Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : 2013 - 14 / Süper Lig 9. hafta / Elazığspor - Gençlerbirliği



Ahmet_Ay
26-Oct-2013, 11:38
Elazığspor-Gençlerbirliği
Saat 19:00
Elazığ Atatürk Stadyumu


(teknik taktik başlıkları sadece yöneticiler açıyordu bildiğim kadarıyla ama maça 7.5 saat gibi bir süre kaldı, affınıza sığınarak ben atıldım)

Yeni hocamız Mehmet Özdilek ile ilk maçımız. Dün haber kanallarında Kulusiç'in takımdan ayrı çalıştığı Tosiç in tedavisinin sürdüğü bilgisi geçti.

Elazığ'da kazanmaya hasret onlarda olası bir muğlubiyette Norveçli hocalarını gönderebilirler.

İnşşalah yeni hocanın gazıyla bir galibiyet gelir çok ama çok ihtiyacımız var.

Serdal Eşgin
26-Oct-2013, 19:47
şimdi golü cavcav a attı elazığ.1-0 cavcav mağlup dak.42

Ahmet_Ay
26-Oct-2013, 19:56
1-1 oldu. Golümüz Sedat. Serdal Hocam düşüncenize de acı bir tebessüm ederek katılıyorum.

1 gol daha atıp alsak şu 3 puanı. Yoğun bakımdaki hastaya ilaç olacak resmen

Serdal Eşgin
26-Oct-2013, 20:49
takımı bu hale cavcav getirdiği için golü cavcava attı demiştim.tabiki bende galibiyeti isterim.3 puan gelmezse ptt nin yolu gözükmeye başladı demektir.

Serdal Eşgin
26-Oct-2013, 20:53
helal be 2-1 öndeyiz.hoca değişikliği hep ilk haftada doping etkisi yapar.

Serdal Eşgin
26-Oct-2013, 20:56
maç bitti.hele şükür 2-1 galibiz.

Ahmet_Ay
26-Oct-2013, 20:59
Şükürler olsun kazandık. Maçı netten takip ettim. Özeti izleyip oyuna ancak öyle yorum yapabilirim. Ama kazanmamız çok ama çok iyi oldu.

onur_aydogan
26-Oct-2013, 22:47
- Takımın morali ve direnci artmış.
- Rakip ceza sahasına daha kalabalık ve organize gidiyoruz.
- Stancu, Gosso ve Jimmy'yi beğendim.
- Mehmet Hoca sürekli oyunun içinde, futbolcularla iletişim halinde, takıma pozitif etkisi var.
- Hak ettiğimiz ve çok ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık.

Aksit Ozkural
26-Oct-2013, 22:57
Kaybettiğimiz moralimizi yeniden kazandık.
Şimdi evimizde iki zorlu maçımız var esesler ve Trabzon ile.
Bunlardan 6 puan çıkarabilirsek olay bambaşka bir çehreye bürünür.

Bekleyelim ve görelim.

Ahmet_Ay
26-Oct-2013, 23:19
Özeti izledim. Evet ofansif anlamda daha iyi gibiyiz. Sedat'ın sarı gördüğü pozisyonda durdurma isteği doğru, oyuncu geçse kalecimize doğru gidiyordu Az daha kalemize yakınlarda olsa kartın rengi değişebilirdi.
Stancu iyi toplar gelirse iş yapabilir gibime geliyor. Uzaktan şutlarımız var. Bireysel olarak oyuncularımız bu özelliklerini geliştirirlerse daha iyi olabilir.
Ramazan'ın iki hamlede kurtardığı iki pozisyon var.
Galibiyet güzel, ama eksiklerimiz var her hafta üste katarak, eksiklerimizi gidererek nice 3 puanlar almak dileğiyle....

Necdet Özkazancı
26-Oct-2013, 23:50
Takımımızı kutluyorum. Çok zor durumdayken kazandığımız ve bize büyük moral kazandıracak olan bir üç puan... Bundan sonraki maçlarımıza daha umutlu çıkacağız. Bu moralle kendi sahamızda arka arkaya oynayacağımız Eskişehirspor ve Trabzonspor maçlarında da galip gelirsek, keyfimiz iyice yerine gelir. Ne diyelim, inşallah! :)

Ozan_Güler
27-Oct-2013, 00:13
Kaybedenin bu ligden düşmesini daha da belirginleştirecek bir maçı deplasmanda kazanmak iyi oldu. Moral bulmak, özgüven kazanmak açısından önümüzdeki haftalara katkısı olacaktır.

