Giriş

Orjinalini görmek için tıklayınız : Toplu taşıma araçlarındaki logolar



Gürbüz Güreşci
22-Jul-2013, 16:56
Özellikle dolmuşlarda ve Özel Halk Otobüsü olarak adlandırılan beyaz toplu taşıma araçlarındaki Ankaragücü logoları dikkatinizi çekti mi? Dışarıdan organize olarak görünen bu uygulama kimin eseri olabilir? Nasıl oldu da herkes birdenbire Ankaragüçlü oldu ? Ayrıca, Gençlerbirliği hangi şehrin takımı diye sormak geliyor içimden?

ozgur_dinc
22-Jul-2013, 17:58
benim de dikkatimi çekti bu ayrıca çoğu takside de logolar var. büyük ihtimalle şöförler odasının başına ankaragüçlü biri gelmiştir zorunlu hale getirmiştir. sormak lazım dolmuşçu taksici isteyerek mi yapıştırdı bunları.
bir de gençlerbirliğinin bu tarz uygulamalara ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

celiltoruner
22-Jul-2013, 18:00
Bildiğim kadarıyla Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner Ankara Esnaf Odaları Birliği başkanı. Dolmuş ve otobüs esnafı da sanırım onun talimatıyla Ankaragücü armasını yaşatmak için, destek amaçlı o stickerları araçlarının arkasına yapıştırıyorlar..
Başta Gençlerbirliği ve Ankaragücü de bu şehrin takımı ama Ankara bir futbol şehri olmadığı ve futbola gereken destek verilmediği için bunun farkına varamıyoruz..

Erdem Ceydilek
22-Jul-2013, 18:37
gencler.org'a yazılmıştı geçenlerde:

"herkese uzun bir aradan sonra merhaba,
belki dikkatinizi çekmiştir. şu özel halk otobüslerinin arkasında bir haftada parlayan ankaragücü armalarının yapıştırılması meselesi. bazı ankaragüçlüler bu olayı halkın kendilerine duyduğu sevgi ve zor günlerdeki destekleri olarak yorumlarken olayın aslı hiç de öyle görünmüyor.. konuştuğum birkaç görevli olayın aynı zamanda ankara esnaf sanatkarlar odaları birliği ve şoförler odası başkanı olan ankaragücü başkanı mehmet yiğiner ile ilgili olduğunu söyledi. bir diğer görevli ankaragücü'nü desteklememelerine rağmen 1000 tl "bağış" yapmak zorunda kaldıklarından bahsetti. bir başka otobüs görevlisi ise görüşünü "biz arkaya armayı takmazsak onlar bize takıyor." şeklinde mizahî bir dille açıkladı.sadece özel halk otobüslerinde değil dolmuşlarda da görebileceğiniz bu armalar bir hafta içinde dağıtılmış durumda ve gökçek'in işaret ettiği isim olan kendisi olan mehmet yiğiner'in bir hareketi olarak görünüyor. öte yandan bu şehrin tek takımının ankaragücü olmadığının da bu ve bunun gibi pek çok alanda kulübümüz yetkililerince bir an önce hatırlatılması gerekiyor. görüşmek üzere, herkese kolaylıklar diliyorum..."

http://gencler.org/yorumlar.php?id=623

celiltoruner
22-Jul-2013, 19:18
Talimat doğruymuş ama işin içinde 'zorla değil mecburi' bağış olmasa şaşardım..

Gürbüz Güreşci
23-Jul-2013, 15:42
Olayın arkasındaki ''gizli'' güç tahminlerimi yanıltmadı. Teşekkürler.

Arda_Kucukahmetler
24-Jul-2013, 00:18
Geçen hafta abd elçiliğinin karşı kaldırımında bekleyen bir taksici ile konuştuk aynı konuyu.
Müşterilerin de dikkatinde olduğunu ve taksicilere "siz Ankaragüçlü müsünüz?" diye sorduklarını ve AG taraftarının kötü ününden dolayı
taksilere tedirgin bindiklerini anlatıp dert yandı.

Ahmet_Ay
25-Jul-2013, 03:32
Bu logo olayının ne amaçla yapıldığını iyi kötü hepimiz biliyoruz. Sosyal medyada Ankaragüçlü arkadaşlar övünüp duruyor. Bir ara sorcam bu şekilde yapılan birşey içlerine sinmiş mi diye? Takım tutmak gönül işidir. Zorlamayla baskıyla yapılan hiçbir işten hayır gelmez, sadece bu konu için geçerli değil söylediğim. İlerde olur da Ankaragücünün başkanı değişirse o yapıştırmaların eminim yüzde seksenden fazlası sökülür. Sempatik görünelim derken iyice antipatik bir duruma düşerler. Sonuçta emekçi insanlar, herkese eşit davranmak zorunda olan kişiler. Yarın bir gün bu yapıştırmalar yüzünden araçları aşırı fanatiklerce zarar görürse (Tabi ki istemem böyle birşeyi) o zaman ne olacak? Bu da olayın başka bir yönü...

selim_turker
25-Jul-2013, 09:49
taksilerde de var bu logolardan. çok yapay görünüyor. hatta geçen gün kulübün dükkanına gidip sticker varsa arka cama yapıştırmayı düşündüm.

cengizirken
26-Jul-2013, 18:10
Halk Otobüsçüleri 1000 er TL Dolmuşçular 500 er TL Taksiciler 250 şer TL ''zorunlu'' bağış yaptı o logolar için.