Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 13. hafta / Gençlerbirliği - Gaziantepspor



mehmet galip
29-Nov-2013, 11:57
30.11.2013
saat:19.00
ankara 19 mayıs

tahmini hava sıcaklığı -2 ctesi akşamı için mgm sitesinde verilen...

mehmet galip
29-Nov-2013, 12:00
13. hafta olarak düzeltebilirse adminler...ben düzeltemedim açtığım halde başlığı:o

Adem Erkoçak
29-Nov-2013, 16:23
bence bu maçı ya kazanırız, ya kaybederiz ya da berabere biter, orası kesin! lakin hangisinin olacağını bilemiyorum. yok mu artıran?

Serdal Eşgin
29-Nov-2013, 16:47
öyle bir tahmin yapmışsın ki yüzde 100 tutar.

bence banko gb maçı alır.

ama asıl problem cavcavın gitmesi.bu adam giderse güller açacak.sabırsızlıkla bekliyoruz gitmesini.

Adem Erkoçak
29-Nov-2013, 16:59
öyle bir tahmin yapmışsın ki yüzde 100 tutar.

bence banko gb maçı alır.

ama asıl problem cavcavın gitmesi.bu adam giderse güller açacak.sabırsızlıkla bekliyoruz gitmesini.

ben zaten az yazarım ama öz yazarım, sağlam tahminlerde bulunurum! :)

lakin şu ilhan cavcav meselesine gelirsek... tek başına onun gitmesinin içinde bulunduğumuz futbol düzeninde çok şey değiştirmeyeceğini düşünüyorum. isterse, böyle arzu ediyorsa ölene kadar koltuğunda otursun, benim için mahsuru yok. az daha dişimizi sıkarsak doğal yollarla zaten bırakacaktır görevini. bu durum bu kadar açıkken bu derece bir muhalefetin ya da her şeyi onun gitmesi üzerinden düşünmenin fazladan sinir yıpratması dışında bir katkısı yok bence. biz sakin olup, maçımızı izleyelim, tribünleri renklendirelim, takımın atacağı goller ve iyi futbolla neşemizi bulalım. neticede hepimiz faniyiz, değil mi? ;)

ozgur_dinc
30-Nov-2013, 12:41
acaba maça bir yerlerde buluşulup gidilecek mi?

ilkay izmirli
30-Nov-2013, 19:35
yine amaçsız oyun başladı tüm takımlar bize baskı kuruyor bizde hep kendi sahamızda oynuyoruz yaslan yaslan nereye kadar futbol kalitesi olarak bu ligi haketmiyoruz.

Gürbüz Güreşci
30-Nov-2013, 22:52
Mehmet Özdilek'in de M.Diyadin gibi takıntıları oluşmaya başladığını görüyoruz. Stancu 'yu 70 dakika sol tarafa mahkum edip, etkisini hiçbir zaman gösteremeyen Zec'ten umut beklemesi bana hiç mantıklı gelmedi. Oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Sol tarafta Tosiç'in önünde ileriye top taşıyacak bir oyuncu mutlaka olmalıydı. Deniz Naki ile birlikte Uğur değişikliği yapılıp, Stancu ortaya çekilebilirdi. Serkan Yanık bence bu sezonun en kötü oyununu oynadı. Jimmy'den bahsetmek bile istemiyorum. Devre arasında gönderilecekler kervanına dahil edilmeli. Yine en diri adamımız Gosso idi.

Maçın kilit ismi Ramazan'a gelirsek, sezon başından beri pimi çekilmiş el bombası gibi ortalıklarda gezmesinden ben şahsen çok sıkıldım. Her maç tedirgin, neredeyse 1-0 yenik başlıyoruz. Tahammül sınırlarını fazlasıyla zorluyor. Artık kredisini doldurdu diye düşünüyorum.

Takımın geneline baktığımızda bugün en zayıf halkamız kalemizdi. Antep'e hediye ettik maçı. O değil yediğimiz soğuk yanımıza kâr kaldı.

