Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : TSYD Kupası - 2013



Abreg Çelem
02-Aug-2013, 22:18
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından 47'ncisi düzenlenecek Dörtlü Futbol Turnuvası'nın kuraları çekildi. TSYD Ankara Şubesi'nin 19 Mayıs Spor Kompleksi içindeki tesislerinde düzenlenen kura çekimine, şube başkanı Gökhan Akengin ile turnuvada yer alan takımların temsilcileri katıldı.


Maç Programı:

10 Ağustos Cumartesi

20.00 Torku Konyaspor - Gençlerbirliği
22.00 Sanica Boru Elazığspor - Kayseri Erciyesspor

11 Ağustos Pazar:

19.00 Üçüncülük maçı
21.00 Final

Ahmet_Ay
05-Aug-2013, 00:49
Çarşamba Ankaraya gelmeyi planlıyorum. İnşallah tsyd de tribünde olacam. Cebeci veya Asaşta yapmazlar inşallah.

Ahmet_Ay
10-Aug-2013, 16:08
Öncelikle iyi bayramlar.

Konya maçımıza 4 saat civarı bir zaman var. Gelenekselleşen bir turnuva ama Ankaragücü olmayınca yaban geçeceğini tahmin edebiliyorum. Gelen arkadaşlarla sohbet edip hasret gidermek için sezon öncesi bir fırsat olarak düşünüyorum.

selim_soyipek
10-Aug-2013, 16:47
Hic bahseden olmadigina göre mac yayini yok herhalde.

anil_akalp
10-Aug-2013, 16:50
trt spor'dan naklen yayın varmış. (trt 3)

umityasar
10-Aug-2013, 22:10
Maçta CavCav ile ilgili bir tezahurat vardı.
Tam anlayamadım açıkçası.

Stancu iyi transfer olmuş.
Maç tatsız tuzsuzdu izlediğim kadarıyla.
Ben kendimi Cebeci İnönü Stadına hazırlamaya başladım :)

Erciyes te ilk 11 de F.Çapa da var (topçu olani)
Hatta golü de var(!)
Tuhaf...

Adem Erkoçak
10-Aug-2013, 22:23
maçta fazla bir şey yoktu belki ama ben gördüğüm bir iki detaydan dolayı takımdan umutluyum. birkaç yıldır üzerimize çöreklenen uyuşukluk zamanla gidecek gibi. memnun olduğum diğer şeyse "siyasi slogan", gol ata, gol ata, kazanacağız!" ve "her yer kara, her yer kırmızı" tezahüratları idi. duyanların yalancısıyım tabi, stadda değildim...

onur_aydogan
10-Aug-2013, 22:30
Maçı 1-0 kaybettik. Bu tür maçlarda sonuca değil, oyuna bakmak gerekir. Rakibimizden iyi oynadık ancak rakibin küme düşme mücadelesi yapacağı, hatta muhtemelen düşeceği hesaba katılırsa bu beklenen bir durum. Maçın başında etkili ve tempolu başladık. Oyuncu değişikliklerinden sonra takımın ritmi bozuldu. Serkan Yanık sahanın en iyisiydi. İkinci yarı Tosiç'in yerine oyuna giren Uğur da çok etkili oldu. Ben Stancu'yu da beğendim. Ahmet Aykut'un yerini dolduracak gibi. Ermin Zec ve Jimmy geçen sezona göre çok daha istekli ve etkililer.

Duran toplardaki etkinliğimiz Fuat Hoca'nın takımdan ayrılmasından sonra kaybolmuş. Orta sahada üretken değiliz. Geçen seneye kıyasla kanatları daha iyi kullanıyoruz. Birkaç kere etkili kanat atağı geliştirdik ancak son paslar çok kötüydü. Stancu'nun hava hakimiyeti yok ancak top taşıyabilen hızlı ve hareketli bir golcü. Geçen sezondan çok farklı bir takım izleyeceğiz.

Tatile ve güzel havaya rağmen tribünlerin bu kadar boş olması beni şaşırttı.

