyete gönderiyorlar.
* Sanırım herkesin karşı olduğu durum, bir bankanın müşterisi olmak. İster kredi kartı isterse banka kartı olsun, her şekilde banka bizden kazanç sağlayacak. Alkaralar olarak, öncelikli bu konuyu tartışmamız gerekiyor sanırım.
* Boykot yapabilirsek kolektif olarak bir boykot mu yoksa kişisel boykotlar mı olur, bunu tartıştık.
* Bu proje belki sahiden tribünde şiddet olayının önüne geçmek olarak gözükse de, özünde amaç tribündeki muhalif oluşumları engellemek. Hal böyle olunca bizlerin direkt "e-bilet almıyoruz, tribüne girmiyoruz" diyerek bu insanların ekmeğine yağ sürmemiz mantıklı mı? Bu konuda da farklı görüşler çıktı.

Durum şunu gösteriyor ki e-bilet projesi hakkında biraz daha bilgi sahibi olup, artıları ve eksilerini değerlendirmemiz ve kolektif olarak mı yoksa bireysel olarak hareket edeceğimizi tartışmamız gerekiyor. Bu durumun aciliyeti nedir, ondan tam emin değilim. Sırf "karar vermiş olmak" için düşünmeden karar vermeyelim taraftarıyım.

umityasar
14-Apr-2014, 19:07
Bu hafta oynanacak FB BJK maçıyla ve e-bilet ile ilgili bir haber.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/105785/derbiye-ebilet-darbesi

Necdet Özkazancı
15-Apr-2014, 00:36
Bu hafta oynanacak FB BJK maçıyla ve e-bilet ile ilgili bir haber.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/105785/derbiye-ebilet-darbesi

Direnirsen başarırsın!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: ‪#‎direntaraftar‬

Mustafa Ates
16-Apr-2014, 11:30
e-bilet uygulamasının özünde stadlarda yayılmaya başlayan muhalif dalgayı bastırmaya yönelik olduğu ortadadır.
Bu dalgayı önlerken iktidar aynı zamanda kendi yakınlarına bir çıkar kapısı yaratmıştır.
Şimdi sorun biz ne yapacağız?
Refleks olarak e-bilet almamak ve dolayısı ile maça gitmemek ilk akla gelecek yöntem.
Ancak zaten istenen de bilinçli taraftarı o trübünden uzak tutmak değil midir?
Ne kulüp yönetiminin ne de federasyonun bu tepkiyi dikkate alacağını sanmıyorum.
Detayları oturup konuşmamız gerekir.

Şimdi içerdeki ilk maçta ne olacak?
Bursa maçında e-bilet almayanlar maça giremeyecek mi?
İyide ben sezon başında kombine almıştım ve bu kombineyi alırken de kimse bana e-bilet de alman gerekiyor demedi, altına imza attığım kağıtta da bundan bahsedilmedi. Şimdi sadece kombine ile maça girmem engellenebilir mi?

Orhan_Kucukahmetler
16-Apr-2014, 21:14
Yapılan son seçim sonuçlarına bakın. Ne değişti? Hiç bir şey. Bu durumda bizim yapmış olduğumuz tezahüratların gerçekte hiç kimseyi etkilemediği, fark yaratmadığı ortada. Sonuç olarak yetkililerin düzensizliği önlemek gibi kaygılarının olmadığı düşüncesindeyim.

Stadyumlardaki kargaşanın önlenmesi amacıyla hazırlanan proje, gerçekte kimseyi rahatsız etmeyen, ancak ediyormuş gibi gösterilerek bir rant kapısı oluşturma gayretinin sonucudur. Bu durumda bizim maçlara e-bilet alarak gitmiş olmamız sadece belirli çevrelerin cebini doldurmak demektir. Bu nedenle e-bilet alarak onların bu amaçlarına alet olmayacağım. Çarşı gurubunun gösterdiği tepkiyi diğer kulüp taraftarları da gösterecek olursa, federasyon değil ama kulüp yöneticileri düşünmek zorunda kalacaklardır.

Netice ne olursa olsun, kendi adıma, bundan sonra maçlara gitmeyeceğim. Ta ki e-bilet projesi rafa kalkana kadar. Gerçekçi olarak düşündüğüm zaman da, bu projenin geri çekileceğine asla inanmıyorum.

Metin Feyzioğlu'nun konu ile ilgili açıklaması: http://sozcu.com.tr/2014/gundem/passolig-kitlesel-bir-fislemedir-488008/

Necdet Özkazancı
17-Apr-2014, 13:38
"E-BİLETE HAYIR!" KAMPANYASI İÇİN BİR GÖRÜŞ VE ÖNERİ

Taraftarlarca yürütülmekte olan ve tüm yurda yayılmasını umduğum "E-Bilete Hayır" kampanyası oldukça iyi gidiyor. Herkesin emeğine sağlık.

Ancak bu kampanyanın tek cepheli ve tek ayaklı yürütülmeye çalışması, E-Bilet ve Passolig saçmalığını uygulayanları yeterince etkileyemeyebilir. Çünkü mevcut futbol sistemini ayakta tutan iki ayak var. (1) TRİBÜNLER... (2) DİGİTÜRK LİG TV... Ayaklardan birisi olan "TRİBÜN", federasyon ve kulüplerin yöneticileri için olmazsa olmaz bir ihtiyaç değil ve o kadar güçlü olmasa da olur. Çünkü birçok kulübün tribün gelirleri yok denecek kadar az... Onun için tribünü fazla önemsemeyebilirler. Ama "DİGİTÜRK LİG TV" bu sistemin can damarı... Onsuz olmaz. Lig TV'nin abonesi % 20-25 azaldığı anda sistem çalışmamaya başlar ve kısa sürede çöker. İşte federasyonu ve kulüpleri yönetenler buna dayanamazlar. Çünkü hepsi buradan besleniyor.

Dolayısıyla protestonun etkili olabilmesi için ikinci bir cephe, ikinci bir ayak daha olmalıdır: DİGİTÜRK LİG TV...

"Tribüne gitmem, oturur televizyonda Lig TV'den izlerim," demek, protesto kampanyasının gücünü ve etkisini azaltır ve zaten taraftarların tribünden uzaklaşmasını isteyen PASSOLİG uygulamacılarının ekmeğine yağ-bal sürer. Bir süre Lig TV'de canlı maç izlemezsek ölmeyiz.

Bu nedenle protesto sürecinde DİGİTÜRK LİG TV'ye abone olunmaması, mevcut aboneliklerin iptal edilmesi çağrısında bulunulması gerektiğini düşünüyorum.

Direnirsen başarırsın!

