Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Gençlerbirliği Hentbol Takımı



Erdem Ceydilek
06-Aug-2013, 15:30
Hentbol Erkekler Süper Liginde Gençlerbirliği beş oyuncu ile anlaşmaya vardı.

Hentbol Erkekler Süper Liginde bu sene mücadele edecek olan Gençlerbirliği Spor Kulübü, 5 oyuncu ile anlaştı ama resmi sözleşmeye imzayı Bayram sonrasına bıraktı.

Muhabirimize transferleri açıklayan Gençlerbirliği Antrenörü Rüştü Şahin, Ankara İl Özel İdare'den Berk Özköktem ile Zeki Tepekurdu , Yeditepespor Kulübünden Ufuk Çalık , Çankaya Belediyesi Ankaspor'dan Özgür Eryılmaz ve Antalyaspor'dan Barış Orhonlu ile transfer konusunda anlaştıklarını bildirdi.

Yeni sezon öncesi çalışmalarını devam ettiren Ankara temsilcisi Gençlerbirliği'nin , Bayram sonrası bir çok sporcuya daha imza attıracağı bildirildi.

http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/genclerbirliginde-5li-imza-bayram-sonrasi/1286.html

Hadi bakalım hayırlısı...

Abreg Çelem
17-Aug-2013, 22:23
Gençlerbirliği Transferde Ses Getirdi

6 Ağustos'ta gerçekleştirdiğimiz haberde Gençlerbirliği'nin 5 transfere(Berk Özköktem , Zeki Tepekurdu,Özgür Aryılmaz , Ufuk Çalık , Barış Orhonlu) imza attığını belirtmiştik.

Bu transferlerin haricinde Antalyaspor'un geçen sene kalesini koruyan Nevzat Hocaoğlu ile anlaşan Gençlerbirliği, İzmir Büyükşehir Belediyespor'dan Tamer Turan , Kıbrıs Beşparmak Spor Kulübünden Tolga Atıcı , Büyükşehir Belediye Ankaraspor'dan Özkan Başlama ve Maliye Milli Piyango'dan Yunus Özdemir ile anlaştı.

Antrenör Rüştü Şahin yönetiminde iddaalı bir ekip kurmak için çalışmalarına devam eden Gençlerbirliği, kadrosunda ki bir çok tecrübeli sporcu ile Hentbol Erkekler Süper Liginde yer alacak.
http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/genclerbirligi-transferde-ses-getirdi/1308.html

Necdet Özkazancı
18-Sep-2013, 13:10
Sevgili Tanıl Bora'dan biraz önce aldığım e-posta mesajını, kendisinin selamlarıyla aşağıda paylaşıyorum:

"Ben bu olayı, bir Gençlerbirliğisever olduğunu söyleyen ve ara ara maçlarımıza gelen hentbolcu Özgür Eryılmaz'ın gelip haber vermesiyle öğrendim; sonra zaten medyada da yer aldı: Gençlerbirliği'nin bu sezon Hentbol Süper Liginde takımı var!

Hikâye şöyle...

Daha önce başka bir vesileyle varlığından haberdar olduğum bir kulüp vardı: Yine Ankara Hentbol İhtisas Kulübü. Bildiğim kadarıyla bir grup sporcu velisinin, çocukları hentbolu düzgün şartlarda sürdürebilsin diye kuruluşuna ön ayak oldukları bir kulüp.

Statüye göre, Futbol Süper liginde yer alan bir kulüp, hentbol şubesi olması halinde doğrudan Hentbol Süper Liginde de oynamaya hak kazanıyormuş. İşte, Ankara Hentbol İhtisas Kulübü de Gençlerbirliği'ne başvurup bizim isim hakkımızı aldı, transferlerle kadrosunu takviye etti ve Hentbol Süper Liginde mücadeleye başladı.

İlişikte Özgür arkadaşımızın yolladığı takım fotoğrafı görülüyor. Ciddi ciddi ve resmen, Gençlerbirliği hentbol takımı!

İlk hafta deplasmanda, iddialı bir takım olan Nilüfer Belediyesi'ne 29-20 yenildiler. Bu haftasonu Trabzonspor deplasmanındalar. Üçüncü haftada ise 28 Eylül cumartesi 17'de Ankara'da İstanbul Yeditepe ile oynayacaklar. Maçları Yıldız'da Barış Manço Parkının yanındaki hentbol federasyonu salonunda oynayacaklarmış.

Özgür arkadaşımız, taraftarların kendilerine ilgi göstermesini can-ı gönülden diliyor. Aktarıyorum."

201

Kulübümüz için hayırlı uğurlu olsun. Hentbol maçları da güzel ve izlemesi keyiflidir. Skor çok sık değiştiği için heyecan ve tempo da yüksektir. Hem maç izleme keyfi hem de buluşma ve eş-dostla birlikte olma keyfinin yanı sıra ilgi bekleyen amatör sporlardan biri olan hentbola da destek verme bakımından güzel bir seçim olabilir maçlara gitmek... Bu vesileyle ben de hentbol takımımıza başarılar diliyorum. Hentbol tıkımı ile ilgili başka bir başlık bulamadığım için bu başlığı açtım. Hentbol maçlarını ve haberlerini bu başlıktan paylaşabiliriz diye düşünüyorum.

umityasar
18-Sep-2013, 13:42
Bir abirlra Çankaya belediyesi vardı hentbolde iddialı.
Umaiğimiz drım Gençlerbirliğimiz de Ankarayı o kadar iyi temsil eder.
Bunu eski bir hentbol oynayan biri olarak temenni ediyorum.

ozgur_dinc
18-Sep-2013, 13:59
eski bir hentbolcu olarak çok sevindim gençlerbirliğimizin bir hentbol takımı olmasına. elimden geldiğince gitmeye çalışırım.

Atila_Cinar
18-Sep-2013, 16:25
Takım bayağı yapılı gözüküyor, futbol takımına takviye olurlar mı acaba?
Şaka bir yana, Gençlerbirliği'ne yakışan bir hamle. Umarım başarılı olurlar.

Necdet Özkazancı
27-Sep-2013, 13:55
Hentbol takımımız oyuncularından Can Yontar'dan bir mesaj aldım. Kendisi konu başlığı açma ve mesaj yazma konusunda aktifleştirme alamamış. Bu Pazar günü saat 13.00'de hentbol takımımız Yeditepespor ile THD (Türkiye Hentbol Federasyonu) Salonunda karşılaşacak. Yıldız'da Barış Manço Parkı'nın yanındaki salon...

Hentbol takımımıza başarılar diliyorum.

Salonun bulunduğu yerin haritası:

http://wikimapia.org/15892409/tr/T%C3%BCrkiye-Hentbol-Federasyonu

Necdet Özkazancı
30-Sep-2013, 01:05
Maç sonucu:
Gençlerbirliği 23 - İstanbul Yeditepespor 25... :(

serkan_gungordu
30-Sep-2013, 01:46
özgür ileri'yi de transfer etsinler

umityasar
30-Sep-2013, 08:02
özgür ileri'yi de transfer etsinler
bilerek yapmamıştır diye düşündüm maçta şu anda da düşünüyorum.
öyle olsun belki de istiyorum?

Necdet Özkazancı
04-Feb-2014, 15:11
HAYDİ MAÇA!

Önce, Tanıl Bora’nın geçen hafta Radikal’de hentbol üzerine yazdığı nefis yazı: “Hop, entbol var!”

http://www.radikal.com.tr/yazarlar/tanil_bora/hop_entbol_var-1173063

Bu güzel yazının üzerine Tanıl Bora’dan bugün maç daveti de içeren bir e-posta aldım. Bu e-postadan haberleştirdiğim metni aşağıda bilgilerinize sunuyorum:

Hentbol takımımız, ilk 9 haftayı art arda yenilerek geçirdikten sonra 10. haftada, kendisi gibi "hep-mağlup" Adana Çukobirlik'i yenerek ilk galibiyetini aldı.

Sonra müthiş bir çıkış yakaladılar:

12. haftada ligin başaltı takımlarından Milli Piyango'yu, 13. haftada alt-ortalardan Anafen Koleji'ni, 14. haftada tepedeki gruptan Nilüfer Belediyesi'ni yendiler. Arada evde Trabzonspor'a yenildikten sonra 16. haftada, geçen haftasonu, deplasmanda İstanbul Yeditepe'yi mağlup edip altlarına alarak ligin başından beri ilk defa küme düşme hattının üzerine çıkmayı başardılar.

Kısacası hentbolcularımız bizi gaza getirip önümüzdeki maçlardan birinde tribünde “dev bir taraftar topluluğu” oluşturarak kendilerine güzel bir sürpriz yapmamızı hak ettiler.

Bu cumartesi (8 Şubat) saat 13.00'te, lig ikincisi Ankara Büyükşehir Belediyesi'yle oynuyorlar.

Bir dahaki cumartesiyse (15 Şubat), şu anda 6. sırada olan Mersin'le maç var.

Maçlar Yıldız'da (Hollanda caddesi, Çankaya'dan gelirken sağa Oran istikametine dönünce, Turan Güneş'e paralel) oynanıyor.

Biz bir aksilik olmazsa her iki maça da gitmeyi kararlaştırdık. Gelecek Gençlerbirliği taraftarı arkadaşlarımız ve hentbolseverlerle orada “dev bir taraftar topluluğu” oluşturarak salonu tezahüratlarla inletelim de millet şöyle bir taraftar görsün. Hentbolcularımız sevinsin. Bizim de şeklimiz şemailimiz olsun! Ayrıca futbolda bir sezonda görebileceğimiz golü, bir maçta izleyip gole doyalım.

Ne dersiniz, hoş olmaz mı?

Öyleyse bu cumartesi saat 13.00’te kimseye randevu vermiyoruz ve Yıldız’dayız.

Haydi maça!

265

266267

Necdet Özkazancı
04-Feb-2014, 15:28
Bu arada 70'li yıllarda, bizim gençlik dönemimizde ülkemizde hentbolu tanıtmak ve yaymak için çok çalışan, daha sonra da 1976 yılında kurulan Hentbol Federasyonu'nun kurucu başkanı olan Yaşar Sevim'i de rahmet, saygı ve sevgiyle anıyorum.

Aksit Ozkural
04-Feb-2014, 19:24
Keşke çoğunuz gibi Ankara'da olsam da hentbol maçları için size katılsam.
Bu tür fırsatlar bize popülarite kazandırır.
Hem bir arada olunur, hem eğlenilir, hem de ispat-I vücut eylenir.

Kaçırmayın derim ve maç anekdotları ile fotoğraflarınızı beklediğimizi ifade ederim.

Erdem Ceydilek
08-Feb-2014, 10:30
kimler geliyor peki bugün maça?

ARIN_ALTAY
08-Feb-2014, 11:08
kızılaydan geçecek olan var mı?nasıl gidileceğine dair bir fikrim yok çünkü.

Erdem Ceydilek
08-Feb-2014, 11:13
413'e binersen, ya Atakule'den bir sonraki durakta ineceksin, ya da Turan Güneş'e dönen Oran vs. otobüs-dolmuşlarına binersen de Turan Güneş'e döndükten sonra üstgeçit civarında inip yürüyeceksin.

https://plus.google.com/101102789388113782673/about?hl=tr

ARIN_ALTAY
08-Feb-2014, 11:21
413'e binersen, ya Atakule'den bir sonraki durakta ineceksin, ya da Turan Güneş'e dönen Oran vs. otobüs-dolmuşlarına binersen de Turan Güneş'e döndükten sonra üstgeçit civarında inip yürüyeceksin.

https://plus.google.com/101102789388113782673/about?hl=tr

teşekkürler saygılar sevgiler,maçta görüşmek üzere :)

Ozan_Güler
08-Feb-2014, 16:15
Sağdan saydığımızda 11, soldan saydığımızda ise yine 11 kişiden oluşan dev taraftar topluluğumuz ile maçın başlamasına dakikalar kala salonun 'maraton' tabir edilen tribününde yerimizi aldık.
Derkene maç başladı ve salonu adeta kulakları sağır edecek şekilde 'saldır Gençlerbirliği' nidaları ile inlettik.
Kazandığımız dört penaltının üçünü atamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.
Haftaya aynı gün aynı saatte ve aynı yerde buluşmak üzere.
Haaaydi GENÇLER!

Necdet Özkazancı
09-Feb-2014, 03:44
Bugün Gençlerbirliği taraftarlık tarihinde bir ilki gerçekleştirdik ve Gençlerbirliği'nin bir hentbol maçında, büyük çoğunluğu yaşı genç, bir kısmı da gönlü genç olmak üzere tam 11 (1x10x11=110) kişilik dev bir taraftar topluluğu oluşturarak Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki salonunun "Maraton" diye tabir edilen tribünlerinde yerimizi aldık. Maça gelen her biri 10 taraftar gücündeki 11 Gençlerbirliği taraftarı, -ki bundan sonra "Gençlerbirliği Hentbol Tayfası" unvanıyla anılacaktır- şu isimlerden oluşuyordu:

a) Yaşı genç tayfa: Erdem Ceydilek, Ramazan Çelebi, Onur Nazlıaka, Eren Kalender, Arın Altay ve kız arkadaşı, adını sormayı unutma gafletinde bulunduğumuz iki genç arkadaşımız olmak üzere toplam 8 kişi...

b) Gönlü genç tayfa: Tanıl Bora (azmettirici durumunda), Ozan Güler (azmettirilen durumunda, nam-ı diğer teyzeminoğlu, babadostu) ve naçizane bendeniz Polatlılı (azmettirilen) olmak üzere toplam 3 kişi...

Hülasa, yukarıdaki şıklarda detaylı olarak belirtildiği üzere cem'an 11 kişi...

İşte performanslarıyla 110 taraftar gücüne ulaşan bu 11 kişilik dev taraftar topluluğu, futbol maçlarındaki alışkanlıklarının da verdiği güven, özveri ve tecrübe doğrultusunda maçın başlamasıyla birlikte tezahürata başlayarak salonu inim inim inletti ve hızla bir tezahürattan ötekine geçerek oyuna ağırlığını koymasını bildi. Bunun meyvelerini de hemen toplamaya başladık. Takımımız coştukça coştu, coştukça coştu ve golleri birbiri ardına sıralamaya başladı. Öyle ki skorbord olmasa golleri saymakta sıkıntıya düşebilirdik. Takım golleri sıraladıkça tribünde de biz coştuk.

İlk golün hemen ardından başlattığımız tezahürat "İki geliyor iki yalelel yalelel, iki geliyor iki yalelelli!" oldu. Bu tezahüratı çok kısa bir süre söyleyebildik. Çünkü bizim tezahüratımız devam ederkene takım üçüncü golü atmıştı bile. Bunun üzerine son derece tempolu bir biçimde "Üç üç üç üç!" diye bağırmaya başladık. Üçüncü golü attıktan sonraki tezahüratlarımız ise sırasıyla "Dört, dört, dört, dört!" ve "Beş, beş, beş beş!" oldu. Beşinci golden sonra da "Altı geliyor altı yalelel!" ve bu tezahüratın yedili, sekizli, dokuzlu versiyonlarını tribünden cümle aleme duyurduk. Böyle devam ederek on dördüncü gole ulaştık. On dördüncü golü attıktan sonra "Bugün ayın on dördü... Kız saçını kim ördü? Ördüyse yarim ördü... Ay karanlık kim gördü?" türküsünü patlattık. Devreyi bu türküyü söyleyerek 14-11 önde tamamladık. Molalarda araya sıkıştırdığımız tezahürat ise "Bom bili bili bili bom!" türküsünün Gençlerbirliği'ne uyarlanmış versiyonuydu.

Gelgelelim ne olduysa ikinci yarıda oldu. Oysa on beşinci golü de atıp "Hey on beşli on beşli... Tokat yolları taşlı!" türküsünü de söylemiştik. Ama ikinci yarıda "acemi" hakemlerin de acemiliği çok net bir biçimde ortaya çıkınca Ankara Büyükşehir Belediyesi önce farkı kapattı ve takımımız demoralize olup penaltıları gol yapamayıp hücumlardan da eli boş dönünce farkı artırmaya başladı. Fakat biz yenik duruma da düşsek takıma destekten vazgeçmedik. Tezahüratlarımıza tam gaz devam ettik. Kısacası maçın sonlarına doğru fark iyice artı ve mal batıya kaydı. Büyükşehir Belediyesi maçı 28-21 kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ligde ikinci sırada yer alan çok güçlü bir takım... İşin doğrusu biz de maç öncesinde galibiyetten pek umutlu değildik. Buna rağmen ilk yarıyı 14-11 önde kapatınca çok umutlanmıştık. Maç sonrasında takımı tribüne çağırıp alkışladık. Oyuncularımızdan Özgür, salon çıkışında takımın teknik direktörü Rüştü Şahin hoca ile bizi tanıştırdı. Her ikisi de maça geldiğimiz için çok sevindiklerini belirtip teşekkür ettiler ve önümüzdeki maçlara da beklediklerini söylediler.

Böylece ilk hentbol maçımızda tam 49 gol izlemiş ve deneyim kazanarak hentbol maçlarının havasına biraz alışmış olduk. Bu maç bitti. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Gelecek hafta oynayacağımız Mersin daha denk bir rakipmiş. Onun için bu maçı kazanma şansımız yüksek...

Aslında hentbol da ilgiyi hak eden ama sporseverlerden fazla ilgi görmeyen tempolu ve güzel bir oyun... Maç öncesi, adeta bir locayı andıran salonun kafeteryasında arkadaşlarımızla çaylarımızı içtik, sohbetimizi yaptık. Yenilmemize rağmen öncesiyle ve sonrasıyla keyif aldığımız bir maç oldu. Tanıl'ın da söylediği gibi, "Top var, kale var, gol var..." Daha ne olsun! Gelecek maç için beklentimiz, "Gençlerbirliği Hentbol Tayfası"nın zaten genlerinde var olan niteliğine nicelik de katarak sayısını hızla artırması...

Maç sırasında cep telefonumla çektiğim birkaç enstantane aşağıda...

268269270

ARIN_ALTAY
09-Feb-2014, 12:32
sürenin büyük bir kısmını oyunu çözmeye çalışarak geçirdik ve bu da bizi oldukça eğlendirdi.bir süre korner bekledik,ofsayt var dedik,penaltılarda ''kaleci niye çizgide değil hoca?'' diye sitem eden arkadaşlarımız oldu.en güzel hadise futbolda bulduğumuz başbakanımızın koltuğunu zorlayacak başka bir aday çıkartmamızdı. artık oy verebileceğimiz bir kalecimiz ve başbakan adayımız daha var, Nevzat.Necdet abi ve Ozan abinin bulduğunu tahmin ettiğim sakin ollu tezahüratı çözemedim,coşkumuz bölünmesin diye soramadım kimselere ve sakin ol laylay şeklinde eşlik ettim.bunu hentbol konusundaki tecrübesizliğime verin lütfen.gelecek maçlarda kendimi affettireceğim :) son olarak ulaşım konusunda birazcık sorunlu bir yer sanki.alternatif bir yöntem bulabilirsek daha fazla taraftar çekebileceğimizi düşünüyorum.

Ozan_Güler
09-Feb-2014, 14:07
Unuttuğum(uz) bir konuya hemen açıklık getirmekte yarar var.
İlk yarıda bir ara 12-6 öne geçmiştik ve "bu maçı alalım, önümüze bakalım" şarkısını söylemeye başlamış adeta coşmuştuk.
Derkene hakem topun armut şeklini aldığını iddia ederek top değişikliğine gitti. İşte her şey o andan itibaren değişti ve önce 6 sayılık fark kapandı, sonra da ... Neyse haftaya Buluşmak üzere.