Arda_Kucukahmetler
10-Aug-2013, 23:10
Maçı tv'den izledim Ankara'da olmadığım için.
Maça tempolu ve istekli başladık. Takımda belirgin bir yıldız oyuncu olmayacağı ve OFTAŞ benzeri hareketli, ayağa pas yapan, dirençli
bir anlayış olacağı belli. Dün yazmıştım, "acaba orta sahada organizatörlük işini kim yapacak?" diye.
Bu konuda hoca Nizamettin ve Petroviç'i denedi. Nizamettin, anlaşılan bu sene Azo gibi organizatörlük görevini üstlenecek.
Sahadaki görüntüye bakılırsa bazı oyuncular erken form tutmuş ama bazıları için daha zaman var.
Serkan Yanık senelerdir süren sağ bek problemine çare getirecek gibi. Serkan Kurtuluş ile dönüşümlü olarak orayı toparlar.
Zec ise geçen seneye göre bu sene daha içeriye doğru bir yerde görev alacak sanırım. O da gayet hareketliydi. Sol bek Uğur'da da epey bir
Tosiç potansiyeli var. Geleceği parlak.
Ahmet Çalık'ta da ısrar edilmesi gerekli.

Stancu ise daha çok güçsüz. İlerleyen zamanlarda ne yapacağını göreceğiz sanırım.

Günün güzel yanı takımın istekli ve diri olmasıydı. Olumsuz yanı ise, takımda hangi futbolcunun taşın altına elini sokacağının ve nasıl sonuca gideceğimizin muamma olarak
gözükmesi. Keza bu bir Gençlerbirliği hastalığı olarak zaten senelerdir yer etmiş durumda. İleriye top taşıma ve bitirici hamle yapma problemi sık sık tekrarlıyor.

EDIT=Şimdi Azo'nun etkili korner atışını görünce aklıma geldi.
Takımda serbest atış ve kornerleri etkili atabilecek oyuncu yok. Azo'nun köşe atışlarını arayacağız.

umityasar
10-Aug-2013, 23:17
Örtülü sloganlar başarılıymis :)

serkan_gungordu
11-Aug-2013, 00:59
mücadele eden, kısa pas yapan, oyunu hızlı oynamaya çalışan bir takım buldum, bu beni mutlu etti. ancak üretkenliğimiz beklediğim gibi düşüktü. iki bölgemizde eksiklik var. biri nizamettin'in oynadığı amc pozisyonu, diğeri de golcü... amc eksiğinin takım içinden giderileceğini düşünüyorum. orta saha havuzumuzdan çıkaracağımız/hazırlayacağımız bir futbolcunun (ki bu nizamettin de olabilir) geçen sene azo'nun yaptığından daha iyisini yapabileceğine inanıyorum. bence en önemli sorun gol bölgesinde. buraya tum ya da vleminckx kalitesinde bir takviye yaparsak, bu senenin özel takımlarından biri olacağımıza eminim.

oyuncu özelinde değerlendirme yapmak gerekirse,

ramazan - serkan - kulusic - ahmet - tosic beşlisi günü hiç zorlanmadan bitirdi. ama iyi futbolcu kendisini belli ediyor. serkan yanık transferi tam isabet. kulüp yıllardır süren sağ bek sorununu serkan yanık transferi ile çözmüş. diğer dört futbolcudan uzun uzun bahsetmeye gerek yok, bıraktığımız gibi duruyorlar.

orta saha üçlüsü petrovic, gosso, nizamettin olarak sahaya çıktı. petrovic ile gosso defansif, nizamettin ofansif oynadı. petrovic'i biliyoruz, gamsızlığından biraz şikayet ediyordum ama bugün sahada gamsızlık emareleri görmedim. umarım sezon boyunca da görmeyiz. gosso'nun savunma yönü iyi ama topu daha iyi kullanmalı. iki defansif orta sahanın bir dolu alternatifi var. ben metin hocanın yerinde olsam, rize maçında petrovic - özgür ikilisiyle başlardım. gosso'nu biraz daha zaman ihtiyacı var. ofansif orta saha önemli sorunlarımızdan biri... nizamettin zamanla o bölgeyi doldurabilir ama henüz hazır bir görüntü vermedi. tomic geçen sezon o bölgede iyi işler yapmıştı. ben olsam tomic'i oralarda denerdim.