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

serkan_gungordu
17-Apr-2014, 17:18
http://www.sporx.com/futbol/superlig/genclerbirligi/cavcav-e-bilete-uymayanlar-SXHBQ380217SXQ

cavcavın bu açıklamalarından da anladığımız şudur: e-bilet güvenlikle ilgili değil, konu tamamen duygusal... tek amaç taraftarı müşteri yapmak. sistem güvenlik üzerine kurulu olsaydı, tribünlerdeki çeteleri ve rant ile büyüyen grupları hedef alsaydı kabul ederim. ancak bu haliyle, "150 milyon tl gelir elde edilecek, %47si takımlara pay edilecek." diyen bir adam varken konuyu tartışmak anlamını büyük ölçüde yitirir. bunların amacı maça gitmek isteyen taraftarları söğüşlemekten başka bir şey değil

efesavas
18-Apr-2014, 01:42
http://www.sporx.com/futbol/superlig/genclerbirligi/cavcav-e-bilete-uymayanlar-SXHBQ380217SXQ

cavcavın bu açıklamalarından da anladığımız şudur: e-bilet güvenlikle ilgili değil, konu tamamen duygusal... tek amaç taraftarı müşteri yapmak. sistem güvenlik üzerine kurulu olsaydı, tribünlerdeki çeteleri ve rant ile büyüyen grupları hedef alsaydı kabul ederim. ancak bu haliyle, "150 milyon tl gelir elde edilecek, %47si takımlara pay edilecek." diyen bir adam varken konuyu tartışmak anlamını büyük ölçüde yitirir. bunların amacı maça gitmek isteyen taraftarları söğüşlemekten başka bir şey değil

Katılıyorum.

E-Bilet'e karşı çıkan örgütlü tribün gruplarının büyük bir çoğunluğu buna tribün kültürünün yok edilmesi bağlamında karşı çıkıyor. Elbette bu kaygıya da büyük saygım var ve fakat benim için asıl mesele bu değil. Zira 'ultras' kültürü, 'grupçuluk' adı altında yapılan rezilliklerin Türk tribünlerinin bitmesinde en az rant ve siyaset peşindeki futbol yöneticileri kadar etkili olduğunu düşünüyorum. Zaten bu ikisini bırakın karşıt görmeyi, birbirinden ayırmak bile hata olur. Toplu bir rant ve zorbalık çarkı döndürülüyor, tribün grupları ve onların ağaları da bu düzeni besleyen dişlinin çarklarını teşkil ediyorlar..

Dolayısıyla bu e-bilet gerçekten holiganizmi, grupçuluğu hedef alsaydı, 'tribün kültürü' vs demez desteklerdim. Çünkü bu pislikler temizlenmeden ne tribün olur, ne de kültürü.. Fakat burada yapılmak istenen holiganizmi işin bahanesi olarak kullanarak, hükümetin tribün üzerindeki gerek ekonomik gerekse siyasi kontrolünü arttırmak. Tutumları da biz yaptık oldu, siz de eşek gibi alacaksınız..

Göktan Başaran
20-Apr-2014, 00:00
Meselenin Hüüüüperman'cilik oynayan malum ailenin, yeni bir oyunu olduğu besbelli. Ben en azından tercihimi kullanacak ve Hüperman'e karşı Süperman olacağım. Küsüyorum dağa.Başka banka alternatifleri olmalı zaten bu kartın.

ilkay izmirli
20-Apr-2014, 03:27
bu konuda direnme işe yaramayacak bence bu hükümet döneminde hiçbir direniş işe yaramadı grev yapanlar kovuldu eylem yapanlar maglum gazlar falan filan bizim direnmemiz pek birşeye yaramayacak anadolu taraftarlarının çok da umurlarında olmadığını düşünüyorum hiçbir anadolu kulübünün tribünü dolmasa boş oynasalar umurlarında olmaz çünkü daha doğrusu anadolu kulüplerinin iç sahalarını dolduran taraftar sayılarını toplasanız fb nin 1 iç saha maçında gelen taraftar bile etmiyor nerdeyse , sermayenin hedefi biz değil 4 büyükler zaten onların kartlarının daha pahalı olması da bunu açıklıyor. Bunu şöyle düşünüyorum kendimi avutuyorum GENÇLERBİRLİĞİ'mle buluşmama da vergi koydular artık diyip umursamamaya çalışıyorum benzinin 5 lira olduğu yolların paralı olduğu saglıgın paralı olduğu bir ülkede futbol maçlarından rant elde etmemek olmazdı. bu ülkede 100 milyar dolar bir gecede duman oldu kimsenin sesi çıkmadı kimse ayaklanmadı e bilet için hiç kimse kıpırdamaz. konuyla alakalı değil ama Bİnali yıldırım bir tv kanalında seçilirse 3 yıl içinde en az bir izmir kulübünü süper lige çıkaracaz dedi sıra futbolda demekki istediklerini çıkarıp istediklerini düşürebiliyorlar bunlar.

Erdem Ceydilek
20-Apr-2014, 13:29
biraz önce başlayan maçlarda Samsun'da tribünler bomboş, süper lig mücadelesi veren Balıkesir'de ise büyük boşluklar var tribünde.

Arda_Kucukahmetler
20-Apr-2014, 14:59
http://spor.haber3.com/derbi-icin-7-bin-970-kisi-bilet-aldi-2321641h.htm
Son rakamlar..

Orhan_Kucukahmetler
20-Apr-2014, 16:01
Beyler çok düşünmeyin. Sevgili sporsever arkadaşlarımız passolig denilen kartın 2.baskısını bile yaptırır.

hüseyin-yılmaz
21-Apr-2014, 02:50
bu passoligin tek güzel tarafı malum istanbul sevdalısı ankaralılara mac seyretmek zor gibi olacak adam tek mac için alırmı bilmem hatta cogu bi haberdir bundan bizim tribunlerimizde onları görmek beni deli ediyor

Necdet Özkazancı
22-Apr-2014, 00:28
Ziya Adnan, 20 Nisan 2014 Pazar günü BİRGÜN gazetesinde yayınlanan yazısında İngiltere'deki uygulamayı da anlatarak E-Bilet ve Passolig sorununu değerlendiriyor: "PASSOLİG: Bizden paso..."

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: ‪#‎direntaraftar‬

PASSOLİG: Bizden paso...

Baharın habercisi nisan ayının ortalarında nicedir dipte, sonda ve depresyonda olan ülke futbolunun başına yeni bir garabet musallat oldu: E-Bilet ve PASSOLİG... Yeri gelmişken kalemimiz yettiğince anlatalım. Endüstriyel futbolun taraftarı çeke çeke sürüklediği son noktada amaç taraftarları denetim altına alarak güya tribün şiddetini engellemek, her hareketi kontrol altına alınmış, her daim görülebilen “saydam taraftar” yaratmak... Aslında taraftar da denmez, en fazlasından izleyici... Senelik 25 TL ödeyerek alınacak PassoLig kartı, E-Bilet projesi kapsamında stadyumlara girişi sağlarken alışveriş ve ulaşım başta olmak üzere günlük hayatın birçok alanında kullanılabilecekmiş. Tabii bir de bunun yanında maç başına alınacak 2 lira tutarında hizmet ücreti… Görünüşte makul gibi görünse de konuyu irdelemek gerek, malum şeytan ayrıntılarda gizlidir...

Sevgili Tanıl Bora 12 Mart’ta Radikal gazetesinde yazdığı “Bir Sen Eksiktin E-bilet” başlıklı yazısında elektronik bilet denilen şeytan icadının cennetinin İtalya olduğunu anlatıyor. Adına “Tessera del tifosi” (taraftar kimliği) diyorlarmış. Kart sahibi taraftarların tüm kişisel bilgileri kulüp ve polisin emanetinde saklı… Ayrıca fırsattan istifade kendilerine ticari avantajlar sağlamak, müşteri portföyünü genişletmek isteyen ticari firmalar da kulüpler aracılığıyla kişisel bilgilere ulaşabiliyor. Deplasmana gitmek isteyen taraftarların çektiği çile ise cabası... Bir banka şubesinde kimliği ve vesikalık fotoğrafla birlikte vergi numarasını da ibraz ediyor, polise teslim edilmek üzere bir sözleşme imzalıyor. Eh, futbolseverin tadını kaçıran bunca meşakkatten sonra İtalyan tribünlerinin dolmuyor olmasına şaşırmamak gerek...