Ercüment_Tunçalp
30-Nov-2013, 23:02
Ramazan süper ligde bizden başka bir kulüpte oynayamaz. Diğer kalecilerimiz ise en fazla Hacettepe de oynayabilirler. Zaten takımın standart altı olduğunu her zaman söylüyoruz. Çok bilen sanal duayen üç galibiyet alınca coşmuştu. Oysa ligin en çok yenilgi alan 2 takımından biriyiz. Diyadin ile Özdilek arasında fark olmadığı da apaçık ortaya çıkmıştır.

celiltoruner
30-Nov-2013, 23:16
Bu takımın başına geçen teknik adama zamanla bir şeyler oluyor.. Geçen sene Antalya'da her maç Tita - Isaac - Diarra'yla forveti 3 leyip arkasına İsmail Aissti gibi ofansif orta sahaya oyunun gidişatına göre Ömer Şişmanoğlu ve Emrah Başsan'ı dahil eden ve hücum futbolu oynayan Şifo, bu takımda Gosso, Doğa, ve Petroviç gibi 3 saf ön liberoyla orta sahayı kuruyor..

Haliyle oyun kurucumuz olmadığından merkezi kullanamamız normal ama ben kanatları bu kadar az kullandığımız bir maçı da hatırlamıyorum.. Kazandığımız topları dikine oynayacak ve takımı kontraya çıkaracak oyuncumuz olmayınca hep yan pas yapmakla yetindik.. Tosic'in hazır olmadığı ortada sakatlıktan döndüğü için bu normal olabilir ama 2. yarıya Uğur'la başlanabilirdi.. Şifo oyuna müdahalede çok geç kaldı.. Sağ kanatta Serkan bir kere bile hücuma katkı yapmadı, sadece defansın sağını savunmaya çalışmakla yetindi..

Zec'in kanatta etkili olamadığını sürekli belirttik.. Nitekim ortada, kanada göre daha etkili oldu ve bugün golün hazırlayıcısı oldu..

Ramazan umarım nasıl bir sezon geçirdiğinin ve toparlanması gerektiğinin farkındadır.. Trabzon maçındaki gibi şans her zaman gelmez, bu takım sürekli yediğinden fazlasını atamaz..

Son olarak Fırat Aydınus.. Her pozisyon sonrasında jest ve mimiklerle uzun uzun pozisyonu oyunculara anlatmaktan maç oynamaya fırsat bırakmıyor..

Ahmet_Ay
01-Dec-2013, 02:17
Önce iyi paslarla başladık. Antep genelde uzaktan şut çekti maç boyunca. Golü attık. Neyse bir bocalama sonrası anlamadığımız bir gol yedik. Derken duran toptan ikinci gol...İkinci yarı pozisyonlar bulduk olmayınca olmadı olmadı.
Antep şutlarda çerçeveyi bulsa daha hazin bir sonuç olabilirdi.
Hakem kesinlikle Antepi kolladı, çoğu faktörü es geçti...
Ramazan kötüydü. Daha önce yazmıştım. Kaba bir tabir olacak(sıkıntı olacaksa arkadaşlar editler)pimi çekilmiş bomba gibi nerede ne zaman gümleyecegi belli olmuyor. Yaşı genç kendini geliştirmezse yakında ptt de oynar. Kendisine ve de kaldığı sürece bize de yazık eder. Kişiliğine kesinlikle lafım yok, bir vukatını da duymadık ya da maçlarda taraftara, hakeme veya rakibe ters bir hareketini ama kendisini geliştirmeli. Kaleci antrönörümüze bu konuda çok iş düşüyor. Türk futbolunda kalecilere ihtiyaç çok fazla. Yabancı kısıtlamasının olduğu bu zamanda bu ihtiyaç daha da arttı.

4 maçımız kaldı devre arasına kadar. Alabildiğimiz kadar puan alıp, adam akıllı transfer yapmalıyız...Yoksa ikinci yarı fikstürü gerçekten zorlu olacak.