Necdet Özkazancı
09-Feb-2014, 15:17
sürenin büyük bir kısmını oyunu çözmeye çalışarak geçirdik ve bu da bizi oldukça eğlendirdi.bir süre korner bekledik,ofsayt var dedik,penaltılarda ''kaleci niye çizgide değil hoca?'' diye sitem eden arkadaşlarımız oldu.en güzel hadise futbolda bulduğumuz başbakanımızın koltuğunu zorlayacak başka bir aday çıkartmamızdı. artık oy verebileceğimiz bir kalecimiz ve başbakan adayımız daha var, Nevzat.Necdet abi ve Ozan abinin bulduğunu tahmin ettiğim sakin ollu tezahüratı çözemedim,coşkumuz bölünmesin diye soramadım kimselere ve sakin ol laylay şeklinde eşlik ettim.bunu hentbol konusundaki tecrübesizliğime verin lütfen.gelecek maçlarda kendimi affettireceğim :) son olarak ulaşım konusunda birazcık sorunlu bir yer sanki.alternatif bir yöntem bulabilirsek daha fazla taraftar çekebileceğimizi düşünüyorum.

Tanıl Bora'nın dokuz yıl önce 2005 yılında Radikal'de yazdığı yazının son paragrafı, "Sakin ol" tezahüratı konusundaki merakını giderir herhalde Arın... :)

http://www.radikal.com.tr/spor/futbol_argosunun_bereketi-752331

Bu arada Arın'ın bu mesajıyla bana bir reklam fırsatı doğdu, topa gelişine vurup o fırsatı da kullanayım bari... :)

http://bagimsizyayin.blogspot.com.tr/2007/10/sakin-ol-uurlu-oyna-genlerbirlii.html

Necdet Özkazancı
09-Feb-2014, 15:27
Unuttuğum(uz) bir konuya hemen açıklık getirmekte yarar var.
İlk yarıda bir ara 12-6 öne geçmiştik ve "bu maçı alalım, önümüze bakalım" şarkısını söylemeye başlamış adeta coşmuştuk.
Derkene hakem topun armut şeklini aldığını iddia ederek top değişikliğine gitti. İşte her şey o andan itibaren değişti ve önce 6 sayılık fark kapandı, sonra da ... Neyse haftaya Buluşmak üzere.

"Hocaa, top armut oldu hocaa!" diye biz mi uyardık hakemi gardaşım? Evet, maalesef biz uyardık (Suçu hepimizin üzerine atayım da ben de arada kaynamış olayım). Bilmeden kendi kuyumuzu kazmışız desene... :)

ARIN_ALTAY
09-Feb-2014, 21:57
Tanıl Bora'nın dokuz yıl önce 2005 yılında Radikal'de yazdığı yazının son paragrafı, "Sakin ol" tezahüratı konusundaki merakını giderir herhalde Arın... :)

http://www.radikal.com.tr/spor/futbol_argosunun_bereketi-752331

Bu arada Arın'ın bu mesajıyla bana bir reklam fırsatı doğdu, topa gelişine vurup o fırsatı da kullanayım bari... :)

http://bagimsizyayin.blogspot.com.tr/2007/10/sakin-ol-uurlu-oyna-genlerbirlii.html

Tanıl Bora'nın yazısını keyifle okudum,çok teşekkür ediyorum cevap için Necdet abi.Fakat blog içerisindeki link dosya bulunamadı uyarısı veriyor.Artık kitaba da arşivlemiş birinden ulaşırım. :)

Necdet Özkazancı
09-Feb-2014, 22:43
Tanıl Bora'nın yazısını keyifle okudum,çok teşekkür ediyorum cevap için Necdet abi.Fakat blog içerisindeki link dosya bulunamadı uyarısı veriyor.Artık kitaba da arşivlemiş birinden ulaşırım. :)

Hay aksi! Lanet olsun! Hay bin kunduz! Hay canını albızlar alsın! Bizim dosyayı silmişler, haberimiz yok. :)

Uyarın için teşekkürler Arın. Şimdi yeniledim linki...

http://s3.dosya.tc/server18/axJEQv/_NOL_UURLUOYNA_e-kitap_-Necdet_zkazanc_.pdf.html

Abreg Çelem
10-Feb-2014, 10:06
Bizim taraftar sel olmuş salona akmış yahu, maşallah!
İzlenimlerini aktaranlara çok teşekkür, ayrıca fotoğraflar için Necdet Abi'ye ayrıca teşekkürler.
Bu arada aklıma takıldı, yoksa yeşil sahalarda umduklarını bulamayan Neccola Polates ve menajeri bundan sonra şanslarını spor salonlarında mı deneyecekler?! Karamba karambita!!

Necdet Özkazancı
13-Feb-2014, 00:57
Yav bir şey unuttum, bir şey unuttum diyordum; sen hatırlattın Abreg sağ ol: Karamba karambita!

Evet, şansımızı artık spor salonlarında deneyeceğiz. Her maçta gole doyacağız.

Necdet Özkazancı
13-Feb-2014, 01:14
HENTBOL ERKEKLER SÜPER LİGİ'NDE DEV MAÇ!
GENÇLERBİRLİĞİ - MERSİN HENTBOL SPOR KULÜBÜ
TARİH: 15 ŞUBAT 2014 CUMARTESİ
SAAT: 13.00
YER: TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU'NUN YILDIZ'DAKİ SPOR SALONU

Bugün Tanıl'dan bir e-posta aldım. Bir cümlesinde şöyle diyordu: "Hentbol takımımızın deplasmanda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni, ilk yarıyı 14-10 yenik kapattığı maçta 27-26 yendiğini bilmiyor olamazsın herhalde."

Tanıl bu mesajı, maç sonucunu bildiğimi varsayarak göndermişti ama ben gerçekten de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yendiğimizi bilmiyordum. Çünkü maçın bugün oynanacağını sanıyordum. Hatırımda öyle kalmış. Tabii çok utandım. Ama sonra şöyle bir düşündüm. Tanıl şaka yapmış olamaz mıydı? Tufaya gelmemek için internete girip maçla ilgili haber var mı diye bir bakayım dedim. Aklım sıra maç haberlerine bakarak, maçın bugün oynanacağını tespit ettikten sonra Tanıl'a dönüp, "Maç henüz oynanmadı ki, şaka yaptığını anladım. Biz kaçın kur'asıyız, böyle şakaları çok gördük!" diyecektim. Ama öyle olmadı. Maç gerçekten dün oynanmıştı ve bizim bebeler İzmir Büyükşehir Belediyesi deplasmanında ilk yarısını 14-10 yenik kapattığı maçı tek farkla, 27-26 kazanarak küme düşme hattının 3 puan üzerine çıkmıştı. Dolayısıyla Tanıl'ın verdiği habere güvenmemek ve şaka yaptığını sanmak gibi bir gaflet (ve dalâlet ve hatta hıyanet değil, sadece gaflet) içine düşmüş olmaktan dolayı bir kez daha utandım. Ama bir yandan da "Bir olsun da bizim olsun!" diyerek tek farklı galibiyete sevindim tabii. Zaten geçen cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediyesi ile oynadığımız maçta ilk yarıyı 14-11 önde kapatmamıza karşın aç gözlülük yapmamış; maç sonunda tek farklı 28-27 galibiyete razı olduğumu arkadaşlara çok açık ve seçik bir biçimde ifade etmiştim. Fakat olmamıştı ve maçı 28-21 kaybetmiştik. Şimdi ise tek farklı galibiyet beklentim İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oynadığımız maçta gerçekleşti, hem de deplasmanda... Daha ne olsun! Bir taraftar daha ne bekleyebilir ki?!

İşte 18. haftanın maç sonuçları ve puan cetveli... Aldığımız 6 galibiyet ve topladığımız 12 puanla çok açık ve seçik bir şekilde küme düşme hattının 3 puan üstünde, 11. sıradayız.

http://thf.gov.tr/tabid/175

15 Şubat 2014 Cumartesi günü saat 13.00'te Mersin Hentbol Spor Kulübü ile Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki spor salonunda, yani aynı yerde karşılaşıyoruz. Artık cumartesi günkü yenilgiyi telafi eden bu tek farklı deplasman galibiyetinden sonra bu cumartesi maça gidip dev bir taraftar topluluğuyla takımı desteklemek şart oldu. Hep destek tam destek!

Biz, "Gençlerbirliği Hentbol Tayfası" olarak her zaman olduğu gibi hayati öneme sahip bu maçta da geleneksel yerimiz olan Maraton tribününde olacağız ve takımımızı en kral biçimde destekleyeceğiz. Takımı desteklemek ve tayfamızın büyümesine katkıda bulunmak isteyen arkadaşlarımızı bu maçta Maraton tribününe bekliyoruz.

ÇOK ÖNEMLİ BİR NOT:

Bu maçta kulübümüzün futbol maçları için çıkardığı kombine biletler geçerlidir.

ÖNEMLİ BİR NOT:

Maçta söylenecek tezahüratlar, duruma göre:

-İki (altı, yedi, sekiz, dokuz, on bir, on üç vs.) geliyor iki yalelel yalelel...
-Üç üç üç üç! Dört dört dört dört! Beş beş beş beş! On on on on!
-On dördüncü golü attığımızda, "Bugün ayın on dördü, kız saçını kim ördü? Ördüyse yarim ördü, ay karanlık kim gördü?" türküsü...
-On beşinci golü attığımızda, "Hey on beşli on beşli, Tokat yolları taşlı!" türküsü...
-Eğer iyi oynayıp, bol gol bulup fark atabilirsek, "Rengi siyah kırmızı amman amman amman! Adı Gençlerbirliği bom bili bili bili bili bom!" türküsü...
-Topçularımız (özellikle kaleci Nevzat) sinirlenip kontrolü kaybettiklerinde "Sakin ol goçum sakin ol! Şuurlu oyna goçum sakin ol!"
-Kalemize penaltı (yedi metre atışı) atılırkene kalede Nevzat varsa, "Nevzat şak şak şak! Nevzat şak şak şak!"
-Nevzat rakibin atağında golü önleyip topu ileri atarkene aynı şekilde, "Nevzat şak şak şak! Nevzat şak şak şak!"
-Maç bitince takım yenilse dahi topçularımızı tribüne çağırmak için, "Buraya buraya, Gençlerbirliği buraya!"

Maça gelecek olan arkadaşlar, futbol maçlarında söylenen tezahüratlara ek olarak bu tezahüratlara iyi çalışsın... Gazamız mübarek olsun! :)

Ozan_Güler
14-Feb-2014, 20:43
HAYDİ MAÇA!

...cumartesiyse (15 Şubat), şu anda 6. sırada olan Mersin'le maç var.

Maçlar Yıldız'da (Hollanda caddesi, Çankaya'dan gelirken sağa Oran istikametine dönünce, Turan Güneş'e paralel) oynanıyor.


Öyleyse bu cumartesi saat 13.00’te kimseye randevu vermiyoruz ve Yıldız’dayız.

Arkadaşlar,
büyük gün geldi çattı. Yarın 15 Şubat Cumartesi
Hentbol takımımızı, kalecimiz Nevzat'ı yalnız mı bırakacağız?
Takım iç saha maçına çıktığında " Nerede bu Gençlerbirliği'nin efsane taraftarları ??? " mı diyecek. HAYIR!
Ben, Polates ve Tanıl yarın saat 12.45 de salonun maraton tribününde ve her zamanki yerimizde olacağız.

Önemli Not: ilk gelen beş taraftarımız için süprizimiz var.

Necdet Özkazancı
14-Feb-2014, 22:47
Arkadaşlar,
büyük gün geldi çattı. Yarın 15 Şubat Cumartesi
Hentbol takımımızı, kalecimiz Nevzat'ı yalnız mı bırakacağız?
Takım iç saha maçına çıktığında " Nerede bu Gençlerbirliği'nin efsane taraftarları ??? " mı diyecek. HAYIR!
Ben, Polates ve Tanıl yarın saat 12.45 de salonun maraton tribününde ve her zamanki yerimizde olacağız.

Önemli Not: ilk gelen beş taraftarımız için süprizimiz var.

"Gençlerbirliği Hentbol Tayfası" olarak yarın saat 12.45'te, hatta daha önce oradayız gardaşım. Hep destek tam destek!

Bu arada bir kez daha hatırlatayım: Yarınki maçta kombine biletler geçerli... Kombinesini unutanlara yardımcı oluruz. Bende kombine var. :)

Erdem Ceydilek
15-Feb-2014, 00:06
bayraklarımla oradayım :)

Erdem Ceydilek
15-Feb-2014, 18:35
bugün mersin'i, son dakikalarında sahada 3 kişi kaldığımız maçta 27-25 yendik. Tribünde 6 kişilik dev bir ekiptik ve maç sonrası hentbol camiasının takdirlerini toplaya toplaya salonu boşalttık :)

Ozan_Güler
15-Feb-2014, 18:43
Futbolda takım koca 90 dakikada 1 gol dahi atamazken, hentbolda 60 dakikada 27 gol atıyor.
Ben bundan sonra futbol yerine hentbol takımımızı destekleyeceğim.

Bu gün maçı 45 yaşındaki kalecimiz Nevzat'ın kritik kurtarışları sayesinde kazandık.
Erdem'in dediği gibi 6 kişilik dev taraftar topluluğumuz ile salonu yine inlettik.
İyi savunma yaparak rakibin etkili oyuncuları Oleg ve Saşa'yı durdurmasını bildik.
Haftaya kiminle oynarsak oynayalım ben varım.

Necdet Özkazancı
15-Feb-2014, 22:49
Futbolda takım koca 90 dakikada 1 gol dahi atamazken, hentbolda 60 dakikada 27 gol atıyor.
Ben bundan sonra futbol yerine hentbol takımımızı destekleyeceğim.

Bu gün maçı 45 yaşındaki kalecimiz Nevzat'ın kritik kurtarışları sayesinde kazandık.
Erdem'in dediği gibi 6 kişilik dev taraftar topluluğumuz ile salonu yine inlettik.
İyi savunma yaparak rakibin etkili oyuncuları Oleg ve Saşa'yı durdurmasını bildik.
Haftaya kiminle oynarsak oynayalım ben varım.

Ah gardaşım ah! Toplam 60 dakika süren maçta -ki sakatlıklar haricinde süre devamlı olarak çalışıyor- 27-25 galip geldik. Maçtaki toplam gol sayısı 52... 60 dakikada tam 52 gol... Dile kolay... Hop oturduk hop kalktık. Tempoysa tempo, heyecansa heyecan, sertlikse sertlik, tezahüratsa tezahürat, oyundan atılmaysa en kralı, üç kişi kalmaksa en hasosu, kısacası her şey var. Attığımız her golde ayağa fırlayıp alkış ve ardından tezahürat; yediğimiz her golde kısa bir somurtma hareketinden sonra topçulara destek...

Maç öncesi burada yazdığımız tezahüratların tamamını, Maraton'da sağdan say 6, soldan say 6 kişiden (Tanıl, Emre'nin Babası, ben, Mehmet Ali, Erdem ve Ramazan) oluşan dev bir taraftar topluluğuyla maçta da eksiksiz olarak bir güzel söyledik. Hatta bir ara öyle coştuk ki ayağa kalktık ve atkıları havada sallayıp zıplamaya başladık. Bizim babadostu dedi kine: "Yav gardaşım 57 yaşında adamsın, şu haline bak! Amma zıplıyorsun!" Ben de ona dedim kine: "Kalecimiz Nevzat 45 yaşında canavar gibi top oynuyor da ben 57 yaşında tribünde zıplamışım çok mu teyzeminoğlu?!"

İkinci devrede 4 farkı yakaladığımızda, "İnşallah son dakikaya en az iki farkla önde gireriz de rakibe en fazla bir gol atma şansı veririz, sonra da maç biter zaten," demiştim. Son dakikaya üç farkla önde girdik. Takımın dört kişi kaldığı bu anda kalecimiz Nevzat elindeki topla beraber karşısındaki rakipleri çalımlamaya başladı ve rakip yarı sahaya geçerkene rakibe takılıp düştü. Rakip oyuncu topu kaptığı gibi boş kaleye gönderince fark ikiye indi. Hakem Nevzat'ı da iki dakika cezasıyla dışarı atınca bizim takım sahada üç kişi kaldı. Maçın bitmesine de 17 saniye falan kalmıştı. Top bizdeydi. Bizim üç kişilik takım kendi aralarında topla oynayıp süreyi kullanmaya çalıştılar. 7 numaralı oyuncumuz Barış topu rakip kaleye öylesine gönderdi ve top havadaykene maç bitti. Tek farklı galibiyete de razıydık ama böylece iki farkla galip gelmiş olduk. Hentbole, maça, gole doyduk.

Maç sonrası ise görülmeye değerdi. Tam altı kişilik dev bir taraftar topluluğuyla sahanın hemen kenarındaki tribüne kadar indik ve maçta elinden gelenin en iyisini yapan 45 yaşındaki kalecimiz Nevzat ile topçularımızı tribüne çağırdık. Hepsi koşarak geldiler. Hepsiyle el vurduk, çak yaptık. Hep birlikte "Gençlerbirliği lay lara lay lay lay!" tezahüratını söyledik. Hentbolcularımızın hepsi de amatör ruhlu oyuncular ve desteği sonuna kadar hak ediyorlar.

Salondan çıkarkene karşı tribünde maçı izleyen seyirciler bir taraftan bizi tebrik ederkene bir taraftan da maçı yanlarında izlemediğimiz için sitem ettiler. "Keşke bizim yanımızda izleseydiniz," dediler. Bizim babadostu da dedi kine: "Bir dahaki maçta karşılıklı kırmızı-siyah çekeriz!"

Sonra tribünde çektirdiğimiz hatıra fotoğrafına ek olarak bir de salondan çıkarkene fotoğraf çektirdik ve böylece bir maçı daha böyle tamamlamış olduk.

Bu sonuçla iki puan daha kazanınca 14 puana yükseldik ve küme düşme hattındaki takımlarla aramızdaki farkı 5 puana çıkardık. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Hep destek tam destek! (Bu maçtan sonra da Kayserispor-Gençlerbirliği maçını televizyondan izlemek için Maltepe'deki Eski Futbolcular Derneği Lokali'ne gittik. Neyse... O maça hiç girmeyelim burada...)

Maçta Erdem ve Mehmet Ali'nin çektiği fotoğraflar var. Onlar buraya yükleyeceklerdir. Ben de cep telefonuyla çektiğim beş fotoğrafı ilginç olduğu düşüncesiyle buraya ekliyorum. Bunlardan beşinci fotoğraf, kalecimiz Nevzat ayakkabısını bağlarkene çektiğim bir enstantane... İlk dört fotoğraf ise maçın temposunun ne kadar hızlı olduğunu gösteriyor. 25.21'de 10-8 galip durumdaykene hücum ediyoruz ama golü atamıyoruz. Hemen ardından 25.28'de rakibimiz atak yapıyor ve golü atıp durumu 10-9 yapıyor. 25.32'de rakip oyuncuların sevinci ve kendi sahalarına çekilmesi, bizim oyuncuların ise üzüntüsü... Ve bunların hepsinin gerçekleştiği süre toplam 11 saniye... :)

274 275 276 277 278

Mehmet Ali Çetinkaya
16-Feb-2014, 18:43
Gençlerbirliği Hentbol Takımı Sahada, Biz Tribünde…

Gençlerbirliği’nin Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde mücadele eden bir takımı olduğunu, Tanıl ve Necdet abinin öncülüğünde Alkaralar’a yazılan yazılardan öğrenmiştim. Bu yazılardan birinde Tanıl abi şunları yazmış ve Necdet abi de paylaşmıştı;

“Ben bu olayı, bir Gençlerbirliğisever olduğunu söyleyen ve ara ara maçlarımıza gelen hentbolcu Özgür Eryılmaz’ın gelip haber vermesiyle öğrendim; sonra zaten medyada da yer aldı: Gençlerbirliği’nin bu sezon Hentbol Süper Liginde takımı var!

Hikâye şöyle…

Daha önce başka bir vesileyle varlığından haberdar olduğum bir kulüp vardı: Yine Ankara Hentbol İhtisas Kulübü. Bildiğim kadarıyla bir grup sporcu velisinin, çocukları hentbolu düzgün şartlarda sürdürebilsin diye kuruluşuna ön ayak oldukları bir kulüp.

Statüye göre, Futbol Süper liginde yer alan bir kulüp, hentbol şubesi olması halinde doğrudan Hentbol Süper Liginde de oynamaya hak kazanıyormuş. İşte, Ankara Hentbol İhtisas Kulübü de Gençlerbirliği’ne başvurup bizim isim hakkımızı aldı, transferlerle kadrosunu takviye etti ve Hentbol Süper Liginde mücadeleye başladı.