Elektronik bilet uygulaması Ada futbolunda nicedir kullanılıyor, ama bizdeki uygulamayla İngiltere’yi karşılaştırmak elma ile portakal mukayesesi gibi. Ada futbolunda “Season Ticket”, bizdeki adıyla kombine bilet sadece taraftarı olduğunuz kulübün evinde oynadığı maçlarına girebilmek için kullanılıyor. Kombine bilet kulüpler tarafından satılıyor ve aracı kurumlar kullanılmıyor. Örneğin kombine biletine sahip olabilmek için yaklaşık sekiz sene beklemek zorunda olduğunuz Arsenal kulübü kombinesine sahip olamayanlar için farklı üyelik yolları sunuyor. “Red Membership” (Kırmızı Üyelik) adını verdikleri kategorinin üyeleri için her maçta 3.500 bilet satışa sunuluyor. 8-10 sene arasında kırmızı üyelikleri bulunan taraftarlar, “Silver Membership”e (Gümüş Üyelik) terfi ediyorlar. Gümüş üyeler maçtan iki ay önce satışa çıkan biletleri alabiliyor. Ayrıca 4-11 yaş grubundaki çocuklar için “Junior Gunners”, emekli ve engelliler için “Senior Citiziens” katagorileri mevcut... Ancak Arsenal’in sezonluk bileti sadece Arsenal’in evinde, yani Emirates Stadı’nda oynadığı maçlar için kullanılıyor. Yani bizdeki gibi aynı kartla alışveriş, sinema, ulaşım söz konusu değil…

Deplasman maçlarına gitmek isteyen tarafların “Loyalty Bonus” (Sadakat Puanı) adı verilen puanına bakılıyor; öncelik doğal olarak daha fazla deplasmana gitmiş olan taraftarlarda… Eh, sezon boyunca ülkenin statlarını tavaf eden stat hacılarının o kadar önceliği olsun haliyle. Arsenal’in 60 bin kapasiteli Emirates Stadı’nın 2006 senesinde açıldığını, yaklaşık 40 bin kombine biletli taraftara sahip olduğunu da hatırlatalım.

***

Bizde ise yakın gelecekte hayata geçecek PassoLig’in amacı taraftarı fişlemek ve müşterileştirmek... Bir taşla iki kuş anlayacağınız... Yediden yetmişe telefonların dinlendiği, özel hayat bilgilerinin, mahremiyetin hiçe sayıldığı çivisi çıkmış memlekette bir de üstüne taraftar veri tabanı açmak, bu tabanda yer alan kişisel bilgileri paylaşmak, futbol taraftarını müşterileştirmek değilse nedir merak ederim!

Bir de o kartın kulübe değil de, bankanın birine ait olması durumu var ki eyvah eyvah! E-bilet projesinin ticari ortakları arasında iktidara yakın duran Çalık Holding’in olduğu söyleniyor. Taraftar sadece kombine bilete değil, ayrıca bir de o karta para ödemek zorunda bırakılıyor, yani futbol üzerinden yeni bir rant kapısı, taraftarın —takım sevgisi sömürülerek— cebinden bir sermaye grubuna oluk oluk para akışı... Eh, “Futbolun içinde bu da var,” diyeceklerdir belki ama ben almayayım, sizin Passolig’inize benden paso!

Gökçek gazabına beş sene daha mahkûm kadersiz Ankara’mın güzel takımı Gençlerbirliği tribünlerinin müdavimlerinden sevgili Necdet Özkazancı takımının Alkaralar taraftar sitesinde konuyla ilgili şunları yazmış; kulak verelim: "’Futbol budur işte!’ denilerek kin, nefret, kavga, şiddet, küfür, düşmanlık, şike, rant vs. gibi birçok kötü malzemeyle başkalaştırılarak futbol olmaktan çıkarılmış bir futbolun topluma başat spor olarak dayatıldığı bir ortamda bunlara ek olarak bir de e-bilet ya da bize sunulan adıyla PASSOLİG kartı... Yeter artık! Ben almayacağım; Süper Lig ve 1. Lig maçlarına gitmeyeceğim. 2. Lig, 3. Lig ve amatör futbol maçları... Bir de yeni başladığımız hentbol... Bu uygulamaya imza atan federasyon yönetimine ve kulüplere bol PASSOLİG’li maçlar diliyorum.”

Necdet Özkazancı’ya katılıyorum. Her ne kadar e-bilet uygulaması görünüşte pratik gibi görünse de asıl amaç taraftarı fişlemek, futbol taraftarlarının takım sevgisini sömürerek ticari bir pazar yaratmak. Üstelik yerel seçim süreci boyunca “özel hayatımıza girdiler” diye bas bas bağıran bir iktidarın döneminde! Kaldı ki ülke futbolunun kalitesi ortada… Kalitesiz bir ürüne kim fazladan para vermek ister ki! İnternet sitelerinin birinde konuyla ilgili yazan ve maçları boykot edeceğini belirten taraftar meseleyi pek güzel özetlemiş: “Bizim kalbimizdeki aşk uzaktan sevmeye de yeter!”.

Velhasıl bir türlü anlamadılar ama biz yine haykıralım: Artık anlasanıza yahu! Biz müşteri değiliz, taraftarız!

http://birgun.net/yazi-goster/ziya-adnan/21-4-2014/passolig-bizden-paso-2444.html

354

Gökhan_Yüksel
22-Apr-2014, 23:01
Yarin Genclerbirligi taraftar gruplarinin saat 16.00 eskiyeni alt katta e-bilet ve cuma gunu yapilmasi olasi protestolar konusalacak. Herkes e-bilet hakkindaki dusuncelerini paylasacak. Buyrun siz de gelin.

serkan_gungordu
23-Apr-2014, 11:54
Gökhan'in da belirttiği gibi, akşam eski yeni de tüm taraftarlar yapilacak protesto biçimini konuşmak için toplanacaklar. Fikir belirtmek isteyen, ya da. Orada bulunup konuşmaları takip etmek isteyen herkes gidebilir.

Ahmet_Ay
23-Apr-2014, 23:09
Üniversitede yüksek lisans yaparken hem kredi hem kimlik kartı olan bir kart yollamışlardı.Kredi özelliğini hiç açtırmamıştım. Öğrencinin banka- finans işlerine alet edilmesine sinir olmuştum. Okul bitince kartı direk iade etmiştim.

Verdiğim örnek ne kadar alakalı bilmiyorum da yazılanları okuyunca aklıma bu geldi. Passolig uygulaması hedeflediği amaçların dan çok taraftara ekstra maliyet getirecek bir uygulamaya benziyor. Etkin bir tepkiyle kaldırılmasa bile daha adam akıllı bir hale getirilmesi için kamuoyu oluşturulabilir.

