Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 12. hafta / Erciyesspor - Gençlerbirliği



Erdem Ceydilek
16-Nov-2013, 21:00
2013-2014 Sezonu
Spor Toto Süper Lig
12. Hafta Maçı

Kayseri Erciyesspor - Gençlerbirliği

24.11.2013 Pazar

Saat: 13:30

Geçmiş maçlar:

http://www.gencler.org/basitaramasonucugoster.php?yer=fikstur&aranan=erciyesspor

Gürbüz Güreşci
17-Nov-2013, 12:49
13.30 geç olmuş. Biraz daha erken saatte olmalıydı!

MehmetGUNER
19-Nov-2013, 15:03
aslında şöyle bir durum var: şu andaki form grafiğimize göre bir taktik diziliş yapmamız gerekse; bu takım 4-3-3 oynar..
ama lanet olası girdaba düşmüşüz bi kere. işte elimizi kolumuzu bağlayan bu durumumuz başta arkadaşlarımın ve gelecekteki yönetimlerin dikkatini çeksin artık.
hoca seçimi bir kulübün en önemli kararıdır. ne basiretsiz yönetimler vardır ki; hasb-el kader dikkatli bir hocaya denk gelir, adam eldeki olanakları optimum kullanarak toplayabileceği kadar puan toplar. basiretsiz yönetimde övünür biz futbolu biliyoruz" diye.. ne yönetimler gördük ki; sezon başında inanılmaz transferler, tahayyül edilmeyecek rakamlar harcarlar, beceriksiz bir hoca koskoca bir sezonu götürür.. artık önlerindeki sezonlara bakakalırlar.

neden böyle dedim?. metin diyadin yerine şifo memed'le başladığımızı farzedelim bu sezona.. şu anda çok da rahat rotasyon yapacak imkanı sağlayan rezerv puanlarımız olacaktı.
ve ayağına tek top yakışan oyuncumuz tomiç'i sağaçığa, cimmy durmaz'ı bu defa solaçığa, formunu her maç yükselten stankoviç'i hakettiği gibi santrofora koyduğumuz forvet hattıyla, hiçde zorlanmadan erciyessporun karşısına çıkabilirdik. çünkü bu maç başarılarımızın kalıcı olduğunu ispatlamak için bulunmaz ve bir o kadarda kolay bir maç. ama dedik ya şu anda bu dediklerimizi yapacak durumda değiliz ve hala da tehlikeli bölgenin dışına çıkamadık..

biz yine bu kepazeligin içerisinde kendi yarattığımız kaosun girdabında bu maça bile "sağlamcı" hazırlanmak durumundayız..
son haftalarda düşüşteki oyuncularımızdan ermin zec'i kulübeye çekebiliriz. orta sahanın ortasında özgür ve gosso ikilisini birlikte oynatabiliriz. sedatın hiçbir zaman güven veren bir görüntüsü olmadı. kulusiç ve ahmet defansın göbeğinde muhteşem ikilimiz olabilir.
ama solbekte ne olursa olsun tosiç oynamalı ki; zaten bu maçtada solbekte aksayan genç oyuncumuz uğur çiftçi'yi daha faydalı olacağı orta sahanın soluna sürerek 4-5-1'i önerecektim.. erciyessporun bizden başka hiçbir kurtuluşu kalmadığı için bu maça çok asılacaklarını da unutmadan tabii..

Serdal Eşgin
19-Nov-2013, 16:43
hızlı koşan at çabuk yorulur derler.yani gücünü idareli kullanacaksın.bakalım erciyes maçı ne olacak.

Nevzat_Akcaoglu
20-Nov-2013, 21:13
Bu mac eski futbolcularla centilmence bir mac olur.
Skorunu da vereyim.
Erciyes 1 Genclerbirligi 3
Gollerden biri Tosic vede Stancu üçüncüyü bilemedim..

Serdal Eşgin
20-Nov-2013, 21:49
Gb, ankarasporla yaptığı hazırlık maçını kazanamamış umarım bu bir ölçü olmaz.

Abreg Çelem
23-Nov-2013, 09:34
Aşağıdaki mesaj ne tekniktir ne taktik...

Yıllarca koca Ankara'da kimse Gençlerbirliği maçlarını yayınlamazken, istanbul çocuklarıyla papaz olmak pahasına bize kapılarını açan, kahrımızı çeken BeerBus'ın işletmecisi sevgili Uğur'dan bir mesaj var. Elazığ deplasman maçımızdan hemen sonra gönderdi..