İlişikte Özgür arkadaşımızın yolladığı takım fotoğrafı görülüyor. Ciddi ciddi ve resmen, Gençlerbirliği hentbol takımı!

İlk hafta deplasmanda, iddialı bir takım olan Nilüfer Belediyesi’ne 29-20 yenildiler. Bu hafta sonu Trabzonspor deplasmanındalar. Üçüncü haftada ise 28 Eylül cumartesi 17′de Ankara’da İstanbul Yeditepe ile oynayacaklar. Maçları Yıldız’da Barış Manço Parkının yanındaki hentbol federasyonu salonunda oynayacaklarmış.

Özgür arkadaşımız, taraftarların kendilerine ilgi göstermesini can-ı gönülden diliyor. Aktarıyorum.”

Geçen pazartesi evimizde oynadığımız Karabük maçını tribünden izlerken Tanıl abi, “gelecek cumartesi önce hentbol takımımızın Mersin ile oynadığı maça gidelim, ardından da deplasmandaki Kayseri maçını izleyelim ne dersin?” diye sormuş ve ben de “seve seve” diye cevap vermiştim.

Dün saat 13’de Tanıl, Necdet ve Ozan abiyle buluşarak, hayatımda ilk kez hentbol maçı izlemek üzere, (eski iş yerimin yanında yer alan ve öğle tatillerinde dolaşırken inşaatına şahit olduğum) Turan Güneş’in arka tarafında bulunan Türkiye Hentbol Federasyonu Salonu’na ulaştık. Yeni yapılan salon pırıl pırıl görünüyordu. Bir yandan bir şeyler atıştırıp muhabbet ederek, bir yandan da sahada ısınan oyuncuları izliyorduk. Ardından tribündeki yerimizi alırken Ramazan’da ekibe katıldı ve sayımız %25 oranında artarak 5 kişiye ulaşmış olduk.

Karşılaşma başladığında ilk ilgimi çeken şey kalecimiz Nevzat’ın 40’larında görünen mizacıydı. Tanıl abiye, “yaşlı görünüyor kaç yaşındadır ki?” diye sordum ama o da bilmiyordu. Tezahürata Tanıl abinin “Haydi Gençler!”iyle başladık. Sonrasında genelde Necdet abinin yönlendirmeleriyle tezahüratlar yapıyorduk.

Futbolun skor kısırlığıyla karşılaştırıldığında hentbolun gol bolluğu enteresandı. Geçen hafta da maçta olan Necdet abi, her golden sonra “iki geliyor iki”, “üç, üç, üç” diye tempo tutarak ortama uyum sağladığını bizlere kanıtlıyordu.

Bir yandan maçı izlerken, bir yandan da canlı canlı hentbol kurallarını öğreniyorduk. Bu yüzden herhangi bir pozisyondan sonra, “a! peki şimdi niye rakibe verdi topu?”, “abi az önce çok kolay sarı vermişti, şimdi niye vermiyor? Adamı çekti işte!” ya da “ha! Demek ki kaleciden değil savunmadan top dışarı çıkarsa rakip alıyor abi topu!” gibi şaşkınlığı bol cümleler dökülüyordu ağızlarımızdan.

Bu arada zaman ilerliyor ve kırmızı-siyahlılar maçı 1-2 sayıyla da olsa önde götürüyorlardı. Tanıl abi ise takım hakkında kısa kısa bilgiler aktarıyordu. İlk kez Süper Lig’de mücadele eden Alkaralar, 14 takımlı ligde oynadığı ilk 9 maçı kaybetmişler ve doğal olarak “kesin düşer” konumunda düşünülmeye başlamışlardı. Ama 10. haftadan itibaren aldıkları galibiyetlerle, sürprizlere imza atmaya başlamışlar ve düşme hattından bir adım da olsa yukarı çıkmışlardı.

İlk yarının ortalarında ekibe Erdem de katıldı. Artık 6 kişiydik. Ama daha güzeli 2 tane Gençlerbirliği bayrağını da yanında getirmesiydi. Birini itinayla tribünün önüne astı, diğerini de eline alıp ara ara salladı.

Necdet abinin maç boyunca söylediği türkü-tezahüratlar ve eski tezahüratlar görülmeye değerdi! Hatta birinde Ozan abi bana dönüp, “zorlama mali, bunu anımsayamazsın çünkü muhtemelen sen doğmadan önce söyleniyordu bunlar!” bile dedi!

İlk devreyi Gençlerbirliği bir sayı önde tamamladı. İkinci yarıya ligde 6. sırada olan Mersin SK daha iyi başladı ama sonrasında özellikle Nevzat’ın güzel kurtarışlarıyla kırmızı-siyahlılar farkı açmaya başladı. Kısacası keyfimiz görülmeye değerdi.

Bu arada, arkamızdaki sırada oturan adamlardan biri, “futbol takımında iş yok, bari hentbol takımına sahip çıkın. Getirin valla tüm tribünü! Takım oldukça iyi gidiyorlar. Renk kattılar lige” diyor ve kaleci Nevzat’ın 45 yaşında olduğunu söylüyordu!

45! Şaşırmıştık. Ozan abi, “demek ki ben de biraz forma girsem, oynayabilirim!” deyip ardından kahkahayı bastı!

Maçı 3 sayı önde götürürken sahada enteresan şeyler olmaya başladı. Eski Sivaslı futbolcu Mehmet Yıldız’a benzettiğimiz Mersin’li oyuncu ile itişen bir oyuncumuz kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ardından anlamadığımız bir şekilde iki oyuncu daha ceza aldı ve sahada 4 kişi kaldık. Maçın bitmesine 90 saniye gibi bir süre vardı. Santrada 3 kişi paslaşırken geriden gelen kaleci Nevzat topu alıp sürmek istedi. Ama rakibi ile girdiği mücadele sonucu yerde kaldı. Hakem devam deyince Mersin’liler boş kaleye topu fırlatıp farkı ikiye indirdiler. Bu sırada hakeme tepki gösteren Nevzat da oyundan atılınca (şaka gibi ama!) sahada 3 kişi kalmıştık! Maç yeniden başladığında topu alan bir oyuncumuz yerde sektirerek geriye doğru koştu, bir süre topu sakladı ve maç 27-25 üstünlüğümüzle tamamlandı. Böylece takım puanını 14’e çıkartıp 11. sıradaki yerini sağlamlaştırmıştı.

Maçtan sonra takımı alkışladık. Ardından oyuncular yanımıza kadar gelip tek tek, desteğimiz için teşekkür edip elimizi sıktılar, hem hoşumuza gitmiş hem de şaşırmıştık. Bu arada (sanırım) Erdem, oyuncularımızdan Özgür’e, “şimdi kırmızı kart gören oyuncu haftaya oynayacak mı?” diye sorarak kuralları tam adamından öğrenmeye çalışıyordu. O da, “rapora göre aslında, bazen oynuyor bazen oynamıyor bakalım göreceğiz” diye cevap vererek bilgimizi önemli ölçüde arttırdı.

Tribünleri boşaltırken, “dile kolay ilk maç, ilk galibiyet!” diye düşünüyordum. Moral vericiydi :)

Dışarıda sağanak yağmur vardı ve bizler de bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra çıkışa doğru yürümeye başladık. Bu arada yanımıza gelen eski bir hentbolcu olan spor yazarı kadın, kendini tanıttıktan sonra maça renk kattığımızı, 6 kişi olmamıza rağmen tezahüratlarla oyuna etki ettiğimizi söyleyip desteğimiz için teşekkür ettikten sonra takımı yalnız bırakmamamızı ve sürekli desteklememizi rica etti.

Salon’dan çıkarken Ozan abi, “bir maça geldik 30 kişi teşekkür etti. Demek ki, Gençlerbirliği’nin eskrim takımının maçına gitsek ilah oluruz ilah!” demesiyle kahkaha atıyorduk.

Günün ikinci etkinliği olan Kayserispor maçımızı izlemek için Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği’ne doğru yola koyulmuşken Tanıl abi, takımla Kayseri’de bulunan Ali Ekber abiye mesaj atıp, “hentbolcular yendi, sıra sizde” diye moral verici bir mesaj atıyordu.

Ama günün ikinci kısmı hiç de güzel geçmedi. Kötü bir maç sonucunda peş peşe 3. kez kaybederek ateş hattına iyice yaklaştık.

(Maçta neler yaşandığını yazarak bu güzel yazının havasını kaçırmayayım. Maçta yaşananları okumak isterseniz buyurun: “Sağ olsunlar(!) yıllardır tek hedefi, ‘kümede kalmak’ olarak belirleyen Gençlerbirliği’nin… Kayserispor – Gençlerbirliği maç anım: http://www.macanilari.com/getir.php?fid=201320142105&aid=170249)

Dernekten çıkıp arabaya doğru yürürken Tanıl abi, futbol takımı konusundaki sonsuz umutsuzluğumuzu özetliyordu, “hentbol takımı hayatımıza tam zamanında girdi!”

Dip not: Tanıl Bora 29 Ocak’ta Radikal’deki köşesinde yazdığı “Hop, entbol var!” başlıklı yazısında hentbolu şöyle tanımlamıştı: “Çocukluğumuzda futbol oynarken top ele değdi mi ‘hop, hentbol!’ diye bağrışırdık, ‘el’ yerine ‘ent’ veya ‘entbol’ denirdi. Bir faulün adıydı yani hentbol. Şimdi düşünün, böyle bir sosyalleşmeden geçmiş kuşaklar nezdinde hentbol sporunun ne itibarı olabilir? Oysa kale var, top var, top kaleye girince sayı yazıp adına da ‘gol’ diyorlar. Helâl bir spor yani.”

Fotoğraflar ve yazının kaynak linki için adres: http://www.mehmetalicetinkaya.com/2014/02/genclerbirligi-hentbol-takimi-sahada-biz-tribunde/

ramazan_celebi
18-Feb-2014, 17:21
Bir sonraki maçımızın fikstürü belirlendi mi? Ne zaman, neredeyiz?

Erdem Ceydilek
18-Feb-2014, 19:54
Bir sonraki maçımızın fikstürü belirlendi mi? Ne zaman, neredeyiz?

22.02.2014
Saat: 17:00

ANKARA IL ÖZEL IDARE --- GENÇLERBIRLIGI SPOR KULÜBÜ

ErdemGokturk
18-Feb-2014, 22:46
Onur bizi maça götür. Diaspora keçilerine kartal avlamak yakışır :-) :-)

25.02.2014 19:00 Beşiktaş JK - Gençlerbirliği Spor Kulübü -

Necdet Özkazancı
18-Feb-2014, 23:25
Onur bizi maça götür. Diaspora keçilerine kartal avlamak yakışır :-) :-)

25.02.2014 19:00 Beşiktaş JK - Gençlerbirliği Spor Kulübü -

İstanbul Tayfası maça giderse, sayı olarak Beşiktaş taraftarını ezer Erdem... :)

Abreg Çelem
19-Feb-2014, 09:18
İstanbul Tayfası maça giderse, sayı olarak Beşiktaş taraftarını ezer Erdem... :)

Sayı olarak olmasa bile pankart olarak kesin ezer!
Hakikaten, hentbol sahasının uzunluğu ne kadar yahu, bizim "Gençlerbirliği İleri" pankartı sahaya sığar mı ki!? ;-)

ramazan_celebi
19-Feb-2014, 10:22
22.02.2014
Saat: 17:00

ANKARA IL ÖZEL IDARE --- GENÇLERBIRLIGI SPOR KULÜBÜ

İyi ya gidilir gidilir :) Şartları zorlayıp bi ikindi maçı seyredelim Zor olacak ama Gençlerbirliği için değer :)

ErdemGokturk
19-Feb-2014, 21:52
İstanbul Tayfası maça giderse, sayı olarak Beşiktaş taraftarını ezer Erdem... :)

Necdet hocam, küçük dünya...

Beşiktaş kız futbol takımı bunların her maçını izlemeye gidiyor :-)

Necdet Özkazancı
20-Feb-2014, 00:51
Necdet hocam, küçük dünya...

Beşiktaş kız futbol takımı bunların her maçını izlemeye gidiyor :-)

O zaman Dudullu kız futbol takımını götürüp Beşiktaşlılara bir sürpriz yapmanız şart oldu Erdem... Dudullu kızları ile kimse başa çıkamaz! :)

onur_aydogan
20-Feb-2014, 09:05
Onur bizi maça götür. Diaspora keçilerine kartal avlamak yakışır :-) :-)

25.02.2014 19:00 Beşiktaş JK - Gençlerbirliği Spor Kulübü -
Maçın hangi salonda oynanacağı belli ise hemen arkadaşlara duyuru yapayım.

Erdem Ceydilek
20-Feb-2014, 09:43
Maçın hangi salonda oynanacağı belli ise hemen arkadaşlara duyuru yapayım.


Onur abi sanırım Süleyman Seba Spor Salonu. BJK bu sezonki maçlarını orada oynamış.

http://www.bjk.com.tr/tr/cms/tesisler/6/28

ErdemGokturk
20-Feb-2014, 20:55
Dudullu kızları ile kimse başa çıkamaz! :) dudullu kızları ile kimse başa çıkamaz. diyorum sizlere, gençler de kız futbol takımı kurmalı. çok keyifli olur izlemesi.

Erdem Ceydilek
21-Feb-2014, 19:27
yarın akşam kimler geliyor maça şimdi?

saat 17:00'de Yıldız'daki THF Spor Salonu'nda..

celiltoruner
21-Feb-2014, 21:25
Ben gelmeyi düşünüyorum, salona ulaşım bilgilerini yazarsanız sevinirim.. Kızılay'da hangi duraktan kaç nolu otobüse binip, nerede inmemiz gerekiyor..

Sabrican Sarak
21-Feb-2014, 22:48
Ben gelmeyi düşünüyorum, salona ulaşım bilgilerini yazarsanız sevinirim.. Kızılay'da hangi duraktan kaç nolu otobüse binip, nerede inmemiz gerekiyor..

173 Opera-Hilal Mahallesi hattı orasının en yakınından geçen hatmış. Bu hat yaklaşık 15:40-15:50 arası da Kızılay durağından geçiyormuş. Saat 16:10 gibi de salonun 25 metre ilerisinde inebiliyormuşuz. Ancak genellikle bu hat saat başı ya da 45 dakikada bir çalıştığı için bu otobüsü kaçırırsak maça geç kalabiliriz zaten 1 saat civarı sürüyormuş hentbol maçları...

celiltoruner
22-Feb-2014, 01:05
173 Opera-Hilal Mahallesi hattı orasının en yakınından geçen hatmış. Bu hat yaklaşık 15:40-15:50 arası da Kızılay durağından geçiyormuş. Saat 16:10 gibi de salonun 25 metre ilerisinde inebiliyormuşuz. Ancak genellikle bu hat saat başı ya da 45 dakikada bir çalıştığı için bu otobüsü kaçırırsak maça geç kalabiliriz zaten 1 saat civarı sürüyormuş hentbol maçları...

Eyw.. Yarın o zaman nolur nolmaz, 15:30 'dan itibaren otobüsü beklemeye başlayayım ben en iisi..

Ozan_Güler
22-Feb-2014, 20:12
Salonun maraton tabir edilen bölümündeki her zamanki yerimizi aldık.
Taraftarımız kendini aştı ama bu maçı kazanmamıza yetmedi.
Maç sonunda her zamanki gibi takımı tribüne çağırdık ve "Yenilsen De Yensen De" şarkısıyla moral verdik.

Sabrican Sarak
22-Feb-2014, 23:00
Rakibin daha ilk dakikadan oyuna ağırlığını koyduğu bir maç olsa da, sayı açısından rekor kıran taraftarımızla salonu inletmemizle takımımız elinden geleni yaparak farkın açılmamasına çalıştı. Ulaşım araçlarının sık bir şekilde geçmemesinden ötürü dönüşte fazla zaman kaybetmek kötü olsa da, bu coşkuya ortak olmak paha biçilemezdi. Bu da maçın raporu: http://www.thf.gov.tr/haberler/tabid/192/ArticleID/446/Default.aspx

Necdet Özkazancı
24-Feb-2014, 02:42
Bu maçta 15 taraftar saydım. Tanıl Bora, bizim Emre'nin Babası, Mehmet Ali, ben, Erdem, Zeki Celasun, Nedim ve iki genç arkadaşı, Barkın ve arkadaşları, Celil, Onur Nazlıaka, Sabrican... Ayrıca çocuğuyla gelmiş bir hentbolsever de bizimle birlikteydi. Böylece ilk maçımızdaki 11, ikinci maçımızdaki 6 kişilik dev taraftar topluluğunu bu maçta 15'e çıkarmış olduk.

Rakibimiz, iyi savunma yapan ve gol yollarında çok etkili ve güçlü bir takımdı. Zaten lig üçüncüsü olmaları da bunu açıkça gösteriyor. Buna rağmen iyi mücadele ettik. Bir hafta önce attığımız golden daha fazla gol attık. Kazandığımız penaltıları kaçırmasak ve gol pozisyonlarında biraz daha etkili olsak belki yine yenilebilirdik ama sanırım fark daha az olurdu. Salon sporlarında ve özellikle hentbolda takımlar arasındaki güç farkı sahada çok açık bir şekilde kendini gösteriyor ve sonuca da yansıyor.

Maç sonrasında her zaman olduğu gibi takımımızı tribüne çağırıp alkışlamayı ihmal etmedik ve "Yenilsen de Yensen de" tezahüratı ile uğurladık.

Oyuncularımız önümüzdeki hafta 3 Mart 2014, Pazartesi günü Saat 19.00'da oynayacağımız Antalyaspor maçını çok önemsiyorlar. Maçı kazanırsak play-off maçlarına kalma şansımız artıyormuş. Biz puan cetvelinde 14 puanla 11. durumdayız. Antalyaspor da 19 puanla 8. durumda... Yani bizim için daha denk bir rakip... Zevkli ve çekişmeli bir maç bizi bekliyor gibi. Üstelik kombineler geçerli ve NTV Spor kanalı da maçı canlı olarak verecekmiş. Daha ne olsun! Bu dev maç kaçmaz! :)

Maçta Onur Nazlıaka bizim tribünün de fotoğraflarını çekmişti. Sanırım Facebook'ta ve Haydigençler sitesinde paylaşır. Ben de cep telefonumla birkaç fotoğraf çekmiştim. Aşağıda onları paylaştım.

279 280 281 282 283

Erdem Ceydilek
25-Feb-2014, 21:06
bugün beşiktaşla oynadı takımımız ve lig liderine 37-29 yenildiler. Kadro derinliğimizin olmadığını, maç programının yoğunluğunu ve BJK'nin bu ligin çok üstünde bir kaliteye sahip olduğunu düşünürsek, güzel mücadele etmiş diyebiliriz. Şimdi sıra 3 Mart Pazartesi akşamı Ankara'da oynayacağımız Antalyaspor maçında! Asıl hedef maç bu!

Necdet Özkazancı
25-Feb-2014, 22:10
Rastlantıya bak, cumartesi günü de Özel İdare'ye 37-29 yenilmiştik. Skor aynı... :)

Gol atma konusunda belli bir standardı yakalamış durumdayız. Biraz daha iyi savunma yapıp mümkün olduğunca çok rakip atağı savuşturabilirsek daha iyi sonuçlar alabiliriz gibi gözüküyor.