Uç bir düşüncem daha var. Kırk yılın başı birisi maça gitmeye niyetlense tek bir maç için adama dünya kadar maliyet çıkacak, tribüne yeni gelecek kişiler içinde bu geçerli. Yanımızda misafir getirme olayı belkide bitecek. Ayrıca ben ortaokul lise öğrencisi çocuklarında maçlara gelebileceğini zannetmiyorum. Harçlıklarından artırıp 5-10 lirayı zor denkleştiren çocuk nasıl kart alsın, nasıl aktive ettirsin. 18 yaşından küçüklerin o işlemleri için veli şartı da koyarlar, çoğu ailede ekonomik veya başka nedenlerden çocuğunu maça göndermek istemez

Necdet Özkazancı
27-Apr-2014, 02:09
Değerli Gençlerbirliği Taraftarı Arkadaşlar…

25 Nisan 2014 Cuma akşamı 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Gençlerbirliği - Bursaspor maçının ikinci yarısında E-Bilet ve PASSOLİG kartı saçmalığını protesto etmek amacıyla stadı terk eden taraftar arkadaşlara teşekkürler... Güzel, gerekli ve anlamlı bir protesto oldu.

Ancak biz stadı terk ederken bazı taraftarlarımız ve taraftar olmayan seyirciler bize katılmayıp statta kaldılar. Her insan ayrı bir dünya ve herkesin takım sevgisi, anlayışı kendine göre... Kimsenin takım sevgisini nasıl göstereceğini/göstermesi gerektiğini sorgulayamayız. Bizimle birlikte hareket etmedikleri için kimseye bir şey söylemeye, sitem etmeye, kimseyi grev kırıcı olarak suçlamaya hakkımız yok. Çünkü henüz E-Bilet, Passolig saçmalığı hakkında tam olarak bilgi sahibi olmayanların sayısı bir hayli fazla... Bu akşam stattan çıkmayan taraftarlarımızdan/seyircilerden de önümüzdeki dönemde -durumu anladıkça- bize katılacaklar olacaktır mutlaka... Bizim bu konuyu yeterli ve anlaşılır şekilde her yerde, her platformda bıkmadan usanmadan anlatmamız, anlatmaya devam etmemiz, dün akşam bize katılmayanları da suçlamak yerine kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Yani statta da hep birlikte söylendiği gibi: "BU DAHA BAŞLANGIÇ, MÜCADELEYE DEVAM!"

Böyle durumlarda yılmamak lazım... Daha yeni başladık. Bu daha başlangıç! Bıkmadan, usanmadan bu konuyu anlatmalı, gündemde tutmalı, her yerde paylaşmaya çalışmalıyız. Ayrıca, dün akşam yaptığımız protestodan görüldü ki, yalnızca E-Bilet ve PASSOLİG kartı protestosu yeterli olmayacak. Önümüzdeki kısa dönemde taraftar örgütlerince mutlaka LİG TV protestosunun başlatılması lazım... Çünkü tribünde taraftar varmış, yokmuş, birçok kulüp yönetiminin umurunda bile değil... Onlar LİG TV'den aldıkları paraya bakıyorlar. Bundan sonra hedefimizde LİG TV de olmalı... Yumuşak karınları orası... LİG TV müşterilerinin arasında bizim gibi düşünen taraftarların sayısı da yadsınamayacak kadar fazladır. En az %15-20 gibi bir oranı oluşturuyoruzdur diye tahmin ediyorum. LİG TV, mevcut müşterisinin en az % 15-20'sini kaybetmeli ki sistem sıkıntıya girmeli ve futbolu yönetenler ne oluyor diye sormalılar…

E-Bilete, PASSOLİG’e, LİG TV’ye, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: #direntaraftar

Orhan_Kucukahmetler
27-Apr-2014, 13:06
Sn Özkazancı, söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum. Protestoya katılmayan taraftarlar/seyirciler konusunda ise sizin gibi düşünmüyorum. Bu kadar olup bitenden habersiz olabileceklerini düşünmüyorum. Anlaşılan o ki, taraftar değil, müşteri olarak görülüp, ceplerinden daha fazla para alınıp yeterli alt yapısının olmadığını düşündüğüm bir bankaya aktarılmasına duyarsızlar. Demek ki asıl konu şiddeti önlemek değil. Rant yaratmak. Bu arkadaşlarımız "Ne olacak ki. Altı üstü tüm yıl içinde cebimden fazla olarak 30 TL civarında bir para çıkacak. Çok önemli değil" diye düşünüyor olabilirler. Bu 30 TL civarındaki parayı tüm seyircilere yaydığımız zaman ne kadar büyük bir para olduğu görülecektir. Sporun, spor olmaktan çıkarılmasının son perdesi bu olsa gerek.

Kararlılığımız gösterme konusunda daha ciddi önlemler alınması gerektiğine inanıyorum ancak ileri günlerde göreceğiz ki passolig kartı yetkililerin umduğundan da fazla satılacaktır. Çünkü biz buyuz. Lütfen seçim sonuçlarına bakın, irdeleyin ve buna göre passolig kartının geleceğinin ne olabileceğine karar verin.

Yine tekrarlıyorum. Benim için bu koşullar altında futbol maçlarına gitmek bitmiştir. Yıllarca Beşiktaş taraftarıydım. Şimdi ise bırakın aldığı yenilgiye, beraber kaldığı zaman bile tepki gösteren bir Gençlerbirliği taraftarıyım. Yine de tek kişi dahi olsam kararımdan dönüp maçlara gitmeyeceğim.

Atila_Cinar
27-Apr-2014, 15:47
Ben de Cuma akşamı maçın ikinci yarısı başlarken tribünü terk edenlerdenim. Gösterilen tepkinin ne kadar doğru olduğunu, etkisinin olup olmayacağını kuşkusuz zaman gösterecektir. Ancak bir yerde yanlış bir iş yapılıyorsa, bu yanlışlığın muhatabı olanların karşı çıkması normaldir, kaçınılmazdır. Tarihte çok örneği var, kimi zaman bir tek kişi yanlışa karşı çıkmıştır ve onun haklı olduğunu ise ancak zaman göstermiştir. Öte yandan, Necdet bey gibi ben de bizimle birlikte davranmayan ve tribünleri terk etmeyen, maçı izlemeyi sürdüren taraftara bir şey diyemiyorum. Kendilerince haklı gerekçeleri mutlaka vardır. Ben de bir an için ‘kalsam mı acaba’ diye düşünmedim değil. Kalsaydım eğer, yalnızca bir galibiyete tanıklık etmiş olacaktım, ama sonrasındaki iç hesaplaşması daha zor olacaktı. Yani vicdanım rahat.
Bu 19 Mayıs’ta yıllardır ne maçlara tanık olduk. Takımın kötü, çok kötü oynadığı zamanlar da oldu, muhteşem galibiyetlere, olağanüstü geri dönüşlere tanık olduğumuz zamanlarda. Tüm statlarda olabileceği gibi. Kilometrelerce uzakta, Antalya’da bizden ayrı iki takımın oynadığı bir maçta atılan gol sayesinde kümede kalıp 19 Mayıs’ta sevindiğimiz günler oldu. Bu kez ise durum biraz farklı idi. İlk kez bir maçı, önceden planlandığı gibi, ikinci yarının başında yarım bırakıp tribünleri terk ettik. Taraftarı olduğumuz takımı rakibiyle, muhteşem Süleymanla, şeref tribünündeki güruhla, lig tv’nin kameralarıyla, emniyetin foto muhabiriyle, reklam tabelalarıyla kısacası endüstriyel futbola dair tüm araçlarla baş başa bırakıp tribünleri terk ettik. Eve dönerken bunları düşünmüştüm. Umarım futbolcularımız bizi yanlış anlamamışlardır ve ne yaptığımız konusunda imkan bulanlar onları bilgilendirebilir. Aklımda kalan bir örnek: İkinci yarının başında tribünden toplu ayrılma başladığında bizim tribüne en yakın yerde duran sağ bekimiz Hakan durdu, iki elini yana açtı, şaşkınlığı belli idi, ‘ne yapıyorsunuz, niye gidiyorsunuz, bizi niye bırakıyorsunuz’ der gibi baktı. Mümkün olsaydı da orada oturup ne yaptığımızı, niye yaptığımızı paylaşabilseydik onunla ve diğer çocuklarla (Doğa’nın maç sonrası yaptığı açıklama bu konuda biraz yüreğime su serpti diyebilirim).
Bu arada ben de asıl yumuşak karnın lig tv olduğuna inanıyorum. Kulüp yöneticileri için, lig tv gelirlerinin yanında, maça gelen 3-5 bin kişinin bilet parasının esamesi bile okunmayabilir. Belki maçlara ne kadar az kişi gelirse o kadar iyi bile olabilir, onlar için ve memleketi yöneten daha yukarıdakiler için. Benim hiçbir zaman lig tv’im olmamıştı, bundan sonra da olmayacak. Yenimahalle Hasan Doğan ya da OSTİM Stadyumu’nda semt takımlarının maçlarını izlerim, bir mahalle takımının taraftarı olurum daha iyi.
Bir de, Antalya maçına gideceğim ama, belki takımla vedalaşmak için.