Kemal Akbaba
27-Oct-2013, 09:00
Takım dün çok istekliydi , mücadeleciydi . Umarım hep böyle gideriz .

Arda_Kucukahmetler
27-Oct-2013, 09:38
Takım dün hem daha motiveydi hem de daha derli toplu gözüktü.
Bir ara hoca, Özgür'ü çıkarttığında evde ekran başında epey bir söylendik, "Şimdi golleri yiyeceğiz, takımın tüm direncini yapan adam çıktı, Gosso çıkmalıydı" vs.
Fakat Özgür'ün boşalttığı yeri değerlendirebilecek bir takım değildi Elazığspor. Gosso çok iyi değildi, iyi olacağa da benzemiyor bence. Özgür gibi dirençli bir adam çıkacağına Gosso çıkmalıydı. Başka maçlarda diğer takımlar bu duruma fatura kesebilir. Bknz geçen seneki 4-1'lik fb maçı, Özgür-Oktay değişikliği. Neyseki, Elazığsporlu oyuncuların bir dolu yere atlama hamlesine ve aldıkları serbest atışlara rağmen herhangi bir kaza yaşamadık.

Geçen sene Fuat hoca, takımdaki oyunculardan mevkilerinde optimal yararı sağlayabiliyordu ama fiziksel ve mental devamlılık yoktu. Metin hoca ise fiziksel olarak basan, istekli bir takım hazırlamaya çalıştı fakat oyunculardan optimal yararı bir türlü sağlayamadı. Mehmet hocanın dünkü maça göre verdiği görüntü bu iki durumu da ortalama olarak yansıtıyordu. Hem oyuncuların kapasitelerini olağanca değerlendirmeye çalıştı hem de direnç ve geri dönüş konusunda iyiydi.
Bu duruma, Oktay-Petroviç değişikliği ve orta saha kurgusunun Özgür-Gosso gibi iki sağlamcı adamın önlerinde, hem top kullanan hem de nispeten dirençli Petroviç'in oynaması da etken sanırım. Biraz orta sahayı sağlama alıp da Petroviç gibi ayağa pas yapabilen bir oyuncunun fovet arkasında oynaması ile topu nispeten daha çok kendimizde tuttuk.
Oktay ve Tomiç ise sonradan oyuna girip etkili oldular.
Tomiç, 90dk oyuncusu olsa çok maç çevirtir aslında. Fakat adamın olayı sonradan girip oyuna etkili olmak.
Akhisarspor maçından sonra demiştik ki, "bu maç ölçü olmaz, önümüzdeki maçlarda takımın durumu daha iyi ortaya çıkacak", dünkü galibiyet çok önemliydi ama hocanın da dediği gibi önümüzde aşmamız gereken bir dolu maç var, bu daha başlangıç.

Bir yandan da, bizim yerli futbolcular "gazlı" teknik adamlardan etkileniyorlar. Diyadin, hislerini dışarı çok yansıtmayan daha donuk bir görüntü verirken Mehmet Özdilek daha bir coşkulu imaj çiziyor. Dün saha kenarındaki heyecanlı tutumu ve lig TV'ye verdiği röportajdaki cümleleri üstüste heyecanla sıralaması gözden kaçmıyor.
Bu heyecan durumu takımı da olumlu etkileyecek gibi. Sonuçta en büyüğü 30 yaşında en küçüğü 18 yaşında olan bir oyuncu topluluğu var. Mental etkilenimlere fazlasıyla açıklar.

Umuyoruz ki bu maçın havasıyla devre bitene kadar biraz daha puan toplayıp devre arası 1-2 yerinde transferle takım yukarılara tırmanır.

Serdal Eşgin
27-Oct-2013, 10:31
elazığ çok vasat bir takım arkadaşlar.Galip geldik diye gaza gelmeyin.Asıl eskişehir ve özellikle trabzon maçları önemli.

Atila_Cinar
27-Oct-2013, 11:53
Hasret kalınan her şey güzel oluyor, galibiyet de öyle.
Umarım devamı gelir.

Arda_Kucukahmetler
27-Oct-2013, 11:53
Bu arada Serkan Kurtuluş dün gece iyiydi. Sene başından beri Serkan Yanık'ın sağ kanada getiremediği işlerliği sağladı. Jimmy ile ilerleyen zamanlarda iyi işler yapacak gibi.