Okan Akca
25-Feb-2014, 22:23
Öncelikle merhaba arkadaşlar maçtan bugün 4 gibi haberim oldu.Atkımı alıp yola çıktım.Süleyman Seba spor salonu saçma sapan bir yerdeymiş zor da olsa salonu bulup maça girdim.Maç ücretsizdi.50 kadar beşiktaşlı taraftar ve ben vardım.Maçın ilk dakikalarında 4-2 öne geçtik sonra birkaç kere beraberliği yakaladık takımımız iyi mücadele etti ancak ilk yarıyı 19-15 mağlup kapattık.İkinci yarı beşiktaş daha iyi oynadı ve fark genelde 7 8 den aşağı inmedi.İlk kez hentbol maçı izledim ve kuralları bilmiyorum fakat beşiktaşın sert oynadığını söyleyebilirim bizim yaptığımız faulün 3 4 katı faul yaptılar.İki veya üç oyuncuları sarı kart gördü.Çok sayıda 7 metre atışı kullandık bunların yarısını sayıya çeviremedik.Takımımız maç boyunca çok iyi mücadele etti.Bence farkı ortaya çıkaran kalecilerin performansı oldu.Rakip takımın kalecisi çok iyi kurtarışlar yaptı.Biz iki yarıda farklı kalecilerle oynadık.Çok sayıda topumuz direkten döndü.Ben takımımızın namağlup lidere karşı olan performansını beğendiğimi söyleyebilirim.Tek başıma olduğum için çok tezahürat yapamadım.Cep telefonumun şarjının bitmesi yüzünden fotoğrafta çekemedim.Maç sonunda oyuncularımızı tebrik ettim, ellerini sıktım.Onlar da teşekkür ettiler.37-29 yenilsek de Gençlerbirliğimizi izlemenin mutluluğuyla salondan ayrıldım.Herkese selamlar ve iyi akşamlar

Erdem Ceydilek
25-Feb-2014, 22:56
Öncelikle merhaba arkadaşlar maçtan bugün 4 gibi haberim oldu.Atkımı alıp yola çıktım.Süleyman Seba spor salonu saçma sapan bir yerdeymiş zor da olsa salonu bulup maça girdim.Maç ücretsizdi.50 kadar beşiktaşlı taraftar ve ben vardım.Maçın ilk dakikalarında 4-2 öne geçtik sonra birkaç kere beraberliği yakaladık takımımız iyi mücadele etti ancak ilk yarıyı 19-15 mağlup kapattık.İkinci yarı beşiktaş daha iyi oynadı ve fark genelde 7 8 den aşağı inmedi.İlk kez hentbol maçı izledim ve kuralları bilmiyorum fakat beşiktaşın sert oynadığını söyleyebilirim bizim yaptığımız faulün 3 4 katı faul yaptılar.İki veya üç oyuncuları sarı kart gördü.Çok sayıda 7 metre atışı kullandık bunların yarısını sayıya çeviremedik.Takımımız maç boyunca çok iyi mücadele etti.Bence farkı ortaya çıkaran kalecilerin performansı oldu.Rakip takımın kalecisi çok iyi kurtarışlar yaptı.Biz iki yarıda farklı kalecilerle oynadık.Çok sayıda topumuz direkten döndü.Ben takımımızın namağlup lidere karşı olan performansını beğendiğimi söyleyebilirim.Tek başıma olduğum için çok tezahürat yapamadım.Cep telefonumun şarjının bitmesi yüzünden fotoğrafta çekemedim.Maç sonunda oyuncularımızı tebrik ettim, ellerini sıktım.Onlar da teşekkür ettiler.37-29 yenilsek de Gençlerbirliğimizi izlemenin mutluluğuyla salondan ayrıldım.Herkese selamlar ve iyi akşamlar

Bir kişi de olsa o salonda hentbolculara yalnız olmadıklarını hissettirmek çok önemli Okan. Çok sevindim maça gitmiş olmana.

Biz de yeni yeni öğreniyoruz hentbolu ve sanırım rakip takımlar çok faullü oynamıyorlar, çünkü bu sporun doğasında böyle vücut vücuda temaslar var ve bizim takım fiziksel olarak biraz zayıf kalıyor.

7 metre atışlarındaki düşük yüzdemiz devam ediyor demek ki.

tekrardan eyvallah. sağlıcakla.

onur_aydogan
26-Feb-2014, 08:49
Öncelikle merhaba arkadaşlar maçtan bugün 4 gibi haberim oldu.Atkımı alıp yola çıktım.Süleyman Seba spor salonu saçma sapan bir yerdeymiş zor da olsa salonu bulup maça girdim.Maç ücretsizdi.50 kadar beşiktaşlı taraftar ve ben vardım.Maçın ilk dakikalarında 4-2 öne geçtik sonra birkaç kere beraberliği yakaladık takımımız iyi mücadele etti ancak ilk yarıyı 19-15 mağlup kapattık.İkinci yarı beşiktaş daha iyi oynadı ve fark genelde 7 8 den aşağı inmedi.İlk kez hentbol maçı izledim ve kuralları bilmiyorum fakat beşiktaşın sert oynadığını söyleyebilirim bizim yaptığımız faulün 3 4 katı faul yaptılar.İki veya üç oyuncuları sarı kart gördü.Çok sayıda 7 metre atışı kullandık bunların yarısını sayıya çeviremedik.Takımımız maç boyunca çok iyi mücadele etti.Bence farkı ortaya çıkaran kalecilerin performansı oldu.Rakip takımın kalecisi çok iyi kurtarışlar yaptı.Biz iki yarıda farklı kalecilerle oynadık.Çok sayıda topumuz direkten döndü.Ben takımımızın namağlup lidere karşı olan performansını beğendiğimi söyleyebilirim.Tek başıma olduğum için çok tezahürat yapamadım.Cep telefonumun şarjının bitmesi yüzünden fotoğrafta çekemedim.Maç sonunda oyuncularımızı tebrik ettim, ellerini sıktım.Onlar da teşekkür ettiler.37-29 yenilsek de Gençlerbirliğimizi izlemenin mutluluğuyla salondan ayrıldım.Herkese selamlar ve iyi akşamlar
Okan bilgilendirme için teşekkürler. Aslında Nevzat Abi, Erdem Göktürk ve ben de bu maça gelecektik. Nevzat Abi ağır grip olduğundan bizim maç işi yattı. İletişim bilgilerini onurayd@yahoo.com adresine gönderirsen, İstanbul'daki etkinliklerimizden seni haberdar ederiz.

Nevzat_Akcaoglu
26-Feb-2014, 20:45
Hentbol macını kaçırdık ama Fener macını kaçırmayız evelallah.Onur Hocam toprağı acalım ve İstanbul'daki macımızda kendi seyirci rekorumuzu kıralım bu sefer.

Nevzat_Akcaoglu
26-Feb-2014, 20:52
Fenerbahce Topigi demek istemiştim.

Erdem Ceydilek
28-Feb-2014, 17:36
boşverin siz futbol takımını :)

3 Mart Pazartesi akşamı 19:00'da Ankara'da çok önemli bir maçımız var. Antalyaspor'u yenersek, playoff'a katılma şansımız bile doğabilir ki bu ligdeki ilk senesi olan bir takım için büyük başarı olur.

https://www.facebook.com/events/217184411810914/?source=3&source_newsfeed_story_type=regular

Ozan_Güler
03-Mar-2014, 21:38
NTV Spor Kanalı'nın maçı canlı yayınlamasına aldırmayarak salonun 1/4 nü dolduran :) muhteşem taraftarımız sayesinde
Antalyaspor'u 4 farkla yendik.
NEVZAAAAT NEVZAAAT

Sabrican Sarak
03-Mar-2014, 23:50
Ekseriyeti Tribünden tanıdığımız Gençlerbirliği taraftarları, Hacettepe Amerikan Futbolu Takımı ve Gençlerbirliği Hentbol Takımı'nın altyapı oyuncularından oluşan devasa tribünümüzle Antalyalı futbolculara sahayı dar ettik. Böyle bir taraftar topluluğunu eminim onlar da beklemiyordu. İlk yarının son 3 dakikasındaki muhteşem geri dönüşümüzle 16-16 eşitliği 10 saniye kala yakaladıktan sonra bu maçı alacağımıza emin olmuştuk ve ikinci yarının başından itibaren maça geç ısınan Nevzat'ın kurtarışlarıyla gaza gelen takımın dişe diş mücadelesine tanık olduk. O galibiyet heyecanını yaşayamayanlar çok şey kaçırdı. Aşağıdaki linkte yer alan fotoğrafta da gri-siyahlı 90. Yıl formamızla ellerimi açarak kabak gibi objektiflere yakalanmışım :)

http://thf.gov.tr/haberler/tabid/192/ArticleID/481/Default.aspx

Erdem Ceydilek
04-Mar-2014, 02:08
Lig toplamda 26 haftalık ve bu hafta 22. hafta maçları oynandı. Biz 16 puanla 12. sıradayız. İlk 8'e giren takımlar playoff oynamaya hak kazanacak. 8. sıradaki takımın şu anda 21 puanı. Hentbolda kazanan takım 2, beraberlikte birer ve yenilgide sıfır puan alınıyor.

Önümüzdeki maçlara baktığımızda

Adana Çukobirlik (0)
Çankaya Bld. (18)
Milli Piyango(21)
İstanbul Anafen Koleji (17)

maçları var. Adana Çukobirlik zaten garanti maç. Ligde galibiyeti yok ve averaj takımı durumundalar. Diğer 3 maç da başabaş oynanıp kazanılabilecek maçlar. Takımların yanlarına yazdığım puanlardan belli zaten. Örneğin 8. sıradaki takım bugün yendiğimiz Antalyaspor ve önlerinde Trabzonspor ve Ankara belediye gibi yenilmeleri kuvvetle muhtemel 2 maç var.

Bugün maça gelemedim ama tv'den tribün çok güzel gözüküyordu. Aynı coşkuyla bu takımı playoffa sokarız :)

ErdemGokturk
04-Mar-2014, 08:55
polatlı kadın hentbol takımı birinci ligde. dikkat çekmek isterim. :-)

bu sporun yayılımı ilginç. koskoca 1. ve 2. liglerde, kadın ve erkeklerde istanbuldan bir takım görebildim yanılmıyorsam. o da kadınlar 1.ligde emniyet.

Erdem Ceydilek
04-Mar-2014, 09:56
Bence asıl ilginç olan hentbol federasyonunun NTV'ye maçları yayınlaması için üste para veriyor olması. :)

Necdet Özkazancı
07-Mar-2014, 22:14
Hentbol takımımız yarın saat 13.00'te puansız lig sonuncusu Adana Çukobirlik ile deplasmanda karşılaşacak.

Bir sürpriz olmazsa yüksek ihtimalle kazanacağımız bir maç... Puan cetvelinde 7. ve 8. sırada yer alan Milli Piyango ve Antalyaspor'un 21 puanı, bizim 16 puanımız var. Antalyaspor kendi sahasında Trabzonspor'la, Milli Piyango da deplasmanda Nilüfer Belediyespor'la karşılaşacak. Trabzonspor ve Nilüfer Belediyespor puan cetvelinde 4. ve 5. sırada bulunan güçlü takımlar... Milli Piyano ve Antalyaspor'un bu maçlarda alacakları yenilgi ve bizim Çukobirlik karşısında alacağımız bir galibiyet bize play-off yolunu açabilir.

Bu maçta hentbol takımımıza başarılar diliyorum.

Ozan_Güler
08-Mar-2014, 14:30
Beklenen deplasman galibiyeti geldi!

Adana Çukobirlik' i 42 - 30 yenmişiz.
Hayırlı, uğurlu olsun.
Darısı diğer maçlarımıza.

Uğur Aydın
08-Mar-2014, 16:14
Nisana kadar lig bitiyor . Nisanda Ankarada olacağım ve hentbol maçına gitmeyi çok istiyorum. İnşaalah play off a kalırsak gidebileceğim ...

Necdet Özkazancı
08-Mar-2014, 18:49
Maçlar büyük ölçüde istediğimiz gibi sonuçlandı. Biz Çukobirlik'i 42-30 yendik. Antalyaspor, Trabzonspor'a kendi sahasında 33-30, Milli Piyango da Nilüfer Belediyespor'a deplasmanda 31-30 yenildi. Bu duruma göre 7. ve 8. sıradaki takımlarla aramızda 3 puanlık bir fark var. Ligin bitimine üç maç kaldığı için 8. olmamız zor fakat imkansız değil... Kalan üç maçımız da sıralamadaki yerimizi etkileyecek maçlar: Salı günü Çankaya Belediyesi, Pazar günü Milli Piyango ve son hafta da İstanbul Anafen Koleji ile oynayacağız. Bu üç maçı da kazandığımız takdirde 7. ya da 8. olmamız mümkün...

23. haftada oynanan maçların sonuçları ile puan cetveli şöyle:

300

24. haftada (11 Mart 2014 Salı) oynanacak maçlar:

301

25. haftada (15-16 Mart 2014 Cumartesi-Pazar) oynanacak maçlar:

302

26. (son) haftada (22 Mart 2014 Cumartesi) oynanacak maçlar:

303

Çok zorlu, heyecanlı ve keyifli maçlarla geçecek bu dönemde takımımıza başarılar diliyorum.

Necdet Özkazancı
10-Mar-2014, 16:45
Gençlerbirliği Hentbol Tayfası'ndan Önemli Duyuru:

HENTBOLDA DEV MAÇ!

GENÇLERBİRLİĞİ - ÇANKAYA BELEDİYESİ

TARİH: 11 MART 2014 SALI

SAAT: 13.00

YER: TÜRKİYE HENTBOL FEDERASYONU'NUN YILDIZ'DAKİ SALONU

NOT. Kombineler geçerlidir. Tüm hentbolseverler davetlidir.

Uğur Aydın
11-Mar-2014, 19:15
Maalesef bugün 31-32 kaybetmişiz. Play off iddalarimizda bu maçla suya düştü ...

zeynur pehlivan
12-Mar-2014, 14:49
Bundan sonra ki her maç çok önemli...Özellikle yedi takım için... Bir galibiyet veya bir mağlubiyet sıralamayı değiştiriyor... Hafta içi veya hafta sonu, daha fazla sayıyla mutlaka yanlarında olmalısınız...
Zeynur PEHLİVAN

Necdet Özkazancı
12-Mar-2014, 16:46
Bundan sonra ki her maç çok önemli...Özellikle yedi takım için... Bir galibiyet veya bir mağlubiyet sıralamayı değiştiriyor... Hafta içi veya hafta sonu, daha fazla sayıyla mutlaka yanlarında olmalısınız...
Zeynur PEHLİVAN

Zeynur Hanım, öncelikle sitemize hoş geldiniz. Dün devre arasında ısmarladığınız çay için de ayrıca teşekkürler...

Dün, Gençlerbirliği-Çankaya Belediyesi maçından sonra bazı izlenimlerimi yazmak istedim ama bir türlü elim gitmedi. Küçük Berkin'i kaybetmiş olmanın üzüntüsü yazma isteğimin önüne geçti. Bugün de toprağa veriliyor. Dilerim, -pek ummuyorum ama yine de bir ihtimal- Berkin'in katilleri ve azmettiricileri bu cinayetin hesabını adalet önünde verirler.

9 kişilik dev bir taraftar topluluğuyla takımımızı desteklediğimiz, tamamı heyecan içinde geçen ve özellikle sonlarında heyecanın doruğa çıktığı yüksek tempolu bir maç izledik. Kazanan takım ilk 7 ya da 8 arasında yer alma konusunda umudunu artıracaktı. Bir ara ikinci yarıda 7 farkla geriye düştüğümüz ve artık maç gitti dediğimiz anlarda takımımız müthiş bir geri dönüş yaptı ve son dakikaya tek farkla yenik girdik. Son dakikada kullandığımız penaltıyı gole çevirebilseydik en azından beraberliği yakalamış olacaktık. Ama şans bizden yana değildi. Penaltıyı atamadık ve iyi mücadele ettiğimiz ama çok gol kaçırdığımız maçı tek farkla 32-31 yenik tamamladık.

Maçtan sonra her zaman olduğu gibi oyuncularımızı tribüne çağırdık, onlar da sağ olsunlar geldiler. Kendilerini kutladık. Bu arada Özgür ve Barış'ın, "Kazanamadık, kusura bakmayın!" demeleri çok anlamlı ve pür amatör ruhun bir ifadesiydi bana göre... Biz de maçı kaybettikleri için zaten üzüntülü olan oyuncularımızı "Olsun, olur böyle şeyler!" diye teselli ettik.

Bu yenilgiyle ilk 8 takım arasına girme iddiamız tam anlamıyla bitmedi ama bir taraftan da Yeditepe'nin bu hafta da kazanmasıyla kümede kalma mücadelesini de beraberinde getirdi. Yani önümüzdeki iki maçta hem ilk 8 hem de kümede kalmak için oynayacağız. Dolayısıyla çok heyecanlı iki maç bizleri bekliyor. Çünkü Yeditepe ile aramızda 3 puan var ve biz bu hafta Milli Piyango ile oynarken, Yeditepe de puansız Çukobirlik ile mücadele edecek ve büyük ihtimalle bu maçı da kazanacak. Bizim -hiç temenni etmiyorum ama- Milli Piyango'ya yenilmemiz halinde aramızda 1 puanlık fark kalacak ki o zaman da kümede kalacak takım son maçta belli olacak. Eğer iki maçımızı da kazanırsak diğer maçların sonuçlarına göre ilk 8'e girme şansımız olacak.

Zeynur Hanım'ın da dediği gibi bundan sonraki iki maç çok önemli... Bir galibiyetle ilk 8'e, bir yenilgiyle düşme potasına girmemiz söz konusu... Kalan iki maçımızı da Ankara'da oynayacağız. Bu iki maçta da olabildiğince çok taraftarla takımımızın yanında olup desteklemeliyiz. Takımımız yense de yenilse de çok iyi niyetli ve iyi mücadele eden oyunculardan kurulu... Maçı hiçbir zaman bırakmıyorlar. Biz de tribünden destek verirsek son iki maçı kazanmamamız için hiç bir sebep yok.

İşte 24. haftanın sonuçları ve puan durumu:

305

25. haftada (15-16 Mart 2014 Cumartesi-Pazar) oynanacak maçlar:

302

26. (son) haftada (22 Mart 2014 Cumartesi) oynanacak maçlar:

303

zeynur pehlivan
12-Mar-2014, 22:14
Necdet Bey,
Bugün Berkin için bende kendi sayfamda bir anne olarak hissettiklerimi yazdım. Gerçekten büyük bir acı...
Diğer taraftan, biliyorsunuz, Gençlerbirliği hentbol takımı ilk kez Süper Ligde mücadele ediyor. İlk senesinde, bütün olumsuzluklara rağmen oynadıkları hentbol, verdikleri mücadele çok güzel. Böyle köklü bir kulübü önümüzdeki senelerde de salonlarımızda görmek isterim.
Bu arada, her salona geldiğinizde size çay ısmarlayabilirim. Hafta sonu görüşmek üzere...
Zeynur Pehlivan

Necdet Özkazancı
15-Mar-2014, 18:45
Hentbolda, Yeditepe bugün de Çukobirlik'i yenince ve İstanbul Anafen yenip Antalyaspor da yenilince, önümüzdeki iki maç çok kritik hale geldi. Öyle ki, ikisini de kazanırsak ilk 8 takım arasına girebiliriz; Allah korusun ikisini de kaybedersek küme bile düşebiliriz. Yarınki maç bu yüzden çok önemli... Çok heyecanlı, tempolu ve bol gollü bir maç bizi bekliyor. Bugün Kasımpaşa'yı yenmenin de sevinciyle yarın saat 18.00'de Milli Piyango ile oynayacağımız maç için Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki spor salonunda buluşalım; hem 91. yılımızı, hem Kasımpaşa galibiyetini kutlayalım hem de takımımızı destekleyelim. Heyecana, tempoya ve gole doyalım.

Her zaman olduğu gibi maç ücretsiz ve üstelik kombineler de geçerli... Daha ne olsun... :)

Yarın hentbol tayfası olarak hep destek tam destek...

Hentbolda bugün oynanan maçların sonuçları ve 25. haftanın puan cetveli şöyle:

306

Erdem Ceydilek
15-Mar-2014, 19:26
Bugün hentbol takımımızdan Özgür hem basın açıklamasında hem de Sudem'de bizlerleydi.

Yarın akşam da biz hentbol takımımızı yalnız bırakmayıp onlara destek olmaya gidelim. Geçen maç 9 taraftarın bile maçın seyrini nasıl değiştirdiğini gördük. 100 kişilik bir tribün maçı bize getirir.