Orhan_Kucukahmetler
27-Apr-2014, 23:37
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/26289359.asp

Lütfen okuyun.

özhan_yüksel
28-Apr-2014, 01:49
Atila Abi, Kulusic, Instagram'da yapılan ve tribündeki olayları birkaç cümleye özetleyen bir yoruma "We know everything"(Her şeyi biliyoruz) şeklinde yorum yapmış. Hakeza Oktay'ın eşi Mine Delibalta da Twitter'dan e-bilet aleyhinde gayet sert tonda bir tweet atmış. Doğa'nın söylediklerini hepimiz dinledik zaten. Dolayısıyla takımda e-bilete yönelik ciddi bir bilinç oluştuğunu düşünüyorum ben.

Mustafa Ates
28-Apr-2014, 16:01
Bursa maçındaki organizasyondan gün içinde tesadüfen karşılaştığım M.Ali sayesinde haberdar oldum.
Dolayısı ile karar sürecinde lehte ve alehte hiç bir katkım olmadı.
Bu ahvalde 2. dakikada stada girdiğimizde kimseden çıt çıkmamasına şaşırmadım.
Anladığım kadarı ile Alkaraların büyük bir çoğunluğu bu etkinlikten haberdar değildi.
Hal böyle olunca bizimle birlikte stadı terk etmediler diye kimseyi suçlayamayız.
Bizim oğlanda istemeye istemeye çıktı, sonrasında Zec golü atınca bana oracıkta saldırdı.

Atila Bey'in belirttiği gibi, biz dışarı çıkarken Hakan Aslantaş tüm iyi niyetiyle bizi gözetlemiş ve ''nereye gidiyorsunuz'' dercesine ellerini yana kaldırmıştı.
İyi mi yaptık? Evet.
Daha iyisi olabilir miydi? Tartışıp, üzerinde kafa yormamız gerekir, belki olabilir.
Mesela ben basının yeterince haberdar olmadığını gözlemledim. Sadece spor basını olarak düşünmüyorum çünkü konu düşündüğümüzden daha genel ilgi görüyor.
Lütfen Antalya maçında maçı sonuna kadar izleyip, Takım ve Stadla bi güzel vedalaşalım çünkü bu son 90dk olacak

Necdet Özkazancı
29-Apr-2014, 01:48
Biz (tüm ülkedeki futbolseverler), "Sarı Öküz Hikâyesi"nde olduğu gibi bu maçı "Temmuz 2011" olayında kaybettik. Sarı öküzü daha o zaman vermiştik. Kendi adıma bir öz eleştiri yapacak olursam, aslında tribünü ve Süper Lig maçlarını stadyumda ve televizyonda izlemeyi daha o zaman bırakmalıydık. Ama yok "takım sevgisi", yok "takımı sahada yalnız bırakmama", yok "takıma sahip çıkma" falan filan derken, bu rezalete göz yumarak görmezden gelip stadyumlara gitmeye ve televizyondan izlemeye devam ettik. Bu rezillik karşısında biraz da kaba kulüp şovenizminin de etkisiyle sessiz kalarak ya da sesimizi yeteri kadar çıkarmayarak bir anlamda çanak tuttuk ve destek sağlamış olduk; adeta meşruiyet kazandırdık.

Geldiğimiz bu noktada ligin açık ara şampiyonu olan takım UEFA tarafından "şike zanlısı" olarak görüldüğü için geçen sezon Avrupa Ligi'nden ihraç edildi; önümüzdeki sezon da Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak. Aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanmış olan kulüp başkanı bir kahraman edasıyla ortada geziyor ve ona adeta "tapan" yöneticiler, futbolcular, taraftarlar ortada hiçbir şey yokmuş, hiçbir şey yaşanmamış gibi hep birlikte çılgınca şampiyonluk kutluyorlar. Ligi ikinci bitirme ihtimali olan bir takım da iki sezon Avrupa kupalarından men edildi. Önümüzdeki sezon da ne olacağı belli değil... Yöneticileri, teknik direktörü "şike zanlısı" olarak tutuklanan ve hatta bazıları mahkum olan takımın o zamanki başkanı şimdi Futbol Federasyonu Başkanı koltuğuna oturmuş; bu rezaleti bir güzel akladıktan sonra E-Bilet, PASSOLİG saçmalıklarıyla, yaptıklarının üstüne bir de tüy dikiyor. "Şike zanlısı" olarak görülen birçok kulüp, "sahaya yansımadı" denilerek elini kolunu sallaya sallaya Süper Lig'de oynamaya devam ederken; soruşturulan, tutuklanan, mahkum olan birçok yönetici ve futbolcu da hiçbir şey olmamış gibi görevlerine ve futbol hayatlarına devam ediyorlar. Biz de hiçbir şey olmamış gibi "takıma destek olma" adına maçlara giderek 2011 rezaletine meşruiyet kazandırmaya devam ediyoruz. Her şey unutuldu gitti. Bunları hiç yaşamamış gibiyiz ya da bunları yaşayan biz değiliz de başka bir ülkenin insanları... Hani derler ya, "Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür!"

Ama artık bu iş kabak tadı verdi ve ben bu rezil ortamdan çok sıkıldım. E-Bilet ve PASSOLİG rezaleti belki de bardağı taşıran son damla benim için... Kısacası cuma akşamı birçok taraftarla birlikte ikinci yarısı başlayınca stattan çıktığım Gençlerbirliği - Bursaspor maçı benim için bu sezonun son maçı oldu. Antalyaspor maçında da, önümüzdeki sezonda da yokum. Benden PASO!