Sevgili kardeşim senden alkaralara iletmen için bir mesajım bu : 5 senedir mütamadiyen gençler maçı yayınlayıp istanbul takım taraftarlarıyla terse düştük. fb gs maçları dükkanı full çaktırırken umursamayıp 5 kişiye bile gençler maçı açtık. geçen sene fb gençler maçında kendi akrabamız fblı taraftarı gençlerbirliği taraftarı dışarı attı kızmadık, kırılmadık, tek kelime etmedik. bu sene maçlar çakışmıycak diyen digitürk yüzünden gençler maçını veremedik, hemen gidip 2. Ticari digitürk üyeliği aldık. ama 5 sene sizlerle tribüne geldik dükkanı 4 e kadar açık tutup cezalar yedik. serkan ve evren çok iyi bilir ne emekler verdik. kendim gençler birliği sempatizanı oldum ama sadece 1 maçı veremedik diye tüm taraftarları *** cafede gördük bu güne kadar gelen herkese çok teşekkür eder en içten sitemlerimizi göndeririz. sizden bu üzüntümüzü ve kırgınlığımızı alkaralar grubuna bildirmenizi diler iyi geceler dilerim

Adam haklı hanımlar, beyler... :)

Ben değil ama bazı arkadaşlar Pazar 13:00'te orada olacaklar, hepinizi beklerler...

MehmetGUNER
23-Nov-2013, 14:19
15 günlük milli maç arası herkesin işine yaradı bir bizim sakatlar dönemedi. hayret.
işin çok daha vahimi en sağlam olduğumuz ve gosso ve özgür arasında seçim yapmakta zorlandığımız mevki olan defansif orta sahada her iki oyuncumuzda forma şansı bulamayacak.
bu maçta defans yapmayı bir kenara bırakıp, ileri doğru oynamaktan ve oyunu hiçde zorlanmayacağımız bir şekilde rakip yarı alanda oynamaktan başka seçeneğimiz yok gibi.
solaçıkta cimmy, sağaçıkta tomiç'in yer aldığı forvet üçlüsünün ortasında stancu'yu oynatıp, zec'i biraz dinlendirmekte fayda var.
defansta sorun yaşayacağımızı sanmıyorum ama bu dizilişte en çok ihtiyaç duyacağımız oyuncumuz tosiç dönseydi bari. solbekte oynattığımız uğur kardeşimizi orta sahanın soluna kaydırmak gerekecek bu durumda da..

efesavas
24-Nov-2013, 04:28
Orta saha zaten en sıkıntılı mevkimiz iken, orayı tek başına çekip çeviren Gosso'nun sakatlanması çok büyük dezavantaj olacak. Erciyes'in paracıklarla ön liberoculuk oynayan 'el freni' Fuat Çapa ise en büyük avantajımız. Erciyes'de de, tıpa tıp bizde oynattığı anti futbolu oynatıp, maçtan sonra çıkıp pozitif futbol oynamaya çalışıyoruz, biz de 4-4-2 oynamak isteriz ama kolay değil şeklinde özetlenebilecek demeçlerine devam ediyor. Mehmet Demirkol şöyle demiş: "Fuat hoca hep pozitif futboldan bahsediyor, ama hiç oynattığını görmedim"

Gosso ve Özgür'ün her ikisi de oynamazsa, hocanın mutlaka Doğa'yı tek ön libero oynatıp, Petro'yu tam ortaya koyup, forvet arkasına Tomiç'i koyması lazım... (illa 4-3-3 oynayacağını varsayıyorum ve kötünün iyisini söylüyorum. Yoksa neden 4-4-2 oynamamız gerektiğini düşündüğüm geçen hafta uzun uzun izah etmiştim)

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 11:48
Arkadaslar
Mac saati yaklaşıyor.Yorumlarınızı yazın da su heyecanımızı biraz atalım.Orta saha eksik diye ümitsiz değiliz inşallah.Skor rica edelim.Bir de tribünlerde kaç Genclerli göreceğiz acaba Kayseri'nin o Guzel stadında.

Aksit Ozkural
24-Nov-2013, 12:30
Nevzat'cığım,
Ben 1-2 alırız diyorum.

Daha doğrusu böyle olmasını diliyorum ama Fuat Hoca takımı çok iyi biliyor. Zor bir oyun olacağa benzer.

Tribünlerde ise 20 tanesi Ankara'dan 30 civarında da Kayseri'den ortalama 50 kadar Gençler'li oluruz diye tahmin ediyorum.