Sabrican Sarak
01-Dec-2013, 11:53
Herkes Ramazan'a yükleniyor ama artık gözüme batmamaya başladı. Artık alışmaya başladığımdan mıdır, nedendir bilmiyorum, onu böyle kabul etmeye başladım. Yine de malum jeneriklik ilk golü yediğinde aklıma direkt Özkan geldi. Uluslararası Danone Kupası'nda turnuvanın en değerli kalecisi ödülünü alan Küçük Özkan büyüdüğünde parlak bir a takım kalecisi olacağının sinyallerini veriyordu ama geçirdiği ameliyatlardan olsa gerek, böyle bir şey olmadı. Yine de gözlerim kalede arsız ve umursamaz tavırlarıyla "elimden geleni yapıyorum, daha ne" havasında olan Ramazan yerine hep o masum gülüşüyle elinden geleni ardına koymayan yaşıtım olan Özkan'ı arıyor.

Çünkü bir takımda kale forvetten de önemlidir. İlerdeki oyuncular kalenin sağlam olmadığını düşündükten sonra maç içerisinde bir süre sonra moral olarak da çökerek gol için kendilerini zorlamayacaklardır zira kale kovaya dönüşürse ne kadar gol atsan nafile oluyor...

Arda_Kucukahmetler
01-Dec-2013, 14:08
Ramazan'ın sadece konuşulmasını iyi bulmuyorum. Bu çocuk gayet iyi maçlar da çıkartmıştı ve takımı kurtarmıştı. Evet, yabancı bir kaleci alınıp kale belki daha
sağlam nitelendirilebilecek ellere teslim edilebilir ama takımda başka bir dolu sorun var ve gelebilecek muhtemel yabancı bir kaleci bile belki de bu durumda
bir şey yapamayacak.
Takımın oyunu şu şartlar için çok da olumsuz değil ama orta saha kurgusu ve özellikle forvet hattında çok büyük eksiklikler var.
Gosso'nun takıma dönmesi topun ayakta tutulması için önemliydi. Çünkü Gosso, kıvrak hareketleri ve koşu performansı ile kısa pas trafiğini çok etkili
yapıyor. Bu da topun bizde daha çok kalmasını sağlıyor. Geçen Erciyes maçında bunu yapamayınca herkes topu ayağına alıp kişisel oyun oynamaya çalıştı.
Doğa da belirli bir form grafiği tutturduğu için direnç katıyor, fakat topu forvetlerle etkili bir biçimde buluşturacak orta saha oyuncusu eksikliğimiz var.
Hoca geldiğinden beri, Petroviç'i 10 numara oynatıyor. Yani inceci orta saha oyuncusu ayarında oynamasını istiyor ama o dahil kimse ileriyi yeterince besleyemiyor.
Fakat daha da önemlisi, ileri ucun yeterli seviyede olmaması. Ya bir pivot santrafor alınıp onun kurduğu köprü ile Stancu beslenmeli ya da nokta golcüsü
tabir bir adam alınmalı.
O nokta golcüsü de Fleminks gibi durağan değil de Youla, Diarra vs misali aynı zamanda adam eksiltebilen de bir oyuncu olursa daha yararlı olacaktır.
Zec ve Petroviç şuanki performansları ile iyi birer yedek olurlar.
Hoca her nasılsa eski öğrencisi Doğa'dan vazgeçmiyor ve Özgür'ü yedek bırakıyor. Doğa da formayı vermemek için sahada çabalıyor.
Özgür'e bakacak olursak, geçen senelere göre daha farklı oynamaya gayet ediyor. Sanki yeni bir programı çalıştıran bilgisayar gibi. Yeni yüklenen programla, daha iyi top kullanır hale gelmiş.
Ehhh biraz oynatılırsa da geçen seneki tempolu haline geri döner. Biraz da motivasyonla tabi!!!!! Teknik direktör bunu es geçmemeli.
Elimizde oyunun iki yönünü de gayet başarılı oynayabilecek böyle bir adam varken ısrarla Doğa veya Petroviç için kesilmesi bana hala iyi gelmiyor!
Hoca, Özgür'den yararlanma yolunu bulmalı.