Benim kişisel kararım ve duruşum böyle... Önce futbolseverim, sonra taraftarım. Futbolun katledildiği, adeta ırzına geçildiği bu rezillik hiçbir şey olmamış gibi devam ettiği sürece sırf takım sevgisi adına görmezden gelme oyununu daha fazla sürdürmek istemiyorum. Daha önceki bir mesajımda da belirttiğim gibi her insan ayrı bir dünya ve herkesin takım sevgisi, anlayışı kendine göre... Kimsenin takım sevgisini nasıl göstereceğini/göstermesi gerektiğini sorgulayamayız. Maçlara gitmek, PASSOLİG kartı almak isteyen arkadaşlara da kimse bir şey diyemez. Herkes kendi vicdanına, kalbinin sesine göre istediği gibi düşünmekte, istediği gibi davranmakta özgür...

serkan_gungordu
08-May-2014, 11:31
güzel bir haber geldi: e-bilet'e durdurma kararı çıkmış. tabi kulüpler paranın kokusunu aldıkları için bu işin peşini bırakmayacaklardır.
bakalım bu hafta maçlarda nasıl bir sistem uygulanacak.

Tüketici mahkemesinde flaş e-bilet kararı

ANKARA 16. Tüketici Mahkemesi, büyük tepki toplayan Passolig uygulamasına ilişkin, “Tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak için” uygulamanın durdurulmasına kararı verdi. Mahkeme verdiği kararın tüketicilere duyurulması için Basın İlam Kurumu’na talimat yazısı yazdı. Bu karar ışığında kulüpler, normal bilet satışı yapabilecekler.

Taraftar Hakları Dayanışma Merkezi (Taraf-Der) avukatları Ertuğrul Cem Cihan ve Kemal Ulusoy, büyük tepki toplayan e- bilet uygulamasının tüketiciyi mağdur ettiği gerekçesiyle Ankara 16. Tüketici Mahkemesine başvurarak, tedbir kararı verilmesi talebinde bulundu. Dava dilekçesinde, “Mahkemece karar verilinceye kadar Passolig adı verilen elektronik bilet uygulamasının daha fazla mağduriyete yol açmaması amacıyla tedbir kararı verilmesini talep etme zarureti doğmuştur. Passolig uygulamasından kaynaklı ihlal edilen haklarının tespitini, hukuka aykırılıkların giderilmesini ve taraftarların (tüketicilerin) gelecekteki haklarının ihlal edilmesinin önüne geçilmesi için zorla imzalanan sözleşmelerin geçersizliğine karar verilmesini talep ederiz” denilmişti.

PASSOLİG’E DURDURMA KARARI

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Taraf-Der’in tedbir talebinin kabulüne karar verdi. Kararda, “Davacının temsil ettiği tüketici kitlesinin mağduriyetine sebep olmamak için teminat alınmaksızın ihtiyati tedbir talebinin kabulüne ve Passolig uygulamasının durdurulmasına karar verildi” denildi.

GAZETELERDE İLAN EDİLECEK

Mahkeme, verilen kararın gazetelerde yayınlanması için Basın İlan Kurumuna talimat yazısı yazdı. Talimat yazısında mahkemece Passolig uygulamasına durdurulma kararı verildiği hatırlatılarak, “Passolig uygulamasının durdurulması şeklindeki tedbir kararımızın ülke düzeyinde yayınlanan gazetelerden birinden derhal ilan edilmesi rica olunur” denildi.

ARTIK SATIŞI YAPILAMAZ

Taraf-Derneği avukatlarından Ertuğrul Cem Cihan, mahkemenin verdiği tedbir kararını Hürriyete değerlendirerek, “Tüketici mahkemesi talep ettiğimiz tedbir kararını verdi. Şu anda Passolig satışı yapılamaz. Yapılırsa suç işlenmiş olur. Taraftarlar sakın e-bilet almasınlar. Taraf-Der olarak haklı hukuk mücadelesine devam edeceğiz. Tribünlerin kimsenin rant alanı olmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Ozan_Güler
14-May-2014, 12:15
Yarın(Perşembe) Ankara Adliyesinde duruşma var.
Takipte olalım.

Ozan_Güler
19-May-2014, 19:11
Yaz kızım;
İtirazın reddine...

selim_turker
26-May-2014, 11:56
maçları eskiden trt'de bedava izliyorduk. kaliteli futbolcu alacağız, bütçe lazım diye diye cine5, digiturk derken maç biletlerini de zamlandırıp, futbolu fakirlerin izleyemediği bir spora dönüştürdüler.

kulüpler hala daha fazla gelirle futbolu üst seviyeye çıkarmaktan bahsediyorlar. havuz, digiturk vs'den para geliyor ama bizim takımları açık kanal dönemindeki gibi avrupa'da tokatlamaya devam ediyorlar. bir şey değişmedi. futbolu zenginleri avrupa'nın pahalı futbolcularıyla ego tatmin aracına dönüştürdüler. ortada başarı filan yok. hala vatandaşı nerden tırtıklarız da kaynak buluruz derdindeler. şimdi de bu e-bilet formülünü buldular. o kadar yırtınıyoruz. adamlar hala bu e-bileti nasıl alabilirim diyorlar. kim demişti futbol toplumların afyonudur diye. hakikaten güzel demiş..

umityasar
12-Jul-2014, 09:00
Kombine fiyatları Klasspor'a göre açıklanmış.
http://www.klasspor.com/tr/haber/36668-Genclerbirliginde_kombine_bilet_fiyatlari_belli_ol du.html
Alkaralar olarak kombine/e-bilet e karşı yaklaşımımızı geç olmadan tartışmamız gerektiğini düşünüyorum.
Özdilek gelmişti Özdilek gitti,
Özdeş geldi Özdeş gitti,
Kaplan geldi elbet Kaplan gidecek!
Takım yabancı topçu barınma klubü gibi!
Ama biz Alkaralar olarak ses çıkarmıyoruzu geçtim
Artık tartışmıyoruz bile...
E-bilet de öyle olmasın tek isteğim.

Erdem Ceydilek
12-Jul-2014, 10:00
ben kombine almayacağım. kesin kararlıyım. hacettepe'nin maçları ve hentbol takımının maçları bu seneki adresim olacak.

eğer mutabakata varırsak, Alkaralar olarak tribünleri boykot ettiğimizi belirten bir açıklama da yapabiliriz.

Göktan Başaran
12-Jul-2014, 20:49
E Bilet'e , kombineye, Cavcav'a hayır.

Ahmet_Ay
13-Jul-2014, 22:34
maçları eskiden trt'de bedava izliyorduk. kaliteli futbolcu alacağız, bütçe lazım diye diye cine5, digiturk derken maç biletlerini de zamlandırıp, futbolu fakirlerin izleyemediği bir spora dönüştürdüler.

kulüpler hala daha fazla gelirle futbolu üst seviyeye çıkarmaktan bahsediyorlar. havuz, digiturk vs'den para geliyor ama bizim takımları açık kanal dönemindeki gibi avrupa'da tokatlamaya devam ediyorlar. bir şey değişmedi. futbolu zenginleri avrupa'nın pahalı futbolcularıyla ego tatmin aracına dönüştürdüler. ortada başarı filan yok. hala vatandaşı nerden tırtıklarız da kaynak buluruz derdindeler. şimdi de bu e-bilet formülünü buldular. o kadar yırtınıyoruz. adamlar hala bu e-bileti nasıl alabilirim diyorlar. kim demişti futbol toplumların afyonudur diye. hakikaten güzel demiş..