ErdemGokturk
16-Mar-2014, 21:22
36-32 yenmişiz :-)

haftaya cumartesi izmir antalya'yı yenerse şöyle bir durum oluyor yanlış anlamıyorsam. anafen'i yenersek playoff'a çıkarız, yenilirsek küme düşeriz.

Ozan_Güler
16-Mar-2014, 21:43
Bu günkü galibiyetle Küme'den düşme olasılığı kalmadı.
Haftaya Cumartesi yine Ankara'da son maçımıza çıkacağız.

Necdet Özkazancı
16-Mar-2014, 23:01
Çok müthiş bir maç oldu. Heyecan, tempo, bol gol... 60 dakikalık oyunda toplam 68 gol... Dile kolay... Bir ara birkaç farkla geriye düştük. Maçın son beş dakikasına girdiğimizde oyunu başabaş hale getirdik ve ne olduysa son 5 dakikada oldu. Farkı açtık ve 4 farkla galip geldik. Hentbolcu kardeşlerimizle galibiyet kutlamalarımız görülmeye değerdi. Maçta taraftarlar olarak bayağı güzel bir destek verdik. İyi ve oldukça kalabalık bir tribün yaptık. Neşemiz de yerindeydi. Galip de gelince neşemiz bir kat daha arttı. Bu arada eski başkanlarımızdan, divan kurulu başkanı Hasan Şengel de maçı izledi. Maç sonunda ona da tezahürat yapıp galibiyeti hediye ettik.

Emre'nin Babası, Tanıl ve diğer Gençlerli arkadaşlar dün ve bugün alınan iki galibiyetle duble yaptılar. Ben ise bu maçlara ek olarak bugün 19 Mayıs 1 No.lu Dış Saha'da oynanan Polatlıspor-Şentepespor maçını izledim. Kazanan takım 1. Amatör Küme'den Amatör Süper Lig'e çıkacaktı. Maçı Polatlıspor 2-1 kazandı ve Amatör Süper Lig'e yükselen takım oldu. Böylece dün futbolda Gençlerbirliği'nin Kasımpaşa karşısındaki galibiyeti, bugün hentbolda Milli Piyango karşısındaki galibiyetimiz ve futbolda Polatlıspor'un Şentepe karşısındaki galibiyeti ile iki günde trible yapmış oldum. Ne güzel! :)

Haftaya 21 puanla ve averajla 9. durumdaki Antalyaspor kendi sahasında 19 puanlı İzmir Büyükşehir Belediyesi ile oynuyor. Bizim ise 20 puanımız var; 21 puanla ve averajla 8. durumdaki İstanbul Anafen Koleji ile karşılaşacağız. Yenersek 22 puana ulaşırız, Anafen Koleji de 21 puanda kalır. Antalyaspor, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yenilirse 21 puanda kalır; berabere kalırsa 22 puana ulaşır. Averajımız daha iyi olduğu için biz 8. oluruz ve Beşiktaş ile play-off oynama hakkını kazanırız gibi geliyor.

Ama bugün maçtan sonra ilk 8 (play-off) şansımızın ne olduğunu hentbolcularımızdan Özgür'e sorduğumda "Şansımız kalmadı," gibi bir yanıt aldım. Kafam karıştı açıkçası... Şansımız var mı yok mu hâlâ puan cetveline bakıp hesap yapıyorum. Özgür, Zeynur Hanım'a buradan soralım bakalım play-off şansımız -az da olsa- var mı yok mu? Bence var gibi... :)

307

Necdet Özkazancı
17-Mar-2014, 12:36
Dün gece hentbolcularımızdan Özgür'le Facebook'ta bir yazışmamız oldu. Özgür bizim bilmediğimiz önemli ve ilginç bir bilgi verdi. Bu bilgi için Özgür'e çok teşekkür ediyorum.

Özgür'ün verdiği bilgiye göre, puan cetvelindeki durumumuzu incelerken, Erkekler Gençler Süper Ligi'nin puan cetveline de bakmak gerekiyor.

308

Takımların puanlarına, Erkekler Süper Gençler Ligi'nde alınan puanların da % 10'u yansıyormuş. Bizim 10 puanımız var ve 1 puan yansıyacak. Rakiplerimizden 20 puanlı Anafen Koleji'ne 2 puan, 16 puanlı Çankaya Belediyesi'ne de 1,6 puan yansıyacak. Antalyaspor'un ise puanı olmadığı için hiç puan yansımayacak. Böylece puan cetvelinde 21 puanlı Antalyaspor'la puanlarımız eşitlenmiş oluyor ve averajla Antalyaspor'un üzerine çıkıyoruz. Bu duruma göre bizim rakiplerimiz şu anda Anafen Koleji ve Çankaya Belediyesi... Anafen Koleji'ni yenersek puanımız 22'ye çıkıyor ve puanları eşitleyip averajla onların üstüne çıkıyoruz. Çankaya Belediyesi de Yeditepe'ye yenilirse 21,6 puanda kalıyor. Böylece 8. olup play-off'a katılma hakkını kazanıyoruz.

Kısacası, play-off'a katılma hakkını kazanmamız için Anafen Koleji'ni yenmemiz, Çankaya Belediyesi'nin de Yeditepe'ye yenilmesi lazım. Biz Anafen Koleji'ni yenersek, averajla önde olduğumuz Antalyaspor'un rakibini yenip yenmemesinin bir önemi yok.

Dolayısıyla çok heyecanlı, tempolu ve bol gollü bir final maçı daha bizi bekliyor. :)

zeynur pehlivan
17-Mar-2014, 21:22
Merhabalar
Bugün okuma şansım oldu. Özgür de cevaplamış zaten.. Evet play off şansınız var ama bütün sonuçların Gençlerbirliği lehine olduğu takdirde...Bu ne demek..Antalya kendi evinde İzmir'e yenilmesi demek ki İzmir düşme hattında...Gençlerbirliğinin Anafen'i yenmesi demek.. Bu takımların kendi aralarında oynadıkları maçlar berabere biterse, ikili avarajlar devreye girer, bütün bunların detaylı bir şekilde hesaplanması gerek... Bütün bunlara birde Gençler liginden alınacak puanların hesaplanması yapılacak. Yani maçların çok iyi etüt edilmesi gerekiyor. Gençlerbirliğinin bugünlerde biraz matematik çalışması lazım. Maçlar aynı saatte oynanacak ama, bir arkadaşın kulağıda diğer maçlarda olması gerekir.
Bu gibi maçlarda en önemli şey sakin kalabilmektir. Daha maç bitmeden agresif davranışlarla takıma zarar vermek, iki dakika veya kırmızı kartlarla oyun dışında kalmak en büyük tehlikedir. Yapılacak en güzel şey atmış dakika yürüyemeyecek durumda olasıya kadar mücadele etmektir. Tabii sizin desteklerinizle..

Erdem Ceydilek
19-Mar-2014, 11:59
şöyle bir facebook etkinlik sayfası oluşturduk.

https://www.facebook.com/events/660744363987362/

Necdet Özkazancı
19-Mar-2014, 15:11
Fotoğraflardaki görüntülerin bir benzerinde yer almak, "ben de oradaydım!" demek isteyen arkadaşlar... Cumartesi günü saat 13.00'te Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki Spor Salonu'nda buluşalım.

HAYDİ MAÇA!

311 312 313

Aksit Ozkural
19-Mar-2014, 21:00
Değerli kardeşlerim,
Eli ayağı tutan herkes ama herkes bu hayati maça gelsin.
Artık salonlarda da isbat-vücut etmeliyiz.
Hem eğlencesi bol, hem de en az 60 gol.
Üstelik maça gelecek olanlar ekonomik bir yükle de karşı karşıya kalmıyacak.
Hentbolcu sporcu kardeşlerimiz bu desteğe fazlası ile layık arkadaşlarımız.

Biz geçen haftaki Kasımpaşa maçına 5 tanesi Ankara'dan gelen 60 kişilik dev taraftar gurubu ile gittik.
Sizde taraftarlık görevinizi yaparsınız herhalde diye düşünüyorum.

Sporcularımıza başarılar, size de iyi seyir ve destekler.

Necdet Özkazancı
20-Mar-2014, 00:19
Hentbol Erkekler Süper Ligi'nin 25. haftasında, takımların Süper Gençler Ligi'nde aldıkları puanların % 10'u oranında yansıyan puanların da eklenmesiyle oluşan son puan cetveli...

Buna göre 8. durumdaki İstanbul Anafen Koleji'nin 23 puanı, 9. durumdaki Çankaya Belediyesi'nin 21,6 puanı ve 10. durumdaki Gençlerbirliği'nin 21 puanı var. İstanbul Anafen Koleji'ni yenersek puanımız 23'e yükseliyor. Çankaya Belediyesi ise deplasmanda oynayacağı Yeditepe'ye yenilirse 21,6 puanda kalıyor; berabere kalırsa 22,6 puanı oluyor. Lig statüsünde, genel averaj ve ikili averajdan hangisinin geçerli olduğuna dair bir bilgi bulamadım ama bu önemli değil. Çünkü bizim genel averajımız da ikili averajımız da Anafen Koleji'nden iyi... Cumartesi günü İstanbul Anafen Koleji'ni yenersek, aynı saatte İstanbul'da oynanacak olan Yeditepe - Çankaya Belediyesi maçının sonucunu bekleyeceğiz ve Çankaya Belediyesi'nin yenilmesini ya da berabere kalmasını temenni edeceğiz. Kısacası tatlı bir heyecan...

Hentbol Erkekler Süper Liginde Son Durum

http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/erkekler-super-liginde-son-durum/2384.html

314

Necdet Özkazancı
20-Mar-2014, 00:25
22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 13.00'te final niteliğinde bir maç oynayacağımız İstanbul Anafen Koleji'ni ilk yarıda 32-27 yenmişiz. Dileğimiz takımımızın ikinci maçta da galip gelmesi... Biz taraftarlar olarak maç boyunca takımımızın yanında olacağız. Hep destek tam destek!

Ligin ilk yarısında İstanbul Anafen Koleji'ni 32-27 yendiğimiz maçın haberi...

http://spor.haberler.com/hentbol-erkekler-super-ligi-8-5452803-haberi/

315

Necdet Özkazancı
20-Mar-2014, 00:37
Sitemizin yeni üyelerinden Sayın Zeynur Pehlivan'ın www.sporumuz.com sitesindeki yazısı... (Şu anda bu linkten siteye ulaşılamıyor. Ben Yusuf Yalkın'ın Facebook sayfasından kopyaladım.)

Güzel bir değerlendirme yazısı... Sayın Zeynur Pehlivan'ın eline sağlık...

ERKEKLER HENTBOL SÜPER LİGİ'NDE MATEMATİK ZAMANI!...

ZEYNUR PEHLİVAN YAZDI

www.sporumuz.com

Erkekler Süper Liginde play-off öncesi son haftaya giriyoruz. Lig şampiyonluğu için asıl zorlu mücadeleler bundan sonra başlayacak. Ancak son haftalarda Erkekler Ligi, belki de şampiyonluk maçlarından çok daha büyük karşılaşmalara sahne oluyor.
Süper ligde 26 hafta sonunda ilk sekiz takım arasında yer alan takımlar şampiyonluk için mücadele edecekler ve lig statüsü gereği bu takımlar play-off ilk tur maçları için; birinci ile sekizinci, ikinci ile yedinci, üçüncü ile altıncı, dördüncü ile beşinci takım şeklinde eşleşecekler. Son iki sırada yer alacak takım ise Erkekler Süper liginden, I. Erkek Ligine düşecek. Bunlardan şu ana kadar yaptığı maçlarda hiç galibiyet yüzü göremeyen Adana Çukobirlik hentbol takımının düşmesi kesinleşmiş durumda...

Beşiktaş ne kadar güçlü bir ekip olduğunu, ikinci sıradaki takımla arasındaki on puan farkla zaten hissettiriyor. İkinci sıradaki Ankara İl Özel İdare ile üçüncü sıradaki Büyükşehir Belediyesi Ankara ise otuz yedi puana sahipler.
Ancak ligden düşecek diğer ikinci takımı ve sekizinci sırada yer alıp play off’ a kalmak için takımların verdikleri mücadele maçlara ayrı bir heyecan ve tempo getirdi. Özellikle ikinci yarıda oynanan maçlar, alınan sonuçlar, sergilenen hentbol, her takımın play-off ya da bu ligde kalmak için verdikleri mücadele gerçekten görülmeye değerdi. Öyle güzel hentbol, öyle istekli ve arzulu hentbolcular, öyle sürpriz sonuçlar gördük ki…
Tamamen amatör ruhla maçlarda ter döken, büyük bir dayanışma içinde çıktıkları maçlarda kimsenin beklemediği sonuçlar alan Çankaya Belediyesi Anka mı,
Genç ağırlıklı kadrosu, bir o kadar dinamik ve göze hoş gelen hentbolu ile, Challenge Kupasında son on altıya kalan Nilüfer Belediyesi hentbol takımını on farkla yenen Maliye Milli Piyango mu,

Maddi imkansızlıklara rağmen, iyi bir takım, güzel hentbol, sonuna kadar mücadele ve taraftarlarıyla bütünleşen bir kulüp olma yolunda güzel örnekler veren, ikinci devre oynadığı her maçı kazanabilecek motivasyona sahip olarak görünen Gençlerbirliği mi,

“Biz bu ligde kalacağız” inancı ve hırsı ile çıktıkları maçta, zirvenin tepesindeki Beşiktaş’ı yenen tek takım olan Yeditepe mi,

Kendisinden 12 puan fazlası olan ve ikinci sırada yer alan Ankara İl Özel İdare’den bir puan alan Mersin Hentbol mu,

Süper Ligin tek kolej takımı olan Anafen’in, deplasmanda Nilüfer Belediyesi’ni yenmesi mi,

Antalyaspor’un, şampiyonluğun en büyük adayı olan Beşiktaş’la berabere kalması mı,

Saymakla bitmez. Lig karmakarışık. Ne Beşiktaş’ın play-off’da karşılaşacağı sekizinci takım, ne de hangi takım lige veda edecek belli değil. Şimdi tüm teknik adamlar ellerine kağıt kalemi alıp, hesap yapmak zorundalar.
Galip geldiğinde ne olacak, mağlup olduğunda ne olacak,
Rakip kazandığında, kendi takımı berabere kaldığında ne olacak,
Berabere kaldığında ve Gençler Süper Liginden gelen puanlar eklendiğinde ne olacak,
Takımlar aynı puana sahip olduğunda, ikili avarajda ne olacak,

Çok zor, çok…

Kimi lige, kimi sezona hoşcakal diyecek. Ama bu hesaplamaları, İstanbul Anafen Koleji, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Çankaya Belediyesi Anka, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Yeditepe Spor Kulübünün çok iyi yapması gerekiyor. Çünkü bu takımların alacağı sonuçlar her şeyi değiştirecek, herşeyi etkileyecek. Bu hafta sonu score boarda her bakıldığında bir hesap yapılacak. Her hesapta, her dakikada başka bir takım ismi çıkacak. Atmış dakika sonunda ise işlemin, matematikde ki gibi sağlaması yapılacak. Kim kalacak, kim gidecek, kim kimin rakibi olacak…

Kim bu lige veda ederse etsin, hangi takım play-off’a kalırsa kalsın, ben bu sene Erkekler Süper Liginden büyük keyif aldım. Sonucunu tahmin edemediğimiz çok güzel, zevkli maçlar izledik. Umarım play-off maçları da bu kadar keyifli olur. Bayanlar liginde sadece bir maçtan zevk alırken (Yenimahalle Belediyesi-Muratpaşa Belediyesi), erkekler liginde her maçı heyecanla bekledim.

Bu nedenle bu ligden hangi takım düşerse düşsün, bilsinler ki biz onları alkışlıyor olacağız.

Aksit Ozkural
20-Mar-2014, 20:39
Bu maça ben de geleceğim kısmetse.

Futbol veya hentbol veya başka bir spor dalı farketmez.

ARMANIN PEŞİNDEYİZ.

Siz de öylesiniz sevgili renkdaşlarım bunu ezbere biliyorum.

O halde......

Hep beraber önce salonda sonra stadda buluşalım.

Anlaştıkmı?

Necdet Özkazancı
21-Mar-2014, 00:12
Sesiyle on İstanbul takımı taraftarının gücüne sahip olan Akşit Abi, armanın peşine düşerek taa İstanbul'dan kalkıp geldiğine göre cumartesi günü Yıldız'daki salonu, pazar günü de 19 Mayıs Stadı'nı doldurmalıyız.

Necdet Özkazancı
21-Mar-2014, 00:13
Gençlerbirliği hentbol takımının maçlarına gitmeye başladıktan sonra hentbola bayağı alıştık ve yensek de yenilsek de keyifle izlediğimiz maçlarda takımımızı da bir güzel destekliyoruz. Çekirdek çitlemeyen/çitleyemeyen bir çekirdek hentbol tayfası da oluştu gibi sanki...

Takip etmeye başladığım "Hentbol Gazete" sayfasında yayınlanmış bir fotoğraf... Gerçekten de böyle bir defans oyuncusuna karşı ne yapılabilir ki?! Bu Dainis Kristopans'ı başka takımlar kapmadan hemen transfer edelim bence... İşte defansa çözüm... Ondan sonrasını raaakipler düşünsün. :)

316

Erdem Ceydilek
21-Mar-2014, 17:32
Akşit Abi'nin kalkıp İstanbul'dan geldiği maça, Ankara'da Alkaralar'ın salonun "sözde" uzaklığını bahane edip gelmemeleri kabul edilemez bence. Bunun hesabı ertesi gün tribünde sorulur. Ona göre :)

Necdet Özkazancı
21-Mar-2014, 22:52
ŞOK... ŞOK... ŞOK...

Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez, Gençlerbirliği'nde...

Ajanslara biraz önce gelen haber spor camiasına adeta bir bomba gibi düştü ve şok etkisi yarattı...

Gençlerbirliği'ne transferi yıllardır anlatılan bir yılan hikâyesine dönen Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez, bu defa Gençlerbirliği Hentbol Takımının daveti üzerine bu akşam saatlerinde Portekizli menajeri Ozannos Gulerarios ile birlikte Ankara'ya geldi.

Polatez, yarın saat 13.00'te Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki spor salonunda oynanacak olan final niteliğindeki Gençlerbirliği - İstanbul Anafen Koleji maçından önce taraftarlara kısa bir penaltı (yedi metre) ve kaleye şut atma gösterisi sunacak; gol vuruşundaki hünerlerini sergileyecek. (Polatez'in önümüzdeki sezon Gençlerbirliği Hentbol Takımının formasını giymesi an meselesi... Bu büyük transferin gerçekleşmesini engelleyen ve tamamen menajerin tutumundan kaynaklanan birkaç küçük pürüz de giderilirse Polatez'i önümüzdeki sezon Gençlerbirliği Hentbol Takımının golcüsü olarak izleme zevkini tadacağız.)

Bu muazzam gösteriyi kaçırmamak isteyen Gençlerbirliği taraftarlarının yarın dışarıda kalmamak için salondaki yerlerini şimdiden ayırttıkları ve gösteriyi görüntülemek için de fotoğraf makineleri ile video kameralarının pillerini kontrol ederek hazır duruma getirdikleri de ajanslara düşen haberler arasında...

Ayrıca biraz önce ajanslara düşen başka bir önemli habere göre ise büyük Gençlerbirliği taraftarı Akşit Özkural da bu muazzam gösteriyi izlemek üzere yarın sabah saatlerinde uçakla İstanbul'dan Ankara'ya gelecek...

321

Atila_Cinar
22-Mar-2014, 17:47
ŞOK... ŞOK... ŞOK...

Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez, Gençlerbirliği'nde...