Çocuklarımıza ve maçtaki taraftarlarımıza bol şanslar diliyorum.

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 13:25
Evet Genclerli arkadaslarımız tribünlerde gözüktü.Mehmet hoca da eksikleri hiç bahane etmeden 11 aslanlara sahadayiz dedi.Tam o na yakışır bir beyanat.Yahu Tomic de yok . Neyse hasaydı aslanlar 4 de 4 . Eğer skorda yanılırsam da en kötü Aksit Ağabeyin dediği skor olsun.
Hepimize bol şans mac başlıyor.....

Aksit Ozkural
24-Nov-2013, 13:47
Zecs az daha atıyordu.
Hızlı oynamaya çalışıyoruz.
Ilk 15 dakika bitti.

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 13:53
Erciyes gayet vasat görünüyor.Kesin yenmemiz lazım.Orta saha dan iyi çıkamıyoruz.Pozisyon yaratabilsek yazarız bence.Tempo düşük bayağı.

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 14:05
Forvet hiç top alamıyor.Orta saha çok kötü oynuyor.Petrovic bu kadar nasil ağır olabiliyor, Tomic hiç yok.Dogru dürüst gelebilsek gol atacağız çok belli ama henüz pozisyonumuz yok 35 dakikada .Canlanmamiz silinmemiz lazım...

Aksit Ozkural
24-Nov-2013, 14:16
Ramazan sakatlandı.
Kalede Ferhat derken 45. Dakikada golü yedik.

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 14:18
45 de yedik.1-0 Gol bizi uyandırır diye umuyorum yoksa hiçbir parıltı yok takımda şimdilik.İyi bir ikinci yari beklemeli bizi.

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 14:46
Bravo hocam .cesur hareket Tomic çıktı Yusuf Emre Gültekin girdi altyapıdan 20 yasında..Haydii aslanlarcevirelim maci.

ilkay izmirli
24-Nov-2013, 14:51
şifosilin etkisi çabuk bitti ruhsuz oyun oynadığımız ilk 8 haftaya döndük yine pozisyona girmeden gol atmayı umuyoruz.

Nevzat_Akcaoglu
24-Nov-2013, 15:33
1-0 bitti mac.Son 3 haftadan sonra saka gibi bir mac.Ne oynadık ne oynamaya çalıştık hala anlamadım.Oturup düşüneceğiz daha uzun bir süre anlaşılan.Bizi eksiklerimiz olmasına rağmen yeni bir ümide sevkediyorlardi futbolcular bugün fazlasıyla geri aldılar.Hele birkaç hırslı futbolcusu dısında hiçbir özelliği olmayan Erciyes'e yenilmek daha bir sok edici durum.Onlari da tebrik ediyorum ayrıca ne iyelim biz bugün istemedik diyelim...

Arda_Kucukahmetler
24-Nov-2013, 15:46
Oyuncularımız neden topu ayaklarına, zamk varmış gibi yapıştırdılar anlamak mümkün değil. İllaki adam geçmek mi gerek. Son 3 maçta bol bol pas yapan ve bu sayede diri duran takım bugün biraz şahsi oynamaya çalıştı sanki. Çok şaşırılacak bir sonuç değil. İlk yarı bitmeden bir kaç maçı daha puanlarla kapatıp düşmemek için uygun noktada bitirmeliyiz devreyi. Devre arası hocanın istediği futbolculardan takviye yapılmalı.
Bir yandan da Gosso, Tosiç, Özgür takıma girerse takım biraz daha iyi olabilir.
Maç esnasında babam, Petorviç'i beğenmediğini defalarca gündeme getirdi durdu. Cidden, Petro ve Zec kesilebilir devre arasında iyi transferlerden sonra.
Hatta Tosiç geldiğinde Zec kesilip Stancu tek forvet oynayabilir ve TosiUğur ikilisi sol kanadı kullanabilir.

Orhan_Kucukahmetler
24-Nov-2013, 16:59
Askerlik yapanlar bilir. Sabah olunca, "Koğuş kalk" diye bağırılır ve akabinde uyuyanlar uyanır. Kayseri'de de aynen öyle bağırıldı ve bizler gördüğümüz tatlı rüyadan uyandık.