Yaşça benden büyük abilerim daha iyi hatırlar. Cıne 5 havuz olarak ihaleyi almadan önce maçlar değişik kanllarda genelde trt deydi. İzliyorduk. İlk başta bazı kulüpler havuz işine karşı çıkmıştı ama artık ciddi paralar döndüğü için açık kanaldan lig maçı işi hayal gibi birşey oldu...Peki kulüplere katkısı oldu mu? Medyatik transferler ve de ara sıra Avrupada dönemsel başarılar dışında hayır.....Onunda önü başı ve sonrası olmayan günübirlik başarılar....

Tarftarız futbolu, özellikle takımımızı çok seviyoruz. Bu sitede buluna herkesin en az benim kadar Gençlerbirliğini çok sevdiğini adım gibi biliyorum.

Arkadaşlar benim fazla bir sosyal zevkim vs yok. Futbol, takım en büyük zevklerimden. Gerek iç saha, gerekse deplasman maçlarında trübünde olmak çok güzel...
Takımımız kötü, başarı yok, e bilet yüzünden bizi sömürüyorlar bunların hepsi doğru ve ayrı konular....

Ama ben takımı izlemek için az önce e bilet başvurumu yaptım. Bu protesto işinde pekte yanınızda olamayacağım, kusura bakmayın. Dediğim gibi e bilete bende karşıyım ama elimden de başka birşey gelmedi açıkcası..Sistem acımasız, tek biz değil birçok taraftar grubu kitlesel protestolar yaptı ama olmadı, iptal edilmedi....

Herkesin görüşüne saygılıyım, e bilete bende karşıyım, maç zevkim de değişmezlerimden

Atila_Cinar
13-Jul-2014, 23:25
Doğru, futbolu ve Gençlerbirliği'ni seviyoruz.
Geçen sezon, e-bilet projesini protesto etmek için Bursaspor maçının 2. yarısında tribünü terk ederken de futbolu ve takımımızı seviyorduk. Hatta tribünü terk ederken vicdan muhasebesini de yapmıştık. O gün doğru yaptığımıza inanmıştım, bugün de sisteme karşı kendi elimde olanı yapacağım. Bu sezon, belki bundan böyle takımı uzaktan izleyeceğim. Sistemi kurup yönetenler için bunun bir anlamı olur mu bilmiyorum ama benim için var.
Geçen sezon fırsat buldukça Hacettepe'nin maçlarına gidiyordum, bu sezon daha fazla giderim.

Ahmet_Ay
13-Jul-2014, 23:43
mSistemi kurup yönetenler için bunun bir anlamı olur mu bilmiyorum ama benim için var.
.

Abi bütün sıkıntı bu o kadar tepki, yasal başvuruya rağmen birşey olmadı, olmadı. Bundan sonrası kötü olacak taraftar sayısı sadece bizde değil tüm takımlarda azalacak. Yanımızda misafir getirme olayı bitecek. Belkide ekstra ücretlere yenilerini ekleyecekler.

Ozan_Güler
14-Jul-2014, 02:21
E-Bilet bu haliyle bir söğüşleme projesidir. Taraftarları yolunacak kaz olarak görmektedir.
Geçtiğimiz sezon 150 lira olan maraton kombine bilet ücreti bu sezon 200 lira olarak belirlenmiştir.
Kulübün yaptığı %33 lük zam yetmezmiş gibi üstüne bir de 30 lira passolig ücreti ilave edileceği öğrenilmiştir.
Bu posolig kartı ile bir bankaya yüzbinlerce kredi kartı müşterisi yaratılmaya çalışılmaktadır.

Ben de Hentbol takımımız ile Hacettepe maçlarına gitmeyi düşünüyorum.

umityasar
14-Jul-2014, 09:19
İşin çok kötü tarafı Gençlerbirliği taraftar sayısının yönetimce çok da önemli olmaması.
Yönetimin umrunda olan tek şek Football Manager oynarmışçasına takımı yöentmek al-sat al-sat ortalarda kal.
Başka bir protesto yöntemi var mıdır sizce?

Mustafa Ates
14-Jul-2014, 13:35
Stad turnikelerinde eziyet çekmemize rağmen,
Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım, kendi çıkarını düşünen,
Taraftarın maçlara gelmemesine sevinen bir yönetime rağmen,
Bu renkleri, bu armayı seviyoruz ve seveceğiz.
Ama bu sefer farklı olacak.
Ben takımı dışardan destekleyip, her platformda gerçekleri söyleyeceğim.
Taa ki Hacettepe ve Hentbol maçlarına da e-bilet çıkıncaya kadar.
Not: Merak etmeyin, bizden önce diğer takımların ağlamasıyla e-bilet yakında rafa kalkacaktır.

bülent yıldız
15-Jul-2014, 03:43
E-bilet alırsam kendimi çok kötü hissedeceğimdem eminim, gerçi kombine alamamakta kötü ama ilki kadar değil, uzun yıllardan sonra uzaktan seveceğim gençlerbirliğini :(

Fatih_Salman
15-Jul-2014, 23:22
TFF, tribünle ilgili ceza yönetmeliği değiştirdi. Artık tüm stad değil, neden olan tribüne kapatma gelecek. (İtalya Modeli) E-bileti ile maça girip olay çıkaran taraftarın kombinesi bloke edilecek. Türkiye'nin herhangi bir stadında giriş yapamayacak. Final maçlarında seyircisiz cezası uygulanmayacak. Ceza infazı bir sonraki maça bırakılacak. Bir takım ev sahibi olarak maçında cezası varsa çekecek, deplasman tribünü kapalı tutulamayacak. Misafir seyirci maça girebilecek. Ceza yönetmeliğine göre stadlar, 2 kale arkası ve 2 sahaya paralel tribün (maraton) olmak üzere 4 bölümden esas alınacak. Cezalar bu 4 tribün esasına göre verilecek. Örneğin bir maçta evsahibi takımın tek bir tribünü açık tutulup, diğer 3 tribünü kapalı olabilecek.

Atila_Cinar
17-Jul-2014, 22:36
Tüm yöneticilerin kafalarını 'ceza nasıl verilmeli'ye yormaları, bunun giderek çok olağan ve normal görülmesi, ödülün çok daha az konuşulması (örneğin centilmen takımın/taraftarın ödüllendirilmesinin artık hiç düşünülmemesi) yaşadığımız ülkenin geldiği hali ne güzel gösteriyor. Olası her duruma karşı ceza var. Adamlar amma beyin fırtınası yapmışlar.

cengizirken
05-Aug-2014, 11:18
Geçen sene ağır ceza alan FB,TS ve diğer kulüplere dolaylı af olmuş bu sözde değişiklik.

ramazan_celebi
05-Aug-2014, 11:41
Başvurumu yaptım e-bilet için ama sadece Eskişehir deplasmanı ve gidebileceğim iki üç maç haricinde kullanmayacağım. Bunu neden yaptığımı bilmiyorum. Olsun. Bu illet kalkar en azından biz de rahata ereriz. Hatta sinirlendiğim tarafta kartı bile kırabilirim. Zaten 20 TL verdim ya haram zıkkım da ettim hani. Bir şey olmaz.
Üçüzlerden e-bilet başvurusu bayağı azalmış gibi haberler var. Onlar ağlarsa bize bile gerek bırakmazlar.
Hayırlısı olsun.