321

GOL... GOL... GOL...
Necdet Özkazancı'nın 3 golü ile maça fırtına gibi başlayan takımımız...
...
Bugün birçok Gençlerbirliği taraftarı ve 200 kadar ortaokul öğrencisi ile birlikte müthiş bir gün yaşadık. Aslında amatör sporu ne kadar özlemiş olduğumuzu farkettim. Arsada top oynadığımız günlere döndüm. Her şey çok temiz, dupduru idi.
Maça gelince müthişti. Maçın bitmesine 1 saniye kaldığında bile sonuç belli değildi. Daha ne olsun. Hangi takım kazanmış olsa tadı damağımızda kalacaktı ama bizim takımın kazanması da kötü olmadı hani. Takımımıza playoff'da başarılar diliyorum, emeği geçen herkese sevgiler.

Nevzat_Akcaoglu
22-Mar-2014, 20:00
Su hentbol takımımızı bizleri haberdar ederek ilk yılında plâyı of lara bıraktırın büyük taraftarlara takımımıza teknik heyete tum hentbol şubemize gönül dolusu tebrikler.Klup olabilmenin yolu diğer branslardanda geçiyor.Bu şubeyi artıran ilgilenen yonetici ve de kisileri de bizlere tanınırsanız çok memnun oluruz.Hepinize tebrikler .Hasta olup istanbul da maca giremediğimiz icin de ayrı üzülüyorum.Play of programını anlatırsanız memnun olururuz.Aksi ağabey güzel yorumlarında macın akısını senden bekliyoruz.

Erdem Ceydilek
22-Mar-2014, 20:28
işte yeni golcümüz neccola polates'in o görüntüleri :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152233144866480&set=vb.36532441479&type=2&theater

Sabrican Sarak
22-Mar-2014, 21:36
Play-Off maçlarının tamamı Ankara'da oynansa iyi olurdu zaten 8 takımdan 4'ü Ankara takımı :) http://www.thf.gov.tr/haberler/tabid/192/ArticleID/543/Default.aspx

Erdem Ceydilek
22-Mar-2014, 21:42
playoff tarihleri olarak 12 ve 15 nisan belirtilmiş. 12 Nisan Cumartesi, 15'i ise Salı. Saha avantajı Beşiktaş'ta olduğu için 12 Nisan'daki maç İstanbul'da. Bu maç için Alkaralar İstanbul Şubesi'nin yoğun katılım göstermesi zaruri.

Diğer maç için ise, ilgili mercilerle görüşerek maçın akşam 19:00'da oynanmasını sağlamamız lazım.

Necdet Özkazancı
22-Mar-2014, 22:24
playoff tarihleri olarak 12 ve 15 nisan belirtilmiş. 12 Nisan Cumartesi, 15'i ise Salı. Saha avantajı Beşiktaş'ta olduğu için 12 Nisan'daki maç İstanbul'da. Bu maç için Alkaralar İstanbul Şubesi'nin yoğun katılım göstermesi zaruri.

Diğer maç için ise, ilgili mercilerle görüşerek maçın akşam 19:00'da oynanmasını sağlamamız lazım.

Öncelikle bugün Özgür'ün maçın başlarında sakatlanıp oynayamamasına rağmen amatör bir ruhla müthiş bir mücadele örneği sergileyen, maçı sonuna kadar bırakmayan ve bu güzel galibiyetle camiamıza play-off maçı oynama hakkını hediye eden hentbolcularımızı, hocamız Sayın Rüştü Şahin'i ve teknik heyetteki diğer hocalarımızı tüm kalbimle kutluyorum. Özgür'e de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce iyileşip Beşiktaş maçına hazır duruma gelmesini temenni ediyorum.

12 Nisan 2014 Cumartesi günü Ankara'da oynuyoruz Erdem. Statü öyle diyor, sağ olsun... :)

Tabii Beşiktaş'la oynayacağımız bu büyük maç için iyi organize olup salonu doldurmak görevi de biz taraftarlara düşüyor.

Play-off serisinde iki galibiyet alan takım tur atlıyor. İlk maç alttaki takımın sahasında, ikinci maç üstteki takımın sahasında oynanacak. İki maçı da kazanan takım tur atlayacak. Maçın birini biz diğerini de Beşiktaş kazanırsa üçüncü maç daha üstteki takım olan Beşiktaş'ın sahasında oynanacak. Maçlar berabere biterse kazanan takım belirlenene kadar maç devam edecek. Sanırım bir tür "altın gol" uygulaması...

Haydi hayırlısı bakalım... Herkes Beşiktaş'ı favori gösteriyor ama amatör ruhlu acar hentbolcularımız bir de Beşiktaş'ı eleyip yarı finale kalmıyorlar mı! Yarı final demek, önümüzdeki sezon Ankara'ya Avrupa takımı getirmek demek... Hayal bu ya... Avrupa kupasında Arena Spor Salonu'nu tıklım tıklım doldurmuşuz. Salondaki 15.000 taraftar, "Gençler! Gençler!", "Haydi Gençler! Haydi Gençler!", "Ya ya ya şa şa şa Gençlerbirliği çok yaşa!" tezahüratlarıyla inliyor. Ne güzel! Ne dersiniz? Olur mu olur... Olur olur canım, neden olmasın? Hem de çok iyi olur. :)

Bugün salonda maç bittiğinde söylemek istediğim ama maçın heyecanından dolayı aklıma gelmeyen bir tezahüratı burada yazıp rahatlayayım bari: "ÇOK GÜZEL OLDU ŞAK ŞAK ŞAK ŞAK! ÇOK GÜZEL OLDU ŞAK ŞAK ŞAK ŞAK!"

322

Erdem Ceydilek
22-Mar-2014, 22:51
12 nisan haftasonu biz içeride Erciyes ile oynuyoruz. O zaman bu maçların saatlerini ayarla(t)mak gerekiyor. Örneğin en güzeli cumartesi 13:30'da Erciyesspor maçımızı oynayıp, stattan binlerce taraftarın :) saat 17:00'deki hentbol maçına gitmesi olacaktır.

Necdet Özkazancı
22-Mar-2014, 23:12
Bugün oynadığımız ve 30-29 kazanıp ilk 8 takım arasına girerek play-off serisine kaldığımız İstanbul Anafen Koleji maçına ilişkin olarak "Hentbol Haber" sitesinde çıkan haberin linki:

http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/genclerbirligi--anafeni-yendi/2397.html

Haberde yer alan fotoğrafta tribündeki taraftarlar çok güzel görünüyor.

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 26. haftanın toplu sonuçları ve takımların Gençler Ligi'nden aldıkları puanların da katılmasıyla oluşan puan durumu şöyle:

Antalyaspor: 26 - İzmir Büyükşehir Belediyesi: 29
Gençlerbirliği: 30 - Anafen Koleji: 29
Çukobirlik: 27 - Büyükşehir Belediyesi Ankara: 45
Ankara İl Özel İdare: 32 - Nilüfer Belediyesi: 23
Yeditepespor: 36 - Çankaya Belediyesi ANKA: 30
Trabzonspor: 31 - Maliye Milli Piyango: 29
Beşiktaş: 35 - Mersin Hentbol: 32

TAKIMLAR VE PUANLARI

1- Beşiktaş 51,2
2- B.B. Ankaraspor 41,1
3- Ankara İl Özel İdare 39,2
4- Trabzonspor 35,4
5- Nilüfer Belediyesi 32,1
6- Mersin Hentbol 26,1
7- M.Milli Piyango 25,5
8- Gençlerbirliği 23
9- Anafen Koleji 23
10 -İzmir B.Bld. 22
11- Çankaya Bld. ANKA 21,6
12- Antalyaspor 21
13- Yeditepespor 20,4
14- Çukobirlik 0,6

Son hafta maçlarının ardından Çukobirlik ve Yeditepespor, süper lige veda eden takımlar oldu. Süper ligi ilk 8 sırada tamamlayan takımlar Play-off'ta mücadele edecek.

Beşiktaş - Gençlerbirliği, Büyükşehir Belediyesi Ankara - Maliye Milli Piyango, Ankara İl Özel İdare - Mersin Hentbol, Trabzonspor - Nilüfer Belediyesi Play-off 1.turunda karşılaşacak.

Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde Play-off 1. tur ilk maçları 12 Nisan, ikinci maçlar ise 15 Nisan'da yapılacak. Seride 1-1'lik eşitlik halinde ise üçüncü maçlar 17 Nisan tarihinde yapılacak.

Kaynak: http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/erkekler-super-ligde-son-sonuclar-ve-puan-durumu/2399.html

Puan cetveline bakınca bugünkü maçı anımsadım yeniden... Maçı 30-29 kazanınca İstanbul Anafen Koleji ile puanlarımızı eşitledik. Hem genel hem de ikili averajımız daha iyi olduğu için biz 8. olduk ve lider Beşiktaş ile play-off maçları oynama hakkını kazandık. Maç berabere bitse İstanbul Anafen Koleji 24 puanla 8. olacaktı, biz de 22 puanla ligi tamamlayacaktık. Maçın son saniyelerine 29-29 berabere girilmişti ve takımımız attığı golle durumu 30-29 yaptı. Bu anda maçın bitimine 15 saniye kalmıştı. Bu Anafen Koleji oyuncuları için gollük bir hücum şansı demekti ve atacakları bir golle maçı berabere bitirip 8. olabilirlerdi. Anafen Koleji tüm hırsıyla hücuma kalktı. Bu hücumu orta sahada bizim bir oyuncumuz karşılamaya çalışırken faul yaptı. Ve bu anda Rüştü Şahin hocamız bir mola aldı. Mola verildiğinde skorboard son 10 saniyeyi gösteriyordu. Moladan sonra maç yeniden başladı. Anafenli oyuncular kendi aralarında paslaştılar ve maçın bitmesine birkaç saniye kala tam gollük cinsinden çok sıkı bir vuruş yaptılar. Top kalemize girse maç berabere bitecekti. Ama ne oldu? Top direkten döndü. Anafenli oyuncular topu alıp yeniden kaleye atmaya çalışırlarkene de maç bitti. Böyle bir heyecan var mı yav? Maç gidiyor geliyor, gidiyor geliyor. Ve son saniyede kaleye girmeyip direkten dönen topla play-off şansını yakalıyorsun. Bu nasıl bir oyundur arkadaş?

Şunu anladım ki bu hentbolda şöyle döşünü kaşıya kaşıya rahat bir maç izlemenin mümkünü yok. :)

Necdet Özkazancı
22-Mar-2014, 23:17
12 nisan haftasonu biz içeride Erciyes ile oynuyoruz. O zaman bu maçların saatlerini ayarla(t)mak gerekiyor. Örneğin en güzeli cumartesi 13:30'da Erciyesspor maçımızı oynayıp, stattan binlerce taraftarın :) saat 17:00'deki hentbol maçına gitmesi olacaktır.

Böyle bir şey müthiş olur Erdem... Yıkarız valla o salonu... Gerisini Hentbol Federasyonu düşünsün. Yerine yeni bir salon yaptırırlar artık. :)

zeynur pehlivan
23-Mar-2014, 17:21
Dün oynanan hentbol maçı herşeyiyle çok güzeldi. Son saniyelere kalan heyecanı, taraftarı ve sonucun Gençlerbirliği lehine olması...Tek tatsızlık Özgür'ün sakatlanmasıydı. Şimdi play-off maçları başlayacak. Rakip Beşiktaş hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum. Beşiktaş salon hentbolunun var olduğu günden itibaren liglerimizde gördüğümüz büyük bir kulüp. Hep zirveye oynayan, sayısız şampiyonlukları olan, Türk hentbolunu Avrupa'da başarıyla temsil eden büyük bir kulüp. Kadro genişliği, yabancı oyuncuları, kendi salonu, sponsor desteği ve maç öncesi yaptığı etkinliklerle Beşiktaş, Türk hentbolun en güçlü ismi.
Gençlerbirliği böyle bir takımla play-off'da karşılaşacak. Biliyorsunuz üç maç kazanan bir üst tura çıkmaya hak kazanıyor. İlk senesinde play-off'a kalma şansını yakalayarak büyük başarı kazanan Gençlerbirliği hentbol takımına başarılar diliyorum.

umityasar
23-Mar-2014, 18:03
Bir stad yıkılacaksa 19 mayıs tercihimdir.
12 nisan programı umduğumuz gibi olursa çok güzel bir gün olur :)

Necdet Özkazancı
26-Mar-2014, 13:30
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve yönetim kurulu, Beşiktaş Hentbol Takımı'nın başarısını kutlamak için bir yemek düzenlemiş. Gençlerbirliği başkanı ve yönetim kurulu için örnek oluşturması gereken bir davranış... Beşiktaş, ligi lider bitirdi ve play-off serisindeki rakibimiz... Gençlerbirliği Başkanı Sayın İlhan Cavcav ve yönetim kurulu üyelerinin de kulüpten hiçbir maddi yardım ve destek almadan büyük bir mücadele örneği göstererek play-off serisine kalma başarısı gösteren Gençlerbirliği Hentbol Takımı'na aynı ilgiyi göstermelerini temenni ediyorum.

http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/baskan-orman--hentbolculari-agirladi/2420.html

http://www.hentbolgazete.com/haber/1004/besiktas-hentbol-takiminin-basarisi-kutlandi

323

Necdet Özkazancı
27-Mar-2014, 01:19
Hentbol Erkekler Süper Ligde Play-Off 12 Nisan 2014 Cumartesi günü başlıyor.

Ligde ilk 8 sırada kalan takımlar, play-off 1. turda 12-15 Nisan'da karşılaşacak. Turda ilk maçlar, 12 Nisan, ikinci karşılaşmalar ise 15 Nisan'da yapılacak. Eşleşmelerde 2 galibiyet alacak takımlar ikinci tura yükselecek. Seride 1-1 eşitlik olması halinde 3. maçlar 17 Nisan'da oynanacak.

Play-off 1. tur maç programı şöyle:

12 Nisan Cumartesi:

13.00 Nilüfer Belediyesi-Trabzonspor (Bursa/Nilüfer Belediye)

13.00 Gençlerbirliği-Beşiktaş (Ankara/THF)

14.00 Mersin Hentbol-Ankara İl Özel İdare (Mersin/Seyfi Alanya)

15.00 Maliye Milli Piyango-Büyükşehir Belediyesi Ankara (Ankara/THF)

15 Nisan Salı:

17.00 Trabzonspor-Nilüfer Belediyesi (Trabzon/19 Mayıs)

17.00 Ankara İl Özel İdare-Mersin Hentbol (Ankara/THF)

19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği (İstanbul/Süleyman Seba)

19.00 Büyükşehir Belediyesi Ankara-Maliye Milli Piyango (Ankara/THF)

-Üçüncü maçlar (gerekirse)

17 Nisan Perşembe:

17.00 Trabzonspor-Nilüfer Belediyesi (Trabzon/19 Mayıs)

17.00 Ankara İl Özel İdare-Mersin Hentbol (Ankara/THF)

19.00 Beşiktaş-Gençlerbirliği (İstanbul/Süleyman Seba)

19.00 Büyükşehir Belediyesi Ankara-Maliye Milli Piyango

Kaynak: http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/super-ligde-play-off-tarihleri-belli-oldu/2429.html


Beşiktaş ile 12 Nisan 2014 Cumartesi günü oynayacağımız play-off maçının saati: 13.00... Aynı hafta sonu futbol takımımızın Kayseri Erciyesspor ile maçı var. Hentbol maçının günü ve saati belli olduğu için Hentbol Federasyonu tarafından değişiklik yapılması zor, hatta imkansız gibi... Ama futbol maçının günü ve saati henüz belli değil. İki maçın gün ve saatinin çakışmaması bakımından, Erciyesspor ile oynayacağımız maçın ya cumartesi akşamı ya da pazar günü oynanması için kulüp yönetiminin Futbol Federasyonu'na şimdiden başvurmasında yarar var.

Necdet Özkazancı
27-Mar-2014, 16:16
Uzun yıllar ilgi göstermediğimiz, görmediğimiz hentbol maçlarını izlemeye yeni başladık. Gençlerbirliği de Erkekler Hentbol Süper Ligi'nde play-off grubuna kalmayı başarınca hem sevindik hem de bu sert, centilmen ve güzel spora ilgimiz daha da arttı.

Bu akşam saat 21.00'de Milli Bayan Hentbol Takımımız, 2014 Avrupa Hentbol Şampiyonası grup eleme 3. maçında İtalya ile deplasmanda karşılaşacak. Maç, İtalyan Raisport 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. İzleyelim bakalım milli takımımızı... Hem bu sporu biraz daha anlayıp öğrenmiş hem de İtalya'da hentbola ilginin nasıl olduğunu görmüş oluruz.

İtalyan Raisport 1 kanalının uydu frekansı: Hotbird 13 - Pol H - F 11,804 - SR 27,500 - FEC 3/4 -

Bu arada İtalya ile 29 Mart Cumartesi günü saat 17:00'de Ankara'da Yıldız'daki THF Spor Salonunda bir maç daha oynayacağız. Bu karşılaşma da Ntvspor'dan canlı olarak yayınlanacak ama gitme isteği ve imkanı olanlar için salonda izlemek daha zevkli olur. Ben bir aksilik olmazsa bu maçı salonda izlemek istiyorum.

Kaynak: http://www.thf.gov.tr/haberler/tabid/192/ArticleID/552/Default.aspx

324 325

Necdet Özkazancı
27-Mar-2014, 23:18
Her iki takımın da galibiyeti yakaladığı anlarda farkı artıramadığı çok çekişmeli bir maç oldu. Maç iki takım için de adeta gitti geldi. Ve sonuçta Milli Takımımız maçı 22-21 kazandı. Milli Takımımızı kutluyorum. İtalya ile cumartesi günü saat 17.00'de oynayacağımız maç Yıldız'daki THF Spor Salonunda... İnşallah rövanş maçında da galip geliriz.

Necdet Özkazancı
29-Mar-2014, 02:03
Bir hentbol maçına neden gidilir?

Hentbol, bize "Futbol budur işte!" denilerek kin, nefret, kavga, şiddet, küfür, düşmanlık, şike, rant vs. gibi birçok kötü malzemeyle başkalaştırılarak futbol olmaktan çıkarılmış bir futbolun başat spor olarak dayatıldığı bir ortamda uzun yıllardır görmediğimiz, görmezden geldiğimiz, ilgi duymadığımız, gözden uzak kalmış, adeta üvey evlat olarak görülmüş, neredeyse bütün sporlardan izler taşıyan sert, centilmen ve estetik bir spor...

Toplam 60 dakikalık bir oyunda neler olmuyor ki! Hız, tempo, çekişme, mücadele, heyecan, amatör bir ruhla oynayan oyuncular, birbirinden güzel goller, birbirinden güzel kurtarışlar, kale direklerinden ve kalecilerden dönen toplar, seri paslar, topu adeta iğnenin deliğinden geçirme, güreş, itiş kakış, harbiden göğüs göğüse çarpışma, uçma, havada asılı kalma, tek farkla önde gittiğin bir maçta geçmek bilmeyen saniyeler, bitime on saniye kala maçı kazanma, bitime on saniye kala iki defa direkten dönen topla maçı kaybetme, maçın son saniyelerinde yedi kişilik rakibe karşı dört kişi kalınan anlarda galibiyeti korumak amacıyla elindeki topu kaptırmamak için gösterilen olağanüstü çaba vesaire vesaire... Bunlar, bir süredir gittiğimiz Gençlerbirliği'nin hentbol maçlarındaki kişisel gözlemlerim...

İşin doğrusu ben bu sporu çok sevdim. Üstelik geçen cumartesi günü Gençlerbirliği'nin İstanbul Anafen Koleji'ni 30-29 yenerek ilk 8 takım arasına girip lider Beşiktaş ile play-off serisi maçları oynama hakkını kazandığı maçtan önce "çakma hentbolcu" sıfatıyla kalecimiz Nevzat'a attığım üç penaltının üçünü de -kendisinin de büyük yardımlarıyla- gole çevirmek suretiyle spor yaşamımda büyük bir başarıya da imza attım. :)

Bu kadar usturadan sonra, işte Klasspor yazarı Zeynur Pehlivan'dan keyifle okunacak güzel bir hentbol yazısı: "BİR HENTBOL MAÇINA NEDEN GİTMELİSİNİZ?"

http://www.klasspor.com/tr/yazilar/945-Zeynur_Pehlivan_Bir_Hentbol_macina_neden_gitmelisi niz.html

Necdet Özkazancı
29-Mar-2014, 03:34
Geçenlerde paylaştığımız bir haberde, Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez’in Gençlerbirliği Hentbol Takımı’nın davetlisi olarak Ankara’ya geldiğini ve 22 Mart 2014 Cumartesi günü oynanacak Gençlerbirliği — İstanbul Anafen Koleji maçından önce bir penaltı atışı gösterisi sunacağını duyurmuştuk.