ileri üçlünün iki kanadı ve alternatifleri bizim takımdan çıkar. tomic, zec, mervan, jimmy, deniz vs. hepsi yararlı oyuncular. oynayanların görüntüsü de hiç fena değildi. yalnız hücumda stancu'nun hava hakimiyeti ve fizik gücü yeterli değil. bir pozisyonda savunma oyuncusunu arkasına almasına rağmen topu hızla taşıyamadı ve pozisyona giremedi. daha iyi bir oyuncuya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. vleminckx-tum ayarında bir adamla takımın en önemli sorununu çözeceğimize eminim.

bence pastanın çileği uğur. soyadını kulüp sitesinde bulamadım. şu anda tff de çalışmıyor, tranfermarkt'de a ve b takımda adı görünmüyor. kimdir nedir yaşı kaçtır bilmiyorum ama oyuna girer girmez farklı bir futbolcu olduğunu gösterdi. heyecanla takipçisi olacağız. hakkında bilgisi olan varsa yazsın buraya, beni daha fazla uğraştırmayın lütfen :)

Gökhan_Yüksel
11-Aug-2013, 01:05
bence pastanın çileği uğur. soyadını kulüp sitesinde bulamadım. şu anda tff de çalışmıyor, tranfermarkt'de a ve b takımda adı görünmüyor. kimdir nedir yaşı kaçtır bilmiyorum ama oyuna girer girmez farklı bir futbolcu olduğunu gösterdi. heyecanla takipçisi olacağız. hakkında bilgisi olan varsa yazsın buraya, beni daha fazla uğraştırmayın lütfen :)

Serkan abi dediğin eleman Uğur Çiftçi. 1992 doğumlu. TFF'de bilgilerinde bizden önce Hacettepe'de oynadığı gözüküyor. http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=984014

Adem Erkoçak
11-Aug-2013, 01:16
benim kafamdaki 11 şöyle oluştu, belki biraz erken ama:

ramazan(GK)

serkan yanık(RB) - ahmet(CB) - kulusiç(CB) - tosiç(LWB)

özgür(DMF)
petroviç(CMF) oktay(CMF)

deniz(RWF) mervan(LWF)

atabey(CF)

serkan_gungordu
11-Aug-2013, 01:49
Serkan abi dediğin eleman Uğur Çiftçi. 1992 doğumlu. TFF'de bilgilerinde bizden önce Hacettepe'de oynadığı gözüküyor. http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=984014

tamamen bizden yetişmiş, yaşı 21. çok sevindim :D

serkan_gungordu
11-Aug-2013, 01:51
benim kafamdaki 11 şöyle oluştu, belki biraz erken ama:

ramazan(GK)

serkan yanık(RB) - ahmet(CB) - kulusiç(CB) - tosiç(LWB)

özgür(DMF)
petroviç(CMF) oktay(CMF)

deniz(RWF) mervan(LWF)

atabey(CF)

senin takım olmamış hacı. deniz'in yerine jimmy, oktay'ın yerine tomiç, atabey'in yerine stancu...

Adem Erkoçak
11-Aug-2013, 03:09
senin takım olmamış hacı. deniz'in yerine jimmy, oktay'ın yerine tomiç, atabey'in yerine stancu...

haklısın, ben de bir eksiklik var diyordum. ama forvete stancu yazamıyorum. atabey'e şans verelim daha iyi, stancu son dakikalarda ileriye çıkan stoper gibi geliyor bana... şöyle deneyelim:

ramazan(GK)

serkan yanık(RB) - ahmet(CB) - kulusiç(CB) - tosiç(LWB)

özgür(DMF)
petroviç(CMF) tomiç(CMF)

jimmy(RWF) mervan(LWF)

atabey(CF)

Erdem Ceydilek
11-Aug-2013, 09:24
Takımı ben de beğendim. Daha pırpır, enerjisi olan bir takımımız olmuş. Serkan'ın dediği gibi, Uğur 2. yarı bize uzak çizgide oynadı ama dripling yeteneği çok sağlam. Stancu'nun ise birkaç hafta sonra böylesine hareketli ve arkaya top atmaya meyilli bir ortasahanın önünde çok daha yüksek performan göstereceğini düşünüyorum.