Serdal Eşgin
24-Nov-2013, 17:31
bu mağlubiyet sanki gelecek gibi idi.Zaten yukarda yazdığım gibi Ankarasporla yapılan maçta galip gelememe ve 3 haftalık galibiyet serisi ,hızlı koşan at çabuk yorulur örneğini verdiğim gibi.Takımda hiç bir işe yaramayan ve takıma sürekli köstek olan Ermin zec adındaki şahıs mutlak ve mutlak devre arası kadro dışı bırakılmalıdır.Daha bir kaç tane dsaha var.Az daha unutuyordum Yaşlı İlhan Cavcav emekli olmalı ve Ankara futbolu üzerindeki kara bulutlar böylece dağıtılmalıdır.Taraftar her maçta yaşlı cavcav istifa diye Ankara daki maçlarda tezahürat yapmalıdır.Korkacak bir şey yok.Bu klüp bir dernektir ve hiç kimseye ait değildir.Bağırmazsanız bu sonuçlara katlanmayı kabul etmiş olursunuz.Benden uyarması.
Nasıl ki Ankaragücündeki köstek Cemal Aydın seyircinin tezahüratı ile klüpten uzaklaştırıldığıysa yaşlı cavcav da klüpten uzaklaştırılmalı ve artık emekli olmalıdır.Yaş olmuş 80 bu ne hırs anlamıyorum.

onur_aydogan
24-Nov-2013, 21:11
Iki hafta ara bize yaramamış. Orta sahada Gosso olmayınca takımın pas trafiği bozuldu. Orta sahada çok basit pas hataları yaptık. Tomiç çok etkisizdi. Hem Gosso, hem Nizamettin, hem Özgür olmayınca orta saha kurgumuz bozuldu.

Ermin Zec Süper Ligin santraforu olamaz. Stancu da play off maçlarından yorgun dönmüş.

Rakibimiz orta sahada çok iyi baskı yaptı. Oyunun kontrolü son 15 dakika hariç Erciyesspor'daydı. 10 kişi kalmamıza rağmen son dakikalarda beraberliği getirecek şansları bulduk, bu da önümüzdeki haftalar için umut verdi.

Hakem Süleyman Abay'ın yönettiği maçları genelde kazanıyoruz ancak bugün çok kötüydü. Çok basit sarı kartlar gösterdi. Kırmızı kart pozisyonunda da hatalıydı.

Arda_Kucukahmetler
24-Nov-2013, 22:10
Şimdi TRT Stadyum'da gösterdi, bir penaltımız verilmemiş. Bir de Serkan'ın kırmızıyı haketmediğini vurguladılar. Yine de galibiyet veya beraberliği hakkedecek bir oyunumuz yoktu!
Çok iyi bir forvet transferi bile takımı ayağa kaldırır. Ceza sahası içinde etkinliğimiz az!

Mustafa Ates
24-Nov-2013, 22:52
Şimdi TRT Stadyum'da gösterdi, bir penaltımız verilmemiş. Bir de Serkan'ın kırmızıyı haketmediğini vurguladılar. Yine de galibiyet veya beraberliği hakkedecek bir oyunumuz yoktu!
Çok iyi bir forvet transferi bile takımı ayağa kaldırır. Ceza sahası içinde etkinliğimiz az!

Galibiyeti haketmediğimiz doğru ancak maçın hakkı beraberlikti.
Stancu'nun yanına yaratıcı bir ikinci isim şart.
Uğur bu aralar biraz kendine dikkat etmeli, ben oldum dememeli. Yediğimiz golde adam kaçırmasının büyük etkisi var.
Galiba oyuncularımız bu haftayı pas geçme hakkını kullandılar.

MehmetGUNER
25-Nov-2013, 13:54
kaybederse herşeyini kaybedecek fuat çapa ile gelir gelmez bundan çok daha zor 3 maçın galibiyet avantajını cebine koymuş şifo memedin maçı oldu.. beklenmedik bir şekilde.
beklenmeyen tarafı şu; şifo, bildiğimiz ve gördüğümüz şekilde bu tip şeylere hiç kulak asmaz, rakibin durumunu hiç kale almaksızın her maça özellikle de 6 puanlık bu maça kazanmak için çıkardı. demekki artık onunda kaybedecek bişeyleri olmuş artık adımlarını temkinli atıyor.