Dün sağ kanat, Serkan Kurtuluş'un oynamaması ile defansif yönü ile bilinen Serkan Yanık'a teslimdi. O da sene başında yazdığımız gibi ileriyi yine besleyemedi ve Jimmy durdu.
Zaten her maç bir kaç nokta hareket yapacak ve maçı çevirecek diye oynattığımız Jimmy de sadece gol pozisyonunda atağın başlangıç pasını verdi.
Sağ kanat işlemeyince haliyle de takım Tosiç'in dönüş yaptığı sol kanada yüklendi.
Tosiç ise daha tam kapasite olmamasına rağmen epey bir yüklendi Fakat rakip iyi kapanınca o taraftan yapılan ataklardan da sonuç alamadık.
Futbol biraz da şans işi tabi.

Bu arada biraz off-topic olacak ama Milan Smiljanic diye de bir oyuncumuz var. Hocalar neden yararlanmıyorlar merak ediyorum. Bir maçta izledik 30dk kadar.
Onda da hem hırslı hem de teknik bir görüntü verdi. Aslında orta sahanın bu kadar "kısır" olduğu bir takımda değişik alternatifler denenebilir.
Fuat Çapa'nın beni en şaşırtan halleri değişik oyuncuları sık sık rotasyona sokabilmesiydi. Tamam, sağlam ilk 11 önemlidir futbolda ve bizim takımın şu an
ilk önceliği devre bitmeden alınabilecek tüm puanları alabilmek ve garantici olmak ama değişik oyuncuların takıma katkılarını da görmek istiyor taraftar.
Yusuf Emre'yi takımda görmek ise bu bakımda ilerisi için bir ümit.

Umuyoruz ki devre arası için nokta sayılacak en az iki transfer üzerinde çalışılıyordur. Transfer gelmez ise veya gelenler de fosss çıkarsa üretkenlikten uzak forvet ve orta saha
ile takım daha çok çelişkiler yaşatır. "İyi oynuyoruz, olumlu görüntü veriyoruz ama sonuca gidemiyoruz" deyip dururuz.

Serdal Eşgin
01-Dec-2013, 21:39
Arkadaşlar takımın kurtuluş reçetesi kesinlikle yaşlı cavcav ın emekli olup bu klüpten tamamen ilişkisini kesmesine bağlı.Diğer çözüm arayışları beyhudedir.Akıntıya kürek çekmedir.Son 10 yılda yüzlerce topçu ve teknik kadro geldi gitti ama her şey gene aynı.Demek ki topçular ve hocalarda sorun yok.O zaman takıma tek köstek olan başkanlık makamında oturan yaşlı Cavcav ın emekli olmayı kabul edip gitmesi ile çözülür.Safkan Gb li bir başkan aranıyor.

onur_aydogan
01-Dec-2013, 22:57
Ramazan süper lig seviyesinde yenmemesi gereken 2 gol yedi. Ancak bu kadar acımasız eleştiriyi hak etmiyor. Her kalecinin kötü maçı olur. Dünyanın en iyi kalecilerinin bunlardan daha büyük hatalarını gördük. Her hata yapan kaleciden vaz geçilseydi dünyada kaleci kalmazdı.

Bana göre bu maçta en can sıkıcı gelişme bloklar arası mesafeyi ayarlayamamamız ve sonucunda rakibe çok fazla pozisyon vermemiz. Bence rakibi boğduğumuz dakikalarda savunmanın orta sahaya kadar çıkıp alan daraltması gerekirdi.

Tosiç ve Serkan Yanık uzun süredir oynamamanın sıkıntısını yaşadılar. Yine de özellikle ikinci yarının ilk 30 dakikasında oyunu rakip sahaya yıkmayı başardık ve iyi baskı kurduk. Gol çıkmaması şanssızlıktı. Son 15 dakika tempomuz düştü. Gaziantep'in puan sıralamasındaki yeri kadro kalitesinin çok altında. Bu ligde her maç 3 ihtimalli. Az hata yapan, şanslı olan maçı kazanıyor.

Mehmet Hoca'nın bu mağlubiyetten gerekli dersleri çıkarıp önümüzdeki haftalarda daha iyi futbol oynatıp iyi sonuçlar alacağını tahmin ediyorum.