Ozan_Güler
19-Aug-2014, 13:03
Passolig uygulamasının kamuoyuna yanlış yansıtıldığını iddia eden kart çıkaran şirket bakın nasıl bir açıklama yapmış.

"Passolig Kart, bugün Türk tüketicisine sunulan kredi kartı / banka kartı / taraftar kartı programları içinde hem maliyet hem de sağladığı faydalar ve sahip olduğu özellikler açısından benzersiz avantajlar sağlamaktadır. Tüketicinin ödediği kart ücretinin önemli bir kısmını tercih edilen kulübe ödeyen, kalan tutardan basım, işletim maliyetleri de düşüldüğü zaman bu programın herhangi bir kar imkanı olmadığı açıkça görülüyor. Passolig Kart’ın, piyasada ortalama 75 TL fiyatla sunulan diğer kredi / banka kartı programları ve tek özelliği maç bileti alınmasında mecbur tutulan ve yüksek fiyattan satılan taraftar kart programlarıyla kıyaslanmadan, tüketicinin aleyhine, fırsatçı bir ürün gibi lanse edilmesi konuyu detaylarıyla bilen tüm tarafları hayrete düşürmektedir"

Uzun bir açıklamanın başlangıç bölümünden alıntı yaptım. Görüldüğü gibi Passolig kartı sporda şiddeti önlemek amacıyla değil, tamamen kredi kartı pazarlamak içindir.

Muzaffer Güngör
07-Jul-2017, 11:10
Passolig uygulaması halen devam ediyor. Mahkeme sürecinden de bir sonuç çıkmadı. Herkes ''lanet olsun'' diyerekte olsa almalı. Zorlu bir sezon bizleri bekliyor.

serkan_gungordu
07-Jul-2017, 11:24
Süper Lige yükselme play-off maçında, statta yaşananlar gösterdi ki passolig kredi kartından başka bir şey değil. haaa, siyasi bir slogan atılmış, bir pankart açılmış olsa, gereği neyse yapılırdı.

Muzaffer Güngör
07-Jul-2017, 11:54
Kimse kendi koltuğunda oturmuyor, hatta kendi koltuğunun yerini bile bilmiyor ancak maçlara girebilmek için bu saçma şeyi almamız gerekiyor. Ben bir tribün liderinin taraftarlara kart verdiğini ve maçta geri topladığını da gördüm(Osmanspor). Böyle saçma bir sistem maalesef.

Necdet Özkazancı
07-Jul-2017, 17:32
Kimse kendi koltuğunda oturmuyor, hatta kendi koltuğunun yerini bile bilmiyor ancak maçlara girebilmek için bu saçma şeyi almamız gerekiyor. Ben bir tribün liderinin taraftarlara kart verdiğini ve maçta geri topladığını da gördüm(Osmanspor). Böyle saçma bir sistem maalesef.

Ah Muzaffer ah, yaramı deştin yav! Bu Passolig zımbırtısı çıkmadan önce ben de stat önünde kombine kartları verip maçta geri toplardım. Bir maçta, ne bir eksik ne bir fazla tam olarak dile kolay 15 kombine kartını stat önünde verip de maçta toplamışlığım vardır, o derece yani. Bizim tribün liderliğimiz de ta oralardan gelmekte... Ne günlerdi o günler be! :)

Ahmet_Ay
07-Jul-2017, 19:29
2015 Konya deplasmanı: Daha önceden Cihanbeyli'de görev yaptığım için Konya'da eski ev arkadaşımla buluştuk. Önceden ben maça gireceksen paso işini hallet demiştim.Yok dedi. Bizimki beni görünce maç izleyesi tuttu,pasoligi yok. Neyse zor olduğunu biliyorum ama gittik stat gişelerine, maç günü paso satışı yok netten başvurun dediler. Rica minnet telden başvurmamıza yardım etti görevli.(Ankara'dan geldim falan ayağı işte) Neyse uğraştık uğraştık,arkadaş karta parada yükledi. Federasyon kart almıştık(Arkadaş Mersinli, Konyada yaşıyor). Gb deplasman bileti yükleyemedim telden. Gittik internet kafeyeyine yükleyemedik. Sonra daha iyi bilen birine telefon ettim. Tff pasolige deplasman yüklenemeyeceğini söyledi. Sonuç: Arkadaşımı Konya tarafına bilet alıp, gönderdim. Arkadaşım "Bu ne ya topu topu bir maç izleyecem dedi"

Deplasmanlara gidiyorum; gittiğim zaman akraba, eş, dost, arkadaşla buluşuyorum. Yanımdaki kişi benle maça gelmek istiyor.Sonuç yukarıdaki gibi. Genelde de stadyumda maç izlemeyen çevrem var, pasoligi olmayan. 1 maç içinde Gençlerbirliği pasoligi aldıramam bu insanlara. Bu konuda çok sıkıntı yaşadım.

serkan_gungordu
08-Jul-2017, 10:27
2015 Konya deplasmanı: Daha önceden Cihanbeyli'de görev yaptığım için Konya'da eski ev arkadaşımla buluştuk. Önceden ben maça gireceksen paso işini hallet demiştim.Yok dedi. Bizimki beni görünce maç izleyesi tuttu,pasoligi yok. Neyse zor olduğunu biliyorum ama gittik stat gişelerine, maç günü paso satışı yok netten başvurun dediler. Rica minnet telden başvurmamıza yardım etti görevli.(Ankara'dan geldim falan ayağı işte) Neyse uğraştık uğraştık,arkadaş karta parada yükledi. Federasyon kart almıştık(Arkadaş Mersinli, Konyada yaşıyor). Gb deplasman bileti yükleyemedim telden. Gittik internet kafeyeyine yükleyemedik. Sonra daha iyi bilen birine telefon ettim. Tff pasolige deplasman yüklenemeyeceğini söyledi. Sonuç: Arkadaşımı Konya tarafına bilet alıp, gönderdim. Arkadaşım "Bu ne ya topu topu bir maç izleyecem dedi"

Deplasmanlara gidiyorum; gittiğim zaman akraba, eş, dost, arkadaşla buluşuyorum. Yanımdaki kişi benle maça gelmek istiyor.Sonuç yukarıdaki gibi. Genelde de stadyumda maç izlemeyen çevrem var, pasoligi olmayan. 1 maç içinde Gençlerbirliği pasoligi aldıramam bu insanlara. Bu konuda çok sıkıntı yaşadım.

Eşim son anda maça gelmeye karar verdi, "bak" dedim, "doğru düzgün geleceksen pasolig çıkaralım, bir maç için boş yere uğraşmayalım" dedim :) bu sistem eşim gibi insanları maça gitmek istedikleri anlarda bile iki kez düşünmeye iten bir sistem

Necdet Özkazancı
08-Jul-2017, 13:20
Passolig'in şöyle bir kolaylığı var: Bizim gibi tribün liderlerini stat önünde kombine bilet dağıtıp maçta toplamaktan kurtarıyor. Eskiden bazı arkadaşlar, maça geleceğim abi diyordu, kesin oradayım diyordu, ben de tamam, oh ne güzel diyordum, sonra stat önünde bekle babam bekle, inan olsun İstiklal Marşı okunurkene stat önünde beklediğimiz müşteriler pardon arkadaşlar olmuştur yani... Ama şimdi öyle mi? Al müşterinin pardon arkadaşın TC'sini, gir Passo sitesine, bileti aktarmak 10 saniye... :)