1-0 geride oynuyoruz ve oyundan tomiç'i alıp savunmacı yusuf emre'yi oyuna dahil ediyoruz. önde oynayan rakibimizde oyundan bir savunmacı olan mandjeck'i çıkarıp, forvete verdiği desteği iyi bildiğimiz azo'yu oyuna alıyor. bu kadar alakasız bir değişikliği fuat çapa gibi kabiliyetsizden beklerdikte; şifo bunu nasıl yaptı?. anlayan bizede anlatırsa seviniriz.

sol bekimiz uğur hakkında daha çok zamana ihtiyacı olduğunu belirtmiştik. her maçta oynayarak zamanı kazansın anlaşılmış herhalde.. tosiç'i izleyerek zamanını değerlendirsin ve kazansın demek istemiştik.
çünkü solbek özelliklerini taşımıyor. sol beke birazcık benziyor olsa sol tarafımızdan o kadar akın yemezdik. zaten bizde onu gençliğinin verdiği dinamizme ve bu maçtada gosso ve özgürün ikisinin birden olmayışı üzerine orta sahanın soluna önermiştik..

6 puanlık bu maçta; forvette sadece stancu'yu tek santrofor bırakıp solunda cimmy'nin sağında tomiç'in yer aldığı, yarısı hücumculardan oluşan 5'li orta saha bu maçı bize kandırabilirdi. en azından bunu denemek gerekirdi. sonuçta bundan daha kötü olacak halimizde yok.. tu.
erciyessporda da bişey yoktu çünkü. bizden başka bir takımıda yeneceklerini sanmıyorum.
ama dedik ya kaybedecek bişeylerimiz olduğunda trabzonun üzerine giden takımımız bile bu acizlerin üzerine gidemiyormuş demek..

Serdal Eşgin
25-Nov-2013, 15:24
Şimdi TRT Stadyum'da gösterdi, bir penaltımız verilmemiş. Bir de Serkan'ın kırmızıyı haketmediğini vurguladılar. Yine de galibiyet veya beraberliği hakkedecek bir oyunumuz yoktu!
Çok iyi bir forvet transferi bile takımı ayağa kaldırır. Ceza sahası içinde etkinliğimiz az!

arda çok iyi forvet takımı ayağa kaldırır diyor.Ama ihdiyar cavcav ı unutuyor.İhtiyar cavcav bu klüpt olduğu sürece ne çok iyi forvet nede iyi forvet transferine izin verir.Sen yıllardır burda yazıyorsun ama bunu öğrenememişsin.Asıl sorun yaşlı cavcav ın emekli edilmesinde.Buda gerçek taraftarım diyen herkesin maçlarda sürekli olarak yaşlı cavcav ı istifaya davet etmesiyle olur.Yeter artık 35 senedir klübün önünü tıkadığı.Tesis yaptı diyorlar,tesisi olmayan klüp var mı? sorarımsize.
Ben Ankara da olsaydım tek başıma da olsam Yaşlı cavcav istifa diye kesinlikle bağırırdım.

Malumunuz tff istanbul a taşındı neden,Ankaradan şampiyon bir takım çıksaydı hiç taşınır mıydı.Ankaragücü yada Gençlerbirliği yada Ankaraspor yada diğer Ankara takımlarından birinin şampiyon olması tüm Ankara için fayda sawğlar.Hem ekonomik hemde psikolojik.Ama yaşlı Cavcav durduğu sürece bu imkansız.

Abreg Çelem
25-Nov-2013, 17:37
arda çok iyi forvet takımı ayağa kaldırır diyor.Ama ihdiyar cavcav ı unutuyor.İhtiyar cavcav bu klüpt olduğu sürece ne çok iyi forvet nede iyi forvet transferine izin verir.Sen yıllardır burda yazıyorsun ama bunu öğrenememişsin.Asıl sorun yaşlı cavcav ın emekli edilmesinde.Buda gerçek taraftarım diyen herkesin maçlarda sürekli olarak yaşlı cavcav ı istifaya davet etmesiyle olur.Yeter artık 35 senedir klübün önünü tıkadığı.Tesis yaptı diyorlar,tesisi olmayan klüp var mı? sorarımsize.
Ben Ankara da olsaydım tek başıma da olsam Yaşlı cavcav istifa diye kesinlikle bağırırdım.

Malumunuz tff istanbul a taşındı neden,Ankaradan şampiyon bir takım çıksaydı hiç taşınır mıydı.Ankaragücü yada Gençlerbirliği yada Ankaraspor yada diğer Ankara takımlarından birinin şampiyon olması tüm Ankara için fayda sawğlar.Hem ekonomik hemde psikolojik.Ama yaşlı Cavcav durduğu sürece bu imkansız.