Takım oyun aklını biraz yukarı çekmeyi başarırsa, bu enerjinin sahaya sonuç olarak da yansıyacağını düşünüyorum.

onur_aydogan
11-Aug-2013, 10:24
Orta sahaya 10 yeni transfer yapılsa bile bu takımın ön liberosunda Özgür oynar. Metin Hocanın da yakında bunu göreceğini tahmin ediyorum. Özgür'ün oyun karakteri Metin Hoca'nın oyun sistemine uyuyor. Dün topla daha fazla oynadı. Topla hareketleri Petroviç'i andırıyordu.

Orta sahada mutlaka oynayacak diğer oyuncumuz Petroviç. Petroviç'in kalitesini ve futbol zekasını tartışan adamı futbol kursuna gönderirim.

Gosso'nun ayağına top yakışıyor bence. Ön libero oynarken topu ayağında fazla tutması risk oluşturuyor. Nizamettin beceremez ise oyun kurucu olarak Gosso oynayabilir. Bu ön libero bolluğunda Metin Hoca Gosso'yu istediyse oynayacaktır.

Forvet hattı geçen sezondan farklı olarak bu sezon çapraz koşular yaparak ve yer değiştirerek oynuyor. Önceki sezon sol çizgiye sıkışan Zec'in zaman zaman kale önüne gelmesi verimini artıracaktır. Artun ya da Atabey'i sağ kanata monte edebilirsek hareketli üçlü forvet ile çok etkili oluruz.

Hazırlık maçlarında Mervan'ı çok övmüşlerdi. Muhtemelen sağ açıkta Mervan oynayacak.

Tosiç gibi bir usta takımda olmasa Uğur direk oynardı. Gökhan Gönül'ü andıran bir stili var. Bana göre Tosiç'in önünde sahaya sürsek Tosiç ile beraber sol kanadı koridora çevirirler. Bu kumaşı ile kesin takımda yer bulacağını tahmin ediyorum.

Stancu'nun kalitesi tartışılmaz. Oynar mı oynamaz mı diye tartışmak yerine, seneye nasıl elimizde tutarız ona kafa yoralım. Bu sezon bir sakatlık yaşamaz ise 15 civarı gol atar.

Fuat hoca'nın duran top becerisini arayacağız. Dün hem rakibin kullandığı duran toplarda, hem de hücumdaki duran toplarda takımı çok başarılıydı.

"Gol ata, gol ata kazanacağız" ve "Her yer kara her yer kırmızı"tezahüratlarını ben duymadım ama çok yaratıcı olmuş.

Arda_Kucukahmetler
11-Aug-2013, 13:04
Gosso deyince hep Muppet Show'daki GONZO geliyor aklıma. :-D
http://www.youtube.com/watch?v=Mu6kB2wNWSA

serkan_gungordu
11-Aug-2013, 18:57
http://canli.trtspor.com.tr/live.asp?id=173 adresinden maçı canlı izleyebilirsiniz.

serkan_gungordu
11-Aug-2013, 20:56
tomic 2 asist 1 gol ile oynadı.

stancu'nun ayağı çok düzgün, oynadığı bölümde çok iyi duvar oldu. anladığım kadarıyla metin hoca stancu'yu duvar olarak kullanıp, jimmy ve mervan ile gole gitmeye çalışıyor. bugün jimmy ile mervan tutuktu, bu ikisi iyi oynarsa beklediğimizin üstünde bir yerde bitirebiliriz ligi

onur_aydogan
11-Aug-2013, 21:15
TRT'nin on tane kanalı var. TRT spor ve TRT 3'de atletizm şampiyonası, TRT HD ve TRT haber'de Schalke maçı veriliyor. Bizim maçı internet Tv'den veriyorlar. Madem vermeyeceksin niye canlı yayın aracı ve spiker gönderiyorsun. İş bilmez adamlar TRT'ye çöreklenmiş.