Sabrican Sarak
27-Oct-2013, 16:53
Teknik direktör değişikliğinin takıma yarayacağını tahmin ediyordum. Öyle de oldu. Jimmy'nin İstanbul takımlarına transfer olmak için olağanüstü bir çaba sergilediğinin hepimiz farkındayız ama bu sezon umarım bu hırsıyla daha çok katkı yapacaktır ama topu uzun süre taşıyıp önünü boşalttığında pek etkili şutlar çekemiyor. Yardımlaşmayla bu sorun çözülürse gol yollarında daha etkili olabiliriz...

Orhan_Kucukahmetler
27-Oct-2013, 17:19
Elezağın durumu ortada. Bu nedenle benim açımdan bu maç ölçü olmadı. Önümüzdeki hafta oynanacak Eskişehir maçını bekliyorum. O maçta takımın gidişatı bir ölçüde ortaya çıkacaktır düşüncesindeyim. Yine de alınan galibiyete sevindiğimi söyleyebilirim.

mehmet galip
28-Oct-2013, 10:05
gerçekten elazığ çok zayıftı.
ancak bu maç bence yine de çok önemliydi.
çünkü mevcut moral motivasyonumuz değil elazığ, 3. lig takımı ile oynasak bile yetersiz görünüyordu.
bu anlamda galibiyet özgüven getirdi, çok çok önemli.
en çok da stancu nun atmasına sevindim.
beğensek de beğenmesek de ilk yarı kalan maçlarda ona mecburuz.

şimdi ne olacak?
artık ilk yarı için hayalci olmayalım.
her maç farklı strateji geliştirip hedefimiz olan 14-15 puana ulaşmanın yollarını bulmalıyız.
bu anlamda ben hoca olsam eses ve ts maçlarında ilk önce defansı düşünürdüm.
bu maçlarda öncelikli hedefimiz beraberlik olmalı, sonra 1 galibiyet bir beraberlik...2 galibiyet zaten çok zor.
2 beraberlik bizi 9 yapar.
antepi de yenersek oluruz 12.
gerisi için de hoca yapsın planı:cool:

onur_aydogan
29-Oct-2013, 00:21
Daha basit bir planım var. Eskişehir ve Trabzon maçlarını alalım. 13 puan eder. Kalan 6 maçta 6 puan bile alsak 19 puanla ilk yarıyı tamamlarız. Bu ligde her takım her takımı yenebilir. Mehmet Özdilek takım gol atınca çok içten seviniyor. Sevincimiz daim olsun.

Erdem Ceydilek
29-Oct-2013, 09:15
Yeni hoca geldiği için değil ama, puan tablosuna baktığımızda, göze kestirilecek ilk takım elazığ olduğu için psikolojik önemi yüksek bir maçtı. "Elazığspor'u bile yenememek" veya "Elazığspor'a bile yenilmek", zaten moral olarak çöküşte olan futbolcular üzerinde geri dönülmez bir umutsuzluğa yol açabilirdi. bu yüzden kazanmak çok önemliydi.

Önümüzdeki 2 iç saha maçını kaybetsek bile, bence uzun vadede önemli olan bu 2 maçta ortaya konacak olan azim ve kararlılık.

Serdal Eşgin
29-Oct-2013, 11:01
Elazığ maçını çok ciddi analiz edince bazı gerçekler malesef ortaya çıkıyor.Oda tabiki Gençlerbirliği için olumsuz gerçekler.Biri Elazığ'ın çok zayıf bir takım olması.İşte o yüzden bu maç kesinlikle ölçü olamaz.Ölçüdür diyen ya hoca yada futbolcular der yalan söylüyor demektir.

Maç analizine gelince ilk golü elazığın atması ve galibiyet golününde maçın bitimine 1 kaç dakka kala atılması düşünen beyinler için Gençlerbirliğinin ne tür kalitede bir takım olduğunu ortaya koyuyor.Bu kalite iyi bir kalite değil malesef.Suçlu kim tabiki 35 yıldır diktatör gibi sözde klübü yöneten ama kesinlikle gençlerbirliği takımıyla ilgisi olmayan ve gs aşığı 80 yaşındaki ihtiyar cavcav.Bu adamın gidipte gerçek bir başkan geldiğinde iddia ediyorum bu klüp her sene ilk üçe oynar.İşde o yüzden taraftar her maçta cavcav istifa tezahüratı yapmalıdır.Aksi halde bu forumda yıllarca bu tür yazıları yazmaya devam ederiz.Saygılar.