Hani söyleşilerde, röportajlarda falan derler ya "DEĞERLİ yorumlarınız için teşekkür ederiz" diye... Bir yorumu değerli yapan sadece içeriğin doğru olması değildir, üslup da önemli bir bileşendir. Sizin yaptığınız yorumlarda da böyle bir sorun var; içeriğe baktığımızda son derece doğru ve isabetli tespitler yapıyorsunuz ama kelimeleri (ve özellikle sıfatları) o kadar özensizce seçiyorsunuz ki bütün doğrularınızı tek kalemde siliyorsunuz...

umityasar
26-Nov-2013, 08:03
Maçın özeti tek kelime:
Türkiye'de oynanan toptan bir defa daha hiç zevk almadığım bir maçtı.

celiltoruner
26-Nov-2013, 12:07
Maça Kayseri'den 2 arkadaşımızla birlikte gittik.. Maçtan önce bu maçın zevksiz geçeceğini en fazla 1 gol çıkacağını söylediler.. Kayseri Erciyesspor'un daha doğrusu Fuat Çapa'nın oyun anlayışı (hele ki maçın önemini düşündüğümüzde) tam olarak buna uygundu ama bizimde bu futbola ortak olmamız kabul edilemez bir durum..

Gosso ve Özgür'ün sakatlığı zorunlu olarakta olsa Petroviç'in asıl mevkisine geçip, 10 numara mevkiinde takımdaki en yararlı olabilecek (asıl mevkiisi sağ açıkta olsa) Tomiç'in oynamasını sağladı.. İlk yarı her ne kadar etkili olamasa da hemen 2. yarının başında çıkarılması hataydı..(sakatlık vb. durum yoksa)

Geçen sene en iyi yaptığımız iş duran topları ve kısmen de olsa kanatları etkili kullanmamızdı.. Bu sene duran topları etkili kullanamadığız gibi üstüne üstlük kanatları da hiç kullanamıyoruz..

Her hafta burdan yazıyoruz.. Orta açamayan oyuncular kanatta neden oynar? Hem de 2 oyuncu birden maç boyu orta yapmıyorsa birlikte aynı kanatta..
Zec bu sezon oynadığı 10 maçta 1 gol, 1 asistle oynamış.. Böyle hücüm oyuncusu olmaz, olmamalı.. Bir oyuncu formsuz olabilir ama geçen sezonda attığı gol sayısı 30 maçta sadece 6..

Sakatlıkların ve cezaların sayısı giderek artıyor bu uzun vadede sıkıntı yaratabilir, daha dikkatli olmalıyız..

Şimdilik tek dileğim Tosic, Gosso ve Nizamettin gibi oyunundan keyif aldığım ve takımı sırtlayabilecek oyuncuların bir an önce takıma dönmesi..

mehmet galip
26-Nov-2013, 23:47
ben bu maç mevcut orta saha imkanlarıyla çok da kötü olmadığımızı düşünüyorum.
erciyes ten daha iyi oynadığımıza ise eminim.

uğur bizim için çok değerli ancak tosiç iyileşir iyileşmez hemen ilk 11e alınmalı.

MehmetGUNER
27-Nov-2013, 12:00
uğur'un büyük risk taşıyan ve kaldıramadığı açıkça gözlenen solbekte değil de; kesinlikle daha az sorumluluk alacağı ve gençliğinin verdiği dinamizimle zorlanmayacağı orta sahanın solunda zaman geçirmesi lazım. yoksa kaybederiz.
hem bu takımın sol kanadı zayıf değil, hiç yok. hemde kesici özelliklerinin zayıf olması ama hücuma verdiği destek ile orta sahın soluna daha çok yakışıyor. tabi birinin ona soldan ortalarıyla santroforu beslemesini söylemesi lazım. hocası olabilir mesela..
stoperdeki özgür'ün bocalayıp, orta sahadaki özgür'ün coşması gibi bişey bu demek istediğim.

bu takımın sol kanadında hiç kimse yok. bu nasıl görülmez anlamak mümkün değil.
hurşut'un sol kanada alınmasına kadar geçecek süreyi ellerimizi kavuşturarak bekleyemeyiz. üç maçın sarhoşluğunu bir kenara bırakıp;
cimmy durmaz'ı bu defa sol kanada, tomiç'i de -ortaya değil asla- sağ kanada yerleştirip, bu dönemi zec'i kulübeye gönderdiğimiz durumda stancu ile tek santrofor, 5'li orta saha düzeninde geçiştirebiliriz. yada oturup seyretmemiz sonucu bize kesilecek cezaya razı oluruz.