İşte o penaltı atışı ve sonrasında oynanan maça ilişkin ayrıntılar…

Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez, kalecimiz Nevzat'a penaltı atmadan önce topun nasıl tutulması gerektiğini seyircilere gösterdi.

Polatez, penaltıyı atmaya hazırlanırkene kaleci Nevzat'ın penaltı anındaki endişesi görülmeye değer bir olaydı...

Polatez'den mükemmel bir penaltı atışı ve şık bir gol... Nevzat bu atış karşısında çaresiz...

Yeni bir penaltı atışı... Topun, endişe ve çaresizlik içinde bekleyen kaleci Nevzat'ın bacak arasından geçip ağlarla buluşması… Ve bu mükemmel atış sonrasında Hentbol Yazarı Sayın Zeynur Pehlivan'ın Polatez'i tabrik eden anonsu...

Kaleci Nevzat'ın endişe içinde beklediği bir penaltı atışı daha... Bu atışın da kaleci Nevzat'ın çaresiz bakışları altında ağlarla buluşması... Müthiş bir sonuç: Üçte üç!

Penaltı atışları sonrasında Polatez tebrikleri kabul etti.

Takımımızın oyuncularından Özgür büyük bir hayranlıkla Polatez'i selamladı ve kutladı.

Polatez, hentbol takımımızın teknik direktörü Sayın Rüştü Şahin hocamız ve yardımcısı ile Zeynur Pehlivan hep birlikte objektiflere poz verdiler.

Polatez, Zeynur Pehlivan, Gençlerbirliği-İstanbul Anafen Koleji maçının hakemleri ve Gençlerbirliği'nin vefakâr ve sefakâr taraftarları toplu olarak bir fotoğraf karesinde görüntülendiler.

Gençlerbirliği'nin vefakâr ve sefakâr taraftarları tribünde takımı nasıl destekledi?

Maçın sonları… Skor tabelası: 29-29... Maçın bitimine 32 saniye var. Bir atak yapıp durumu 30-29 yapacağız. Ondan sonra kalan 15 saniyede top iki defa kale direğimizden dönecek ve maç bitecek.

Maç sonunda galip gelip play-off serisine kalan oyuncularımızın sevinci ve taraftarları selamlaması…

Polatez'in attığı penaltıları -bilerek ve isteyerek- kurtaramayınca hırs yapan ve maçın ikinci yarısında yıldızlaşan kalecimiz Nevzat’ın, sevincini vefakâr ve sefakâr taraftarlarımızla paylaşması…

Ve mutluluğun resmi: Maç sonrasında, Gençlerbirliği eski başkanlarından (şimdi Divan Kurulu Başkanı) Hasan Şengel ve Mamak Osman Gazi Ortaokulu öğrencisi kardeşlerimiz ile birlikteyiz... Ortalık "Gençlerbirliği" tezahüratları ile inliyor.

Hepsi… Ama hepsi bu albümde!

(Not: Bana iletilen ve çeşitli kaynaklardan bulduğum fotoğrafları ben de burada toplu olarak paylaşmış oldum. Fotoğrafları çeken ve yayınlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.)

Facebook'taki Alkaralar Grubu sayfasında tam 36 fotoğraf paylaştım. Burada siteye meme yaptırmamak için seçtiğim beş adet fotoğrafı paylaşacağım.

Tüm fotoğraflar Facebook'taki Alkaralar Grubu sayfasında, aşağıdaki linkte:

https://www.facebook.com/groups/alkaralar/

326 327 328 329 330

umityasar
03-Apr-2014, 09:57
29.Hafta | 13 Nisan Pazar | 13:30
Gençlerbirliği- K.Erciyesspor

30.Hafta | 19 Nisan Cumartesi | 13:30
Gaziantepspor-Gençlerbirliği

BENİM İÇİN KÖTÜ HABER TABİ:
13 NİSANDA TUS olması nedeniyle maçı digiturkten bile izleyemeyeceğim.
Eziktaş maçımı ise soru işareti :(

Benim sınav iyi geçer,
Gençler hem Erciyesi hem de Eziktaşı dize getirirse
Antepte hep beraber baklavaları götürebiliriz :)

Necdet Özkazancı
05-Apr-2014, 16:25
Sınavda başarılar Ümit... Beşiktaş maçına gelebilirsen sınav öncesi iyi gelir belki... :)

Necdet Özkazancı
05-Apr-2014, 16:31
YENİLSEN DE YENSEN DE (Tribün Hikâyeleri)...

2004 yılının Nisan ayında Sim Matbaası'nda bastırıp taraftar arkadaşlara ve okumak isteyen futbolseverlere hediye etmiştim.

Tam 10 yıl oldu. Zaman çabuk geçiyor.

E-Bilete, PASSOLİG kartına, fişlenmeye, söğüşlenmeye karşı: ‪#‎direntaraftar‬

334

Necdet Özkazancı
09-Apr-2014, 01:01
FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ!

ŞOK! ŞOK! ŞOK!

Gençlerbirliği taraftarı arkadaşlarıma istekle ve keyifle duyuruyorum.

Biliyorsunuz, 12 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 13.00'te hentbolda lider Beşiktaş ile dev bir maç oynayacağız. Play-off serisinin ilk maçı... Gençlerbirliği taraftar camiası olarak hepimiz bu önemli maça kilitlendik. İnşallah maç günü Türkiye Hentbol Federasyonu'nun Yıldız'daki Spor Salonu'na adeta akarak çok iyi bir tribün yapacağız. Maç sonucundan bağımsız olarak centilmence, heyecanlı ve keyifli tezahüratlarla hem Gençlerbirliği taraftarlarının güzelliğini hentbol camiasına tanıtacağız, hem de son anda play-off serisine katılma hakkı kazanan takımımızı destekleyip oyuncularımızın bu başarısını taçlandıracağız. Bundan hiç kuşkum yok.

Bu dev maç öncesinde taraftarlarımızın heyecanını da gören Gençlerbirliği Hentbol Takımı Teknik Direktörü Rüştü Şahin hocamız, taraftarlarımızı yarın (Çarşamba) yapılacak olan antrenmana (çift kale) davet etti.

Antrenman, 9 Nisan 2014 Çarşamba günü saat 16.00'da Balgat'taki Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda... İşi güzel yanı, antrenmana eşofman ve spor ayakkabısı giyerek gelen taraftarlarımız, hentbolcularımızın yapacağı çift kalede oynama şansı bulacak. İşte size kendini hocaya gösterme fırsatı! İşte fırsat! İşte imkân! İşte meydan! Hodri meydan!

Daha ne olsun! Bu antrenmana gidilmez mi?

Ben kendi adıma yarınki antrenmana eşofmanım ve spor ayakkabılarımla gidip bu çift kalede oynayacağım. Sahada, profesyonel topçuları cebimden çıkarırcasına döktürdüğüm anların fotoğraflarını da bir güzel paylaşacağım. Antrenmana gelmeyip, ben fotoğrafları paylaştıktan sonra kıskanmak falan yok, ona göre... :)

Herkes Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nun yerini benden iyi biliyordur ama ben yine de ne olur ne olmaz diyerek haritasını aşağıda paylaşmış olayım.

335

Necdet Özkazancı
10-Apr-2014, 02:29
HAYALDİ GERÇEK OLDU!

Gençlerbirliği taraftarları olarak sonunda futsala da el attık.

Dün yaptığım paylaşımda, Gençlerbirliği hentbol takımı teknik direktörü Rüştü Şahin hocamızın, taraftarlarımızı 09.04.2014 Çarşamba günü saat 16.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılacak olan antrenmana davet ettiğini; eşofman ve spor ayakkabısıyla gelen taraftarların da yapılacak çift kale futsal maçında hentbolcularımızla birlikte oynayabileceklerini söylediğini son derece açık ve seçik bir biçimde belirtmiştim.

Rüştü Şahin hocamızın davetini, "tilkiye tavuk ikramı gibi" büyük bir memnuniyetle kabul ederek antrenmana gittik. Salonda, dile kolay tam 5 kişilik dev bir taraftar topluluğu oluşturduk: Ben, Nedim, Nedim'in kardeşi Can, Ozan Yurtseven ve Eray Çelebi...

"Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım!" sözünü doğrulamak adına, yanımızda da antrenmandan sonra hocalarımıza ve hentbolcularımıza ikram etmek üzere taze pişmiş nefis tulumba tatlısı götürmüştük.

Ve biraz sohbetten sonra çift kale başladı. Maçtan çeşitli enstantaneler bu albümde...

Sonlardaki fotoğraflarda hentbolcularımıza tulumba tatlısı ikramımıza ilişkin görüntüler var.

Son iki fotoğraf ise hentbolcularımız ve hocalarımızla birlikte çektirdiğimiz anı fotoğrafı... (Ozan Yurtseven çekti.)

Sonuçta çift kale maçta yorulduğumuz, ardından Özkan'ın nezaretinde hentbolda "stretching" adı verilen esneme, germe egzersizleri yaptığımız ve sonrasında da keyifle izlediğimiz güzel bir antrenman oldu.

Siyahları çekmiş bir topçu olarak sahada bir kara bela gibi dolaşan ve rakip takımın üstüne bir kara bulut gibi çöken Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez, golcü kimliğini bu maçta da yansıtıp üç gol atarkene birçok golün de "al da at!" dercesine lokum gibi pasını verdi. Öyle ki maçtan sonra görüştüğümüz sakat hentbolcumuz Özgür, Polatez ile eski ünlü golcülerden Tanju Çolak'ın oyun anlayışı ve tekniğinin birbirine çok benzediğini, boş kaleye bu kadar güzel gol atan bir topçuyu şimdiye kadar hiç görmediğini açık ve seçik bir biçimde ifade etme ihtiyacını hissetti.

Neyse... Bu kadar ustura tıraşı yeter...

9 Nisan 2014 Cumartesi günü saat 13.00'te THF Salonunda Beşiktaş ile oynayacağımız dev maçta hentbol takımımıza başarılar diliyorum. Biz de taraftarlar olarak tüm gücümüzle tribünden onlara destek olacağız.

20 fotoğraflık albüm Facebook'ta...

https://www.facebook.com/groups/alkaralar/

336 337 338 339 340

Necdet Özkazancı
11-Apr-2014, 21:56
FLAŞ! FLAŞ! FLAŞ! ŞOK! ŞOK! ŞOK!

CRİSTİANO RONALDO, GENÇLERBİRLİĞİ YOLUNDA (MI?)

Türkiye ve Ankara hentbol aleminin Cristiano Ronaldo'su, Çankaya Belediyesi Ankasporlu hentbolcu Harun'un Gençlerbirliği'ne transferi an meselesi...

Geçtiğimiz mart ayında Gençlerbirliği Hentbol Takımı, Çankaya Belediyesi Ankaspor ile hayati öneme sahip bir maça çıkmıştı. Çok çekişmeli geçen bir maç sonucunda 32-31 yenildik. O maçta bizi mahveden bir bebe vardı. Adı Harun'muş... Perişan etti bizi; tam 9 gol attı. Maçın da en skorer oyuncusu oldu. Ben ve bizim Emre'nin babası bu bebeye kafayı taktık. "Kim la bu bebe?" diye sorduk soruşturduk, Çankaya Belediyesi Ankaspor hentbol takımının altyapısından yetişmiş, daha 16-17 yaşındaymış. Vay vay vay! Yav arkadaşlar olmaz böyle bir şey... Bebede yetenek desen aman aman, kıvraklık desen var, teknik desen var, oyun zekası desen fazlasıyla mevcut, karizma desen bin beş yüz, o saçlar, o hareketler... Aman Allah'ım!

Maç esnasında bizim bebeler sert girince bir de sakatlık geçirmesin mi bu bebe? Yerde kıvranmaya başlamasın mı? Ama öyle sahiden değil ha, artislik yapıyor aklınca. Biz tabii bu numarayı yemedik ve başladık tezahürata: "ARTİS HARUN! ARTİS HARUN!"

Neyse... Bu Harun tedavi oldu, aradan yarım dakika geçti geçmedi uçarak çaktı gene bize golü... Sizin anlayacağınız yenildiğimiz o maçtan sonra iki hafta düşme kâbusu görmemizin sebebidir bu bebe...

Dedim ya, biz teyzeminoğluyla bu bebeyi kafaya taktık. "Bulacam oğlum seni!" diye geziyoruz Ankara'da. Nereye gider bu Harun? Tabii ki hentbol maçlarına... Bunun üzerine ver elini THF Spor Salonu... Yerel seçimlerden bir gün önce 29 Mart 2014 Cumartesi akşamı oynanan Türkiye - İtalya kadınlar hentbol milli maçı...

Ve tabii orada Harun'u yakaladık. Kibarca, "La Harun, gel la buraya!" diyerek çağırdık yanımıza. Bebe bize şöyle bir baktı, sonra "Buyrun abiler!" diyerek çekingen adımlarla geldi. "La goçum, ne yaptın sen bu Gençlerbirliği maçında la?" diyerek daldım konuya. Bizim babadostu durur mu? "Mahvettin la bizi Harun!" dedi. Bebe bir utandı, bir utandı. Hiçbir şey söylemiyor, paso önüne bakıyor. Bizim Emre'nin Babası, yakalamış Harun'u durur mu? "Önümüzdeki sezon seni Gençlerbirliği'ne transfer edeceğiz, tamam mı Harun?" dedi. Eskiden Anadolu'da kız istemeye gidildiğinde, kız oğlanı beğenmişse ya da oğlanla önceden kavilleşmişlerse, babası kızına oğlanla evlenmek isteyip istemediğini usulen sorunca, kız utangaç bir gülümsemeyle önüne bakardı. Bu, evet anlamına gelirdi. İşte Harun da aynen böyle yaptı ve utangaç bir gülümsemeyle önüne baktı. Biz de böylece hentbol aleminin Cristiano Ronaldo'su Harun'un Gençlerbirliği'ne gelmek istediğini anlamış olduk. Biz böyle konuşurkene yanımıza Gençlerbirliği Hentbol Takımı Teknik Direktörü Rüştü Şahin hocamız da gelince, ricamız üzerine, olayı kanıtlamamızda yardımcı olması için Zeynur Hanım'ın eşi Zeki Bey toplu bir fotoğrafımızı çekti.

Konuyu başkan İlhan Cavcav'a da açıp, Harun'un Gençlerbirliği'ne transferinin kulübümüz için çok iyi bir yatırım olacağını gayet açık ve seçik bir biçimde anlatacağız.. Bu bebenin değeri en fazla üç sezon içinde 3,5 milyon Avro'ya ulaşmazsa biz bu hentbolu bilmiyoruz arkadaşlar. Bakalım zaman ne gösterecek. Harun'un Gençlerbirliği'ne transferi şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

İşte bu da bizim Emre'nin Babası'yla böyle bir scoutluk anımızdır. :)

346 347

Necdet Özkazancı
14-Apr-2014, 00:35
Sayın Zeynur Pehlivan'ın, "Sporumuz" sitesinde bugün yayınlanan yazısı: BIRAKIN GENÇLER HENTBOL OYNASIN!"

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile yaptığı söyleşiden hareketle yine güzel ve dolu dolu bir hentbol yazısı yazmış. Hentbolun hak ettiği ilgiyi görmesi için yazılı medyada ve internet medyasında böyle yazılara da ihtiyacı var bence.

http://www.sporumuz.com/hentbol/birakin-gencler-hentbol-oynasin-h4629.html

Necdet Özkazancı
14-Apr-2014, 01:18
Sayın Zeki Pehlivan'ın bugün "Hentbol Haber" sitesinde yayınlanan haberi: "Karakartal, Karakızılları Yendi"

Hentbol Haber'e ve Sayın Zeki Pehlivan'a, hentbolda yeni olan Gençlerbirliği takımı ve taraftarlarından güzel sözlerle bahseden ve hentbol sporuna katkı sağlayan bu haber için teşekkürler... Güzel bir maç oldu. Gençlerbirliği takımı, ligi lider bitiren Beşiktaş gibi güçlü bir rakip karşısında amatör bir ruhla iyi mücadele etti. Maçın zaman zaman berabere gitti anlar da oldu. Maç sonrasında Gençlerbirliği ve Beşiktaş taraftarları salonun bahçesinde toplu fotoğraf çektirdiler. Bu da statlarımızda ve spor salonlarımızda görmek istediğimiz güzel bir görüntüydü.

http://www.hentbolhaber.net/haber/super-lig/karakartal-karakizillari-yendi/2517.html

Necdet Özkazancı
14-Apr-2014, 01:50
ŞOK! ŞOK! ŞOK!

BÜYÜK SKANDAL!

BİZ YAKALARIZ, BİZDEN KAÇMAZ!

Son zamanlarda bizim Emre'nin Babası'yla hentbola kafayı fena taktık ya... Attığı 9 golle bizi perişan eden, Türkiye hentbol aleminin Cristiano Ronaldo'su Çankaya Belediyesi Ankasporlu Harun'u bile "Bulacam oğlum seni!" diyerek koca Ankara'da aradıktan sonra THF Spor Salonu'nda bulduk. Uruguaylı ünlü golcü Ricardo Neccola Polatez ile Paraguaylı ünlü golcü Ramos Chelebianos'un Gençlerbirliği Hentbol Takımı kalecisi Nevzat'a attığı penaltıların fotoğraflarını da bir güzel paylaştık.

Bugün de ne var ne yok diye bir araştırma yaparkene muazzam bir maden buldum. Gençlerbirliği Hentbol Takımı videoları madeni... İndir bilgisayarına, sonra istediğin gibi en kral şekilde kullan.

Örneğin, mesela şu videoda olduğu gibi... Videoyu şaşkınlık içinde izliyorsun ve gayri ihtiyari olarak diyorsun ki: "Vay anam vay neler dönmüş Serhat ya!"

22 Mart 2014 Cumartesi günü oynanan Gençlerbirliği - İstanbul Anafen Koleji maçında biz bir gol fazla atıp maçı kazanabilmek için tribünde kendimizi paralarkene Akşit Abi ile bizim Emre'nin Babası, Protokol Tribününün oraya gitmişler, Zeynur Hanım'la sohbet edip keyif çatıyorlar.

Ama biz yakalarız, bizden kaçmaz! İşte o görüntüler... :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=808713499156718

Necdet Özkazancı
14-Apr-2014, 17:57
GENÇLERBİRLİĞİ TRİBÜNÜNDE "HASAN ŞENGEL!" TEZAHÜRATI...

22 Mart 2014 Cumartesi günü THF Spor Salonu'nda oynanan Gençlerbirliği - İstanbul Anafen Koleji hentbol maçının devre arasında, ikinci yarının başlamasına kısa bir zaman kala Akşit Abi ile birlikte karşı tribündeki eski başkanlarımızdan (şimdi Divan Kurulu Başkanı) Hasan Şengel'in yanına gidip merhaba dedik.

İşte tam o sırada Gençlerbirliği tribünü Hasan Şengel başkanımız için tezahürat yapmaya başladı. Tribün "HASAN ŞENGEL!" tezahüratı ile inledi... Bu tezahürat Hasan Şengel başkanımızı çok duygulandırdı.

Gençlerbirliği taraftarı kardeşlerime bravo!

Hasan Şengel başkanımıza uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

https://www.facebook.com/photo.php?v=809131375781597

Nevzat_Akcaoglu
14-Apr-2014, 18:32
Hasan Sengel Büyüğümüz Genclerbirligi nin şanlı tarihine adını altın harflerle yazdırmış buyugumuzdur.Onu kelimelerle ifade etmemiz çok zor.Cok hoş birşey yapmışiniz.Allah ona sağlıklı uzun ömürler versin sayın divan başkanımıza.

Nevzat_Akcaoglu
14-Apr-2014, 18:33
Yarin mac kaçtı ve hangi sahada bilgi lütfen...