Arda_Kucukahmetler
11-Aug-2013, 21:23
Bu sene anlaşıldı ki takımın lideri Tomiç olacak Azo'nun yerine. Çok formda ve etkili gözüktü.
Takımda çok fazla seçenek var ve hoca kadro konusunda epey zorlanacak. Rekabet fazla gözüküyor.
Stancu briaz daha güçlenip yanındakilerle anlaşınca ileride etkinliğimiz artacak. Fakat Stancu'nun çok fazla alternatifi yok takımda.
Sakatlanırsa veya cezalı duruma düşerse zorluk çekeriz. Bir de bu kadro ve oyun yapısı ile başarılı olabilmek için kondüsyonumuzun ve direncimizin fazla olması gerek.
Dün arkadaşlar kafalarındaki 11'i yazmışlar. Ben de biraz belirledim 11'imi.

Ramazan
Serkan Yanık - Ahmet Çalık- Kulusiç- Tosiç
Mervan- Tomiç- Özgür- Petroviç - Zec
Stancu

Takımda bu şekilde oynatmayacağım oyuncu da Jimmy. Oyunu çok sıkıntılı gözüküyor. Güçsüz ve etkisiz fakat hoca 2 gündür direkt ilk 11'de görev veriyor.
Serkan Kurtuluş da bugün çok formda gözüktü.
Gosso ve Smiljanic'den bir tanesi fazla transfer edilmiş gibi duruyor. Devre arasında bir tanesinin sözleşmesi feshedilirse şaşırmam.
Senenin sürprizi de Uğur. Kırk senelik süperlig oyuncusu gibi sağlam ve kendinden emin oynuyor.
Oktay Delibalta, Deniz Naki ise diğer beklentimiz olan oyuncular. Umarım rotasyonda onlar da yararlı olurlar.

onur_aydogan
11-Aug-2013, 22:03
Tomiç'i geçen sene Fuat Hoca kenarda unuttu. Tam keşfetmişti ki sakatlandı ve sezonu kapattı. Bu sezonun en verimli oyuncuların biri olacak gibi. Sezon öncesi hazırlık dönemi çok iyi geçmiş. Takım sezona hazır.

İlk kez izlediğim Mervan güçlü kuvvetli, top ayağına yakışan bir oyuncu. Metin Hoca'nın elinde bol alternatifli, çok koşan, genç ve yetenekli bir kadro var. İyi bir takım izleyecek gibiyiz.

Az önce Vleminckx yine kafayla golünü attı, derin bir ah çektirdi.

Erdem Ceydilek
11-Aug-2013, 23:16
Bugünkü maçın 25. dakikası civarlarında sağ çizgide Sedat Bayrak topla çok oynadı. Bir iki kere çıkarmaya çalıştı çıkaramadı topu ayağından. Sıkıştı kaldı çizgiye. Sonra topa vurdu, rakipten seken top çizgi üzerinden yuvarlanarak korner direğine gitmeye başladı. Bizim Sedat çakallık yapıp gitti sanki top çıkmış gibi eliyle aldı topu taç kullanmaya hazırlandı. Hakemler de yemedi tabi bunu. Elle oynama ve serbest vuruş verdiler. O top da döndü dolaştı gol oldu.

Ben bu takımda çok kötü futbolcular da gördüm. Hiç sıkıntı değil o topçular benim için ama böylesine mini çakallıklar peşinde koşan 32 yaşına gelmiş topçulardansa, altyapıdan çıkan ve eli ayağına dolaşan gençlerimizi görmek istemek en temel hakkımız olsa gerek.

serkan_gungordu
12-Aug-2013, 01:48
tsyd kupasını torku konyaspor kazanmış. katılan takımların en zayıf olanıydı, tebrikler...

efesavas
12-Aug-2013, 01:59
Yillar once su TSYD kupalari icin ne heyecanlanirdim.. Hele hele Skoko'nun geldigi beklentinin iyice yukseldigi o sezon 1 ay boyunca TSYD'yi iple cekmistim. Bu sezona girilirken ise kulubun icine dusuruldugu, tanimlayacak sifat bulamadigim yonetim anlayisi sayesinde hayatimda ilk defa iki TSYD macini da izlemedim. Kombine de almadim zaten.