Berşan_Kebikeç
01-Dec-2013, 23:07
Pastırma yahut Patlıcan sıcakları, geçen hafta itibariyle Ankara'yı terk etmiş ve yerine Ankara ayazı kurulmuştu. Şahsen, söz konusu Ankara ayazı ise bana her yer deplasman. Yediğimiz üçüncü gol sırasında fark ettim, soğuktan donmuş ayaklarımı hissetmiyordum.

Maça 3 puan parolasıyla çıkmıştık ama nasıl gizli tuttuysak, parolayı hücum oyuncuları bilmiyordu. Yine de hızlı başlayıp, santranın ardından bir köşe vuruşu; köşe vuruşundan birkaç dakika sonra da golü bulduk.

Galibiyet için en az 2 gol atmamız gerekiyordu çünkü kalemizde Ramazan vardı. Mamafih, olmadı.
Dakikalar 34'ü gösterdiğinde bir direniş sloganı söylenemedi, çünkü o esnada ikinci golü yemekle meşguldük.
Sergen'i teknik direktör olarak görmek enteresan tabii. Tribünden bir arkadaş "Yanlış geldin Sergen, hipodrom öte tarafta!" dedi de iyi güldük.

Arda_Kucukahmetler
02-Dec-2013, 02:56
Onu diyen de bendim! :-)

selim_turker
02-Dec-2013, 10:12
kadro çok kötü. fakat biz çok iyi niyetliyiz...

her topu sektiren, oyun bile başlatamayan ramazan gibi kötü bir kaleciye bile başbakan lakabını taktık??

taraftar futbolcuya gereğinden fazla destek çıkıyor. fakat futbolcuda herhangi bir gelişme yok. ramazan degaj yapamıyor. yani oyun başlatamıyor. adam utanır da, her antrenman degaj çalışır da eksiğini kapatır...

her sene takıma alışan iyi oyuncularımızı satıyoruz. bu sene de öyle oldu. transfer yapamadık. kadro zayıf. günü gününe uymayan zec'ten bir şeyler bekliyoruz. vs vs...

cavcav'ın istibdat dönemi ne zaman bitecek. asıl mesele bu elbette!..

mehmet galip
02-Dec-2013, 10:52
kötü oynamadık aslında.
ilk yarı 15 dakika durduk.
antep o sıra maçı aldı götürdü.

sergen li antep i çok beğendim.
bu takımın kadrosu gerçekten çok iyi.
nasıl bu durumdalar anlamak zor.
sergen işine konsantre olursa bu kadroyla kendisine yeni bir sayfa açıp, üst segment hocalar arasına dahil olabilir.

sonuç normal.
ilk yarı beklentimiz yok zaten.
ne kadar puan alsak kardır modundayız.

Mustafa Ates
02-Dec-2013, 11:55
Her maça aynı taktik uygulanmaz.
1 tane atıp geri çekileyim dersen gol yeme ihtimalini de kabul edersin.
Eskişehir, Kasımpaşa gibi rakiplerle oynarken bu taktik uygun olabilir ama senin gücünde olan bir rakipten korkarsan o da senin üstüne rahat gelir, uzaktan şut, korner, frikik nasıl olsa atarım der ve atar...

Maça gelince;
Sağ ve sol defanstan/kanattan yoksun bir oyun oynadık. Serkan ve Tosiç uzun süre oynamamanın verdiği acemilik içindeydi.
Tosiç'in bu oyununu beğenen arkadaşlar var ama ben ne defansından ne ileriye çıkışlarında bir şey anlamadım.
Bence Ramazan'ın konsantrasyon problemi var, biryerlere takılıp kalıyor. Takım dışında bir yerlerde bir sıkıntısı olabilir. Aslında iyi kaleci ama arasıra dalıyor...
Kapanan takımlara karşı pozisyon yaratamıyoruz. Kalas gibi bir Petroviç ve az teknik bir orta saha bunu yapamaz. Bence Stancu çok iyi bir golcü ama doğru yerde topla buluşturamıyoruz..