Necdet Özkazancı
14-Apr-2014, 20:58
Yarin mac kaçtı ve hangi sahada bilgi lütfen...

Yarınki maç saat 19.00'da Süleyman Seba Spor Salonu'nda Nevzat Bey...

Necdet Özkazancı
15-Apr-2014, 00:16
BÖYLE BİR HEYECAN YOK!

22 Mart 2014 Cumartesi günü oynanan Gençlerbirliği - İstanbul Anafen Koleji hentbol maçının son anları...

Maçı 30-29 kazanınca İstanbul Anafen Koleji ile puanlarımızı eşitledik. Hem genel hem de ikili averajımız daha iyi olduğu için biz 8. olduk ve lider Beşiktaş ile play-off maçları oynama hakkını kazandık. Maç berabere bitse İstanbul Anafen Koleji 24 puanla 8. olacaktı, biz de 22 puanla ligi tamamlayacaktık.

Maçın son 32 saniyesine 29-29 berabere girilmişti ve hücum eden takımımız attığı golle durumu 30-29 yaptı. O anda maçın bitimine 15 saniye kalmıştı. Bu, Anafen Koleji oyuncuları için gollük bir hücum şansı demekti ve atacakları bir golle maçı berabere bitirip 8. olabilirlerdi. Anafen Koleji tüm hırsıyla hücuma kalktı. Bu hücumu orta sahada bizim bir oyuncumuz karşılamaya çalışırken faul yaptı. Ve bu anda Anafen Koleji takımı mola aldı.

Mola verildiğinde skorboard son 10 saniyeyi gösteriyordu. Moladan sonra maç yeniden başladı. Anafenli oyuncular kendi aralarında paslaştılar ve maçın bitmesine birkaç saniye kala tam gollük cinsinden çok sıkı bir atış yaptılar. Top kalemize girse maç berabere bitecekti. Ama ne oldu? Top direkten döndü ve yine Anafenli oyuncularda kaldı. Bu sefer Anafenli başka bir oyuncu topu alıp yeniden kaleye gollük bir atış daha yaptı. Ancak top yine direkten döndü.Ve bu arada da maç bitti.

Böyle bir heyecan var mı yav? Maç gidiyor geliyor, gidiyor geliyor. Ve son saniyede yapılan gollük iki atışta da top kaleye girmeyip direkten dönünce play-off şansını yakalıyorsun. Bu nasıl bir oyundur arkadaş?

Şunu anladım ki bu hentbolda şöyle döşünü kaşıya kaşıya rahat bir maç izlemenin mümkünü yok.

Bu arada Gençlerbirliği taraftarları ile Osman Gazi Ortaokulu öğrencilerinin olağanüstü tezahüratı... Tribünden yükselen ıslıklar ve "GENÇLER! GENÇLER!" sesleri... Maçın bitiminde oyuncularımızın ve taraftarlarımızın sevinci ve birlikte galibiyeti kutlaması... Hepsi bu videoda... Müthiş! Helal olsun size helal olsun!

Videoyu izlemek için link:

https://www.facebook.com/photo.php?v=809361159091952

Nevzat_Akcaoglu
15-Apr-2014, 13:57
Arkadaslar.Maca gelecek arkadaşlarla görüşelim.En büyük Gencler demek icin....

Necdet Özkazancı
15-Apr-2014, 14:50
Başarılar... İstanbul'da olup da zaman bulan arkadaşların bu maçı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. En azından takımımızın bir hentbol maçını tribünden canlı olarak izlemiş olurlar. Bu bile başlı başına güzel bir duygu... Güzel, keyifli ve centilmence bir maç olsun.

Erdem Ceydilek
15-Apr-2014, 18:12
maç saat 19:00'da başlayacak ve BJK TV'den canlı yayınlanacak. Özgür'ün söylediğine göre gözlemci kalecimiz Nevzat'ın pozisyonunu raporuna işlediyse Nevzat bu maçta cezalı olacakmış. İnşallah öyle bir durum olmaz.

Nevzat_Akcaoglu
15-Apr-2014, 21:19
Evet gb nin hentbol macında bulunma şerefine nihayet eriştik.Erdem le ikimizdik sanırım.Nevzat cezalı idi ,yedek sayısı 2 olması da maçtan konmamıza neden oldu.Bjk senelerde lider ve de müthiş bir takım kurmuş.Gb bu maci oynamakta gorevlerini fazlasıyla yapmış oldu.Tesekkurler biz eksik bir kadro izledik.Seneye takviye alıp bu kadar önemli bir hocamla çok başka yerlere oynarız inşallah.Yanliz Bjk ayrı bir takım ve bu ligin üstünde bir takım galiba veya bize oyle geldi.Tebrikler bize bu maci seyrettirdiginiz icin.
Selamlar

Nevzat_Akcaoglu
15-Apr-2014, 21:27
Bu arada maci 37-17 kaybettik.

Necdet Özkazancı
16-Apr-2014, 23:27
Dar kadromuz ve eksik oyuncularımızla normal bir sonuç... Kısıtlı olanaklara rağmen ligde üstüne düşeni fazlasıyla yapıp en azından Ankara'da bir play-off maçı izlettikleri için takımımıza teşekkürler.

Necdet Özkazancı
16-Apr-2014, 23:28
BEST KURTARIŞ OF KALECİ NEVZAT!

Sayın Zeynur Pehlivan'ın Facebook'ta paylaştığı güzel "best goalkeepers!" videosunu izleyince çok etkilendim. Sonra bir düşündüm ki bizim de bir kaleci Nevzat'ımız var. Yaptığı kritik kurtarışlardan sonra boş yere "NEVZAT! NEVZAT!" diye bağırmıyoruz.

İşte ligde ilk 8 takım arasına girerek play-off oynama hakkını kazandığımız Gençlerbirliği - İstanbul Anafen Koleji hentbol maçında kalecimiz Nevzat'ın yaptığı kurtarışlardan oluşan 1.39 dakikalık bir video... Bir kalecinin yaptığı kurtarışların oyunun gidişatına etkisi... Gençlerbirliği tribününden yükselen "NEVZAT! NEVZAT!" tezahüratı...

Bu videoyu Barcelona kulübüne göndereceğim. İzledikten sonra Nevzat'a transfer teklifinde bulunacaklarından eminim.

Videoyu izlemek için link:

https://www.facebook.com/photo.php?v=810614715633263

Necdet Özkazancı
22-Apr-2014, 01:40
xxxxxxxxxx

Necdet Özkazancı
27-Apr-2014, 02:24
Sporumuz.com sitesi hentbol yazarı Sayın Zeynur Pehlivan'ın eline sağlık, güzel bir yazı yazmış: "BEŞİKTAŞ, SENİN YERİN AVRUPA!.."

Sayın Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş yönetiminin Beşiktaş Hentbol Takımına ilgisi gerçekten takdire değer... Bir Gençlerbirliği taraftarı olarak Gençlerbirliği yönetiminin de hentbola gereken ilgiyi göstermesi ve Avrupa kupalarında mücadele edecek bir yapıya kavuşturulması en büyük dileğim. Bu nedenle Sayın Zeynur Pehlivan, Gençlerbirliği için de böyle bir yazı yazsa ne güzel olur!

http://www.sporumuz.com/besiktas-senin-yerin-avrupa-makale,405.html

zeynur pehlivan
08-May-2014, 13:53
Hentbolu özlemediniz mi? Süper Lig erkeklerde final maçları başlıyor... Gelin artık...Gözlerimiz sizi arıyor... Zeynur PEHLİVAN

Necdet Özkazancı
09-May-2014, 02:24
Hentbolu özlemediniz mi? Süper Lig erkeklerde final maçları başlıyor... Gelin artık...Gözlerimiz sizi arıyor... Zeynur PEHLİVAN

Ben bir aksilik olmazsa 18 Mayıs'taki Ankara İl Özel İdaresi - Beşiktaş maçına geleceğim Zeynur Hanım. Bizim Emre'nin Babası da işi çıkmaz da gelirse Beşiktaş taraftarlarını bastırırız. Bize katılan başka arkadaşlar da olursa salonu inletiriz. Bir "kaynana zırıltısı" da bulup getirebilirsem, işte o zaman tam yandı Beşiktaş taraftarı... :)

Ozan_Güler
19-May-2014, 19:15
Zeynur hanım kaynana zırıltısını arabada unutunca salonu inletemedik ama
Angara takımı olması nedeniyle elimizden geldiğince İl Özel İdare takımını destekledik.
Olmadı, BJK ilk maçı kazandı. İstanbul'da peşpeşe oynanacak 2 maçı da alırsa şampiyon olacak.
Sağlık olsun, biz görevimizi yaptık.

Erdem Ceydilek
19-May-2014, 19:48
seneye il özel idare'deki Mikail ve Can'ı Gençlerbirliği'nde görsek ne güzel olur.

zeynur pehlivan
20-May-2014, 08:26
Mikail ve Can gibi oyuncuları Gençlerbirliği gibi büyük bir kulüpte görmek gerçekten güzel olurdu Erdem.. İki üç kaliteli yabancı oyuncu ile zirveye oynarsınız ki o zaman tribünde topla birlikte sağa sola koşan Kara kızıl taraftarları da görmek mümkün olmaz, koşacak yer kalmaz... Kaynana zırıltısına da hiç gerek olmaz Necdet bey... Hentbolda büyük paralar dönmediği için bu hem çok kolay, hem çok zor.. Bunu yönetimdeki bir kişi bile rahatlıkla yapabilir..Yeterki istesinler... Hatta Jimmy Durmaz bile yapabilir..Ama o da gidecek gibi...

ramazan_celebi
20-May-2014, 11:05
Şu Beşiktaş'taki Ramazan'ı da kadromuza katsak iyi olur. Önceki yıllardan aklımda hep o kaldı. Milli takımda da oynuyordu herhalde. Değil mi Zeynur Hocam?

Erdem Ceydilek
20-May-2014, 12:48
Ramazan biraz zor olur. Beşiktaş'tan kolay kolay kimseyi Ankara'ya getiremeyiz şu aşamada. Ama bence hedefimiz Ankara'daki takımlardaki başarılı oyunculardan oluşan ama öyle toplama takım gibi değil, takım ruhuna sahip bir şekilde birleştirmek olmalı. Hoca, Uros'la birlikte Sırbistan'a gitmiş galiba. Umarım kulüp hentbola bu sezon ufak da olsa bir yatırım yapar ve seneye daha iddialı maçlar izleriz.

zeynur pehlivan
20-May-2014, 21:25
Ramazan, Ramazan Ankara'dan gitti Beşiktaş'a... Erdem, iyi para verilirse herkes, her yere gider... Ama şu an Ankara'da iyi hentbolcular var. Tek yapılacak şey profesyonelce bu işe zaman ve emek vermek... Sırbistan Avrupa'nın en iyi hentbol ülkelerinden birisi... Ancak iyi sporcuların neredeyse hepsi yurt dışında oynuyor... Özellikle Almanya... Gelecek yabancı oyuncu Uros kalitesinde ya da çok daha iyi olmalı... Bu arada Gençlerbirliği hentbol takımına "TAKIM" olduğunu hissettiren sizlerdiniz... Öyle bir sahiplendiniz ki...İnşallah seneye hem hentbol takımını sahada, hemde sizleri tribünde daha güçlü bir şekilde görürüz...

Necdet Özkazancı
22-May-2014, 14:29
Mikail ve Can gibi oyuncuları Gençlerbirliği gibi büyük bir kulüpte görmek gerçekten güzel olurdu Erdem.. İki üç kaliteli yabancı oyuncu ile zirveye oynarsınız ki o zaman tribünde topla birlikte sağa sola koşan Kara kızıl taraftarları da görmek mümkün olmaz, koşacak yer kalmaz... Kaynana zırıltısına da hiç gerek olmaz Necdet bey... Hentbolda büyük paralar dönmediği için bu hem çok kolay, hem çok zor.. Bunu yönetimdeki bir kişi bile rahatlıkla yapabilir..Yeterki istesinler... Hatta Jimmy Durmaz bile yapabilir..Ama o da gidecek gibi...

Zirveye oynarsak, sanırım tribünü tamamen doldururuz Zeynur Hanım. O zaman kapalı salondaki ses daha iyi yayıldığı için maç izlemenin keyfi müthiş olur. Ama bunların yanında bir de kaynana zırıltısı ya da vuvuzela da olsa hiç fena olmaz. :)

zeynur pehlivan
22-May-2014, 23:25
Gençlerbirliğine gelecek olan sporcular bence Gençlerbirliği taraftarını da düşünerek gelmeli...Boş tribünlere oynamak mı, yoksa sporu seven bir grupla, sporcu olmanın keyfini yaşamak ve çıkarmak mı...
Necdet bey .. O salonun bir maçta full olduğunu görebilecek miyiz acaba...Bu konuda sadece Gençlerbirliğine güveniyorum... İnşallah...

Nevzat_Akcaoglu
01-Jun-2014, 13:00
Bu temenniler bizle icin cok umut verici.Hentbolmacimizi istanbulda bir kere seyredip cok eksige ragmen buyuk keyifle seyrettik.Necdet Hocam 60-70 i fikslemisken bunlari cok yukarilara tasimak bu seneki hedefimiz olur insallah.
Ayrica bir onemli konu diger branslar da her sene bir bransla desteklenip kulube fazla yuklenmedem sponsorluklar la desteklenmeli.Bu isin takipcisi olacagiz.Sanli Genclerbirligimiz sadece futbol kulubu degil agir agir buyutmeliyiz vede sahip cikmaliyiz yeni branslara.
Nevzat

ErdemGokturk
05-Jun-2014, 20:42
yönetimde amatör branşların sahibi var mı bilemiyorum ama iyi sahiplenilirse çok güzel şeyler üretilebilir. bir okul ağı, bir de tesiste zaman vermeye bakar. üstyapı olmasına bile gerek yok en başta.

zeynur pehlivan
10-Jun-2014, 19:29
Ben Gençlerbirliği taraftarlarını bu yüzden seviyorum.
Yani takımı için yorum yapıyor, takımı için fikir üretiyor, takımlarını daha iyi yerlerde görmek istiyor ve futbol dışındaki branşlara destek oluyorlar... Bunlar çok güzel şeyler.. Nevzat Akcaoğlu'nun dediği gibi sponsorlukla bunlar çok kolay halledilir. Geçen sene yokluklar içinde bile mücadele eden bir hentbol takımınız vardı. Ama en büyük güç sizdiniz. Maç sonunda sporcuların sizi, sizlerin hentbolcuları alkışlamanız çok hoştu. Bizler karşıdan büyük bir keyifle seyrediyorduk. Bu gidişle seneye aranızda olacağım gibi geliyor..
Diğer taraftan Erdem Göktürk'ün dediğine katılıyorum. Futbol dışında ki branşlarında mutlaka kulüp tarafından sahiplenmesi gerekiyor. Köln'de Barcelona hentbol takımına destek vermek için gelen futbolcu Puyol'u görmek buna çok güzel örnekti. İnşallah hentbolda da böyle sahneler görürüz. Mesela Zec sizinle birlikte maç seyrediyor. Ne diyebilirim. İşte o zaman tutmayın Gençlerbirlikçileri derim...

ramazan_celebi
11-Jun-2014, 16:47
Ben Gençlerbirliği taraftarlarını bu yüzden seviyorum.
Futbol dışında ki branşlarında mutlaka kulüp tarafından sahiplenmesi gerekiyor. Köln'de Barcelona hentbol takımına destek vermek için gelen futbolcu Puyol'u görmek buna çok güzel örnekti. İnşallah hentbolda da böyle sahneler görürüz. Mesela Zec sizinle birlikte maç seyrediyor. Ne diyebilirim. İşte o zaman tutmayın Gençlerbirlikçileri derim...
Zec gidiyor hocam. Daha doğrusu takımın yarısı gidiyor (En son Tosic ile ilgili söylentiler var). Bu işi Ramazan, Doğa, Ahmet yapabilir ancak...

zeynur pehlivan
16-Jul-2014, 09:13
Hentbol takımından niye ses yok.
Ankara İl Özel İdarede genç bir kadroyla devam edeceğini açıkladı. Maliye Milli Piyango antrenör değiştirdi. Çankaya Belediyesi Anka Kulübü kapandı. Yani Ankara'da iyi bir çok oyuncu var. Can Çelebi bile henüz anlaşma sağlamadı. Böyle fırsatlar varken, böyle oyuncular varken Gençlerbirliği iyi bir takım yapamazsa çok yazık olur çok..

Erdem Ceydilek
16-Jul-2014, 11:15
Hentbol takımından niye ses yok.
Ankara İl Özel İdarede genç bir kadroyla devam edeceğini açıkladı. Maliye Milli Piyango antrenör değiştirdi. Çankaya Belediyesi Anka Kulübü kapandı. Yani Ankara'da iyi bir çok oyuncu var. Can Çelebi bile henüz anlaşma sağlamadı. Böyle fırsatlar varken, böyle oyuncular varken Gençlerbirliği iyi bir takım yapamazsa çok yazık olur çok..

Hocam biliyorsunuz Can Çelebi benim radarım içerisinde. İlk girişimleri de twitter üzerinden yaptım ve inşallah'ı kaptım Can'dan. Yeni sezon için diğer koluna da bir dövme sponsoru ayarlayabilirsem resmi teklifte bulunacağım. :)

Şaka bir yana hoca bir ara başkanla görüşecekti. O görüşme yapıldı mı yapılmadı mı, yapıldıysa nasıl bir sonuç çıktı onları merak ediyorum. Hocayla görüşüp yeni sezon planlamalarını haberleştirecek biri çıksa. Sanırım sadece bir Sırp oyuncu transferi yapıldı şimdiye kadar.

Hazır insanlar futbol maçlarına gitmeyecekken ve geçen sezonun gazı varken çıtayı bir iki kademe daha yukarı yükseltecek bir kadro kurulamazsa çok yazık olur.

Erdem Ceydilek
16-Jul-2014, 18:09
bir ekleme, çankaya belediye'den Harun'u da Necdet abi ve Ozan abi bağlamıştı playofflardan önce.

takipçisi olmak lazım :)

zeynur pehlivan
17-Jul-2014, 17:59
Ankara takımları bu kadar kötü bir durumdayken Gençlerbirliği, iyi bir takım kuramazsa gerçekten yazık olur. Çünkü, Ankara Hentbolunda hiçbir zaman böyle büyük bir kulüp yer almamıştı. Tabii sizin gibi seyirci de.. Diğer taraftan Ligde ilk üçe girmesi içten bile değil.. Bir iki takım dışında kulüplerin durumu çok kötü... Biraz destek sizi Avrupa'ya taşır Erdem...

ramazan_celebi
05-Aug-2014, 09:27
Şimdi yeni bir haber girildiğini gördüm. Gençlerbirliği, Sırbistan U-20 Milli takım kalecisini almış. Rüştü Şahin ve transfere konu olan Uros Tomic'in (Nur topu gibi bir Tomic ve Uros'umuz daha oldu bu arada) bu habere etiketlenmesi de doğrular nitelikte bana göre. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10204186779739248&set=a.10203584251556420.1073741828.1519366362&type=1&theater

Zeynur Hoca'ya soralım. Kimdir bu oyuncu?

zeynur pehlivan
07-Aug-2014, 22:47
Yeni gelen oyuncuların hiçbirini bilmiyorum. Çünkü gelen oyuncuları ne Avrupa arenasında, ne büyük takımlarında görmüş değilim. Geçen sene gelen diğer yabancılar gibi.. Hatırlarsanız gelen üç-dört oyuncudan sadece Uros takıma katkı sağlayan oyuncuydu. Diğerlerinden hiçbir verim alınamamıştı.. Bekleyip göreceğiz. Hentbol camiası olarak biz bir şeyi iyi biliriz. Bizim ligimiz kötü bir lig...O nedenle iyi sporcular buraya, çok iyi paralar versenizde gelmezler.. Kısaca, siz ne bilmiyorsanız, bende onu bilmiyorum..Umarım takımınıza katkı sağlayacak bir oyuncu olurlar.