Hayir bunun takimin kadrosunun zayif oldugunu dusunmemle ilgisi yok. Bu takim amatorde de olsa her halde bir cok Alkara ile birlikte ilk kosan ben olurum. Takim parasizliktan zayif dusse eyvallah, kotu yonetilse yanlis planlama yapsa eyvallah. Ama her oyuncusunu yalnizca para icin satan ve yerine birakin kalitesini, mevkisini bile dusunmeden sirf bedava diye adam alan zihniyeti seyredecek, onun icin dertlenecek, stada gidecek enerjiyi kendimde bulamiyorum artik. Aptal yerine konmus gibi hissediyorum, elimde degil.

Kimse kendini kandirmasin, bu kadro bir planin eseri vs degil. Teklif geleni sattilar, bedava kimi buldularsa aldilar. O nedenle ayni mevkide 5 adam varken, bir ofansif orta saha dahi yok. Bu yonetim kume dusmeyi bin kere, yuzbin kere hak etti. Eger buradan iyi bir takim cikarsa bu buyuk bir mucize ve tamamen Metin'in basarisi olur. (oyle olsa ne olacak seneye yine ayni terane ya neyse)

Dolayisiyla TSYD sonrasi maclari izleyen ve futbol bilgisine cok inandigim arkadaslarin yazdiklari beni hem sasirtti, hem sevindirdi. Yonetime ragmen Metin hoca ve bu genc cocuklar basarili olsun cok isterim. Rize macinda cok uzun sure sonra ekran basinda olup, 2. Hafta stada gelmek icin gerekli enerjiyi bana saglayacak bir oyun gormeyi umut edecegim..

volkan_celik
12-Aug-2013, 08:01
Takım daha yeni. İlk onbirden 5 futbolcu gitmiş, uyum zaman ister.

Ben Tomiç, Özgür, Deniz, Zec ve Stancu'nun büyük çıkış yapacağını düşünüyorum. Kronik sağ kanat sorununu çözdük gibi gözüküyor, eğer Diyadin bazı isimlerde ısrar ve inat etmezse 10 numara kendiliğinden çıkacaktır. Jimmy forma istiyorsa daha hırslı ve akılcı oynamalı. İlkay gibi U-19 oyuncumuz ancak 3. solbek ki solbek bulmak çok zor(bakınız trabzon 3 tane yabancı sol bekleri var ama, üçünü toplasan bir İlkay etmez.) Seneye Ante ve Tosiç giderse bu boşluğu Ferhat Görgülü ve Uğur ile doldurarak yabancı kontenjanını defanstan açacağımızı düşünüyorum, Ramazan ısrarı da yerinde bu nedenle daha sezon başında Ramazan, Ahmet, Uğur, Özgür ve Atabey ile 2018 yılına kadar sözleşme yapmak gerek.
Benim 11 imde aşağıda, umarım Ferhat ilerleyen haftalarda Ante'nin yerini alarak kalıcı olur.
Ramazan (Ferhat)
Serkan Yanık(Serkan Kurtuluş) - Ahmet (Sedat) - Ante (Ferhat) - Tosiç(Uğur)
Tomiç (Jimmy/Mervan)-Özgür (Gosso)- Milan (Nizamettin/Oktay)- Petroviç(Ümit/Doğa)-Mervan (Jimmy/Deniz)
Stancu (Zec/Atabey/Artun)

Ahmet_Ay
12-Aug-2013, 10:03
İki günde maçları statta izledim. İlk gün gol atamayıp ikinci gün 4 gol atmamız ilginç oldu. Duran toplarda Azo aklıma gelmedi değil. Tomiç istekliydi. Aykutun yerine kimi monte edecek merak ediyorum.